‘PVV wordt een gevestigde partij’

Screenshot_2

DEN HAAG – Mensen die op de PVV stemmen zijn eigenlijk helemaal niet anders dan kiezers van andere partijen. Ze zijn even geïnteresseerd in de politiek en zijn even cynisch. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Kieskompas voor het ANP heeft uitgevoerd in Den Haag en Almere. Dat zijn de enige gemeenten waar de PVV dit jaar meedoet aan de raadsverkiezingen.

Het Kieskompas noemt de uitkomst opvallend. „Uit andere onderzoeken kwam juist het beeld naar voren dat PVV-kiezers bozer en politiek sceptischer zijn dan de kiezers van andere partijen”, zegt André Krouwel van het Kieskompas. Volgens hem trekt de PVV tegenwoordig niet alleen maar proteststemmers. De partij van Geert Wilders „wordt een gevestigde partij”. Zijn kiezers zijn een doorsnede van alle kiezers in Nederland.

De PVV-aanhangers mogen dan een doorsnee zijn, ze vinden zichzelf wel rechtser dan de gemiddelde Nederlander. Als de ondervraagden hun eigen meningen aangeven op een schaal van 1 (extreem links) tot 10 (extreem rechts), zetten de meeste Nederlanders zichzelf ergens tussen de 3 en de 8. Ze vinden dus dat ze iets links of iets rechts van het midden staan. Verreweg de meeste PVV’ers in Almere zien zichzelf als een 6 of een 7. De meeste Haagse PVV’ers schatten zichzelf in als een 8. Bovendien ziet een behoorlijk deel van de PVV-aanhang in de beide steden zichzelf als een 10. Rechtser dan dat kan niet.

Screenshot_12

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

22 reacties op ‘PVV wordt een gevestigde partij’

 1. s breget zegt:

  Na de video ’s gehoord te hebben begrijp ik zijn keuzes van Wilders enkeld mee te doen in den Haag en Almere waar de grootste puinhopen zijn opgestapeld en het eerst moet worden aangepakt om NL weer leefbaar te maken.

  Like

  • Monalisa zegt:

   s breget daar mag U in mei voorzorgen dat nederland weer leefbaar word! en misschien mag u dit jaar nog een keer naar de stembus wie weet, maar doe het dan goed.niet op die 5 kunduz kliek.

   Like

 2. Henk der Niederländer zegt:
 3. Jan zegt:

  En als je bloed wilt zien? Zit je dan op 12?

  Like

 4. Monalisa zegt:

  We zullen doorgaan

  Like

 5. Thomasson zegt:

  De PVV wordt zeker een gevestigde partij. Misschien is het nu al. Waar anders moeten Nederlanders op stemmen, als zij zien dat hun land onder hun voeten wordt weggekaapt? Ze hebben zich tegenover te veel gevaarlijke vijanden te verdedigen: a) de bliksemsnelheid waarin de islamisatie van Nederland geschied. Steeds meer terrein wordt door migranten veroverd en de autochtone bevolking verjaagd, b) de motor achter de islamisatie zijn de linkse multiculturele vijfde colonnepartijen die er alles aan doen om de natiestaat omver te werpen, c) de EU die de ideologie aanhangt dat er geen plaats meer is voor de natiestaat met autochtone bevolking. Europa moet een soort Serengetti- of Krugerpark worden, waarin alle schorriemorrie van de wereld kan grazen en roofdieren uit de MOE landen, Arabische- en islamitische landen en Afrika hun gang kunnen gaan. Het liefst zal de Safaripark de politieke vorm van de oude Sovjet Unie krijgen.
  Niet geïnteresseerd zijn in de politiek, kan voor denkende mensen te duur komen te staan. Aangezien de PVV is de enige partij die deze mensen vertegenwoordigd, stemmen ze op de PVV. Als de PVV faalt, komt er een andere partij voor in de plaats.

  Like

 6. Harry zegt:

  De aanhef boven dit artikel wordt n.m.m. onderschreven door de opmerking van Rutte , dat samenwerking tussen vvd en PVV een optie is . Dat lijkt me een behoorlijke vorm van capitulatie van de “man” die “dat partijtje van jou ” ( PVV ) wel even zou slopen .
  Hij capituleert wel vaker , de lafaard . Reden genoeg om hem chronisch te mijden .
  Gelukkig weet de PVV zich onder het door de andere partijen aangemeten schurftige imago uit te worstelen .
  Jammer van de rotte appels die de afgelopen jaren uit de boom zijn gevallen , dat heeft de tegenpartij wel weer heel wat munitie opgeleverd .
  Maar wie Wilders en Agema op het podium zagen staan ( de enige keer dat ik ze in het echt gezien heb , helaas) in Den Haag bij de demonstratie , zal toch toe moeten geven dat daar twee zeer keurige mensen stonden met een statuur waar die rare Rutte met z’n stomme grijns bij verbleekt .
  En eerlijk gezegd vind ik Wilders meer heer dan welk kamerlid dan ook !
  ( Bij schilderijen doe je dat ook , om te kijken hoe goed een doek is , hang je het naast een echt goed doek . Rotzooi tekent zich dan duidelijker af ).
  Míjn partij , ik ben trots op ons !

