EU: Sancties kunnen niets meer veranderen aan de uitslag van afgelopen zondag

Screenshot_28

Radeloosheid in Brussel: Catherine Ashton kwam vandaag in Brussel bijeen met de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU om over sancties te overleggen

De EU legt zich blijkbaar neer bij de annexatie van de Krim door Rusland. Noch de Europese landen noch de Russen willen een economische oorlog. De sancties zullen daarom een symbolisch karakter hebben.

In de Krim-crisis bindt het Westen blijkbaar in en accepteert de aansluiting van de Krim bij Rusland. Deze ontwikkeling zou het gevolg kunnen zijn van een gesprek tussen de Amerikaanse president Obama en de Russische president Poetin, waarbij de beide zondag een compromiskoers in de ruzie om de Krim ontwikkeld hebben (meer hier).

De EU-sancties, die in de loop van de dag zouden worden besloten, zijn vermoedelijk tijdelijk, zei de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn. Bovendien zouden geen sancties ter wereld datgene kunnen veranderen wat er zondag op de Krim gebeurd zou zijn. Zijn Britse collega William Hague zei dat er inreisverboden en de bevriezing van bankrekeningen van individuele personen gepland zouden zijn. Oostenrijk en Tsjechië hadden zich daarvoor al afwijzend opgesteld tegenover harde sancties (hier).

De minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier, riep ertoe op om bij het opleggen van sancties behoedzaam te handelen. “We zullen het zo beslissen, dat in de dagen daarna het nog steeds mogelijk zal zijn om contact op te nemen met Rusland om op de weg van onderhandelingen terug te keren”, zei Steinmeier tegenover de ARD. Voor het overleg in Brussel riep hij Rusland ertoe op een internationale waarnemersmissie in de Oekraïne toe te staan. Dit zou over enkele dagen moeten gebeuren, niet pas over enkele weken of maanden. Het zwaartepunt van de waarnemers zou in het oosten en zuiden van de Oekraïne moeten liggen, zei Steinmeier.

De Europese landen willen geen economische oorlog, en de Russen ook niet. Kenmerkend is een geste van Gazprom: Rusland´s grootste gasproducent overweegt zijn verdragen te veranderen om de klanten in het Westen tegemoet te komen. Er zou een clausule verander worden die klanten tot betaling zou dwingen, ook als de bestelde hoeveelheid gas niet zou zijn afgenomen, berichtte de krant “Wedomosti” maandag onder verwijzing naar kringen in de nabijheid van het concern. Daarmee zou het concern zijn Europese klanten willen houden. Gazprom dekt ongeveer een derde deel van de gasbehoefte van de EU en is al akkoord gegaan met prijsdalingen om belangrijke klanten zoals het Duitse E.ON-concern te behouden.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde het referendum pure nep, dat alleen door “een Russische militaire interventie” tot stand zou zijn gekomen. De crisis zou echter nog steeds op diplomatieke wijze kunnen worden opgelost. Het Russische leger zou er echter eerst mee moeten ophouden de Oekraïne “binnen te vallen”. Rusland heeft na de val van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj drie weken geleden in feite de controle over de Krim overgenomen. Volgens het Kremlin heeft Poetin in het telefoongesprek met Obama welwillendheid getoond door open te staan voor een internationale waarnemersmissie. Hij noemde het referendum echter wettig.

Het verzoek van de Krim om tot de Russische Federatie toe te treden komt eerst op het bureau van Poetin terecht. Deze geeft het dan door aan de parlementskamers, die daarna een verdrag tussen Rusland en de Krim uitwerken. Als dit ondertekend is, moet het Russische constitutioneel gerechtshof akkoord gaan met het verdrag. Daarna wordt er opnieuw over gestemd door het parlement en de federatieraad. De regering in Moskou rechtvaardigt haar optreden op de Krim, waar de meerderheid van de twee miljoen inwoners etnische Russen zijn, met het beschermen van “vreedzame burgers”.

Onduidelijk is hoe de Oekraïense soldaten op de Krim zich na het referendum zullen gedragen. Volgens de overgangsregering in Kiev is er tot aanstaande vrijdag een wapenstilstand tussen het Oekraïense en het Russische leger op het schiereiland overeengekomen. De voorzitter van het parlement van de Krim, Vladimir Konstantinov, verklaarde maandag dat de Oekraïense eenheden ontbonden zouden worden. Het Oekraïense parlement keurde de beslissing van de president betreffende de gedeeltelijke mobilisatie van 40.000 reservisten goed.

