Cameron wil “niet meer onderworpen zijn” aan de EU

Screenshot_1

De Britse minister-president David Cameron heeft in een krantenartikel zijn hervormingsideeën voor de EU voorgesteld. Daarbij wordt de rode draad gevormd door de angst van de Britten om een te machtige EU “binnengezogen” te worden.

De Britse minister-president David Cameron heeft in een gastbijdrage voor de krant “Sunday Telegraph” voor het eerst de belangrijkste eisen van zijn regering voor een EU-hervorming uitvoerig benoemd. De titel van de bijdrage luidt “De EU functioneert niet en wij zullen haar veranderen”.

Cameron noemt bondskanselier Angela Merkel in zekere zin als kroongetuige voor de noodzaak van hervormingen. Niemand zou zo duidelijk als de bondskanselier naar voren hebben gebracht dat de EU zich zou moeten hervormen als zij zich staande zou willen houden in de moderne wereld, schrijft de minister-president.

Verder schrijft Cameron: “Het principe van de in het EU-verdrag verankerde ´steeds nauwere Unie´ mag veel landen aanspreken, maar voor Groot-Brittannië is dit niet het juiste. We moeten veiligstellen dat we in de toekomst niet meer aan haar onderworpen zijn.”

Bescherming tegen de invloed van de instellingen

Tot de zeven belangrijkste hervormingsplannen rekent Cameron vooral de beperking van de invloed van de Europese Commissie op de regeringen van de EU-lidstaten. De nationale parlementen zouden er gezamenlijk naartoe moeten werken dat ongewenste EU-wetten niet in werking zouden treden.

Verder eist Cameron in het artikel liberaliteit bij de handel en bescherming tegen “onnodige beïnvloeding” van de EU-instellingen op de Britse justitie- en onderzoeksautoriteiten. Ook zijn roep naar een beperking van de zogeheten immigratie in de sociale stelsels in het kader van de vrije vestiging van werknemers werd door de minister-president in de krantenbijdrage herhaald.

Tenslotte wil Cameron Groot-Brittannië van iedere verplichting ontslaan mogelijke “Verenigde Staten van Europa” te worden “binnengezogen”. Dat vrezen de mensen in Groot-Brittannië.

De minister-president staat onder druk

Cameron stelt al maandenlang in het geval van zijn verkiezingsoverwinning een referendum volgend jaar over een mogelijke EU-uittreding voor 2017 in het vooruitzicht. Hij staat onder druk van de rechtervleugel van zijn Conservatieve Partij en ook van de UK Independence Party (UKIP), die met haar programma tegen de EU en immigranten uit het buitenland stemmenwinst kan boeken.

Van de eurosceptici binnen zijn eigen partij eiste Cameron “geduld”. “Dit is een ambitieuze agenda voor een nieuwe Europese Unie.”

Enkele hervormingen zouden het best via veranderingen in de EU-verdragen te bereiken zijn, anderen via andere manieren, schrijft hij. De hervormingen zouden, ondanks verzet binnen de EU, bereikbaar zijn. Onlangs had bondskanselier Angela Merkel (CDU) bij haar bezoek in Londen eind februari Cameron met noga vage bekentenissen tot hervormingen achtergelaten.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Cameron wil “niet meer onderworpen zijn” aan de EU

 1. bobzelf zegt:

  NOU vertrouw ik deze Cameron voor geen stuiver, maar dit staat dus nu op papier .
  Daar kunnen ze zich in brussel nu effe op stukbijten !!

  whahahahaha
  want dit willen ze dus niet, !!
  DUS GAAF HOOR ZO NET VOOR DE VERKIEZINGEN IN MEI !!!
  moge de pleuris nu echt uitbreken !!!
  LEUK HOR OM POPULIST TE ZIJN , TROTS OP , HOPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  GR. BOB

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Bobzelf: 15.51. uur. Ik vertrouw de nep conservatief Cameron ook voor géén meter. Tussen zeggen en doen is bij deze man, een “hemel van verschil”.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  Hij heeft gegarandeert naar Nigel Farage geluistert
  en zit nu met een volgescheten broek en voelt de
  hete adem in z’n €urophile ongewassen dikke
  stiernek ! Wahaaaa ! FUCK THE EU !

  Like

 3. Vederso zegt:

  Eerst zien…

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ach ja, ach ja, de verkiezingen komen er aan en nu brengt-ie dat soort kunstgrepen voor het voetlicht……
  Laat-ie om te beginnen maar wat minder haatbaarden knuffelen, als hij wil laten zien, dat het hem ernst is….
  Maar dààr begint hij niet aan!