  Like

 7. Thomasson zegt:

  De PVV wordt zeker een gevestigde partij. Misschien is het nu al. Waar anders moeten Nederlanders op stemmen, als zij zien dat hun land onder hun voeten wordt weggekaapt? Ze hebben zich tegenover te veel gevaarlijke vijanden te verdedigen: a) de bliksemsnelheid waarin de islamisatie van Nederland geschiedt. Steeds meer terrein wordt door migranten en vluchteling veroverd en de autochtone bevolking verjaagd, b) de motor achter de islamisatie van Nederland zijn de linkse multiculturele ‘vijfde colonne’ partijen die er alles aan doen om de natiestaat omver te werpen, c) de EU die de ideologie aanhangt dat er voor de natiestaat geen plaats meer is. De autochtone bevolking kan de pot op. Europa moet een soort Serengetti- of Krugerpark worden, waarin alle schorriemorrie van de wereld kan grazen en roofdieren uit de MOE landen, Arabische- en islamitische landen en Afrika hun gang kunnen gaan. Het liefst zal de Safaripark de politieke vorm van de oude Sovjet Unie krijgen.
  Niet geïnteresseerd zijn in de politiek, kan voor denkende mensen te duur komen te staan. Aangezien de PVV is de enige partij die deze mensen vertegenwoordigd, stemmen ze op de PVV. Als de PVV faalt, komt er een andere partij voor in de plaats.
  Beantwoorden

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Een aantal jaren terug was het hier nog zo dat je maar niet moest zeggen dat je voor Wilders was en erop wilde stemmen, althans volgens een steeds kleinere groep emigrees. Moet wel goed in-de-gaten houden wanneer de datum is, EN de hele procedure goed doornemen, want een verkeerde regel of woord of niet de juiste postzegel en alles is ONGELDIG.
  Want NL is en blijft toch wel: regel = REGELLAND.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   In sommige kringen is het nog zo, Delamontagne, bijvoorbeeld in de kringen van vrouwenblad-trutten, getuige het artikel in ViVa, enige tijd geleden: “Ik stem PVV, maar mijn vriendinnen mogen het niet weten.” Die vriendinnenclub, namelijk, bestond grotendeels uit voornamelijk welgestelde jongedames van Groen-Links- of D’66-huize, die in het kader van de multikul (èn gebrek aan praktijk-ervaring) alle allochtonen aan hun boezem wensten te drukken en zèlfs de vertelster ervan af probeerden te brengen om aangifte te doen na een poging tot groeps-aanranding (“Weet je zeker dat het Marokkàànse jongens waren?”) Persoonlijk had ik in haar plaats die hele vriendinnenkring een schop onder d’r hol verkocht, maar ja…..In plaats daarvan gaat ze stiekem PVV stemmen, zonder dat ze het wéten…. En dàt dan als ‘persoonlijk dilemma’in de Viva laten publiceren! Vróuwen…..Wat hèb je er toch een trútten onder!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Excuus, beetje foute informatie: Ik geloof dat het de Flair was.
    Nou ja, de hóek is dezelfde.

    Like

   • Lis zegt:

    Nee, Theresa, het was wel degelijk de Viva, want dit artikel is me altijd bijgebleven. En hoe zeer ik het eens ben met uw betoog doet het me wel goed dat zo’n vrouw dan toch besluit om na te denken en PVV te stemmen. Alles liever dan dat Zweedse echtpaar dat blij was niet racistisch te zijn.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ik kom nog even terug op de woorden van de heer Greet Wilders over de Marokkanen, Ali B was ook even in de aandacht, hij schreef geert en Twitter met de woorden, Ali B stuurt Geert Wilders een virtuele zoen vanwege zijn uitspraken over Marokkanen in Den Haag. “Hey Geert Wilders”, Twitter de rapper. “Ben je weer lekker aan het generaliseren? Ouw bleke knuffel racist van me. Kusje voor jou.””Ik ben een hele boze Marokkaanse terrorist en ik heb de Nederlandse vlag opgeblazen”, schreef Ali B later bij een foto van zichzelf met een rode, witte en blauwe ballon. Graag deze man terug sturen naar het land van herkomst, ik zou zeggen Kus je i-mam maar geitenbreiertje.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Noorse. Maar inderdaad was dat wel de limit; typisch Scandinavisch.
    En met die laatste zin bedoelde ik zéker ook dat vriendinnenclubje, hoor. -Ook al snap ik niet zo goed, hoe ze het daarin dan op den duur uithoudt: Mag je in dit land alsjeblieft nog stemmen wat je wilt?

    Like

   • Monalisa zegt:

    heer Greet Wilders moet zij Geert Wilders ik was te snel

    Like

   • Napoleon Planta zegt:

    Geinige video, Monalisa.

    🙂

    Like

 9. lucky bee zegt:

  Zo lang als de PVV betreffende de islam geen compromissen af sluit, blijf het voor mij de juiste Partij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s