Volgens het officiële resultaat stemde 96,77% van de bevolking van de Krim voor aansluiting bij Rusland. Het schiereiland zou vandaag officieel verzoeken om te worden opgenomen in de Russische Federatie.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

31 reacties op EU: Sancties kunnen niets meer veranderen aan de uitslag van afgelopen zondag

 1. jans zegt:

  Er zijn wel mensen in Ukraine die hun leven gewaagd en verloren hebben met door de EU en VS ondersteund protest, VS dacht zelf aan wapenlevingen aan Kiev. Wat willen ze tegen Rusland doen? EU en VS leiders zijn een stelletje stumpers.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  en na het opgooien van wat rotjes, het laten zien van de waterpistolen , kunnen de kruiwagens met de hooivorken weer de schuur in !!
  ZELF FATSOENLIJKE SANCTIES WETEN DEZE MINKUKELS NIET TE VERZINNEN !

  en WIE SPIJKERT NU EFFE TIMMERMANS, VAN BAALEN EN VERHOFFSTADT

  AAN HET KRUIS ????

  EN DE bloemstukken leggers , ich habe ess nicht gewusst ASHTON !! EN NULAND ???

  WI HAF WUN , CUM TU THE EJU , THE BIESTENDS LOKUTTEN STANN VUR YOU UPEN !

  WE WILL KLEED OUT DIE KLEUTVIEULEN FROM THE CITISENS AGAN ,AND AGAN 1

  CUM , CUM ,

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Zéker kunnen sancties niets meer veranderen! Het volk heeft gesproken: Blijf verder met je fikken van de Krim af!
  Even wennen, hè, dat niet alle bevolkingsgroepen de Enge Unie kwijlend van aanhankelijkheid in de armen vallen….
  Nou, de dag is nabij, dat er intern óók verzet gaat uitbreken; hou je maar vast!

  Like

 4. Peter Buitelaar zegt:

  Misschien moeten we in Nederland ook eens een referendum houden….

  Like

  • Peter Buitelaar zegt:

   Als je die lege uitdrukking op het gezicht van die Ashton ziet weet je genoeg… wij hebben geen leiders… maar “damp rags”.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Liever vandaag dan morgen! Maar ze gúnnen het ons niet……
   Hooguit met het etiket: “adviserend;” kunnen ze het het volgende ogenblik naast zich neerleggen, de smiechten!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Peter Buitelaar: 21.50. uur. Hebben we gehad in 2005, was geen succes. BAKELLENDE ging naar Lissabon, en maakte van ons NEEN- 62,9%- JA. Zelfde doet RUBBEREN RUTTE, als het erop aankomt! ALLEEN EEN BINDEND REFERENDUM zou zoden aan de dijk zetten, maar dat wordt ons niet GEGUND door VVD,PvdA,CDA,D66!

   Like

  • Nemesis zegt:

   Daar hadden we er al een paar van en zie wat er mee is gebeurd.

   Like

 5. bobzelf zegt:

  NOU 3 maanden molotov cocktails gooien , wat ss=elite groepen , FACISTEN , WAT KAMPBEWAARDERS met wat ijzeren stangen laten slaan , wat Black =water groepen inhuren voor wat snelvuur en kogelgaten via de oogkassen ,

  EN DAN KOMT PUTIN EFFE HELPEN . ZO GEBEURT HOOR !!!

  DAAR HEBBEN ZE BIJ DE EU OOK GEEN WROEGING VAN , TROUWENS DAT REFERENDUM VAN U , WORDT OOK GEWOON ONGELDIG VERKLAART !

