Ook Duitsland en Nederland zijn beter af zonder euro

Screenshot_4

De nieuwbouw van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt am Main

(Door: trias politica)

Dat de zwakke eurolanden beter af zijn zonder euro wisten we al, maar een CEBR rapport (niet in opdracht van de PVV) bevestigt het ‘PVV’-rapport van CE: ook Nederland en Duitsland zijn beter af zonder euro.

Nu de EP-verkiezingen eraan komen doet de gevestigde euro-orde haar stinkende best om te proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Zelfs Olli Rehn is van mening dat het economisch herstel van de eurozone doorzet. Maar tegelijkertijd kan zelfs de meest verstokte eurofiel niet ontkennen dat overal in de EU (ja, niet alleen in de eurozone landen) kritiek komt op de one-size-fits-all eenheidsmunt. Dat is ook volkomen begrijpelijk, want zelfs een blinde mol kan zien dat de euro geen welvaart heeft gebracht, maar werkloosheid, massale werkloosheid.

Het steengoede NExit-rapport van Capital Economics ‘Assessing the economic impact of The Netherlands leaving the European Union‘, werd door de mainstream media en vrijwel alle Nederlandse economen nagenoeg genegeerd, zogenaamd omdat het ‘op bestelling‘ was van de PVV. Een bizar verwijt natuurlijk en lekker makkelijk, omdat men het dan zogezegd niet over de inhoud hoeft te hebben. Maar goed, het CEBR-rapport (Centre for Economic and Business Research) is dus niet ‘op bestelling’ van de PVV gedaan, het verscheen al op 26 december 2013. Het is zeker puur toeval dat zowel CE als CEBR tot de conclusie komen, dat de euro voor Nederland rampzalig uitpakt en dat Nederland veel beter af is zonder euro. ‘Puur toeval‘, vast-en-zeker…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ook Duitsland en Nederland zijn beter af zonder euro

  1. Monalisa zegt:

    Dat wisten we al daarom strijden we voor uittreding van de EU.en weer terug naar de EEG.en heel belangrijk is grenzen weer dicht.

    Like

  2. Rien zegt:

    Waarom is ons niet gevraagd dan hadden deze elende kunnen besparen , Wij wisten het dat het niet werkt ,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s