Sharia in Groningen

Screenshot_12

(Door: Ton van Kesteren)

De Partij voor de Vrijheid is niet te spreken over de handelwijze van het college van B&W inzake de afhandeling van de afwijzing van de ingediende zienswijzen tegen de nieuwbouw van de moskee in Park Selwerd. Naam en adres van 95 omwonenden, die bezwaren hebben gemaakt tegen deze nieuwbouw, zijn actief openbaar gemaakt door de gemeente Groningen. Een grove schending van de privacy.

Uit de gesprekken die enkele bewoners uit de stadswijken Selwerd en Paddepoel inmiddels hebben gehad met een jurist kan worden geconcludeerd dat openbaarmaking van namen en adressen in dit stadium van de bezwarenprocedure tegen de wet Bescherming Persoonsgegevens is. Alleen bij een eventuele gang naar de rechter worden de persoonsgegevens openbaar gemaakt. Indieners van bezwaren voelen zich dan ook geïntimideerd en hebben maar weinig vertrouwen in de goede bedoelingen van het gemeentebestuur en dan met name wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA). Ook over het feit dat de gemeente Groningen alleen maar heeft gereageerd op bezwaren die waren gericht tegen de islam en niet is ingegaan op bijvoorbeeld ecologische bezwaren, zijn veel bezwaarmakers erg teleurgesteld.

Zo konden we onlangs nog lezen in een ingezonden brief in het Dagblad van het Noorden dat de bouw van 148 appartementen voor jongeren in de voormalige opslag van het UMCG aan de Oosterhamrikkade op de tocht is komen te staan, omdat er vermoedelijk vleermuizen in het pand vertoeven. ‘Waar deze nieuwbouw op losse schroeven komt te staan vanwege de aanwezigheid van vleermuizen, wordt de nieuwbouw van een moskee geen strobreed in de weg gelegd. Ook in Park Selwerd op de plek waar de nieuwe moskee zal worden gebouwd, zitten namelijk vleermuizen. Gelijke monniken gelijke kappen zou je denken als het gaat om de aanwezigheid van een beschermde diersoort als de vleermuis. Niets is minder waar. Als de islam in het geding is dan tellen beschermde flora en fauna blijkbaar niet meer’.

De PVV vindt de handelwijze van de gemeente Groningen dan ook kwalijk. Er is hier duidelijk sprake van meten met twee maten en van minachting van bewoners. Waar het ene nieuwbouwproject wordt stilgelegd vanwege vleermuizen wordt de nieuwbouw van een moskee geen strobreed in de weg gelegd. En geheel tegen de regels in wordt de privacy geschonden van hen die terechte bezwaren hebben gemaakt tegen de nieuwbouw van een moskee in een woonwijk. Ook wordt er door B&W van Groningen niet/nauwelijks ingegaan op gemotiveerde bezwaren. Men kan hier dan ook welhaast spreken van onbehoorlijk bestuur. Hoe het ook zij, het laatste woord is hier zeker nog niet over gesproken.

Screenshot_10

Door:
Ton van Kesteren
Fractievoorzitter PVV provincie Groningen
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Groningen, Hypocrisie, Islamisering, Linkse Kerk, Overheid, politici, PvdA. Bookmark de permalink .

15 reacties op Sharia in Groningen

 1. BertG. zegt:

  Dit is gewoon opzet om te voorkomen dat je de volgende keer bezwaar maakt.
  Anders leveren ze je naam en adres de volgende opnieuw af bij de plaatselijke moskee.
  En als je dan een steen door je ruit krijgt, dan heb niemand het meer gezien of enig vermoeden.
  Wat een smerige praktijken worden er daar uitgespeeld. Je reinste terreur is dit.

  Like

 2. Driek zegt:

  Wel ja, toe maar, weer een moskee, ze zijn hier echt helemaal van het pad afgedwaald. Een moskee in Groningen, wat zijn dat toch voor lieden die op een bijna krankzinnige wijze ons land vol willen plempen met moskeeën? Zij ze niet helemaal goed in hun hoofd? Inderdaad, dit is je reinste terreur, dit is gewoon minachting voor de eigen bevolking, wat een tuig is het toch. Hoe kunnen we verhinderen dat het kwaad zich nog verder verspreidt, Nederland is straks het land met de meeste moskeeën ter wereld. We hebben er al ruim zeshonderd. Hier word ik toch echt moedeloos van.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, en als ze in Vlaanderen -waar ze in een vergelijkbare situatie verkeren- op initiatief van het VB een carnavalskraker maken, getiteld “Oh nee, alweer een moskee,” vallen de mainstream actualiteitenrubrieken, althans hun medewerkers, van hun stóel van verontwaardiging!
   We konden hier weleens de proef op de som nemen en hier met iets dergelijks komen; eens kijken hoe het Néderlandse actualiteitencircus reageert. Ook hier loopt het de spuigaten uit, tenslotte.

   Like

 3. s breget zegt:

  Een aanklacht indienen voor het schenden van hun privacy ,wil daar wel aan rechtskosten mee betalen .

