Mensen ga toch stemmen!

Screenshot_1

Om mij moverende redenen was ik van plan een paar weken bij mijn schoonzus in Leudal te gaan wonen. Geen slecht idee, want zij lijkt op mijn vrouw. Maar de reden was dat ik dan in Leudal zou kunnen stemmen voor de gemeenteraad. Helaas was ik te laat: om in je nieuwe gemeente te mogen stemmen moet je daar op de dag van de kandidaatstelling ingeschreven staan. Te laat dus. Maar volgende keer verhuis ik op tijd.

Waarom in Leudal? De Limburgse gemeente Leudal was de afgelopen vier jaar de meest perverse, achterlijke, inwoner hatende, arrogante, stupide en zelfvoldane club fossiele bestuurders en ambtenaren die er bestaat. Dat uitte zich onder andere in een niet aflatende stroom vernederingen aan het adres van één van haar inwoners. Een allochtoon in Leudal, want hij kwam uit Amsterdam. De man in kwestie, Gijsbert Ruiter, dacht destijds zich op een rustige plek te kunnen vestigen maar kreeg na een jaar een woonwagenkamp naast zijn huis. Volgens de gemeente van het kaliber ruwe bolster, blanke pit. Ze gooiden stoeptegels door zijn ruiten, regen zijn haan aan de riek, gooiden brandbommen in zijn brievenbus en bedreigden hem en zijn familie. Ze worden verder verdacht van het op grote schaal stelen en helen van landbouwvoertuigen, maar dat terzijde.

Gijsbert Ruiter plaatste een hek om zijn huis. De gemeentelijke Stasi kwam het hek controleren en constateerde dat het 2,5 centimeter te hoog was en daarom afgebroken moest worden. Er waren nog steeds mensen die dachten dat het gemeentelijke humor was, totdat op 22 juni 2012 een complete politiemacht aanrukte om het hek af te breken. Gijsbert de Ruiter was ten einde raad en verdedigde als een partizaan zijn huis tegen de schuimbekkende menigte. Hij schoot brandende lappen textiel in de richting van de aanvallers. Een soort symbolische daad en niemand raakte gewond. Hij werd 9 maanden opgesloten. Bij de rechtszitting stonden huilende politieagenten voor de rechter die de dood in de ogen hadden gezien. Zij stonden naast het hele leger ambtenaren en bestuurders van de gemeente Leudal die dikke rapporten bij zich hadden over de 2,5 centimeter en de bijbehorende regels. En toch gebeurde het ongelooflijke in Limburg. De rechter liet zich niet misleiden door het gespeelde sentiment en de eisen van het collaborerende Openbaar Ministerie en sprak de Ruiter vrij.

Een onafhankelijke commissie komt vervolgens met een vernietigend oordeel over de rol van de gemeente. Maar de gemeente zelf is onverbeterlijk. “Het betreft een normale burenruzie”, durft de locoburgemeester te beweren zonder dat hij moet braken en een schone trui aan moet trekken.

Gijsbert de Ruiter heeft zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraad. Daarom wil ik in Leudal stemmen. Daar wil ik graag voor verhuizen. Daar heeft je stem nog waarde. Volgende keer ben ik er op tijd bij. Dan woon ik op tijd in Leudal of Den Haag of Almere. Met een beetje geluk kan ik in Venlo blijven wonen.

Door:
Weethetwel
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Mensen ga toch stemmen!

 1. bobzelf zegt:

  geniale afzeiker , maar ben bang dat de gemeente te stom is om het te begrijpen !!
  soms is vergeten te remmen , een goeie oplossing !!
  en wel op tijd je ruitenwissers aanzetten ,anders krijg je een bekeuring !!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik kan me deze kwestie nog wel herinneren, ja. Ik had tijdens de berichtgeving mét beelden destijds meteen al een gevoel van: “hier klopt iets niet”. Een mens gaat niet zomaar compleet uit zijn dak. Er moet iets bijzonders aan vooraf gegaan zijn.
  Door het bovenstaande verhaal wordt me wel meer duidelijk. De intolerantie van een deel van de inwoners van deze gemeente tegenover een andere inwoner, de gemeentelijke onbuigzaamheid en het tot op de centimeter naleven van de wettelijke voorschriften, en niet onbelangrijk: het voortdurend getreiter van ‘de buren, heeft mijn begrip voor deze man álleen maar doen groeien! Je zult maar in zo’n situatie terecht zijn gekomen!
  Ik vind het een goede zaak dat Gijsbert de Ruyter zich nu kandidaat heeft gesteld voor de gemeenteraad. Ik hoop dat hij een kans maakt om gekozen te worden, maar gezien alles wat er zich heeft afgespeeld in die gemeente vrees ik dat het niet mee zal vallen om gekozen te worden.
  Ik wens hem alle goeds en succes toe!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ik snap het: Ik snap, dat je om die reden een paar weken naar een bepaalde gemeente zou willen verhuizen om op iemand te stemmen! Dappere man, die Gijsbert de Ruiter, om het zo actief te blijven proberen in zó’n onmogelijke gemeente. Het zal nog niet gemakkelijk worden, maar iemand moet dat zootje toch zien open te breken en als hij dat ondanks alles aandurft: Chapeau!
  Kampers…..breek me de bek niet open! Oorspronkelijk haatte ik ze niet, maar nu wel, omdat ze al vlam vatten als ze dènken dat je naar ze kijkt! “Dat heeft die vreemde niet te doen,”lijken ze dan meteen te denken, ze haten je bij voorbaat omdat ze je niet kennen, omdat je niet uit ‘hun’ kringen komt. Volgens mij is borderline een chronische kwaal binnen de kamperswereld, met als gevolg het willekeurig terroriseren van ‘buitenstaanders,’-die tegelijkertijd dus wèl buitengesloten worden, want wat dat betreft lijken het precies Roma: brutaliseren, gepaard gaande aan lak-hebben-aan. En dàt wordt nog door zo’n gemeente, de burgemeester incluis, in bescherming genomen, ten koste van een ‘nieuwkomer, die niets gedaan heeft? Mijn God, ik bewonder die Gijsbert de Ruiter eens te meer, want zelf had ik het in zo’n verrotte gemeente geen jààr uitgehouden!

