Sigaret aansteken tijdens het autorijden is verboden

Screenshot_9

(Door: Kybeline)

We leven in een merkwaardige “rechts”staat. Plotseling duiken er wetten op waarvan niemand ooit heeft gehoord en waarvan niemand kan zeggen door welk parlement en wanneer deze werden aangenomen; of er duiken vonnissen op, gemotiveerd met wetten, die al 150 jaar lang bestaan, nog uit de tijd voor de auto, voor de autosnelweg en voor de gewoonte om een sigaret te roken tijdens welke rit dan ook. Zoiets betreft het vonnis van het gerechtshof in Frankfurt:

Wanneer een chauffeur een sigaret aansteekt en vervolgens een ongeluk veroorzaakt, kan hij vanwege grove nalatigheid zijn autoverzekering kwijtraken. Dat heeft het gerechtshof in Frankfurt beslist.

De zaak en de motivering is hier te vinden:

Deutsche-Anwaltshotline.de

Dan vraag je je af waarom chauffeurs tientallen jaren lang tijdens de rit mochten roken, waarom er zelfs een “sigarettenaansteker”, die gemakkelijk met de rechterhand te bedienen is, in de auto wordt ingebouwd en waarom we nog nooit gehoord hebben van deze “grove nalatigheid”, noch op een rijschool noch in de gangbare Duitse media.

In ieder geval willen we onze lezers, mits ze tot de rokers behoren, op dit gevaar attent maken.

Vermoedelijk is het heel anders gesteld met joints. Ons morele en rechtsgevoel glijdt steeds verder af naar links, dus de hoop bestaat dat we weldra overal gewoon ongestraft joints kunnen roken? Ik weet dat dit waanzinnig klinkt, maar we leven nu eenmaal in waanzinnige tijden.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, political correctness. Bookmark de permalink .

20 reacties op Sigaret aansteken tijdens het autorijden is verboden

 1. BertG. zegt:

  Moeilijk. Wat kan je wel en wat kan je niet in een auto doen tegelijkertijd met autorijden.
  Waar ligt de grens. Mag een vrouw zich wel opmaken tegelijk, CD’s verwisselen, kinderen op de achterbank corrigeren, maaltijden nuttigen of mag iedereen dan maar niets omdat niet iedereen even handig is met aandachts-punten te verdelen.
  Ik ken mensen die zo gek als een deur zijn, totaal impulsief in reacties, maar wel een rijbewijs hebben, mensen die heel goed kunnen multi-tasken en mensen die met het minste geringste afgeleid zijn als je al tegen ze praat onder het rijden.
  Moet iedereen dan maar zelf weten wat ie doet totdat ik een keer aangereden wordt door iemand die hier niet zo handig in is. Moeilijk, moeilijk.

  Like

 2. Nemesis zegt:

  Dit zijn zo onduidelijke zaken en dan vallen, heel makkelijk, onder artikel 5. Onder dit artikel vallen allen ietwat vreemde beslissingen tot bekeuring. Het blijft aan de betreffende ambtenaar. Vraag je wara het staat, dan zeggen ze doodleuk: valt onder artikel 5.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach, op die manier houden ze het hele ambtenarenapparaat aan het werk èn incasseren bekeuringsgeld…..Op een veilige manier.
   Stúkken veiliger dan echte criminelen of terroristen moeten opsporen c.q. inrekenen.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Logisch, de centen moeten toch ergens vandaan komen. Maar wel van de ongepimenteerde burger, dei slaat er niet op los.

    Like

 3. Jan zegt:

  In Groot Brittannië:
  * is het verboden om in het Parlementsgebouw te sterven
  * is het ondersteboven plakken van een postzegel van de koning of koningin op een envelop of kaart landverraad’
  http://www.sevendays.nl/artikel/175136

  Als je in Alabama zout op spoorrails strooit kun je de doodsstraf krijgen en je mag geen nepsnor dragen als dat hilarisch gedrag oplevert in een kerk en geblinddoekt autorijden is ook niet toegestaan
  In Minnesota mag je de staatsgrens niet overschrijden als er een eend op je hoofd zit
  In Kentucky moet je je minstens 1x per jaar wassen

  I’m Under Arrest for What? Fifty Bizarre U.S. Laws
  http://www.divinecaroline.com/entertainment/i’m-under-arrest-what-fifty-bizarre-us-laws

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik vind het niet vreemd dat men onder het autorijden niet mag roken.
  50 jaar geleden mocht men in Noorwegen in de stad als bestuurder van een auto al niet roken.
  Om eerlijk te zijn heb ik als toenmalig roker enkele gevaarlijke situaties gehad.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Als je een sigaar oprookt ben je in de ogen van het volk zowel een aso alsmede een viezerik. Wordt er een joint gerookt, dan hoor je er pas echt helemaal bij. Er worden al honderden jaren sigaren en sigaretten gerookt, en nu pas vindt onze regering; Roken kan echt niet meer. Zulke anti rook slogans over joints hoorde ik de antirook lobby alsmede de regering nog nooit verkondigen !