  Like

 4. Cathja zegt:

  Van dit soort berichten word ik altijd enorm boos! Telkens als ik lees dat de eigen bevolking wordt dwars gezeten en die moslims met alle egards worden behandeld en dat zelfs een aanvraag voor de bouw van WÉÉR een moskee welwillend wordt behandeld, dan is het voor mij een duidelijke zaak waar de oorzaak ligt als onze bevolking t.z.t. in opstand komt. Ons eigen volk wordt op uitgebreide schaal gediscrimineerd in het voordeel van vreemdelingen. Want zo blijf ik de aanhangers van die vreemde culturen noemen.
  Het wordt tijd voor een stop op de bouw van nog meer moskeeën. Ze gaan die dingen maar gezamenlijk gebruiken, en niet een Marokkaanse moskee, een Turkse moskee, enz., want daar kunnen we in Nederland niet aan beginnen. Er staan er al 600 teveel.

  Ik hoop dat de PvdA (die deze bouwplannen natuurlijk met warme gevoelens zal goedkeuren) deze week flinke klappen gaat krijgen. Een duidelijker antwoord dat Nederland het beleid van deze partij meer dan spuugzat is, kunnen wij als kiezers niet geven!

  Aan het eind van deze week: PvdA? Bestaat niet meer!
  Tijd voor champagne!!

  Like

 5. baksteen zegt:

  Gemeente aansprakelijk stellen voor eventuele schade en bewaking aanvragen lijkt me zo.

  Like

 6. dgneree zegt:

  “Als de islam in het geding is dan tellen beschermde flora en fauna blijkbaar niet meer”

  Alles waar de islam zijn invloed krijgt verandert de natuur in woestijn en wildernis.

  Like

 7. dgneree zegt:

  ‘alles’ moet ‘overal’ zijn.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  ” Alle dieren zijn gelijk, maar er zijn dieren die eenmaal meer gelijk zijn”, van George Orwell! En dat is de waarheid, en de Partij van de Afbraak promoot deze gang van zaken. ” Eigen volk laatst”, dat is het adagium van deze RODEN! Maar vergis U niet reageerders, de VVD,CDA,D66,GL,CU, SP werken even hard mee aan de ISLAMISERING van ons land!

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Goh , er is vast wat modder over B&W te vinden, gewoon terug gooien met modder.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ongelooflijk: één woord veranderen kan wonderen doen!!
  Ik had een bouwvergunning aangevraagd, voor de bouw van een nieuw huis.

  Het zou 40 meter breed en 100 meter hoog worden.
  Ik had 9 torens en torentjes van verschillende hoogte gepland.
  Ook rondom ramen over het hele gebouw.
  Het zou pastelgroen van kleur worden.
  Buiten wilde ik een luid “entertainment sound systeem” laten aanleggen.
  Er was een parkeerplaats voor 200 auto’s naast het gebouw gepland.

  De gemeente weigerde de bouwvergunning.
  Ze vroegen of ik wel goed bij mijn hoofd was.
  Ik heb de aanvraag opnieuw ingediend.
  Maar deze keer heb ik het woord “huis’, veranderd in “MOSKEE”.
  Maandag beginnen ze met de bouw…

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Hier word weer een staaltje ten beste gegeven van pure linkse politiek. Zolang dit gespuis zijn gang kan blijven gaan, en zolang de kiezer links blijft stemmen, zolang zal de Moslim een voorkeursstatus blijven behouden. Noordelijke hondstrouwe PvdA kiezer; U heeft (Wat politieke keuze betreft) geen greintje verstand in uw kersenpit. Weet u nou werkelijk nog niet hoe de vork aan de steel zit, en op wie u veel beter kunt stemmen ? Deze linkse terreur heeft u aan u zelf te danken !

  Like

 12. Dr.Kwast zegt:

  Ik weet niet wat deze man in petto heeft over 14 dagen, maar het lezen waard ten minste wat hij beloofd.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/03/theorie-en-praktijk/#more-125419

  Theorie en praktijk.

  Schrijver schreef op 15-03-14 om 12:58: 2

  In de artikelenserie heb ik tot nu toe bewuste keuzes moeten maken over wat wel te schrijven en wat niet. Zo ook in dit artikel.

  Voorbeeld: Wanneer mensen een navolgbaar voorbeeld stellen door concreet te doen wat goed is voor anderen, ongeacht de gevolgen, wordt dat ook wel ‘propaganda of the deed’ genoemd: en.wikipedia.org
  We kunnen van alles weten, maar uiteindelijk zijn alleen de praktische gevolgen van die kennis relevant. Alleen mopperen over een financieel, economisch of religieus systeem heeft geen zin. De systemen blijven daarmee intact en mensen blijven, al mopperend, deze systemen voeden. Een draak moet je echter niet voeren, maar juist uithongeren en liefst afmaken.

  Over het volgende artikel (volgende week zaterdag) verklap ik alvast dit: Mensen hebben veel meer mogelijkheden om ‘het systeem’ te vernietigen en te vervangen door heel iets anders (geen ‘fluwelen revolutie waar alleen poppetjes worden vervangen, maar een heuse systeemrevolutie) dan ze denken.

  Stay tuned

  Like

 13. Breget zegt:

  Maar de hoofdschuldigen voor het verkwanselen zijn de islam vrienden (onze eigen burgers) verraders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s