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Via google “leudal” alert heb ik dat spectakel daar steeds gevolgd. Een hek……….2-1/2 cm te hoog.
  Wat een ziekelijke gemeente, wat een ziek land. regel = REGELLAND.
  Een moedige man om dat zolang vol te houden. Ik was allang afgeknapt.
  MAAR REKEN MAAR DAT ER NOG HEEL WAT MEER VAN DAT SOORT IDIOTERIE VOORKOMT, dat nooit het nieuws haalt……….

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik geloof dat het ziekelijke van deze meting verschil er in zat dat ie het zelf vanaf de tuingrond af gemeten had. Er dus al heel goed rekening mee probeerde te houden.
   De gemeente meten diezelfde schutting hoogte vanaf een ander zelf bedacht meet punt.
   Dan gaat iedereen toch door het lint. Tegen zoveel kinderachtigheid kan niemand.

   Like

 5. lucky bee zegt:

  Als de PVV in jouw stad niet mee doet an de verkiezingen vraag toch de PVV Vrijwilligers coordinator, op welke partij je dan gaat stemmen,ze geven je graag een raad.Ik woon in Dordrecht en daar hebben ze gezegd dat ik dan op Beter voor Dordt zouw stemmen.En dat zal ik ook opvolgen.

  Like

 6. treintrien zegt:

  GeenStijl heeft toen nog een inzameling georganiseerd om hem in staat te stellen de boete te betalen, of zoiets. Ging om een hele hoop geld.

  Idioot verhaal.

  Like

 7. Lees mijn stukje van maart 2012 over de typische kamper: “Roma?”.
  http://martienpennings.wordpress.com/2012/03/01/roma/

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ook ik woon niet in Leudal. Maar de Ruiter kreeg mijn stem, zeker weten. Deze man werd getergd tot op het bot. Hulde voor de rechtspraak in deze.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Rijdende Rechter, we wachten op uw advies.

  Like

 10. Freek zegt:

  Als je wat schrijft zorg dan dat het klopt. Gijsbert is niet vrijgesproken. Gijsbert Ruiter is veroordeeld tot 9 maanden cel voor poging tot zware mishandeling en bedreiging.
  Dat is gelijk aan de tijd die hij in voorarrest zat. Hij hoeft dus niet meer terug de cel in.

  Like

 11. Anneke zegt:

  En worden de stemmen gehoord???? NEE…men heeft maling aan de burgers!!! “Al tijdenlang, zijn de politieke oren zo doof geworden voor het burger-geschreeuw”. Bedrog, bedrog, bedrog….daar zijn de politiek mafketels SPECIALISTEN in. Op een SPECIAAL LISTIGE wijze. Zelf ga ‘k niet stemmen op het mondiale bedrog; all fake !!! ! !!! Haal er letterlijk een RODE STREEP door, met het bloedrode potlood. “Dat is mijn wijze…..”.

  Like

 12. Margot Barel zegt:

  Vind het een mooi stuk en daarvoor dank. U kunt ons volgen op https://www.facebook.com/HekHaelen?ref=hl

  Like

 13. Ontroostbaar. zegt:

  Wat Gijsbert is overkomen is verschrikkelijk… hij is hierin helaas niet de enige. Wij hebben iets soortgelijks meegemaakt… vreselijk geterroriseerd door kampers en gemeente. Mijn man is ook maandenlang opgesloten en ze hebben zijn goede naam bezoedeld met grove leugens. Helaas heeft mijn man door de jarenlange ellende, de stress een zware hartaanval gekregen en is overleden. Een week na zijn overlijden hebben de corrupte en de doorspekte machtsmisbruikers ons in het gelijk gesteld… hoe wrang, na zijn dood kon het opeens wel. Tja als niet Limburger hier te wonen lijk je idd een Allochtoon. Het is een feit dat men hier bang is voor alle kampers en dan liever voor ze kruipt!
  You go Gijsbert!

  Like

 14. Freek zegt:

  Uit de reacties blijkt betrokkenheid, Mar het merendeel schrijft de naam van Gijsbert fout. Ik woon gelukkig wel in Leudal,. Maar de zittende partijen krijgen mijn stem niet?

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb nog eens gekeken, naar de uitspraken van Pinokkio Rutte-ofwel MARX RUTTE- gedaan bij het aantreden van zijn FAALKABINET met de Partij van de Afbraak. Toen Dhr. Wilders hem herrinerde, aan het verbreken van zijn beloften aan de kiezers, viel Rutte hem aan, en verweet hem, dat hij – Wilders – weggelopen was uit het Catshuisoverleg.
  Maar de waarheid ligt anders, de breuk ontstond toen het CDA weigerde, bij monde van staatssecretaris Knapen, een bezuiniging door te voeren op de begroting van Ontwikkelingssamenwerking. Het CDA stak de lont in het kruitvat, en rara Dhr. Wilders kreeg de schuld.
  Over smerig politiek handelen gesproken, voor mij never nooit een stem op de VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s