Open brief aan Arend Jan Boekestijn

Screenshot_4

Arend Jan Boekestijn

(Door: D.Day)

Beste Arend Jan

Afgelopen zondag (16 maart) zat ik het programma Business Class van Harry Mens te kijken. Tot mijn plezier zag ik dat jij daar als gast ook aanwezig was. Als abonnee van Elsevier lees ik daar wekelijks jouw column. Hoewel ik het niet altijd met je eens ben (maar dat lijkt mij niet meer dan logisch) vind ik jouw columns over het algemeen goed. Ik weet dan ook dat jij geen fan bent van Geert Wilders. Jammer, maar het zij zo. Afgelopen zondag begon jij met een analyse van Poetin, Rusland en de Oekraïne. Ik kan niet anders zeggen dat dit een goede analyse was. Maar toen vroeg Harry Mens wat jij vond van de opmerking van Wilders die Den Haag ‘minder belasting en minder Marokkanen’ toewenste. En toen, beste Arend Jan, vloog jij wat mij betreft volledig uit de bocht. Je begon met de opmerking dat we vooral naar de cijfers moeten kijken. En kwam jij, op basis van jouw cijfers, met de opmerking dat “er zijn problemen met 9% van de Marokkanen. Daar moeten we wat aan doen. Maar om nu tegen de overige handwerkende en goed meedoende 91% van de Marokkanen te zeggen dat ze er niet bij horen” was volgens jou meer dan schandalig.

Ik dacht meteen: welke cijfers? Als ik naar de cijfers kijk, dan zie ik dat ca 65% van de  Marokkanen onder de 25 jaar voor één of meerdere delicten met justitie in aanraking is geweest. Waar jij iets te makkelijk aan voorbij gaat, is het volgende. Welke ondersteuning krijgen de crimineeltjes vanuit hun gemeenschap? Worden zij daar gecorrigeerd door ouders of de imam? Ik dacht het niet!!

Ik las in 1997 (ja, Arend Jan, toen speelde het ook al!) een interview met een buurtwerker van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam-Slotervaart. Het verbaasde hem dat Marokkaanse ouders zo passief zijn; zij weten dat hun kind op school zit en niet werkt, maar zij zien hem wel met nieuwe spullen die hij nooit had kunnen kopen. Maar de ouders doen er het zwijgen toe. Zo was er ook een politierapport dat vermeldde dat de politie de Marokkaanse crimineeltjes moeilijk kan grijpen, omdat zij bij ooms, tantes, neven, vrienden, etc. onderdak vinden.

Arend Jan, ik lees ook veel verhalen over weggepeste buurtgenoten. Altijd zijn het Nederlandse mensen die door Marokkanen worden weggepest. Toen Pieter Hilhorst nog schreef voor De Volkskrant had hij een aangrijpend verhaal over een ouder echtpaar in Amsterdam-Nieuw West dat door zijn Marokkaanse buren, met name de kinderen, is weggepest. Je kunt nu wel zeggen dat dit een ‘incident’ is waarbij maar één Marokkaans gezin betrokken is geweest. Er zijn echter teveel voorbeelden van weggepeste bewoners, zodat het woord ‘incident’ beter vervangen kan worden door ‘structureel’. Maar vind jij, net als ik, het ook niet vreemd dat niemand in de directe omgeving hier wat van zegt of ingrijpt!? Zal dit komen omdat in de genoemde wijk de ‘witte’ Nederlanders inmiddels een kleine minderheid vormen en de ‘gekleurde’ buren het allemaal wel goed vinden?

Maar een nog grotere verbazing overviel mij toen een gepeste bewoner uit (wederom) Amsterdam-Nieuw West zijn verhaal deed bij P&W. De stadsdeelvoorzitter, de Marokkaan Badoud, was hier ook bij aanwezig. De betreffende bewoner had ooit eens wat gezegd tegen Marokkaanse schoffies en vanaf dat moment werd hij geregeld gepest en werd zijn huis en auto bevuild en/of beschadigd. Hij heeft meerdere keren aangifte gedaan bij de politie, maar alles bleef doorgaan. Hij heeft besloten te gaan verhuizen.

Maar nu komt het: Badoud woont aan de overkant van de gepeste bewoner. Hij beweerde met droge ogen dat hij stomverbaasd was dat dit was gebeurd, want hij wist helemaal van niets. Dus hij is een overbuurman, die door de politie ingeseind hoort te zijn over de zaken die spelen in het Stadsdeel en hij zegt van niets te weten! Ik zat naar P&W te kijken en ik dacht meteen: je reinste vorm van Taqiyya.

Ik ga er van uit dat het jou bekend is dat in grote delen van Amsterdam het voor Joden niet verstandig is om met zichtbare joodse symbolen over straat te lopen, omdat ze dan lastig gevallen worden door Marokkaanse medelanders. Ook zul je weten dat het in de grote steden voor homo’s een stuk onsympathieker is geworden en dat dit vooral komt door Marokkanen.

Arend Jan, ik kan nog langer doorgaan met dit soort voorbeelden. Maar jij kunt niet ontkennen dat we een groot probleem hebben met Marokkanen in Nederland. Jij beweert dat maar 9% van de Marokkanen problemen geeft en 91% dus niet. Maar als ik alle Marokkanen bekijk die het allemaal laten gebeuren en daarom in mijn ogen medeplichtig zijn (dat zijn dus de helpende en wegkijkende Marokkanen, de theehuis-vaders die niet opvoeden alsmede de meerderheid van de vrouwen die niets te zeggen hebben) dan denk ik dat we maar 9% overhouden aan hardwerkende en meedoende Marokkanen en dat 91% of een dader of medeplichtig is.