  DAN WEL HUN REET MEE AFGEVEEGT

  WANT ZIJ , ZIJN DE ONGEKOZEN , U KUNT DE TYPHUS KRIJGEN

  WHAHAHAHAHAHA

  Like

 6. Jan zegt:

  Het gaat maar door. Na de Oekraïne is Israël weer eens aan de beurt. Gepoogd wordt nu om de imbeciel Lapid aan de macht te helpen en Netanyahu weg te manoeuvreren:

  White House seeks to replace Netanyahu?
  In recent weeks, representatives for the Obama administration have held meetings with a senior politician here in which the U.S. delegates brought up the possibility of replacing Benjamin Netanyahu as prime minister, according to an informed Jerusalem diplomatic source.
  The diplomatic source said the Obama administration identified Lapid as a moderate who could be helpful in pushing the Israeli government into accepting the framework to create a future Palestinian state.
  http://www.wnd.com/2014/03/white-house-seeks-to-replace-netanyahu/#cVw734EWviRjFQuc.99

  Like

  • fleckie zegt:

   wat, een toekomstige palestijnse staat? die arabieren, willen helemaal geen eigen staat, want dan zijn ze ‘Het Melkkoetje”,waaraan ze elke keer miljarden vragen, kwijt.,en kunnen ze hun soortgenoten ,misdadigers, niet meer met 50.000 dollar per vrijgelaten gevangene honoreren,;——uit NIW 23 nov.2013;;” de 104 palestijnse gevangenen die door Israel zijn of worden vrijgelaten als gebaar van goede wil jegens de palestijnse autoriteit en de vredesbesprekingen ontvangen grote vergoedingen van de PA. -Vorige maand heeft Israel de tweede groep van 26 palestijnse gevangenen vrijgelaten,die allemaal 50.000 dollar hebben gekregen..Daarbij zijn ook functies binnen de pa vergeven aan gevangenen die al langere tijd vastzaten.Een gevangene,Issa Abed Rabbo,kreeg zelfs een extra gift van 60.000 dollar,terwijl de pa ook zijn komende huwelijk zal betalen……-Dat de palestijnse autoriteit maandelijks een salaris uibetaalt aan palestijnen in Israelische gevangenen was al langer bekend.Dit wordt door de pa gezien als een sociale uitkering aan de families van de gevangenen;omdat zij vaak hun enige of voornaamste kostwinner jarenlang kwijt zijn.Op deze praktijk komt al jaren kritiek vanuit het Westen,zeker omdat deze salarissen deels gefinancierd worden met Amerikaanse en EUROPESE _DONATIES”

   Like

   • fleckie zegt:

    op de keper beschouwd,functioneren wij -DUBBEL- als ” MELKKOETJES”, voor arabieren.Doordat men ons deels afhankelijk had gemaakt van olielanden,en wij behoorlijke prijzen mogen betalen voor benzine,etc. anderzijds ,meebetalen aan de ‘glorieuze ‘INTOCHT’ van arabische parasitaire ‘gelukszoekers’, en nogmaals via onze belastingen aan de in Palestina,binnengedrongen arabieren,(toendertijd)dus in feite 3 keer.

    Like

 7. Makropoelos zegt:

  Sjaak, al was het de laatste vrouw op de wereld, dan zou ik als vervente aanbidder van het vrouwelijke schoon, toch nog een vent kiezen. Wat een verschrikking!!!

  Like

  • bobzelf zegt:

   hallo , grote vriend “”BACK IN THE CITY “””??
   JA, DIE ONGEKOZEN KAMEEL DIE MOET TOCH IETS GOED KUNNEN ??
   O , JA LIEGEN EN ZAKKENVULLEN DAT ZIJN ER AL 2 !!!

   ZE IS AL AFGEMAAKT DOOR NIGEL TOEN ZE VANUIT HET COMPLETE NIETS ,INEENS IN BRUSSEL ZAT

   UITERAARD IS ZIJ NOOIT GEKOZEN !!!! GEK HEE , WHAHAHAHA

   Like

  • bigljohn zegt:

   Ja, wat een lelijk aftands varken is dat wijf met haar scheve bakkes. En zo lelijk opgedroogd. Ze heeft haar roeping gemist. Ze had een lelijke oude heks moeten worden.
   Knibbel knabbel knuisje, wie zit er aan haar kruisje. Nou ik niet in ieder geval.

