Waarom Wilders altijd wint

Screenshot_74

(Door: Joost Niemöller)

Het Wildersmodel is zo simpel dat het van grote schoonheid is. Het moet dan ook op de meest simpele manier verklaard kunnen worden. Dat kan in zes stappen.

1. Formuleer een oplossing voor een probleem, maar breng deze niet naar buiten.
2. Maak een provocerend klinkende, samengebalde, versie van deze oplossing, en laat die vallen op een onverwacht moment.
3. Wacht de consternatie af. Komt deze niet, staak dan het proces.
4. De consternatie maakt in de media de aandacht mogelijk voor 1. Breng die nu naar buiten.
5. Laat de consternatie uitwoeden.
6. Begin opnieuw met een andere invulling van 1.

Geert Wilders past deze methode toe vanaf het moment dat hij zich ging profiteren in de politiek. Het begon ooit met een uitspraak in HP/De Tijd.
Als ik minister van Binnenlandse Zaken ben, zou ik het verbod op hoofddoekjes de dag na mijn installatie nog laten ingaan. En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw.
Dat was in 2004. Hij was toen nog gewoon lid van de VVD. En het werkte. Links Nederland viel over hem heen, de verontwaardiging stapelde zich huizenhoog op, en Wilders stond met zijn visie op de kaart.
Links Nederland is niet in staat om eigenstandig uitspraken te genereren waarmee het debat aangestuurd wordt. Links Nederland kan alleen maar secundair reageren, en doet dit uitsluitend met emoties. Links is Pavlov.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

21 reacties op Waarom Wilders altijd wint

 1. Monalisa zegt:

  Goede morgen allemaal even een filmpje van de PVV hater van ekudos.
  zie ook de link naar joop de rooien van de VARA, de aan val is geopend .
  http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/25952_wilders_is_onder_ons/

  Like

 2. Monalisa zegt:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3613199/2014/03/14/Rutte-Samenwerking-met-Geert-Wilders-denkbaar.dhtml

  Zo dit is een steek naar de kiezer toe een mooi set van die rutte nu deken de mensen PVV en de VVD samen?? Dus de mens gaar op een ander partijen stemmen, pinokkio is geslepen om dit voor de verkiezing naar buiten te brengen, Ik hoop allen dat Geert dit nooit doet wand dan kan hij het schudden dan blijven we in deze toestand zitten Plukken van de mens.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ik ben blij dat we tegenwoordig artikelen overnemen uit de Nieuwe Realist: Ik lees Joost erg graag.
  Hij zegt dit nu over Geert, maar zelf bezit hij óók de gave om op eenvoudige wijze zijn gelijk aan te tonen.
  Wat ik bedoel: Zelf bega ik ook wel eens de -burgerlijke- vergissing om bij een gewaagde uitspraak van Wilders te denken: “Oei, als dàt maar goed afloopt. Hij heeft weliswaar gelijk,m maar de manier-waarop….Als dàt maar geen schade aan de zaak toebrengt…..” Maar Joost zegt het hier zelf: Dat éne feit, dat Wilders gelijk heeft, is al genoeg garantie om hem tenslotte te laten winnen. Althans, meestal.
  Hij bedrijft actieve politiek. En links allang niet meer. Daardoor zit hij bij voorbaat goed.
  En de manier-waarop doet er dan inderdaad minder toe. -Moest ik mezelf tóch maar eens beter inprenten.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Theresa dat geert zo praat dat is taal die de Nederlanders verstaat,dat snapt hij. en hoe links praat snapt Nederlanders niet, aleen de mensen met een kikker in hun keel.
   Zelf bega ik ook wel eens de -burgerlijke- vergissing om bij een gewaagde uitspraak van Wilders te denken: dan was dat de waarheid helaas die mag je niet zeggen, dan word je gestraft. maar even op Geert terug te komen hij heeft gezegd dat er minder crimineel Marokkanen in den haag moeten komen,daar ben ik voor. (liever in heel nederland)
   Maar de media maak er heel iets anders van,(ophitsen) denk maar aan het meldpunt van de polen van de PVV en wat doet die PVDA het zelfde maar dan voor Oostblokkers dat is het zelfde.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Theresa plaats eens een stuk op de telegraaf van Joost en verbouwt het een beetje dan weet je zeker dat het daar niet geplaatst word, ik heb het genoeg keren geprobeerd.

