VS onderzoeken mogelijkheden om wapens aan Oekraïne te leveren

Screenshot_7

Arseni Jatsenjoek en Barack Hussein Obama 

Het Pentagon onderzoekt de mogelijkheid van wapenleveranties aan de Oekraïense overgangsregering. Deze had militaire ondersteuning in de vorm van wapens, munitie en materiaal van de geheime dienst geëist. Het initiatief van de Amerikaanse senator John McCain werd ondersteund. Er zouden “geen wapenembargo´s voor slachtoffers van agressie mogen bestaan”, aldus McCain.

De Oekraïense overgangsregering onder Arseni Jatsenjoek heeft de Verenigde Staten om militaire ondersteuning verzocht. Tijdens haar reis naar Washington eiste zei de levering van wapens en munitie, evenals ondersteuning door informatie van de geheime dienst.

Tijdens een ontmoeting tussen de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel en de huidige minister van Defensie van Oekraïne, Igor Tenjoech, bespraken zij de mogelijkheid van militaire samenwerking.

Tenjoech, vooraanstaand lid van de extreemrechtse/neofascistische partij “Svoboda”, verzocht het Pentagon om de levering van grote hoeveelheden moderne wapens, munitie en brandstof. De Oekraïense minister van Defensie was ook geïnteresseerd in inlichtingen van de Amerikaanse geheime dienst, evenals in communicatietechnologie en nachtkijkers, bericht de “Wall Street Journal”.

Tenjoech verwees ernaar dat het Oekraïense leger sinds 1991 zwak gefinancierd zou zijn. “Nu bestaat het leger nog maar uit twee bestanddelen: tactiek en strijdlust”, aldus Tenjoech in een toespraak voor het parlement. Weliswaar zou hij de bewapende troepen in staat van alarm hebben gebracht, maar “het resultaat is teleurstellend”. Ongeveer de helft van alle 41.000 Oekraïense infanteristen zou inmiddels klaar moeten zijn om ingezet te kunnen worden, maar in werkelijkheid zouden dit pas 6000 soldaten zijn.

De Amerikaanse minister van Defensie garandeerde Tenjoech de aanvragen voor militaire ondersteuning in overweging te nemen. Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen. Alleen de levering van voedselpakketten aan het Oekraïense leger werden door de VS aan de overgangsregering toegezegd.

Een anonieme Amerikaanse afgevaardigde liet zich daarentegen duidelijk sceptischer uit over een directe militaire ondersteuning. Een militaire ondersteuning van de Oekraïne zou de crisis op de Krim kunnen verscherpen en de Russen erin bevestigen dat de VS de omwenteling in Kiev georkestreerd zouden hebben om het land binnen de NAVO te halen. Het Pentagon zou een directe confrontatie met Rusland proberen te vermijden.

“We denken op dit moment niet na over militaire bijstand. In werkelijkheid hebben we hen duidelijk gemaakt dat ze zich zouden moeten concentreren op economische ondersteuning”, aldus de Amerikaanse vertegenwoordiger in de “Wall Street journal”. “Maar dat is niet een definitief ´Nee´, het is alleen een ´Nee´  voor dit moment”, aldus de Amerikaanse vertegenwoordiger.

De Republikeinse senator John McCain bekritiseerde de aarzelende houding van de Amerikaanse regering. “We zouden geen wapenembargo´s moeten opleggen aan slachtoffers van agressie”, aldus McCain.

De economische maatregelen om een staatsbankroet te voorkomen draaien op volle toeren. Nieuwe kredieten voor de Oekraïne “zijn op de goede weg”, aldus de cheffin van het IMF, Christine Lagarde, donderdag. Het IMF hoopt de onderhandelingen over het kredietpakket tot 21 maart af te sluiten. Geruchten over mogelijke “Bail-in”-maatregelen zoals in Cyprus als voorwaarde voor de kredieten zorgden donderdag voor een bankrun op de Krim (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

16 reacties op VS onderzoeken mogelijkheden om wapens aan Oekraïne te leveren

 1. Monalisa zegt:

  Ja het boze woord is er uit en hier gaat het om bij de Amerikanen geld speeld geen rol die krijgen ze wel van de EU

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Aan wie wil Barack Hussein Obama deze wapens leveren aan de Krim Tartaren?

