Russische bedrijven trekken miljarden uit het Westen terug

Screenshot_11

Ook Russische grondstofreuzen halen hun geld uit het buitenland terug

Omdat ze strafmaatregelen van Amerika vrezen, halen Russische bedrijven miljarden van westerse rekeningen af. Zelfs de Centrale Bank in Moskou. Een belangrijk pijpleidingproject met Europa gaat waarschijnlijk wel gewoon door.

Uit angst voor sancties juist van de Verenigde Staten halen Russische ondernemingen blijkbaar miljarden van hun rekeningen in het Westen af. Dat bericht de “Financial Times” en beroept zich op bankkringen in Moskou. De deels tot de Russische staat behorende grote banken VTB en Sberbank, maar ook het energiebedrijf Lukoil, zouden tot de ondernemingen behoren die geld van die banken zouden afhalen die zaken doen in Amerika, zegt men. Ze zouden daarmee reageren op de zojuist mislukte laatste diplomatieke toenaderingspogingen tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.

In het middelpunt staat daarbij het morgen te houden referendum, waarin de bewoners van het bij Oekraïne behorende schiereiland de Krim beslissen of ze zich willen aansluiten bij Rusland. Men houdt er rekening mee dat, afhankelijk van de uitslag, maandag al besloten kan worden tot nieuwe sancties tegen Rusland.

“Bij de neus genomen Duitsers”

Als gevolg van de toenemende angst voor een escalatie van de situatie zijn de aandelenkoersen op de beurs van Moskou sterk gedaald, bovendien bevindt de koers van de Russische roebel zich in een duikvlucht. De tien rijkste Russen, onder aanvoering van Alisher Usmanov, zouden daarom alleen vorige week al 6,6 miljard dollar vermogen hebben verloren, bericht de “Financial Times” verder en beroept zich daarbij op cijfers van “Wealth-X”.

Niet alleen Russische ondernemingen bereiden zich voor op sancties, zelfs de Centrale Bank in Moskou heeft zich vermoedelijk al minder kwetsbaar gemaakt tegen strafmaatregelen. Cijfers van de belangrijke Centrale Bank van New York lieten zien dat buitenlandse investeerders (waartoe ook de Centrale Bank in Moskou behoort) hun betrokkenheid in Amerikaanse staatsleningen in de week tot 12 maart in totaal met 105 miljard dollar verminderden. Rusland bezat volgens informatie van het Amerikaanse ministerie van Financiën aan het einde van vorig jaar staatsleningen van de VS ter waarde van 140 miljard dollar.

Terwijl Rusland zich financieel juist uit Amerika terugtrekt, kapt het land zijn samenwerking met de EU vermoedelijk niet helemaal af. Het gaspijpleidingproject South Stream, waar het Russische Gazprom, het Italiaanse Eni, het Franse EDF en het Duitse chemieconcern BASF achter zitten, kondigde aan een verdrag te hebben afgesloten van meer dan 2 miljard euro met de Italiaanse aanbieder Saipem. De onderneming moet het stuk onder water van de verbinding tussen Rusland en Bulgarije aan te leggen. Hier wordt in juni mee begonnen.

Ondertussen waarschuwde de voormalige minister van Verkeer, Peter Ramsauer (CSU), de Duitse regering voor strafmaatregelen tegen Rusland. “Economische sancties zijn een totaal ongeschikt middel in de buitenlandse politiek”, zei hij tegenover “Focus”. Desbetreffende stappen van het Westen in de Oekraïne-crisis en tegenmaatregelen van de Russische regering zouden beide zijden treffen. “In zoverre blijven de handelswegen voor Rusland naar de wereldmarkt open”, zei de voorzitter van de economische commissie van het Duitse parlement. “Opnieuw zouden het wij, de Duitsers, zijn die weer het meest bij de neus zouden worden genomen.”

