Firoohzeh in netkousen op een bidkleedje

Screenshot_6

(Door: vederso)

Er is in Denemarken een nieuwe held opgestaan, of beter gezegd een heldin. Onwillekeurig moest ik denken aan de film Submission van Theo van Gogh naar een script van Ayaan Hirsi Ali. Dit is wat Wikipedia er o.a. over zegt: Van Gogh was lid van het Republikeins Genootschap en stemde bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2003 op Ayaan Hirsi Ali. Haar kritiek op de islam werd door hem gesteund. Samen met Hirsi Ali maakte hij de film Submission (uitgezonden door Zomergasten) over het verband tussen de manier waarop een deel van de moslims de koran interpreteren en vrouwenmishandeling.

Wat te denken van de 18-jarige dichter Yahya Hassan die bedreigd wordt. Iedereen weet hoe het met Van Gogh is afgelopen en hoe de zelfcensuur inmiddels z’n werk doet. Wie daar geen last van schijnt te hebben is de van oorsprong Iraanse Firoozeh Bazrafkan. Ekstra Bladet bracht de videoclip van deze kunstenares naar buiten. De krant schrijft:

“De 31-jarige in Iran geboren kunstenaar en debater had haar doorbraak toen ze zich omdraaide naar komiek Omar Marzouk en hem de middelvinger gaf, live op tv in ´Deadline´ op DR2. Haar kunst staat er om bekend bij veel gelovigen verontwaardiging te wekken vanwege een kritische ondertoon jegens religie. In januari verscheurde ze een exemplaar van de koran en het resultaat werd uitgestald op een gebedskleed in Galerie Draupner Skanderborg onder de naam  ´Godslastering?´ Ze heeft eerder de koran honderd zweepslagen gegeven en postte daarover een video op het internet.”

Helemaal onbekend was Firoozeh Bazrafkan niet, want een uitspraak op haar blog op Jyllands Posten deed haar voor de rechter belanden. Den Korte Avis schreef daarover:

“De Deens-Iraanse kunstenaar Firoozeh Bazrafkan is dinsdag door de rechtbank in Århus verrassend vrijgesproken van schending van Wetboek van Strafrecht § 266b – de zogenaamde racismeparagraaf.”

Dit vonnis is verrassend, omdat Firoozeh Bazrafkan bijna letterlijk op haar blog op Jyllands Posten de tekst schreef waar Lars Kragh Andersen eerder dit jaar een boete van 10.000 kronen voor had gekregen.

Meer specifiek schreef Firoozeh Bazrafkan 6 december 2011 op de Jyllands Posten website:

” … Ik ben er van overtuigd dat moslimmannen op zeer grote schaal wereldwijd zowel verkrachten, misbruiken en hun dochters doden. Dit is mijn mening als een Deens-Iraanse, is er sprake van een defecte, misantropische cultuur – als dat al een cultuur is?”… Voor deze ´misdaad´ kreeg Firozeeh Bazrafkan een boete van 8.000 Kronen voor overtreding van de racismeparagraaf. Ze weigerde de boete te betalen en de zaak belandde dus voor de rechtbank, die nu de Deens-Iraanse kunstenares vrijsprak”.

Video via Snaphanen.dk:


Bronnen:
https://denkorteavis.dk
http://ekstrabladet.dk
http://www.spiegel.de/international/europe

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Justitie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

41 reacties op Firoohzeh in netkousen op een bidkleedje

 1. Danny zegt:

  Zo daar hebben die vuile woestijnratten niet van terug! Mooie vrouw trouwens.

  Like

 2. s breget zegt:

  Respect voor deze persoon /vrouw /

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De Islam zal door de vrouwen ten onder gaan.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Respect, inderdaad! En: Dit kan in de toekomst grote gevolgen hebben dankzij de werking van de jurisprudentie!
  Nu deze vrouw uiteindelijk is vrijgesproken, hebben anderen na haar veel meer kans om in soortgelijke zaken eveneens vrijgesproken te worden; dat is pure winst!

  Like

 5. Jelle R zegt:

  Top, zou zouden er meer moeten zijn!

