“Het kan verkeren”, zei Bredero

Screenshot_24

(Door onze Britse correspondent: Ben Heavem)

Hoe wisselvallig het leven kan zijn, werd me weer eens duidelijk toen ik onlangs een filmpje van Pat Condell zag. Het herinnerde mij eraan dat er zo’n 25 jaar geleden een vrij algemene veroordeling was voor ayatollah Khomeini’s fatwa [in dit geval de doodstraf] over Salman Rushdie, omdat hij het boek ‘’De Duivelsverzen’’ had geschreven. Als er nu een fatwa uitgesproken wordt, omdat iemand een afbeelding van Mo heeft gemaakt, dan heeft men daar begrip voor en ons wordt aangeraden de religie van de vrede niet voor het hoofd te stoten; men gaat er vanuit dat de afbeelding zal verdwijnen en dat er verontschuldigingen worden aangeboden. Het  geweld van de kant van de moslims, dat er meestal  op volgt, wordt niet veroordeeld. Deze verandering is inderdaad heel merkwaardig, omdat we nu weten welk geweld er volgt op een fatwa en dat er genoeg mensen zijn die een fatwa serieus nemen.

Zo hebben er de laatste 25 jaar heel wat meer merkwaardige veranderingen plaats gevonden. Het dragen van een boerka, het thuisblijven van de vrouw omdat  de man daarop staat en het hebben van minachting voor iedere vrouw die zich niet van top tot teen kleedt, wordt nu als de ultieme bevrijding gezien.

Van de scheiding van Kerk en Staat, wat over het algemeen de norm was, wordt nu afstand gedaan en het geloof, dat het mengen van Kerk en Staat net zo gewoon is als het deelnemen aan de Olympische Spelen, wordt aangemoedigd.

Jonge meisjes konden zich buiten veilig voelen; homo’s  konden meestal vrij voor hun geaardheid uitkomen.

De Joodse gemeenschap was een gewaardeerd en gerespecteerd deel van onze samenleving; nu zijn de Joden niet meer gewenst en hun thuisland is, van de enige democratie in het Midden-Oosten, in de ogen van velen afgezakt naar een pariastaat, vergelijkbaar met Noord-Korea.

“Het kan verkeren” zei Bredero, maar merkwaardig is het wel.

Wat ook merkwaardig is, is het gedrag van onze politici; niet alleen van de links-liberalen, nee, de uitverkoop van onze normen en waarden is enorm en heel frappant, maar, en het doet me pijn om het te moeten zeggen; veel rechtse politici zijn ook heel stompzinnig bezig.

Hier in Engeland hebben we net het debacle dat Irak heet afgewikkeld; veel soldaten hebben moeten vechten en betaalden daarvoor soms met hun leven, omdat  Amerika beweerde dat Irak een democratie wilde hebben. We hoefden maar binnen te rollen, even wat WMD [weapons of mass destruction] verwijderen en het dankbare volk zou de  democratie omhelzen. Wat volgde was – en is nu nog steeds – een stompzinnige strijd tussen soennitische en sjiietische moslims. Omdat in de Arabische wereld alles om het geloof draait.

In Syrië zit een dictator die een sjiietische moslim is. Als soennitische terroristen, ja, inderdaad dezelfde club als Al Qaida, tegen hem gaan vechten, betekent het niet dat deze terroristen nu opeens een democratie willen, dat kan een kind begrijpen. David Cameron begrijpt dat niet, William Hague begrijpt dat ook niet; van het begin af aan worden de soennieten beschreven als ‘zoekers naar democratie’.

Zelfs als mensen uit Europa die kant opgaan om hun steentje bij te dragen, is er voor hen een vangnet en wordt het gevaar van een extreme religie, gekoppeld aan een intensieve  wapentraining, afgedaan als ‘niet van belang’ en is de gezondheid van onze ‘sunni’ moslims die terugkomen van meer belang dan het potentiële gevaar dat zij opleveren voor onze burgers.

Wie zijn nu verantwoordelijk voor het omkeren van onze opvattingen, ons gezond verstand en onze normen en waarden? En wie zijn altijd de winnaar?

Onlangs las ik een heel interessant artikel in de ‘Middle East Institute’. Het dateert van 11 september 2013. In dit artikel stond heel duidelijk dat, na gesprekken met Obama en Kerry, oliestaten [zeer waarschijnlijk Saoedi-Arabië, de Arabische Emiraten en Qatar] geheel of gedeeltelijk zouden betalen voor een Amerikaanse aanval in Syrië. Een flinke steun in de rug van soennitische olierijke staten voor Amerika om de sjiietische dictator te verwijderen.

Is het mogelijk dat we eindelijk gaan zien hoe het werkt in de politiek? Was u hiervan op de hoogte? Ik moet toegeven dat ik dit niet gelezen heb in onze landelijke kranten.

