Rutte wil einde Westerse beschaving

Screenshot_18

(Door: Joost Niemöller)

Links en rechts in de politiek. Ik gebruik de termen zelf ook vaak. Het is namelijk nog steeds het verbale werktuig dat we hanteren. Maar het zijn eigenlijk nietszeggende begrippen. De indeling stamt uit de Franse revolutie. ‘Links’ was voor de revolutie, ‘rechts’ was voor de koning. Er wordt dan ook wel gesproken over ‘conservatief’  tegenover ‘progressief.’  Dat zijn eigenlijk veel betere termen. ‘Progressief’  wil de bestaande orde omverwerpen. ‘Conservatief’ wil deze handhaven.
In verkiezingstijd wil Mark Rutte zich graag als ‘rechts’ profileren. Zo ging hij in de vorige verkiezingen tekeer tegen de PvdA, die hij ‘socialisten’ noemden, oftewel potverteerders. Ondertussen had hij al een deal met ze gesloten om samen te gaan regeren. Zowel de aanhang van de VVD als van de PvdA voelt zich nu terecht verraden.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rutte wil einde Westerse beschaving

 1. Monalisa zegt:

  een citaat Wachteres
  DickSalemink
  17 maart, 2014 om 14:28
  De verzorgingsstaat is het middel waarmee onze heersers – de politieke partijen – zich handhaven. Het stelt ze in staat hele segmenten van het electoraat permanent aan zich te binden. Het systeem berust erop dat de werkenden wordt wijsgemaakt dat ze verzekerd zijn tegen alle mogelijke tegenslag, terwijl hun “premies” in feite direct worden doorgesluisd naar de uitkeringsontvangers. Zo werken we allemaal voor de politici. Alleen als die verzorgingsstaat inderdaad helemaal wordt ontmanteld zijn de werkenden weer vrij van de enorme lasten die ze moeten opbrengen. Ik ken geen enkele politicus die dit werkelijk van plan is. Ook Rutte niet. Het systeem zal binnenkort tot het failliet leiden van niet alleen Nederland, maar van de hele westerse wereld. Pas dan zal men wel moeten gaan denken aan een ander systeem; éen waarin iedereen voor zichzelf uitmaakt waar hij voor verzekerd is en de staat niet langer dienst doet als Grote Verzekeraar Van Alles.

  Like

 2. Jan zegt:

  ‘Wilders definitief vertrokken van rechts’
  De PVV is definitief vertrokken van rechts en is momenteel op sommige punten zelfs linkser dan de SP. Dat zegt premier en VVD-leider Mark Rutte in een interview met NU.nl.

  ‘Het linkse blok is groter geworden, want de PVV is toegetreden. De partij van Wilders is definitief vertrokken uit het rechtse kamp’, aldus de VVD-leider.

  “Het is goed om te realiseren dat als je rechts wilt stemmen je bij de VVD uitkomt. Als je kijkt naar het financieel-economische programma van de PVV is dat natuurlijk heel erg links.”
  Lees verder op:
  http://www.nu.nl/gemeenteraadsverkiezingen/3727530/wilders-definitief-vertrokken-van-rechtse-kamp.html

  Nu nog zorgen dat extreem rechts, Rutte dus, mij, extreem linkse weer haten kan:

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Rutte, onze nationale Pinokkio, een LANDVERRADER bij uitstek. Hij heeft ons land vorig jaar overgeleverd aan de communistische internationale, te weten de EUSSR. Deze oetlul, is met afstand de grootste leugenaar in onze geschiedenis, O ja, hoe zat het ook weer met de beloften die deze AARTSLEUGENAAR heeft gedaan aan ons als kiezers, te weten:
  1. 1000,- euro per werkende Nederlander.
  2, De hypotheekrenteaftrek zou veilig zijn bij de VVD.
  3. Geen cent naar Griekenland.
  Niets is daarvan terecht gekomen, helemaal nada,niente,noppes!
  En iedereen met een helder verstand weet, dat “massa-immigratie en het tegelijk in stand houden van de sociale zekerheid”{, onmogelijk is.
  Ik hoop zo dat woensdag de VVD en de PvdA massaal weggevaagd worden!

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Volgens rutte en consorten moeten we af van de mentale materialistische maatschappij en naar een behoefte maatschappij waarbij de behoeften van de burger worden vastgesteld door een technocratisch bewind.

  zeg maar een modernisering van de isme,s

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s