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Wat mij altijd is bijgebleven was tijdens de protesten die gehouden werden door de Iraanse bevolking na de tweede verkiezing van Ahmadinejad in 2009 dat de vrouwen in Iran zich duidelijk profileerden tegen het regime en de onderdrukking door dezelfde Islam.
  Ook nu nog zijn de Iraanse vrouwen wereldwijd zeer sterk betrokken in de protesten tegen die onderdrukking.
  Het begon me indertijd op te vallen na de moord op Neda Agha Soltan dat deze Iraanse vrouwen zich steeds meer begonnen te roeren en Neda als icoon in het hart droegen.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Het is ronduit verschrikkelijk dat wanneer je in netkousen op een kleedje zit, dit als een moedige daad wordt gesteld anno 2014. Zo erg is het dus.
  Buiten dat hier dus blijkbaar veel lef voor nodig is met al die debielen die de baas willen spelen.
  Dat is pas erg.
  En inderdaad hoop ik dat meer vrouwen uit deze cultuur voor zich zelf durven op te komen maar helaas zie ik nog niet zo gauw gebeuren. Alleen zei zelf kunnen deze macht breken. Wij niet.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Alvorens moslim vrouwen in gebed gaan, moeten zij zich eerst geheel bedekken inclusief sluier enzovoorts. Ook als zij alleen binnenshuis zijn zonder toeschouwers. Buiten de handen mag geen huid zichtbaar zijn. Bij het zichtbaar worden van huid en/of hoofdhaar is het gebed dat zij doen ongeldig en wordt dit zelfs getransformeerd in een zondige daad. Wat deze Iraakse vrouw doet is in de ogen van moslims zeer provocerend, uitdagend en buitengewoon zondig. Vanuit islamitisch oogpunt is dit schokkend en zal in hun religieuze waanbeleving door Allah met absolute zekerheid bestraft worden met het eeuwige hellevuur. Of het voor islamitische vrouwen als geheel iets uitmaakt hun stinkende best te doen alle regels op te volgen betwijfel ik, want in de islamitische hel bevinden zich praktisch uitsluitend vrouwen. Hoe kuis en zedig een islamitische vrouw ook leeft het hellevuur zal hoe dan ook haar deel worden en als alle huid eraf gebrand is laat Allah haar weer nieuwe huid aangroeien zodat de pijniging non stop tot in de eeuwigheid door blijft gaan. De islam is mordicus betreffende het afbeelden van mensen maar van brandende vrouwen in de hel zijn wel prenten gemaakt in de islamitische overlevering. Uiteindelijk zullen het de islamitische vrouwen zijn die de islam gaan afbreken. Als dat proces eenmaal zijn aanvang neemt zal binnen een generatie niets meer van de islam overeind blijven. De beroepsmoslims weten dat en doen het in hun broek voor opstandige vrouwen. Dat is ook de rede dat islamitische vrouwen in landen gedomineerd door de islam zo massief onder de duim gehouden worden. Als de vrouwen massaal de islam gaan verlaten gaan ook hun zonen de islam verlaten.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Guus, alle respect voor je inzicht op dit gebied, maar weet je dat laatste wel zo zeker?
    Het lijkt mij eerder, dat zonen zich al op jongere leeftijd van hun moeders niets meer aantrekken.
    Waarom zouden ze ook? Wezens, die zelfs onwaardig zijn om hun hààr te tonen….
    En in tegenstelling tot de vrouwen zitten ZIJ binnen de Islam in een tamelijk comfortabele positie.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Nu moet ik van dat muslim-gedoe ABSOLUUT niks hebben. Helemaal verbieden zou het beste zijn. Maar de meeste geloven, hebben ACHTERLIJKE ideeen over vrouwen. ( op bhudism na, maar dat is niet direct een geloof. )
    Dit is wat ik me uit mijn katholieke achtergrond van heeeel vroeger weet:
    ././././
    Wie zondig is, kan niet in de hemel komen. Een ongedoopte baby, belast met de erfzonde, die stierf, zou niet in de hemel komen, maar in het voorgeborchte: een plek tussen de hemel en de hel, waar men tot het einde der tijden moest blijven. Omdat tot aan de jaren 1950 de kindersterfte in Nederland hoog was, werden katholieke kinderen zo snel mogelijk na de geboorte gedoopt, het liefst nog op dezelfde dag. Daardoor kon de moeder niet bij het doopsel aanwezig zijn.
    Ongedoopte gestorven kinderen kregen geen kerkelijke begrafenis en mochten niet op het kerkhof begraven worden. Zij kregen een plek in ongewijde grond. Soms was dit een apart gedeelte naast het kerkhof, maar het kwam ook voor dat de baby’s ergens onder een heg werden begraven, zonder dat de ouders wisten waar het lag.
    /./././././././
    Dan was er een gebruik dat vrouwen die pas bevallen waren in de kerk “gereinigd” werden. Dit ritueel vond plaats tijdens de eerste keer dat ze weer naar de kerk gingen. Voor de Kerk was dit officieel niets meer dan een dankzegging voor een goed verlopen bevalling. Het volk echter achtte de vrouw na een bevalling onrein, want de zwangerschap was een voortvloeisel van geslachtsgemeenschap en over de smet die daarop lag, moest de vrouw berouw betonen.
    Het bijgeloof gebood dat zij een bepaalde periode, vaak een maand, haar huis niet mocht verlaten, geen bezoek mocht ontvangen en geen seksuele omgang mocht hebben met haar man. Ze mocht haar ogen niet opslaan naar de hemel noch naar de zon, noch mocht zij andere mensen aankijken.
    Na die periode moest ze, bedekt met een witte sluier, naar de kerk. De vrouw moest in de kerk op een speciaal daarvoor bestemde stoel gaan zitten. De pastoor kwam dan naar haar toe en sprak: “de zon zal u des daags niet steken noch de maan des nachts.” De reniging was dus zeker niet alleen volksgeloof.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Delamontagne, 15 Maart, 23.00u: Ik weet het: Persoonlijk wist ik dat al zo’n 35 jaar, nadat Michel van der Pas er in zijn foto-boekwerk “De kerk gaat uit” gewag van gemaakt had.Niet zo gedetailleerd als U nu, maar toch wel zó dat de lezer begreep, dat er een vernederend kantje aan zat en het méér was dan ‘dankbaarheid voor de goed verlopen bevalling.’
    Maar, heel slinks, legden ze daar sinds ca. het begin van de 20ste Eeuw -of misschien al even daarvoor- niet meer zo’n nadruk op, want toen ik het bij mijn moeder aankaartte, bleek ze zich er niet van bewust: ZIJ benadrukte dat de bedoeling van het ritueel was, dankbaarheid te tonen voor de voorspoedige bevalling.
    Dus de pastoor zei het óók niet meer allemaal met zoveel woorden. Ergens moet toch langzamerhand het besef gegroeid zijn, dat de achterliggende gedachte niet in de haak was. Al werd dat niet met zoveel woorden toegegeven. Oh, néé……

