Je merkt het niet

Screenshot_4

(Door: Ronald Kaatee)

Via soms best ingenieuze kronkelredeneringen lukt het de meeste politici wel om zich verbaal uit de nesten te werken. Ze mogen liegen dat het gedrukt staat, maar voortschrijdend inzicht, nieuwe feiten, misverstanden of andere contexten bieden altijd wel uitkomst. Mark Rutte spant met zijn 1.000 euro de kroon. Hij voert ons een heel nieuw tijdperk in, ‘politiek 2.0’ zullen we maar zeggen.

Voor de verkiezingen van 2012 beloofde hij 1.000 euro netto erbij voor elke werkende Nederlander. De verkiezingen van 2012 zijn achter de rug en die 1.000 netto, die kunnen we schudden. De VVD gaat vrolijk verder met het als een citroen uitknijpen van de Nederlandse bevolking. Maar nu blijkt dat niet alleen Wilders buiten de realiteit staat, maar heel werkend Nederland. Bij Pauw & Witteman legde de premier gisteren uit hoe het zit: die 1.000 euro wordt op dit moment, as we speak, daadwerkelijk aan ons uitbetaald. Alleen: ‘je merkt het niet’, omdat de totale lasten door de crisis niet kunnen dalen. Geniaal! Nu hoeven politici zich nooit meer in allerlei ingenieuze bochten te wringen om zich weer ergens uit te kletsen – ze maken alles waar wat ze beloven…maar we merken het niet!

We kunnen rustig gaan slapen: de bevoegdheden worden heus wel uit Brussel teruggehaald, maar je merkt het niet, want wat aan de ene kant wordt teruggehaald, gaat aan de andere kant linea recta naar Brussel; de bureaucratie wordt echt wel teruggebracht, maar je merkt het niet, want wat aan de ene kant aan regels en ambtenaren verdwijnt, komt er aan de andere kant weer bij; de immigratie van kansloze gelukszoekers en gewetenloze kolonisatoren wordt stopgezet, maar je merkt het niet, want wat aan de ene grens wordt tegengehouden, komt er aan de andere grens net zo makkelijk in; de dijken worden verhoogd, maar je merkt het niet, want wat er aan de bovenkant bij komt, gaat er aan de onderkant weer af; er gaat geen cent meer naar Griekenland, maar je merkt het niet, want waar de ene hand bovenop de knip zit, daar zit een gat in de andere hand; we staan pal voor de rechten van de vrouw, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant nadenken over quota en glazen plafonds, daar laten we aan de andere kant de islamitische moleculaire Holocaust jegens vrouwen (met dank aan Martien Pennings voor deze treffende omschrijving) binnen de poorten; we staan pal voor de rechten van de homo, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant Poetin de les lezen, daar ontvangen we aan de andere kant de islamitische homohaters met open armen; we bestrijden antisemitisme, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant op 4 mei een vroom praatje houden, daar ontvangen we aan de andere kant de islamitische Jodenhaters met open armen; we steunen Israël, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant lippendienst bewijzen, daar werken we aan de andere kant op zeer geniepige wijze mee aan het boycotten van Israëlische producten. Enzovoort, en zo verder. Je merkt het niet, maar dit kabinet vecht echt voor de Nederlandse bevolking. Heus.

Door:
Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Je merkt het niet

 1. lammetje zegt:

  LACHEN

  Like

 2. Peter Klaasing zegt:

  Allemachtig, wat is ons land in een pleuriszooi veranderd, en dat alles dankzij het linkse PvdA gebroed.

  Like

 3. Mooi stukje geschreven, Ronald, ik zal het delen!

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ronald Kaatee

  helemaal met je eens, meer hoef ik er niet aan toe te voegen, TOP!!!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Prima verwoord meneer Katee!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Het is inderdaad een smoes met zó ’n baard!
  Dat-ie dààrmee nog bij P&W in het programma durft te komen; is dat nou ordinair lef of doodgewoon naïviteit?!
  In de jaren ’50 van de vorige Eeuw volstonden dat soort praatjes nog, omdat iedereeen er toen vast van overtuigd was, dat de politiek het beste met ze voorhad.(Och, hàdden ze misschien ook wel, als jehet met nu vergelijkt.)
  Maar nú moet je als kiezer wel bijzonder wezenloos zijn als je zoiets nog pikt!
  Enfin, het al hem nog opbreken!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  En beter word het ook niet ! Nederland ? Mooi niks,nada te vertellen !

  Nederland niet bij crisisoverleg Krim
  den haag –
  De wereldgemeenschap kijkt begin volgende week met grote spanning naar Nederland. Niet vanwege de nucleaire wereldtop NSS waarvan ons land de gastheer is, maar omdat de Amerikaanse president Obama er de G7 (de zeven grootste industrielanden) voor spoedoverleg bijeenroept om te praten over de crisis op de Krim. Nederland zit zelf niet bij dat overleg.

  Like

 8. meneertje zegt:

  Dit is een mooi sarcastisch stuk.
  En dat heb ik wel degelijk (op)gemerkt
  Hulde!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Ik hoop van harte, dat vandaag met de gemeenteraadsverkiezingen de PvdA een afgang van jewelste gaat meemaken. De MSM media voorspellen een erg lage opkomst, en brengen zodoende een ongevraagd advies uit dat velen misschien doet besluiten thuis te blijven om niet te gaan kiezen. En zoals bekend bij een erg lage opkomst, floreren de rode partijen. Een dodelijk stemadvies van de MSM media !!! We zullen er toch maar het beste van hopen. Er is, in tegenstelling van wat er in de MSM media beweerd wordt, ALTIJD wat te stemmen. Wij (Tilburg) stemmen op de ex chauffeur van Pim Fortuijn, Hans Smolders. Hij heeft een soort van PVV programma.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Als je wakker bent kan je het merken, even een spaak in het wiel steken.
  http://olympiczion.nl/index.php/het-nieuwe-volkslied-van-nederland-europa-en-de-wereld/

  Like

 11. dgneree zegt:

  De aarde warmt wel op, maar je merkt het niet, want de koude winters van de laatste tien jaar zijn juist een teken van opwarming

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Behoeft geen aanvulling,volstrekt helder;klasse!Ik heb het op facebook gezet.Duidelijke uitleg voor hen die nog onder een steen leven!

  Like

 13. Ja, Ronald: een kikker moet je langzaam koken, dan merkt-ie het niet.

  Like

  • BertG. zegt:

   Gelukkig zijn er ook vele die inmiddels door hebben dat het nou toch wel behoorlijk begint te borrelen en de luchtbellen aan het oppervlak uiteen spatten.
   Het wordt nu toch wel een beetje te warm aan het oppervlak. Aangenaam is anders.

   Like

 14. Dank voor de reacties. Altijd goed om te lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s