   Like

   • BertG. zegt:

    Reageren bij de telegraaf is vrijwel zinloos als je mening afwijkt van wat de bedoeling is van het artikel. Elk woord moet je daar zorgvuldig afwegen en anders, dit is niet gepast, krijg je als antwoord. Dus daar begin ik niet eens meer aan.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Theresa ik heb toevallig een stukje gezien in den haag met wilders dat hij bootschappen ging doen met de oudjes daar stond twee Marokkaanse Dames die een dialoog met wilders over het gezegde aan wilden halen hij gaf ze netjes een hand en weet je wat die twee dames zijden zonder een woord heeft gewisseld nu voel ik mij gediscrimineerd om dat Geert wilders haar een hand GAF!

    Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. dat klopt helemaal.

    Like

   • Marg00tje zegt:

    De telegraaf is een kut krant. Ik mag er ook niets meer schrijven en heb verschillende banners daar gehad. Maar met een ander IP kom je een eind. Maar heb geen zin meer om daar opnieuw in te loggen en weer een nieuw email adres te moeten aanmaken. De Telegraaf likt de hielen van de eurofielen. Schijnbaar verkoopt die kut krant dan beter. In dat moderatie team zitten ook een stelletje hufters. Snotstudentjes die zijn gehersenspoeld door de Telegraaf en Novia Facts. Je kunt spreken van belangenverstrengeling.

    Like

 4. Jan zegt:

  De roden zullen nooit winnen aangezien hen de idealistische maatschappij voor ogen staat en zoals men dient te weten heet deze utopia.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Alle plannen van Wilders lopen parrallel met de wil van God. Lees de 10 Geboden,exodus20 vers 1-26.

  Like

  • BertG. zegt:

   Om deze plannen (die volgens jouw parallel lopen met de wil van jouw afgodje) te bedenken heb je geen boek nodig. Elk zinnig mens zou hier op moeten kunnen komen.
   Maar als dat voor jouw een reden is om voor Geert te stemmen, dan moet dat maar zo dan. Als je maar een reden hebt, waar jij ‘m ook vandaan haalt verder.

   Like

 6. Sjaak zegt:

  De verkiezingen staan op scherp !
  Kruitvat PVV
  DEN HAAG –
  De negatieve verhalen over de Partij voor de Vrijheid (PVV) nemen de laatste tijd in rap tempo toe. Geert Wilders slaagt er niet langer in om de vuile was van zijn club binnenskamers te houden. Het leidt tot een mediastorm, waar keiharde feiten hand in hand gaan met regelrechte roddels. De vuile oorlog rond de PVV lijkt niet te stoppen.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Dit is de kern van het socialisme: iedereen die boven het maaiveld uitsteekt qua werkelijke vooruitgang kan op een hoop jaloesie rekenen.

   Like

 7. Avidia zegt:

  Geert wint altijd, absoluut!!! Hij is de enige die alles bij naam noemt, hij is de enige die eerlijk is, ook al is de hele wereld tegen hem, hij weet precies hoe wij in elkaar zitten omdat hij EEN van ons is, kun je van die andere klootzakken (sorry) niet zeggen. Geert is nergens bang voor, spreekt vanuit zijn hart, en omdat wij dat ook doen hoort hij bij ons.
  Wat ze ook over hem zeggen en spuien, ik lach me slap!!! Ik ben dol op mensen die recht door zee gaan, nou Geert, ik volg je in die zee.

  Like

 8. Marg00tje zegt:

  Lees de Bijbel: Jakobus vers 5:

  Iedereen zal zijn deel krijgen wat hem toekomt. Ook Geert Wilders, want dat is ook een zakkenvuller.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s