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn en jij koopt die stinkende auto de eerste week reuk je niks maar dan komt het je zal maar astma hebben dan ben je de lul.bedankt een foutje.

   Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn ik vergat nog iets iemand die meerdere tia heeft gehad mag van mij ook niet meer achter het stuur ik ken velen die dat wel doen en dan klungelen met de auto?.

   Like

  • BertG. zegt:

   Om te beginnen is een joint al een heel anders soort genotsmiddel, net zo als alcohol iets anders is. Je rookt het inderdaad maar dan alleen om het brandbaar te houden gebruik je tabak er in of pure weed of een pijp, dan heb je geen tabak nodig.
   En waarom ze nou specifiek op tabak zich focussen?
   Laat iedereen lekker doen waar ie zin in heeft. Iedereen bepaalt ze eigen leven.
   Heel belangrijk vind ik dat.
   En je moet het niet met auto rijden doen. Dat ben ik met je eens. Blowen dus.

   Like

 6. Je mag straks in de auto niet meer je hand van het stuur halen (dus: niet bellen, niet roken, niet eten, niet gapen of niet hoesten met een hand voor de mond, niet een vlieg wegjagen, niet je neus krabben, enz.) Het enige wat we mogen is BETALEN!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Laat het vrij, dat is leven, overigens zijn er veel manipulaties, een autogordel beklemt mij ook, en de beste wielrenner wint toch wel.
  http://olympiczion.nl/index.php/hennep-het-verboden-wondermiddel-uit-de-natuur/

  Like

 8. joop zegt:

  het is bewezen bijvoorbeeld dat bellen tijdens rijden totaal niets met wel of niet hand free bellen te maken heeft, het gevaar zit hem in het gesprek,als je ruzie hebt met je vrouw,je baas, je ouders of wie dan ook kun je frustraties hebben dat is het gevaar en niet de mobiel in de hand.bullshit dus
  neem nu het besturen van een vrachtwagen, ik ben chauffeur heb mijn ccvb(chauffeurs diploma) gehaald staat geen eind datum op dus levens lang geldig,althans dat denk je.
  maar ons geweldadige kabinet rutte heeft er een stokje voor gestoken want er moet geld binnen stromen.
  ze hebben code95 uit gevonden vervanging van het ccvb en is maar liefst 5 jaar geldig.
  kosten tussen de 1500 en 2500 euro dan moet je nog elke 5 jaar je rijbewijs vernieuwen de medische keuring om de 5 jaar en doe je het niet voor 16seot 2016 ben je de lul.
  sta je zonder werk.
  bekent is dat tussen de 7000 en 10000 chauffeur 1/ het niet kan betalen 2/geen leer vermogen er voor heeft 3/ of denkt voor die 1 of 2 laatste jaren die ik nog moet.
  of zoals ik ben uitzend vrachtwagen chauffeur nu moest ik geopereerd worden en dus de ziekenwet in, ik zat in fase 2 en zou naar fase 3 gaan dit jaar dat inhoude verplicht een jaar contract ,maar als je ziek word je contract ontbonden tot je beter bent dus moet je opnieuw beginnen.
  wat inhoud geen werk geen geld na je iekte wet uitkering.
  want je moet eerst 26 weken werken om vervolgens 3 maanden een aanvullende ww uit kering te kunnen krijgen,heb je geen werk gehad dan heb je geen geld en word ik aangevuld tot bijstand nieuveu op de wao van mijn partner.
  maar ja het word hoogste tijd dat dit klote kanibet de biezen pakt en ergens in de rimboe gestationeerd word zonder huis zonder geld en zonder vreten en dan ien hoe fijn leven hun hebbben

  Like

  • Monalisa zegt:

   joop u heeft het over houd baar datum van je klopt helemaal maar ik ga nog verder je neemt een zwemleraar aan in ijmuiden die twee jaar daar voor met zijn poten aan kinderen heeft gezeten en toch weer na twee jaar de fout in gaat hij heeft een Een bewijs van goed gedrag nodig die houdbaar datum is ook maar 5 jaar het is gewoon geld business, maar die zwemleraar had zijn goed gedrach nooit meer moeten krijgen je kan een crimineel zijn maar na 5 jaar ben je in nederland gewoon weer een brave burger. ik wens u veel sterke toe

   Like

 9. lucky bee zegt:

  Ik heb mijn auto afgestoten toen ik met pensioen ging, dus heb ik hier geen last van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s