    Like

 8. lucky bee zegt:

  Is het dan niet harram om zo te gaan bidden?bijna naakt?Een immam zal haar half dood gaan meppen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Kan je nou echt niet lezen of begrijpen waar dit artikel over gaat?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het is maar de vraag wat er ooit tot hem doordringt en wat niet.
    Laatst had hij het bij elk artikel dat betrekking had op GB over de Commonwealth, of dat nou van toepassing was of niet. Maar het werd helemààl opmerkelijk toen hij diezelfde
    Commonwealth er ook bij een artikel over DUITSLAND met de haren bijsleepte…….

    Like

 9. meneertje zegt:

  Ik heb altijd al gedacht dat geen andere groep dan de moslimvrouwen er belang bij hebben om tegen de islam in opstand te komen, want zij hebben immers meer dan wie dan ook van die islam te lijden.

  Ze zijn (voorlopig?) echter in meerderheid nog zo grondig geïndoctrineerd dat zij niet op het idee komen dat het mogelijk is. Althans: zo schijnt het te zijn voor buitenstaanders. Niemand weet uiteraard wat die vrouwen denken, doch niet hardop durven te zeggen.

  Des te meer bewonderenswaardig dat sommige moslimvrouwen toch die moed opbrengen!

  Like

 10. felix zegt:

  Dappere vrouw.
  Wat een idee toch zeg, om met je kont in de richting van Mekka op een gebedskleedje plaats te nemen. Een ultieme belediging voor de profeet en voor de Islam, natuurlijk.

  Like

 11. felix zegt:

  opgeheven tussen kont — in 😆

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @ BertG: 13.08. uur. ” Alleen zei zelf kunnen deze macht breken. Wij niet”. Dat ben ik geheel met U eens Bert!

  Like

 13. Dr.Kwast zegt:

  Kijk maar wat Irak voor nieuws heeft voor de vrouwen daar. Wat heet vechten voor deze vrouwen? Wat doen de feministen hier, vraag het aan Femke, Ashton met haar kopdoek bij Rohani Iran, als ze zelf uit de wind kunnen blijven zijn ze te vrede. De rest doet er niet toe.

