“Om je door een moslim te laten informeren over de islam is hetzelfde als aan een drugsdealer vragen of hij zijn heroïne zou aanbevelen”

Screenshot_17

(Door: Michael Mannheimer)

Sabatina James woonde tot haar 10e jaar in het Pakistaanse Dhedar en trok daarna met haar islamitische familie naar Linz in Oostenrijk. Sabatina integreerde en assimileerde snel in Linz, wat bij haar ouders op afwijzing stuitte, omdat deze Oostenrijk slechts als provisorische woonplaats beschouwden. Omdat het niet meer hielp hun dochter beperkingen op te leggen, besloot de familie Sabatina gedwongen uit te huwelijken aan een neef in Lahore. Omdat Sabatina dit niet wilde, lieten haar ouders haar in Pakistan achter, waar ze door haar tante naar een madrassa (Koranschool) werd gestuurd.

Om naar Oostenrijk terug te kunnen gaan, stemde Sabatina eerst in met het huwelijk met haar neef. In Oostenrijk aangekomen, weigerde ze echter te trouwen. Onder doodsbedreigingen van haar familie dook ze onder en nam een nieuwe identiteit aan. Het kwam tot een breuk met de familie.
Nu is zij ambassadrice van de vrouwenrechtenorganisatie Terre des Femmes en heeft – als bekeerlinge tot het katholieke christendom en dus afvallige – in 2006 de officieel geregistreerde vereniging “Sabatina” voor de gelijkberechtiging van islamitische vrouwen in het leven geroepen. De naam “James” nam ze na haar bekering tot het christendom aan. Ze liet zich in 2003 dopen. Samen met koningin Noor van Jordanië was Sabatina laudator van de Women´s World Awards in 2009 in Wenen.

Boeken:

Sabatina. From Islam to Christianity – a death sentence, 2003

Thou shalt die for your happiness. Caught between two worlds, 2004

Tears wedding, 2006

My Fight for Faith and Freedom, 2010

Only the truth makes us free: My Life between Islam and Christianity, 2011

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamkritiek. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Om je door een moslim te laten informeren over de islam is hetzelfde als aan een drugsdealer vragen of hij zijn heroïne zou aanbevelen”

 1. catherine zegt:

  Een absolute heldin! Ik hoop dat vrije mannen en vrouwen haar van hun steun zullen verzekeren. Verandering in de islamitische wereld begint bij de vrouw. Zij geven de cultuur door. Helaas zijn veel islamitische vrouwen geestelijk verminkt geraakt door de agressie waarmee de vrouwenonderdrukking gepredikt wordt. Omdat zij zelf zo geleden hebben, doen zij het hun dochters ook aan en leren de zoontjes daarmee dat het vrouwelijke geen plaats heeft. Verandering begint bij de vrouwen en begin hen met te vertellen dat voor Mohammed geboren werd er een Allat was, partner van Allah. Dat de afschaffing van de vrouwelijke goden tot grote opschudding leidde en dat Mo voor bedrieger werd uitgemaakt. Ja, toen al….!

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Het zijn de vrouwen waaraan de fundamentele Islam ten onder zal gaan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Uiteindelijk, zonder twijfel. Ik zie het alleen nog niet zo snel gebeuren, aangezien vrouwen -uitzonderingen daargelaten- niet de instelling hebben, zich loyaal te betonen jegens elkààr en elkaar integendeel voortdurend verraden en afremmen….Als krabben in een krabbenmand, begrijpt U.
   Alleen al vanwege die niet te loochenen mentaliteit kan het nog eeuwen gaan duren.

   Like

   • Oliebolie zegt:

    Mannen zijn krijgers. Vrouwen krabben mekaar liever de ogen uit. Geen solidariteit onder vrouwen als het er op aan komt. Daarom ook dat er nooit exclusief vrouwelijke legers zouden kunnen bestaan.