   Like

 8. Jade zegt:

  Mooi zo, de EU is op de bek gegaan…
  Minder mooi: http://www.youtube.com/watch?v=ZrzQqY-Up2g

  Like

 9. Jan zegt:

  van Baalen (VVD): handje zwaaien naar Oekraïnse nationalisten

  Like

 10. Jean zegt:

  Ik was van mening dat het monster van Log Ness niet bestond en wat zie ik? Het staat heel vooraan op de foto.
  Hallo Europeanen, hoelang gaan wij dergelijk ongedierte nog te vreten geven? We leven toch in een humane wereld door sommigen zelfs een democratie genoemd? In een democratie kan en mag dergelijk verraderszootje niet leven, dus, op 25 mei WEG ERMEE.
  Voor de aardigheid moeten daar de schijnheilige Drievuldigheid en het liegebeest uit Gent én de zweedse maalstroom naast gezet worden dan bekom je het ergste wat ooit het levenslicht gezien heeft op deze aarde. Om van te kotsen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Wat Hitler kon probeer ik ook:

  Eurocommissaris wil Oekraïne in de EU
  De Tsjechische eurocommissaris Stefan Füle, die bevoegd is voor Uitbreiding, wil Oekraïne als een volwaardig lid laten opnemen in de Europese Unie.
  http://www.knack.be/nieuws/wereld/eurocommissaris-wil-oekraine-in-de-eu/article-normal-134143.html

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik snap die Oekrainers niet:hen moeten toch ook wel geluiden bereiken hoe het met andere lidstaten is vergaan sinds aansluiting bij de EU?Hollend naar beneden,dus!

  Like

  • bobzelf zegt:

   DAN IS NOU NET HET PROBLEEM , lieve mevr Yvonne ,
   er is hier helemaal niks verteld , het enige wat ze voor gehouden is ,
   een groot salaris in de EU 3000 euro p. mnd. en een groot pensioen !!!!
   werkeloosheid torenhoog in EU , niet verteld , geen werk , niet verteld, dus alleen maar dat er in de EU aan het eind van de regenboog een pot met goud staat !!
   banken failliet, landen failliet , niet verteld !!!
   betalen voor ziekenhuis ??? niet verteld, gratis in Ukraine
   schoolopleidingen betalen ??, niet verteld , gratis in Ukraine
   studeren betalen ??? niet verteld , gratis in ukraine en studiebeurs hoef je niet terug te betalen !
   tandarts betalen ??? niet verteld , gratis in ukraine

   NEE , DIT GAAT NIET OVER MENSEN , DIE MENSEN HADDEN ZE NODIG OM DE PROTESTEN OP TE STARTEN !! IN NOVEMBER , DECEMBER , EN ALLE PROTESTERS WERDEN GEWOON BETAALD !
   Mijn nichie is gestopt toen ze een nieuwe telefoon bijelkaar had gestaakt !!
   nou daarna kwamen de Merkel troepen , de molotov cocktail gooiers ! de ULTRA’S
   DE NAZI’S
   DIE TROUWENS NU MET MEDEWETEN VAN DE EU/MERKEL 30 ZETELS IN DE VOORLOPIGE REGERING HEBBEN IN KIEV , ( HITLER IS TERUG )
   en toen het nog niet opschoot , kregen we de NAVO/USA snipers effe of bezoek ,

   dus lieve mevrouw

   EU/USA DODEN +/- 88

   POETIN INCL KRIM +/- 0

   trek uw eigen conclusie

   DUS NEEM die straatarme Oekrainers niks kwalijk , die weten niet beter !!!

   U moet naar brussel marcheren en dat met de grond gelijk maken !!!

   en hang dan gelijk uw landverraders in Den Haag effe op !!

   ZE HEBBEN HET VERDIEND !!!

   GR. BOB

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Lieve Bob;ik zou zo graag willen,maar als je probeert iets op poten te zetten krijg je hooguit 15 man op de been!En ja,ik heb geen zin om het lachertje van Brussel,noch Den Haag te worden.En geloof me;vorig jaar 3 keer opgeroepen,maar dit volk is te lui,te vadsig,te laf of te naief;als u het weet mag u het zeggen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    ik weet het . ik weet het , maar blijf a.u.b. mee stoken ,
    we gaan heel ver komen !!!
    en dit Ukraine gekloot gaat zeker niet VOOR !!!! ONZE GEWELGIGE EU PLEITEN !!
    dus weer wat mensen wakker !!
    En ik blijf ze wakker schoppen !
    kan nog steeds iedere dag met een grote vette glimlach naar mezelf kijken !!
    Hoe figuren als Rutte en Pechthold dat doen ?
    KOTSEN DIE IEDERE DAG IN DE WASBAK ??

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Bob.ik geef het ook zeker niet op,nooit!Beloofd,met de hand op mijn hart!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s