  Like

 14. Dr.Kwast zegt:

  Met een bomgordel gaan ze de vijand te gemoed. Maar dat zelfde wapen gebruiken als protest komt niet bij deze kwezels op. Wanneer ramt zo’n dame de boel daar op haar manier op. Als ze toch naar de afdeling hel gaan, dan kan dat toch ook met meenemen van de regering daar, wat let hen, hangen en verkrachten word je daar toch, de top van dat land is toch ook een vijand.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “Kwezels” is de goede benaming! Ze hopen in het hiernamaals bij Allah een wit voetje te halen door middel van die bomgordel of hier op aarde door elkaar te bespioneren, te verraden en omlaag te trekken: Hup jij, terug de krabbenmand in, net als wij allemaal…..!
   Vrouwen kunnen tóch al niet solidair zijn met elkaar en deze al helemààl niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    Hij blijft mooi. Die krabbenmand. En zijn er inderdaad vele die hier inzitten en zo doen.

    Maar als ze al zover zijn dat ze een bomgordel om doen, dan valt er al niks meer te redden aan deze vrouwen. Veel teveel gehersenspoeld of lamgeslagen zijn ze dan al.
    En jezelf opblazen voor de goede zaak, ook al zijn het vrouwen rechten, is natuurlijk nooit goed te keuren. Dat zijn die kerels helemaal niet waard. Alhoewel ze het wel verdienen.

    Like

 15. Henk.V zegt:

  Nog een video van dezelfde Iraanse dame..

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ik kende de video al Henk en de gemiddelde westerse mens denkt dat dit wel iets leuks is maar dezelfde gemiddelde westerse mens heeft niet echt begrepen dat deze dame met haar leven speelt op dezelfde manier als Ahjaan deed

   Like

 16. Luchtpint zegt:

  Het mag verbazingwekkend worden genoemd dat er vandaag nog vrouwen zijn met een moslim achtergrond die willen protesteren op die manier, wat zeker het nodige respect afdwingt. Te denken dat zoiets vandaag een belediging uitmaakt die wettelijk bestraft moet worden, doet daar zeker niets aan af, eerder het tegendeel.

  Het probleem gaat echter evolueren naar iets veel onheilspellender: binnen een jaar of 5 zal het mogelijk al als een zware belediging worden opgevat als mensen bijvoorbeeld een sigaret gaan opsteken in het openbaar wanneer ze bijvoorbeeld in concentratiewijken rondlopen waar religieuze politie (moetawien) patrouilleert. (In Londen is dit al gebeurd, e.d.)

  Maw het aantal incidenten van morele verontwaardiging van moslims zal alleen nog maar toenemen in de toekomst, en zal gelinkt worden aan schijnbaar futiele akkefietjes waar we vandaag geen benul van lijken te hebben. Op de lange termijn zal elke Nederlander bijvoorbeeld dagdagelijks zijn statement tegen de Islam maken, ook al zijn we er ons niet bewust van op dat eigenste moment. We zullen dus allemaal in dezelfde schuit terechtkomen, en dan zullen we allemaal onbedoeld revolutionairen zijn, of we dat nu willen of niet, enkel en alleen maar omdat de Islam geen “morele vervuiling” door ongelovigen van de Universele Waarheid verdraagt die het pretendeert uit te dragen. Uiteindelijk zullen we allemaal even schuldig zijn, niets wat Westers, modern, tolerant of pluralistisch is kan op genade rekenen van de Islam.

  Door te leven alleen, beledigen wij moslims elke dag, dat is de redenering die erachter steekt. Ooit worden we allemaal Ayaan Hirisi Ali’s, Firoozeh Bazrafkan’s of Wilders. En wat dan ? Wat gaan we dan doen ? Buigen voor de Islam, zoals moslims vinden dat de bedoeling is, of zeggen “Nu is het genoeg geweest met jullie intolerantie, dit pikken we niet langer meer ?”

  En dat hebben we allemaal te danken aan onze politici en de zelfgenoegzame club pseudo-intellectuele journalisten van vandaag, die toch bij hoog en laag blijven volhouden dat deze samenleving respect moet blijven hebben voor dat soort mensonterende vuiligheid.

  Probeer mij maar eens te verplichten, bende rotzakken ! Dat is het enige dat ik nog kan denken daarover !

  Like

  • Harry zegt:

   Goed gezien Luchtpint , dit is geen luchtfietserij !
   Keihard er tegenin , zal de enige optie nog zijn .
   Ik verdom het om een baard te laten staan en m’n geliefde voorhuid in te leveren .