    🙂

    Like

   • Jade zegt:

    `Als krabben in de krabbenmand`
    Mooie omschrijving Theresa!
    Helaas maar al te waar…

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jade, 17 Maart, 23.59u: Toej ik iets in die richting ter sprake bracht op het onderwerp “Ja hoor, de PVV is een soort Maffia,” toonde Scarlatti zich anders hevig verontwaardigd: Zij herkende zichzelf er niet in.
    Nou, dat is natuurlijk fijn voor haar, als dat zo is, maar ik meende het; ik herken het eerlijk gezegd zelfs in mezèlf. Beroerd, maar onvermijdelijk.
    En waar wij hier al mee behept zijn, dat hebben moslima’s begrijpelijkerwijs in het kwadraat omdat concurrentie echt hun énige strohalm is; verder hebben ze geen enkel machtsmiddel.

    Like

  • Azraël zegt:

   Denk het niet.
   Denk ook niet dat de fundamentele islam ten onder zal gaan. Dat gezwel bestaat al te lang om uberhaupt ten onder te gaan. Het zit al te diep bij een groot gedeelte van de mensheid.
   We moeten ook niet de vergissing maken om het te vergelijken met het Christendom.
   Met de Bijbel in de hand staan de Christenen vandaag de dag waar ze ‘behoren’ te staan.
   Verdrukt, in de luwte/op de achtergrond maar zeker niet dominerend.
   Met de koran in je hand kom je nooit op dat punt.

   Natuurlijk zullen er mensen (u heeft het over vrouwen) zijn die veranderingen willen bewerkstelligen maar de hardcore zal toch naar de teksten/koran grijpen en dan is het gedaan.

   De wereld (ik wil hier niemand beledigen) schijnt het nog niet door te hebben dat dit, de (fundamentalistische) islam, een blijvertje is. Beter wordt het niet. Eerder extremer/radicaler/slechter voor ons

   En btw, vrouwen hebben best wel een grote invloed op het geheel. Als zij maar meeheulen met mohammed. Gaan zij er tegenin dan plaatsen zij zich buiten dat circeltje en kunnen zij zich aansluiten bij de rest die geen invloed heeft op dat fundamentele.

   P.s.
   Nog een grappig detail; Die hele doodscultus wat wij ‘islam’ noemen hebben wij te danken aan een grietje van +/- 10 jaar oud.
   -Volgens mij is dat artikel wel eens langs gekomen hier.-
   Als het aan mohammed lag, of hij zou andere figuren rondom zich heen hebben gehad, dan was er niks van geworden met die islam van hem.
   Hijzelf wilde zelfmoord plegen (gek dat het bij jezelf niet lukt als het bij anderen zo makkelijk gaat) omdat hij ervan overtuigd was dat hij bezeten was van djinn/geest (zo gek was mo nou ook weer niet).
   Het was Aisha die hem ervan weerhield. Zij overtuigde hem dat hij had gesproken met de engel Gabriël.

   -Dus door een vrouw hebben we het feitelijk gekregen maar ik denk niet dat het ook weer door een vrouw wordt genomen.-

   Like

 3. BertG. zegt:

  “Om je door een, (zelf in te vullen geloof stroming of aanhang ergens naar), te laten informeren over (welk geloof dan ook) is hetzelfde als aan een drugsdealer vragen of hij zijn heroïne zou aanbevelen”

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Kijk dat zeggen we al steeds, bij de ISLAM is geen sprake van VRIJWILLIGHEID! Eens MOSLIM/MOSLIMA kom je er zonder gevaar voor eigen lijf en leden niet vanaf.
  De islam is een waanzinnige ideologie, die HAAKS staat op DEMOCRATIE EN VRIJHEID!

  Like

 5. Jan zegt:

  Saleh Al-Fawzan: de zon draait om de aarde

  Zoveel over de laatste wetenschappelijke bijdrage van de islam

  Like

  • BertG. zegt:

   Je moet er toch maar opkomen. Best wel knap voor zo’n incest geval.
   Maar daar kan ie verder ook niet zoveel aan doen. Dat is nou eenmaal traditie.
   En die houden ze er in.
   Daar zijn ze nog niet aan toe gekomen om daar over na te denken.

   Like

 6. Jan zegt:

  Flucht vor der Zwangsheirat – Die ganze Sendung

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Zonder wederkerigheid nooit gelijkheid. Jammer voor hen. Ze zullen finaal het onderspit delven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s