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Russische bedrijven trekken miljarden uit het Westen terug

 1. Sjaak zegt:

  IK HOOP DAT ER EEN ENORME ECONOMISCHE KLAP OVER
  EUROPA KOMT ZODAT DE EUROPESE STRONTZAKKEN IN
  BRUSSEL NIET MEER WETEN WAAR VOOR OF ACHTER IS !
  DAN KOMT AUTOMATISCH EEN VLOERZUIVERING EN DEZE
  ACHTERLIJKE HUFTERS KUNNEN HUN KOFFERTJE PAKKEN !
  ZE BEGAAN DE ENE NAAR DE ANDERE BLUNDER HOE DICHTER
  DE EUROPA VERKIEZINGEN ERAAN KOMEN ! NU BEGINNEN ZE
  OOK NOG MET DE MOSLIM OBAMA OVER WAPENLEVERINGEN
  NAAR KIEW TE OUWEHOEREN ! DIE ZIJN TOTAAL VAN DE POT
  GERUKT !

  Like

  • Driek zegt:

   Sjaak. Het zou inderdaad misschien wel eens de oplossing kunnen zijn wanneer de hele zooi in elkaar dondert, dan zijn we van dat Brusselse geboefte af. Die moslim Obama is mij nog altijd een raadsel, hoe ze die man ooit hebben gekozen, maar Amerikanen zijn op politiek terrein altijd een beetje naïef geweest. Ik hoop toch niet dat we oorlog krijgen. Er is al geen pest meer aan, met al die Mohammedanen, ik zag vanmiddag in Amsterdam wel erg veel hoofddoeken, niet normaal meer. Wat hebben ze er een vreselijke wereld van gemaakt.

   Like

   • fleckie zegt:

    Zijn er in de VS niet LOKALE t.v. stations, die op hun beurt de massa’s kunnen beinvloeden(dom houden op een bepaald gebied)?!(eventueel op bevel van ‘gezagsvoerders’,(hogerhands)?!

    Like

 2. Cathja zegt:

  Ik zeg het nog maar een keer: Europa moet zich niet bemoeien met Rusland en de kwestie Oekraïne/De Krim. Overal steekt Brussel de neus in, ze denken de wijsheid in pacht te hebben, en ze negeren het feit dat Poetin het niet accepteert dat anderen zich met zijn politiek bemoeien.
  Dat kan Europa, en wellicht ook Amerika wel eens heel duur komen te staan!
  De burgers zijn straks de dupe van dit wanbeleid.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Ik heb gisteravond een programma gezien over engeland ze zullen die sancties niet steunen! het kost engeland meer dan als zij die sancties tegen rusland steunen, en zo is het in het westen ook gesteld denk maar aan de zuivel en de planten en bloemen export de EU doet zijn eigen stop OM. het kost ons banen in nederland.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @ Cathja: 16.02. uur. U zegt-terecht- ” De burgers zijn straks de dupe van dit wanbeleid”. Reken maar dat het zo gaat lopen, Cathja! Wat interesseert het “vet gevreten varken van Baalen VVD”, de nationale Pinokkio ” Marx Rutte”, en de minister van buza, “TIMMERSCHWANZ”, het als wij getroffen worden door Russische tegenmaatregelen? Helemaal niets! Sterf EU, sterf!

  Like

 5. Maria zegt:

  IK HOOP DAT PUTIN DIE GASKRAAN TOEDRAAID!!! ZODAT WIJ BURGERS EINDELIJK DAT TUIG VAN DE EU KUNNEN ELIMINEREN, de schande bevolkingen gaan zo getroffen worden door deze ramp wat loge mannetjes op hun eentje beslissen, wie heeft ooit die EU gewild, NIEMAND van de landen en bevolkingen neen de politiekers die hebben ons verraden aan de Illuminatie en burgers verraden ongezien voor hun macht!!! Ocharme de bedrijven ondernemingen export van EU landen … stevenen af op catastrofe van een handvol mensen die ondemocratisch die EU gesticht hebben op commando VS met die fucking BILDERBERG groep!!! waarom steunen ze een fascistisch land met aanhangers van Hitler zo??? een NIET EU LAND zo helpen met zware fascisten erin een coup op de Oekraine gedaan en een centrale bankier IMF man illegaal president maakten van dat land… enkel omdat de VS die Krim in handen wilt verkrijgen, De Russen zullen dit NOOIT toestaan! Heel die EU UNIE parlement is 1 bende fascisten bijeen die Hitler eren en een vierde rijk willen die NWO… zoals Hitler zijn derde rijk wou

