Kamermeerderheid vóór aanmoediging zaken doen met Israël

Screenshot_18

Motie van Kees van der Staaij (SGP), mede ondertekend door Joël Voordewind (CU). Verder stemden hiervoor VVD, CDA en PVV, 18 maart 2014.

De Kamer,

 • gehoord de beraadslaging,
 • overwegende, dat het kabinet heeft aangegeven een verklaard tegenstander te zijn van boycots van Israëlische bedrijven en instellingen;
 • overwegende, dat diverse Nederlandse bedrijven hun samenwerking met Israëlisch bedrijven hebben beëindigd en dit in strijd met het Nederlandse beleid kan leiden tot een sfeer waarin het zakendoen met Israëlische bedrijven en instellingen verdacht is;
 • voorts overwegende, dat economische samenwerking vrede, veiligheid en stabiliteit in de betreffende regio bevordert;
 • verzoekt de regering om op zichtbare en overtuigende wijze duidelijk te maken dat zij economische relaties en samenwerking tussen Nederlandse en Israëlische bedrijven en instellingen aanmoedigt

en gaat over tot de orde van de dag.

Bron:
Likoed Nederland
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kamermeerderheid vóór aanmoediging zaken doen met Israël

 1. Henk.V zegt:

  Een goed besluit en nu maar meteen de export verhogen.
  Ik stel voor Timmermans, van Agt, Gretta, Anja Meulebelt Hans van den Broek in één pakket verpakt direct naar Israël te verschepen.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  en wat was het antwoord van de regering ??

  Like

 3. BertG. zegt:

  Het is dat het om geld draait, maar anders?

  Like

 4. Kamermeerderheid? SGP, CDA, CU, VVD en PVV hebben voorgestemd. Alle andere partijen inclusief de ouderenpartij hebben tegen gestemd.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik vind het al heel plezierig om te lezen dat een Kamermeerderheid vóór handel drijven met Israël is. We hebben wel eens andere geluiden gehoord.
  En nu werk maken van deze plannen, zodat het geen plannen blijven. We moeten massaal achter Israël staan. Het enige democratische land in het Midden-Oosten.

  Shalom Israël!

  Like

 6. fleckie zegt:

  uit het NW ISR.WEEKBLAD v.21 febr.2014 VERWARRING ONTMOEDIGINGSBELEID.–“-Tijdens een debat in de Tweede Kamer vorige week n.a.v.het bezoek van een kabinetsdelegatie aan Israel en de Palestijnse gebieden -hebben kamerleden van verschillende partijen vragen gesteld over -het – ‘ontmoedigingsbeleid’. Volgens onder meer Han ten Broeke van de VVD is niet duidelijk wanneer bedrijven nu wel of niet mogen samenwerken met Israelische bedrijven. Ook SGP-er Van der Staaij vindt dat de situatie verwarrend is.”Er ontstaat een sfeer dat zakendoen met Israelische bedrijven niet kosjer is” zei hij volgens een bericht in het REFORMATORISCH DAGBLAD.—-Timmermans verweerde zich tegen de aantijgingen en zei dat het beleid juist glashelder is.Hij zei geirriteerd’voor de vijftigste keer’ dat ambtenaren v.het Ministerie van Buitenlandse Zaken het Nederlandse bedrijf niet onder druk hebben gezet om de samenwerking met het Israelische Mekorot op te zeggen.In een brief aan de Tweede Kamer heeft Timmermans kamervragen beantwoord:’het ontmoedigingsbeleid is van toepassing op activiteiten van Nederlandse bedrijven als die direct bijdragen aan de aanleg en instandhouding van nederzettingen of als die de aanleg of de instandhouding ervan direct faciliteren. Het beleid is van toepassing op het zakendoen met Israelische bedrijven die niet in de nederzettingen zijn gevestigd, voor zover het zakendoen bovengenoemde activiteiten omvat.’–Tijdens het debat zei de minister dat hij het toejuicht als bedrijven zaken doen met Israeliische partners.’Dat helpt het vredesproces’.-###

  Like

 7. baksteen zegt:

  Bedrijven hebben hun signaal gehad uit het Haagse, wilt u nog opdrachten en een positieve pers voor uw bedrijf door de politieke handelsdelegaties die weten wat er van hen verwacht wordt?
  zou ik toch maar meewerken en het zekere voor het onzekere nemen nietwaar, even de kat uit de boom kijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s