Geld gemeenteraadswerk op aan diners en cadeautjes

Screenshot_27

Gemeenteraadsfracties geven geld, dat ze krijgen om het politieke werk in de raad te doen, uit aan wijn, dure diners en cadeautjes.

Lees ook: Opvallendste declaraties raadsleden: van wijntje tot golftoernooi

De politieke partijen in gemeenten krijgen duizenden euro’s per jaar om een secretaresse in te huren, een cursus te volgen, of om een onderzoek te laten doen. Maar uit onderzoek van RTL Nieuws onder driehonderd raadsfracties blijkt dat raadsleden ook bonnetjes declareren waarvoor het geld niet bedoeld is.

Voorbeelden
Zo sponsort de VVD in Haarlemmermeer een golftoernooi, terwijl de PvdA-fractie in dezelfde gemeente in twee jaar 9.000 euro in de partijkas laat vloeien. En in andere steden wordt het geld uitgegeven aan diners, cadeaus, drank en bekraste auto’s. Lees in ons overzicht de opvallendste bestedingen uit het onderzoek.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Geld gemeenteraadswerk op aan diners en cadeautjes

 1. Monalisa zegt:

  Ik zat tv te kijken de VVD en de PVDA spannen de kroon met die gemeente uitgaven het is om kotsmisselijk van te worden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 19.58. uur. Ik walg en kots de hele dag, van de Partij van de Afbraak, en de Vereniging Van Dieven! Laat ze weggevaagd worden, deze vileine partijen!

   Like

   • Driek zegt:

    Tom Hendrix, we moeten onze kostbare dagen niet laten vergallen door die Partij van de Afbraak, de tijd komt nog wel dat ze verantwoording moeten afleggen voor hun zwendelarijen. Laten we in ieder geval op de juiste partij stemmen. Jammer, in mijn gemeente is de PVV niet op de stemlijst.

    Like

 2. Sjaak zegt:

  Politie onderzoekt ronselen stemmen Bergen
  BERGEN –
  De politie onderzoekt op verzoek van burgemeester Hetty Hafkamp
  van de gemeente Bergen of een medewerkster van verzorgingshuis
  Prins Hendrik in Egmond aan Zee stemmen heeft geronseld onder
  bewoners. Dit maakte de gemeente Bergen maandagmiddag bekend.

  Like

 3. Dure feestjes, geld verduisteren en met zijn allen naar hotels is normaal in het politieke landschap. Behalve bij Peter Frans Koops van de lokale politieke partij SVP. De Spakenburgse Vrijheidspartij is het lokale alternatief voor de PVV. Lees en huiver; http://pfkoops.blogspot.nl/2014/02/nieuwe-raad-begint-28-maart-meteen-met.html

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Besten
  lees het artikel en je komt steeds de drogreden tegen: “ja maar de accountant heeft het goedgekeurd”. Er zijn regels voor het gebruik van fractiegeld. En misbruik zou gestraft moeten worden, maar dat wordt het niet. Of de gemeenteraad vindt het prima, in meerderheid. Of een ambtenaar verklaart dat alles in orde is, dus is alles in orde.
  Alle fractiegelden zouden moeten worden afgeschaft, de politiek is te verrot om er mee om te kunnen gaan.
  En……..inderdaad, de PVV wordt niet vermeld.
  Alternatief is dat bij de installering van de nieuwe raad iedereen een kort en helder overzicht krijgt van de vergoedingen en waarvoor ze bedoeld zijn. Nu moet je jaren zeuren en trekken om er achter te komen wat de regels zijn in jouw gemeente.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Maar wel de ‘vuile was’ van de PVV buiten hangen, waarin eigenlijk alleen het plebs geïnteresseerd is?! Stuk voor stuk schoften, die het geld van de belastingbetaler gebruiken voor eigen plezier en genoegen. Je moet maar durven! En dan ook nog met een stalen gezicht durven liegen over wat Wilders heeft gezegd over Marokkanen (Samsom).
  Stelletje huichelaars, die zich schuldig hebben gemaakt aan het verbrassen van óns geld; geld wat van de burgers is afgepakt!
  Schoften zijn het, al degenen die zich op deze schaamteloze wijze hebben laten gaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s