  Like

 6. fleckie zegt:

  begon men niet al in 1945, met “Das Vierte REICH”, (MET hulp !van NAZIS,die men zelfs naar de VS !en andere staten had ‘gesluisd’?)

  Like

  • Nemesis zegt:

   Weet je waar ook ene hele grote clan gelijk gezinde nazi’s hun domicilie hebben? Bariloch, Argentinië. Daar waar WA en Max nu ook die hele grote ranch hebben. Gelijk en gelijk, je kent het wel dat spreekwoord.

   Like

  • Maria zegt:

   Inderdaad Fleckie want de VS nam alle Nazi’s naar de VS over en met hen ontstond de CIA… Hitler is nooit weggeweest… De Russen beseffen dat maar al te goed aan politiek EU en VS… en aap kwam uit de mouw met Oekraine!
   Bekijk dit Operation Paperclip, bende Nazi’s die de VS runden na WOII tot nu…

   en bekijk wie Hitler installeerden in Europa: De VS illuminatie en bankiers, JP Morgan en grootvader Bush

   Laat ons hopen bidden dat Putin dit kan stoppen

   Like

 7. Monalisa zegt:

  Maria een mooi stukje vooral die laatste film zouden meer Nederlanders moeten weten, ik wist het dan spreek je anders over de EU.

  Like

  • Maria zegt:

   het is de waarheid… de treurige smerige waarheid van die bankiers Illuminatie… Ze zitten godverdomme op kap van Wildiers Vlaams belang in Belgie terwijl onze regeringsleiders zelf de Nazi’s zijn, was het niet ex-nazi Bernard man van Beatrix die de Bilderberggroep oprichtte in de jaren 50? ze vereren allen Hitler allemaal, daarom dat ze zo aanvallen met nazi en gedachtengoed op rechtsen, Wel Hitler was sociaal democraat met Neo-Nazi’s, wat is de EU vandaag? Sociaal democraat met Neo-liberalen, en wat is ook die fucking USA, SOCIAAL DEMOCRAAT !!! wij bevolkingen ondergingen het leed in WOII dat onze regeringen EU en VS gewoon verder hebben gezet in een nettere verpakking, de waanzin alleen al zichzelf NEO liberaal vernoemen zoals de NEO Nazi’s…. man gaat dat ontploffen….

   Like

   • fleckie zegt:

    door sluiting van de steenkolenmijnen,in Europa!! door de voorloper van de ‘Bilderberggroep’,:E.K.S.G. werden we AFHANKELIJK gemaakt van de OLIESTATEN, en eventueel van KERNENERGIE,(waardoor er kernbommen “ontwikkeld” (kunnen )worden!!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Maria 1 correctie was het niet ex-nazi Bernard man van Juliana ( Beatrix ) die de Bilderberggroep oprichtte in de jaren 50? het was Juliana en geen Beatrix die heeft de touwtjes van haar vader voortgezet.