  Like

 5. Jan zegt:

  Ik ga hem zo vertalen Jan!!! 😉

  E.J.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Cameron voelt de hijgende adem van de UKIP in zijn nek dus moet hij wel iets om niet weggevaagd te worden bij de volgende verkiezingen.

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Cameron is hier veelte laat mee. De UKIP heeft dit allang in zijn zak, en dat referendum is gewoon een worst die het volk voor gehouden wordt, hopelijk trappen de Britten hier niet in.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  En er staat nog iets wat ons blijkbaar is ontgaan en wat voor ons belangrijk is:

  Zijn ‘Dutch counterpart’ denkt er netzo over als hij

  “My Dutch counterpart has coined the phrase “Europe if necessary, national when possible”. We share a view that the status quo is not working, and we intend to change it”.

  Rutte schijn dit gezegde te hebben bedacht: “Europa, als het noodzakelijk is, nationaal, als het mogelijk is”.

  Wij hebben een totaal verkeerd beeld van Rutte gekregen via die leugenachtige Geert Wilders:

  “Rutte tekent ongezien alles wat vanuit Europa komt”. Hoe komt hij daar toch bij?

  Gelukkig hebben we Cameron en de Engelse kranten om ons van deze totaal verwrongen gedachtekronkels te verlossen.

  Like

 9. Dr.Kwast zegt:

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/03/wie-staat-zaait-zal-haat-oogsten/#more-125456

  WIE STAAT ZAAIT, ZAL HAAT OOGS…..
  zaterdag, 15 maart 2014
  Doorsturen Doorsturen
  Wie Staat zaait, zal haat oogsten

  h Screen Shot 2014-03-15 at 13.20.18
  Het is lente dus er wordt weer flink haat gezaaid in Nederland. Geert Wilders roept iets onbetamelijks over Marokkanen en Fouad Sidali (PvdA) vergelijkt hem met Hitler. Overigens heeft dhr. Sidali zich verontschuldigd maar dat mag natuurlijk niet baten, het haat is al geschied.

  Artikel 137d Wetboek van Strafrecht:

  Hij die (..) aanzet tot haat (..) tegen (..) mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap (..)

  Marokkaans is geen ras dus Geert zit goed. Hij is hooguit schuldig aan blaatzaaien. Dhr. Sidali zet aan tot haat jegens iemand met een verstandelijke handicap, dus die zou er goed aan doen om Bram Moskowitz te bellen. Ik stel voor dat we die keuze qua hulpverlener (advocaat mag hij niet meer zijn van de Staat) verplichten. We moeten natuurlijk niet willen met zijn allen dat mensen het recht op vrije associatie hebben.

  Of zou haat zaaien jegens (vermeende) haat zaaiers wel toegestaan zijn? De wet lijkt die mogelijkheid niet te geven. Gelukkig hebben we in Nederland het opportuniteitsbeginsel op grond waarvan het OM mag vervolgen al naar gelang de heersende politiek correcte cultuur. Mag je haat zaaien uit zelfverdediging? Wat nu als een iemand/een groep er om gevraagd heeft. Wat nu als iemands religie haatvragend is en zelfs aanzet tot haat jegens de groep waar jij toe behoort?

  Even terzijde: het artikel begint met “Hij die”. Waarom niet hij/zij? Zo discriminatoir jegens mannen, ik haat dat! Zet de overheid nu middels dit artikel aan tot haat jegens vrouwen of mannen of beide? Wat nu als iemand het haat dat hij/zij niet mag haatzaaien? Is dat artikel dan niet aanzetten tot haat jegens mensen met de ziekelijke neiging alles te willen verbieden (politici)? Bovendien, wat is het verschil tussen ‘psychische’ en ‘verstandelijke’? Geeft te denken over de verstandelijke vermogens van de heersers die u financiert. Veel plezier met uw belastingaangifte binnenkort.

  Naast het feit dat het in flagrante strijd is met het absolute recht op vrije meningsuiting, wat ook raar is, is het strafbaar stellen van het aanzetten tot iets wat niet strafbaar is. In het strafrecht wordt bijvoorbeeld het aanzetten tot moord strafbaar gesteld. Tamelijk logisch, moord is strafbaar. Maar haten an sich is toch niet strafbaar? Libertariers en mensen met meer dan 2 hersencellen haten de Staat en haar stupide en immorele regels. Is de Staat nu strafbaar wegens het aanzetten tot haat jegens ambtenaren?

  Verder lezen…..

  Like

 10. tjonge zegt:

  doet me denken aan die 1000 euro van rutte…..

  Like

 11. Het is natuurlijk prachtig wat cameron allemaal wil maar voorlopig zit Groot Britannië nog met de puinhopen van Labour:
  http://bit.ly/1hpk99D

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s