Staatsterrorisme: Beiroet sluit bondgenootschap met Hezbollah

Screenshot_6

Met zijn resolutie 1701 riep de VN-veiligheidsraad in augustus 2006 de Libanese regering ertoe op eindelijk “haar controle tot het hele Libanese grondgebied” uit te breiden, “opdat ze haar volledige soevereiniteit kan uitoefenen, zodat er geen wapens zonder de toestemming van de regering van Libanon en geen autoriteit buiten die van de regering van Libanon zal zijn.”

Nadat de radicaalislamitische Hezbollah enkele weken daarvoor met massale raketaanvallen, het ontvoeren en vermoorden van Israëlische grenssoldaten, een ongeveer een maand durende oorlog had veroorzaakt, kan dit deel van resolutie 1701 slechts geïnterpreteerd worden als opdracht om Hezbollah te ontwapenen en van de macht te beroven, het zuiden van Libanon van haar te bevrijden.

Zeven jaar later beheersen de door Hassan Nasrallah aangevoerde radicaalislamitische terroristen nog steeds het zuiden van het land, zijn beter bewapend dan ooit en in Syrië oorlogspartij aan de zijde van een regime, wiens onvermogen om beschaafd te reageren op vreedzame protesten hoofdverantwoordelijk is voor inmiddels meer dan 140.000 doden en meer dan 9 miljoen vluchtelingen.

Screenshot_7

Hoe zou Syrië er nu waarschijnlijk uitzien, mits de regering in Beiroet en de talrijke blauwhelmen van de VN, die als UNIFIL niet pas sinds 2006 (in)actief zijn, ook maar in beginsel zouden hebben geprobeerd resolutie 1701 uit te voeren? Drie jaar na het begin van datgene dat tegenwoordig ontoereikend wordt omschreven als “Syrische burgeroorlog”, zet Beiroet de bakens op nog meer confrontatie.

“The Cabinet early Saturday approved a compromise formula over the controversial resistance clause in its policy statement, in a move that averted an open-ended government crisis and cleared the way for a vote of confidence in Parliament. [..]

The draft policy statement, reached after more than four hours of backstage consultations held by rival ministers with their leaders ahead of the Cabinet session at Baabda Palace, stressed ‘the right of Lebanese citizens to resist Israeli occupation, repulse its attacks and recover occupied territories.’”

Screenshot_11

In plaats van Hezbollah terecht te wijzen, legitimeert de Libanese regering daarmee wereldwijd tegen Israël en Joden gericht terrorisme. “The compromise clearly sought to satisfy [..] Hezbollah and its March 8 allies by affirming the right of Lebanese citizens to resistance.”  Beiroet maakt zichzelf tot handlanger van diegenen die in Syrië oefenen voor de inzet in Israël.

In het hoofdkwartier van UNIFIL in Naqoura in het zuiden van Libanon liepen de afgelopen dagen ondertussen Libanese politici in en uit, over wie hun gastheren beweren, “they reiterated their commitment to resolution 1701 and acknowledged the enhanced significance of our mission in keeping the calm along the Blue Line in these challenging times.”

Een beter bewijs voor de overbodigheid van zulke “vredestichters” kan nauwelijks bestaan. Ook zij zijn niets anders dan handlangers van een vanuit Teheran aangestuurde Hezbollah, die met het “compromis” van dit weekend haar macht in Libanon verder kon verstevigen. Een “statengemeenschap” die dit over zijn kant laat gaan, zou niet moeten klagen dat Israël haar nooit om advies vraagt.

Screenshot_9

Bron:
www.tw24.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hezbollah, Iran, Israël, Libanon, Syrië, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

4 reacties op Staatsterrorisme: Beiroet sluit bondgenootschap met Hezbollah

 1. lucky bee zegt:

  Te verdanken hebben wij dat aan G.W.Bush die de oorlog van het Westen naar het MOgekatapult heeft,en de vijandschap van de Shia en de Sunnie bloot legde.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Vroeger was de meerderheid Christen in Beirut. We hebben het met z’n allen laten gebeuren.

  Like

 3. de 13de imam zegt:

  En dan te bedenken dat Libanon vlak na de tweede wereldoorlog nog een liberaal land was met een bevolking die voor 70% uit Christenen bestond. Nu is het dus een Hezbollah netwerk. Deze transformatie heeft zich binnen een mensenleven plaatsgevonden, zo hard kan het dus gaan, Durft iemand nog twijfelen aan hetgeen ons in Europa te wachten staat?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s