Op de Krim is een bankrun aan de gang

Screenshot_78

Op het Oekraïense schiereiland Krim halen mensen grote bedragen cash af bij betaalautomaten en bankfilialen. Voor verschillende van deze banken hebben zich lange rijen gevormd. De voorzitter van de Oekraïense centrale bank heeft al gezegd dat het moeilijk is om grote hoeveelheden baar geld in de Krim te krijgen en dat de afhalingen daarom beperkt zijn.
Oleh Serha, een woordvoerder voor de Privat bank, zei dat zijn bank de opnames in heel Oekraïne heeft beperkt tot 1.500 hryvna (108 euro) op dagbasis.
De mensen die in de wachtrijen staan zeggen gehoord te hebben dat de banken zouden sluiten, meldt ABC-journalist Alexander Marquard op Twitter. Velen vragen zich af wat de gevolgen van het referendum zullen zijn voor hun bankrekening, aldus Stuart Webb van ITN Channel 4.
Maar het is vooral een opmerking van Deutsche Bank donderdagochtend die voor ongerustheid heeft gezorgd. Die bank suggereerde dat obligatiehouders mee in het bad zouden worden getrokken, wanneer de Oekraïense banken failliet gaan of door een bailout gered moeten worden.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Op de Krim is een bankrun aan de gang

 1. Monalisa zegt:

  Dat doen de russen in Londen ook al, stel dat de EU het geld van de russen bevriest, wegen sancties.

  Like

 2. Jan zegt:

  Blackwater in de Oekraïne dan Serviërs op de Krim

  Servische paramilitairen op de Krim: steun voor Rusland
  De gespannen situatie op het Oekraïense scheireiland de Krim heeft ook Servische paramilitairen aangetrokken. Enkelen controleren het verkeer op de drukke weg tussen de regionale hoofdstad Simferopol en de havenstad Sebastopol. Bij de controlepost wapperde een Russische vlag, een Servische vlag en een zwarte vlag met een schedel, van Servische ultranationalisten.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3612982/2014/03/14/Servische-paramilitairen-op-de-Krim-steun-voor-Rusland.dhtml

  Aardappelhoofd en plastikkop John Kerry:
  “Er komen nog veel forsere maatregelen tegen Rusland als het Kremlin de spanningen over Oekraïne blijft opdrijven en de bevolking van Oekraïne bedreigt.”
  Aangezien er 0 maatregelen zijn genomen is forsx0=0
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3613231/2014/03/14/Kerry-dreigt-Rusland-met-meer-maatregelen.dhtml

  De ijdeltuit Kerry: voor en na: http://fellowshipofminds.files.wordpress.com/2013/09/john-kerry21.jpg?w=500&h=341

  Like

 3. Sjaak zegt:

  DE POETIN KRIJGT DE ENE NAAR DE ANDERE ORGASMUS
  WANNEER HIJ NAAR DE EUROPESE RANDDEBIELEN EN DE
  MOSLIM OBAMA KIJKT ! EN HEEL DE LINKSE MEDIENPERS
  SLUIT ZICH BRAAF BIJ DE MAINSTREAM GETRIMDE POLITIEK
  AAN DIE KORT VOOR EEN KOLLAPS STAAT !
  DE MEESTE MENSEN KRIJGEN DANK INTERNET INFORMATIES
  HOE HET WERKELIJK IN MEKAAR ZIT ! DAARBIJ ZIJN ER NIET
  WEINIGE MENSEN ONDER DIE HET LIEFSTE HUN TELEVISIE
  HET RAAM UIT DONDEREN ZOUDEN !
  DE HELE SCHEINHEILIGE OVERBETAALDE ZOGENAAMDE
  MEDIENSTERREN DIE BEWUST VOOR HUN BAANTJE LIEGEN
  EN BEDRIEGEN ! PRECIES DIE ZIEN WE DAN OOK WEER MET
  MET HUN GORE SMOELWERKEN OP DE KOMENDE KONINGSDAG !
  EN NATUURLIJK DE VELE NEDERLANDERS MET EEN PLANK VOOR
  HUN KOP DIE EEN MILLIARDÄRSFAMILIE TOEJUIGEN OP KOMANDO !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @ Sjaak: 10.58. uur. Hoef ik niets aan toe te voegen Sjaak, het is de waarheid!

  Like

 5. Pingback: VS onderzoeken mogelijkheden om wapens aan Oekraïne te leveren | E.J. Bron

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  De wereld wordt geregeerd door smeerlappen.

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Het is altijd erg gemakkelijk om anderen te beschuldigen van datgene wat je meestal zelf bent! Jezus waarschuwde al dat als je de splinter in andermans oog ziet je vaak niét de balk in je eigen oog aanschouwd. Verkiezingen in Rusland, Oekraïne of daarbuiten neem ik allang niet serieus meer want men doet al te vaak beloften die de desbetreffende lui daarna, als ze gekozen zijn, toch niet of nauwelijks nakomen, dus eveneens bij de banken op de Krim.
  Het verduisteren van hulp- of belastingsgeld is evenmin erg verbazingwekkend daar ik ooit in een Tina uit 1981 een strip met een verhaal las dat uit 1880 afkomstig was. Twee meisjes, de dochters van een zeekapitein, moesten toezien hoe hun vader geld had geïnvesteerd aan de verkeerde personen en hij zo bijna failliet ging. Toen de kapitein met zijn schip verongelukte (?) werden de meiden uiteindelijk toegewezen aan hun oom, de eigenaar van een scheepsvaartmaatschappij waar zijn zwager voor werkte. De kerel (hij leek op een rijke bankier of grootkapitalist) bleek echter een hooghartige tiran te wezen, zijn vrouw en dochters waren even onuitstaanbaar en verwend, die zijn nichtjes als halve Assepoesters behandelde, ze moesten die akelige nichten onderwijzen (oom en tante waren schijnbaar te lui om hun dochters zelf op te voeden) en zij werden alleen als pronkobject gebruikt die nog weinig te eten kregen ook. Later ontdekte het oudste meisje, Hanneke, die de schuld van haar vader wilde afbetalen met pianospelen, dat hun vreselijke familieleden zélf armoedzaaiers waren, pseudo-aristocraten, verwaande nietsnutten en hun oom Jacob (de ergste van het stel) was bovendien óók nog een geldverspiller, een bedrieger, een saboteur, een misdadiger en een moordenaar! Hij had het schip, waar zijn zwager kapitein op was geweest, opzettelijk laten zinken om zo het verzekeringsgeld van duizenden guldens te innen! Gelukkig kwamen een stel goede vrienden van de meiden achter de verderfelijke plannen van de valsaard die nou opeens zijn nichtjes wilde liquideren omdat Jacob ze niet meer in zijn macht kon houden en hij probeerde er met een handlanger tussenuit te knijpen.
  Godzijdank wisten de toegesnelde politie de afschuwelijke Jacob en zijn misdadige kornuit Jansen te arresteren en vlogen de schurken (hopelijk) voor tientallen jaren de bak in en Jacob was zijn familie hiermee voorgoed kwijt! De vader van de meisjes leefde gelukkig ook nog!
  Maar zodra mensen overlijden, of ze nou rijk of arm zijn, is geld feitelijk voor hen toch waardeloos geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s