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Als de NAVO niet stopt met sluipender wijze Rusland te omsingelen barst eerstdaags de bom.
  De atoombom wel te verstaan.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Men gaat willens en wetens, de situatie op “de Krim”, en het oosten van de Oekraïne verergeren. Daar zal Putin, en terecht, een stokje voor steken. En over de rol van de eussr en de usa, kan ik kort zijn: OORLOGSHITSERS!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Idd. Tom oorlogshitsers.
  Beginnen ze weer over wapens leveren te praten.
  Wat een gangsterclub die MOHbama met zijn regering en een stel volgelingen zoals Mc Vain.
  BAH.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Mc Cain natuurlijk.

  Like

 7. Nemesis zegt:

  Tja, zo deden en doen ze dat in Syrië ook, dezelfde planning.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Tja, ze denken alleen uit de financiele sores te kunnen komen door oorlogje te voeren, zo zijn Amerikanen en historisch pakte het toch prima uit voor ze? De blanken zijn op dat continent veelal afstammelingen van en hebben dezelfde genetische afwijking als criminelen en Obama is een moslim. Wat je ziet op tv, rozengeur en manenschijn, is maar een klein deel van Amerika. Het grootste gedeelte is armoedig, niet voor niets heet het the American Dream, veel meer dan een droom is het namelijk niet.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Duidelijk. Maar wat weet de familie doorsnee nu helemaal van de werkelijkheid in de VS. Het is meestal al sappelen en armoe wat de klok slaat hoor. Maar de VS , als je over jaren hun strategie bekijkt (van de overheid dus) zijn ze practisch altijd op oorlogspad, hebben over al hun vieze, smerige vingers ertussen. In 75% van alle landen op de wereld zitten Amerikaanse soldaten en in de rest waarschijnlijk CIA met hun makkers van ex Blackwater, Academi, welke ze ook betalen. met nu een prachtige naam. Wat niks afdoet aan hun moordlust. Het Wilde Westen nog niet ontgroeit, daar ging het tenslotte ook, maar nu met moderne middelen en wereld wide. En ja Obama is een moslim, eentje van het ergste soort, een moslim broeder. Die alle moslim broeder vrij toegang heeft gegeven naar de VS en vele ook een VIP status hebben, die mogen niet eens gecontroleerd worden. Bovendien mogen de ook zonder controle het Witte Huis bezoeken. Maar de 20.000 Kopten die om asiel smeekten, die heeft deze moslim strikt geweigerd. Ik hoop van harte dat deze lelijke gek zijn Waterloo in Rusland vindt. Het moet maar eens afgelopen zijn weer, ze hebben lang genoeg “gespeeld”.

    Like

 8. Harry zegt:

  Laten we ons er maar flink mee bemoeien , dan wordt Oekraïne straks ook een moslimstaat .
  En failliet .
  En wij nóg armer .
  En Rusland tegen ons in het harnas gejaagd .
  En de gasprijs verdrievoudigd , tel uit je winst .

  Heel Europa hebben ze inmiddels al verziekt , die eu-o-fielen , óp naar nieuwe territoria .
  Het rampgebied kan niet groot genoeg zijn tenslotte .
  Er komt een dag dat Oekraïners zich vanwege deze stupiditeit de haren uit hun kop trekken zodat ze er straks nét bijlopen als Samsom .
  Tenminste qua kapsel , dat hoofd wens je niemand toe .

  Like

 9. s breget zegt:

  Hoe herrijs je uit de financiële crises, door een oorlog opruier te zijn

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Arseni moet nog 3 letters toevoegen aan zijn naam:cum;dat is wat hij is voor de bevolking;en ja,van die moslim Obama kun je niets anders verwachten;het wordt een roerige zomer!

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  Hoewel republikein is, Mc Cain is een regelrechte schande voor zijn partij. Het is niet de eerste keer dat ik dit opmerk.

  Like

 12. baksteen zegt:

  Ik begin er steeds meer aan te twijfelen of onze geschiedenisboekjes wel correct waren, zeker weten dat WO2 niet indirect door amerika begonnen is? Wat begin ik een hekel aan dat land te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s