    Like

 8. Maria zegt:

  aanzie wat de VS aanrichten op de planeet en Al Qaida gecreeerd hebben om Rusland kapot te maken in Afghanistan, man de wraak van die Russen op deze Nazi’s zullen ongezien zijn…
  Hier de Heks Clinton die toegaf wat ze aangericht hebben op de mensheid en Rusland en alle andere Moslimlanden… Fuck you Illuminati USA, na 300j Illuminatie it is payback time, en onze eigen politiekers steunden dit… ocharme wij bevolkingen wij gaan mee boeten voor dit soort moordenaars ongezien dankzij de EU

  Like

 9. Maria zegt:

  op you tube intikken: “hilary clinton admits creating al qaida dan zie je de waarheid, hier wordt dit filmpje geblokt

  Like

 10. Maria zegt:

  nog een bom van die fucking VS…
  Hillary Clinton admitting that they take instruction from the Council on Foreign Relations, Something that was set up by the Rockefeller Dynasty so they can control their puppets with ease. The head C.F.R is in New York, but Another one has been built in Washington D.C
  indien film hier blokkeert dit in you tube intikken en je kan de waanzin zien…: Hillary Clinton accidentally admits that the CFR runs this nation
  Niet moeilijk dat de Russen gaan afrekenen…

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Met de Kenyaan Barack Hussein Obama als Supreem Commander, gaan wij deze strijd tegen de Putin verliezen.Hoogste tijd dat de Amerikanen weer een andere president kiesen liefs een Presbiteriaan.Dan gaan wij weer winnen.

  Like

 12. Seculiere (Kemalist) zegt:

  Wel als Rusland zijn gastoevoer sluit, kunnen de vreemdelingen toch weer in de mijnen werken?

  Like

 13. fleckie zegt:

  een goed idee,die vreemdelingen ‘ondergronds ‘ te houden,ze kunnen dan alvast beginnen om de ‘opgevulde’ ‘ gangen’ (leeg te maken) .,voor verdere ‘werkzaamheden!”.

  Like

 14. fleckie zegt:

  de steenkolenmijnen in NL.: De Domaniale mijn , Kerkrade, De Willem Sophia,(Belg..kapitaal?) Kerkrade,: De staatsmijn Wilhelmina,Kerkrade, :4 Oranje Nassau mijnen,Heerlen,: staatsmijn Hendrik, Brunssum, :staatsmijn Emma, Hoensbroek. (is de AFCENT – aanwezig,in BRUNSSUM(de HENDRIK)in het verlengstuk van Geilenkirchen, waar -AWACS- gestationeerd zijn??)

  Like

 15. fleckie zegt:

  aanvulling nog :, de Laura, en de JULIA, in Kerkrade,(Eygelshoven)

  Like

 16. fleckie zegt:

  p.s.maar de vreemdelingen zijn niet hiernaartoe gekomen,om te moeten werken, ‘neen,dat kan niet’, Hier in -LUILEKKERLAND,- kunnen ze genieten van hun ‘bezadigde rust,door niets te doen, en alleen maar de handjes op te tillen! bij de bijstand.!– ( en dan te bedenken dat de mensen na de oorlog minstens 48 uur p.week moesten werken,o.a.voor “de WEDEROPBOUW’. bijna alles was door de NAZIS ‘ -weggejat.’,en zeer veel was alleen maar verkrijgbaar op ‘punten’,( vlak na de oorlog)

  Like

 17. Jan zegt:

  Dit gaat pijn doen: Amerikanen mogen geen gebruik meer maken van ruimtestation en raketten van Amerikanen zullen niet meer vanuit Rusland worden gelanceerd.

  Russia is to deny the US future use of the International Space Station beyond 2020 and will also bar its rocket engines from launching US military satellites as it hits back at American sanctions imposed over Ukraine crisis.
  Russia’s deputy Prime Minister Dmitry Rogozin announced a series of punitive measures on Tuesday against the US in response to sanctions imposed after Russia annexed Crimea.

  The two countries have long cooperated closely on space exploration despite their clashes in foreign policy.
  The Space Station is manned by both American and Russian crew, but the only way to reach it is by using Russia’s Soyuz spacecraft.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/10828964/Russia-to-ban-US-from-using-Space-Station-over-Ukraine-sanctions.html

  Straks peperdure telefoonrekeningen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s