   Like

  • Henk.V zegt:

   Uw redenering gaat helaas volkomen op, Luchtpint.
   Daar gaan wij met zijn allen precies naar toe, tenzij wij uit alle macht aan de noodrem kunnen en willen trekken en degenen die ons aan de ultieme vorm van onvrijheid willen overleveren, uit hun machtposities trappen!

   Want alles wat u terecht zo gedetailleerd beschrijft, vindt alleen plaats bij de gratie van een godvergeten politieke kliek die naar hartelust op ongekende schaal met een satanische ideologie collaboreert en daarom, volgens mij, zou moeten worden terechtgesteld wegens hoogverraad aan eigen volk en land.
   Zonder deze politiek correcte handlangers van een brute woestijn ideologie had onze toekomst er anders uitgezien en hadden wij ons gemakkelijker en succesvol te weer kunnen stellen..
   Nu rest ons niets anders dan nimmer afnemend en in kracht toenemend verzet!

   Like

  • Breget zegt:

   Hoe kinderlijk ,heldhaftig ,triest, en gevaarlijk .maar zeker bewonderenswaardig .

   Like

 17. meneertje zegt:

  @luchtpint,
  U hebt consequent doorgedacht en wat u hebt bedacht voortreffelijk geformuleerd.
  Chapeau!

  Like

 18. Jan zegt:

  Omar Marzouk, wat een shit. Alleen polcor-sukkels geven geld voor deze rotzooi

  Like

 19. delamontagne zegt:

  Wel een heel moedige vrouw, waren er maar meer van haar afkomst.
  Naar haar voormalig vaderland hoeft ze natuurlijk nooit meer te gaan.

  Like

  • Breget zegt:

   Die komen er ,dit is het begin dat vanzelfsprekend moest komen als je vrouwen lichamen misbruikt voor een veilige oorlog te beginnen , zo ziet de Turkse Erdogan een vrouw een wapen die geofferd moet worden

   Like

 20. Moedig meisje! Ik bewonder haar moed en ze heeft daarom wel een kus van me verdiend!!!

  Like

 21. Harry zegt:

  Ineens lijkt het alsof iemand die met haar kont in de lucht op een kleedje zit iets minder erg is .
  Gek he ? Hoe een foto je beeld kan veranderen .
  Weet niet of het iets te maken heeft met het gezegde : a dirty mind is a joy forever , maar deze dame lijkt me beduidend minder muf dan die vadsige truttebollen met hun jurken tot over hun enkels . En dan nog met werkschoenen daaronder in plaats van pumps .
  Hebben die lui nou geen enkel benul van esthetiek ?

  Like

  • BertG. zegt:

   Het is maar hoe je er tegen aan kijkt. Dat van een kont en de lucht. Dat is juist het belachelijk maken ervan. Dat veranderd niet mijn beeld of het een lekker wijf is of niet.
   Ook dat is persoonlijk w.b. smaak, maar daar gaat het helemaal niet om.
   Of ik heb je verkeerd begrepen. Ook dat is mogelijk.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Mogen ze niet hebben, want dat is ‘haram.'(Dat voel je althans met je klompen aan.)

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 21.35u: Jawel, dat weet ik nog, natuurlijk. Maar helemaal hetzelfde is dat niet.
    Luckybee lijkt zich weer eens de inhoud van het artikel niet geheel te realiseren, namelijk, dat Firoozeh juist er op uit is, de Islam en die Imams te tàrten. Zoals hij zich wel eens vaker een inhoud niet lijkt te realiseren. En van dat laatste getuigt het voorbeeld, dat ik vervolgens geef.
    Ik echter vat wèl de (wanhopige) vraag van Harry, of die lui geen gevoel voor esthetiek hebben. Daarvan zeg ik: Dat mogen ze niet (hebben) want dat is haram. (slecht) Esthetiek staat voor goede smaak en aantrekkelijkheid, kortom: schoonheid en alles wat daarmee samenhangt is binnen de islam nu eenmaal taboe. Zodoende.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik vond mijn reactie zelf ook iets te impulsief maar je had ‘m al gelezen zie ik.
    Mijn excuus. (gevraagd voor verwijdering maar, net iets te laat dus)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ach joh, never mind; er stond verder toch geen onvertogen woord in?
    Dan zit ik eerder op excuus te wachten van iemand, die me sommeerde “mijn mond te gaan spoelen met groene zeep.” (ongelogen!) Maar ik verwacht niet, dat dat excuus ooit komt.
    Niets aan de hand hier, hoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s