EU geeft volgende deel financiële hulp aan Griekenland vrij

Screenshot_19

De Europese Commissie geeft het volgende deel van de financiële hulp voor Griekenland vrij. Er zou overeenstemming zijn bereikt op alle belangrijke terreinen. Nu ontbreekt alleen nog de toestemming van de ministers van Financiën van de EU, die echter gegarandeerd gaat komen. Sinds 2010 kreeg Griekenland 240 miljard euro in de vorm van hulpgelden.

Na zes maanden durende onderhandelingen kan Griekenland op de volgende financiële hulp van zijn internationale geldschieters rekenen. Er zou een principeovereenkomst over het vrijgeven van krediet overeengekomen zijn, zeiden drie met de onderhandelingen vertrouwde personen dinsdag tegenover Reuters. Deze overeenkomst wordt nu voorgelegd aan de ministers van Financiën van de eurozone om goedgekeurd te worden.

De Europese Commissie verklaarde dat men het eens was geworden over alle terreinen van het Griekse bezuinigingsprogramma. De Griekse regering kondigde eveneens een verklaring aan.

Griekenland wordt sinds 2010 met hulppakketten van in totaal 240 miljard euro door zijn europartners en het IMF ondersteund. Daarbij kwam het steeds tot onenigheid over de bezuinigings- en hervormingskoers, die de regering in Athene als tegenprestatie voor de hulp toezegde.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, euro, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU geeft volgende deel financiële hulp aan Griekenland vrij

 1. reiny-leek zegt:

  Maar alle geld plus rente zou terugkomen volgens onze ex minister de Jager van financieen.!!!
  Dus is er niets mis mee. ha ha

  Like

 2. Driek zegt:

  Het is werkelijk niet te geloven, 240 miljard euro naar Griekenland, en hier gaan de verzorging – en bejaardenhuizen dicht wegens geldgebrek. En voedselbanken kunnen aan de vraag niet voldoen. In wat voor wereld ben ik terechtgekomen?

  Like

  • José zegt:

   Maar het ergste is dat de burgers in Griekenland er ook geen cent wijzer van zijn geworden en de armoede alleen maar toeneemt!! Het enige belangrijke zijn de banken!!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Driek: 20.12. uur. Precies Driek! En ik zie het zelf steeds weer, als voorzitter van een cliëntenraad van een Zorgcentrum, ben ik nu al in 5 jaar tijd geconfronteerd met een volkomen kaalslag in de ZORG voor onze OUDEREN! Maar dat deert de LUL Rutte voor geen meter, net zo min als de RODE BOJAAR SAMSOM. Wij mogen kapot, als deze IDIOTEN maar kunnen doorgaan met 10 tallen miljarden over te brengen naar de EUSSR, en de grenzen wijd open voor elke HAATBAARD en/of gelukzoeker!

   Like

 3. Cathja zegt:

  Wie zei er ook alweer: “geen cent meer naar Griekenland”? Waarom wordt er niet geprotesteerd door de EU-lidstaten dat er opnieuw geld in die bodemloze put gegooid gaat worden?
  En wij maar bezuinigen!
  Het is werkelijk om uit je vel te springen!

  Like

 4. Sjaak zegt:

  NOG SNEL HET GELD OVER DE BALK SMIJTEN
  VOORDAT HET OP 22 EN 25 MEI VOORBIJ IS !!
  VERVLOEKTE BRUSSELSE EU HONDEN !!

  Like

 5. rakkertje zegt:

  Ik geef veel liever tien euro aan een Griek dan aan een Marokkaan of Turk.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  Ik ben een geit. en jullie zijn allemaal koeien mijn gedacht!

  Like

 7. Jan zegt:

  IMF baas Christine Lagarde betrokken bij corruptieschandaal

  IMF boss Christine Lagarde quizzed by detectives in France over £270million corruption case involving French businessman

  The Court of Justice of the Republic, a special tribunal qualified to judge the conduct of politicians, believe the 57-year-old may have abused her position as finance minister to help a controversial businessman.

  Ms Lagarde is said to have allowed the equivalent of some £270million to be awarded to Bernard Tapie, a convicted football match-fixer and tax dodger who supported her governing UMP party.

  It came on the day that the legal problems of Ms Lagarde’s former boss, ex-president Nicolas Sarkozy, deepened.

  New evidence emerged of an alleged attempt by Mr Sarkozy to influence enquiries into his own alleged corruption.

  Investigative news website Mediapart published extracts from allegedly taped phone conversations between Sarkozy and his lawyer.

  Mr Sarkozy is said to have accepted millions of pounds illegally so as to fund his 2007 election campaign, with the late Libyan leader Colonel Gaddafi among his alleged benefactors.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2584378/IMF-boss-Christine-Lagarde-quizzed-detectives-France-270million-corruption-case-involving-French-businessman.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s