Maar de Saoedi’s zijn toch onze vrienden, hoor ik u zeggen. Dat zijn ze ook. Dat zijn ze, want ze hebben enorm in ons geïnvesteerd, hmmm … een interessant punt. Zou dat misschien verklaren waarom universiteiten hun opleidingen enigszins hebben aangepast,  zodat er hele groepen ‘intellectuelen’ nu gelukkig weten hoe de nieuwe wereldorde er uitziet en waarom, wat vroeger juist was, nu niet meer kan?? Hmmm …..

Zou dat de reden kunnen zijn waarom de Verenigde Naties zo blind zijn? Waarom organisaties voor goede doelen zoveel geld verprutsen om Palestijntjes in de armoede te houden? Waarom de pers zo selectief schrijft en waarom politici zo stompzinnig zijn? Of zijn ze juist heel slim, omdat zij zien waar het geld vandaan komt . ….  Zouden daarom de grenzen zo ver open zijn gezet ?

Maar ja, ze zijn onze vrienden en misschien zie ik dingen die er niet zijn. Dan maar even verder graven:

Winston Churchill is iemand voor wie ik heel veel respect heb. In 1921 (!) hield hij een toespraak in the House of Commons. Die toespraak ging over ‘The Culture and Glory of the Arab Race’. Churchill had het heel specifiek over Chief Bin Saud en zijn grote groep Wahabistische aanhangers. Hij noemde hen ‘’intolerant, zwaar bewapend en extreem bloeddorstig” en hij zei dat ze de sjiieten in Mesopotamië hadden aangevallen en vrouwen konden doden, gewoon omdat ze op straat liepen. Dit alles onder leiding van koning Saud. De Wahabieten hadden een leven van armoede; dit is duidelijk niet iets waar de huidige Al Saud koninklijke familie last van heeft,  maar misschien zal Allah dit vergeven, omdat hij weet dat zij eraan meehelpen om samen met het stompzinnige Westen van de islam een wereldmacht te maken.

“Het kan verkeren” zei Bredero…….

Door:
Ben Heavem
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Islam, lafheid, landverraad, Moslims, sjiieten, soennieten, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Het kan verkeren”, zei Bredero

 1. Henk.V zegt:

  ”Follow the money!”, een gevleugde uitdrukking in het Engelstalige politiewezen.
  Inderdaad Ben Heavem, de politiek correcte leiders in het Westen hebben hun zielen letterlijk aan de islam verkocht en niet alleen de leiders van politiek correct, maar allen die door het virus van het ”correcte” denken zijn aangestoken en die in opvoedings- en opleidingssituaties de zegenrijke zaden van het gewenste denken in de hoofden van de luisteraatrs planten!

  En ook het bedrijfsleven ontkwam er in Engeland niet aan.Zoals het stuk heel duidelijk aantoont drijven aardig wat ondernemingen in de Britse economie sterk op geïnvesteerd Arabisch geld en wiens brood men eet….
  Ik vraag mij werkelijk af hoeveel werkelijk onafhankelijk denkende lieden er zich nog in het multiculturele kamp bevinden, mensen van wie de geest nog niet op de een of andere wijze is vergiftigd.

  Like

 2. Jan Van zegt:

  Tja…., helaas waar!
  Het gezonde verstand is helemaal zoek.
  Ik voel me zwaar “gediscrimineerd” in onze maatschappij……..

  Like

 3. Syrier zegt:

  Vergeet niet de ngo’s en andere clubjes die ook beinvloed zijn door de olie-dollars.
  Zelfs organisaties als de navo,unchr,Raad van Europa en dergelijk zijn omgekocht.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Daar om kies PVV of door ze aanbevolene partijen.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Wie met verkeerde vrienden omgaat en meegaat met hun ideeen, zal vroeg of laat slachtoffer worden van die verkeerde vrienden. Waar je mee omgaat raak je mee besmet. Dit is waar onze regeerders mee bezig zijn. Symphatie for the Devil zingen de Rolling Stones. Alleen zijn wij het die het slachtoffer gaan worden van deze hersenloze en gewetenloze politici. Zij die ons in de armen van de Duivel (Islam) aan het drijven zijn !

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/sport/football/world-cup/10704290/Qatar-World-Cup-2022-investigation-former-Fifa-vice-president-Jack-Warner-and-family-paid-millions.html

  Qatar World Cup 2022 onderzoek naar de voormalige Fifa:vice-president Jack Warner; aan hem en zijn familie zijn miljoenen betaald.

  Documenten laten zien dat een belangrijke official van de Fifa en zijn familie miljoenen hebben gekregen van een bedrijf dat bestuurd werd door een voormalige football official van Quatar,.kort nadat het land het bod won voor de 2022 World Cup..

  Like

 7. Republikein zegt:

  Kan het verkeren of is dit een foutje van de regie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s