Ik weet niet of jij je enigszins verdiept hebt in de islam. Zoals ik in dit stuk al schreef: het slachtoffer van de criminaliteit door de Marokkaanse schoffies is (bijna) altijd een “ongelovige” blanke. En binnen het islamitische gedachtegoed ga je iemand die een ongelovige benadeelt niet straffen, maar juist belonen voor zijn goede islamitische daad die hem dichter bij het paradijs brengt.

Tot slot ook nog even naar Breivik. Jij vertelde dat jij meteen het boek van  Breivik bent gaan lezen na die vreselijke slachtpartij die hij had aangericht. Jij bent geschrokken van wat er in stond en je legde een link naar Geert Wilders. Jij zei er gelukkig wel bij dat jij Geert op geen enkele wijze als schuldige/verantwoordelijk voor de daden van Breivik wil houden.

Maar je hebt blijkbaar een brief van Breivik gemist die hij vanuit de gevangenis heeft verstuurd en die in Nederland amper de pers heeft gehaald. Hierin schrijft Breivik dat ‘hij niets heeft met Wilders en zijn gedachtegoed, omdat Wilders de vriend van Israel is’. Ik vind het jammer dat jij dit blijkbaar niet hebt gelezen, want dan zou je weten dat er geen enkele relatie tussen Breivik en Wilders bestaat.

Je zult begrijpen, beste Arend Jan, dat ik behoorlijk teleurgesteld ben geraakt in jou. Het bagatelliseren van de problemen die de Marokkanen veroorzaken door met een nergens op slaand klein percentage te komen, vind ik een grote tegenvaller van je.

Ik hoop dat je deze open brief ook leest en dat jij er bij een volgende gelegenheid je voordeel mee doet. Ik ga nu stoppen, want ik hoor de nieuwe Elsevier in de brievenbus vallen. Ondanks mijn teleurstelling ga ik toch weer jouw column met (hopelijk) plezier lezen.

Met vriendelijke groeten.

Screenshot_5

Door:
D.Day
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Geert Wilders, Hypocrisie, lafheid, landverraad, Marokkanen, Moslims, VVD. Bookmark de permalink .

18 reacties op Open brief aan Arend Jan Boekestijn

 1. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met U D Day!

  Like

 2. adsani zegt:

  Heel goed stuk.
  Daar kan A.J. Boekestijn het voorlopig meedoen.

  Like

 3. D.Day, ik onderschrijf dit artikel voor de volle 100%!

  Like

 4. Avander zegt:

  Jammer D.Day, Arend Jan is lid van de groteske club van wegkijkers en vergoeilijkers, de elitaire bovenkant van de middenklasse. Zolang ze praten en schrijven over eigen vak en vakkennis kan je nog leven met hun linkse sympathieën, maar als het gaat over maatschappelijke zaken worden ze uiterst politiek correct. Dan mag je goochelen met percentages en cijfertjes aanpassen.
  Jan met de pet kan toch niet rekenen.(denken ze).
  Het is nog net niet zo dat er met cijfertjes wordt aangetoond dat het allemaal autochtonen zijn die ons land onbewoonbaar en onze cultuur onbeleefbaar maken hoewel ze om onze moslimbroeders en zusters in bescherming te nemen dat graag zouden willen doen.
  Je durft je toch als nette en politiek correcte Nederlander niet meer onder je gelijken te vertonen als je iets negatiefs over onze moslimvrienden zou zeggen.
  Dan liever Wilders afzeiken, daarmee krijg je de duimen omhoog.

  Like

  • meneertje zegt:

   Jan met de pet kan werkelijk niet rekenen.

   Dat heb ik (toevallig dank zij mijn genen met getalbegrip behept) mijn hele leven kunnen constateren.
   Niet alleen die jan, maar ook een groot deel van de zogenaamde elites (veelal met een alfa-vooropleiding) heeft evenmin enig wiskundig talent.
   En dat speelt vermoedelijk een grotere rol bij hun stellingname ten opzichte van de islamisering dan men gewoonlijk geneigd is te denken.

   Like

 5. Jan Van zegt:

  Ik geef hem weinig kans…… dat Arend Jan zijn woorden inslikt.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Goed stuk zeg! De heer Boekestijn moet dit artikel maar eens goed lezen en herlezen! Hopelijk gaan dan bij hem ook eens de ogen open. Mensen zoals hij lopen er nog steeds veel teveel rond in Nederland, en ik vind hen indirect ook een bedreiging voor onze samenleving!

  Sorry, meneer Boekestijn, maar dit is mijn mening!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  U had U de teleurstelling kunnen besparen, D. Day: Van iemand, waarvan U al weet, dat hij geen fan is van Wilders kan men verwachten, dat hij consequent van zulke feiten wègkijkt.
  Zou hij dat namelijk niet doen, dan was hij automatisch al héél wat minder anti-Wilders, of hij nu zou willen, of niet.
  Ogen blijven sluiten is het devies, als de realiteit je niet bevalt. Dus dat dóet Arend-Jan.

  Like

 8. Harry zegt:

  Goed verhaal D. Day !
  Ik heb me groen zitten ergeren aan A.J.Boekestijn en dit ondanks het feit dat het voorheen wel een rustig , weldenkend en sympathiek mens leek .
  Daar zitten nu wel enige barstjes in ! Groningen is er niks bij !
  Hij zit kennelijk in de linkse hoek van de VVD , of begint de weg kwijt te raken .
  Het heeft me enige tijd verbaasd dat hij nooit iets geworden is binnen de VVD .
  Hadden ze hem daar destijds ook al door ?
  En een stok gezocht om de hond te meppen ?

  En bij die debiele rekensom van 9 tegen 91 procent gingen mijn nekharen overeind staan .
  Hoe krijgt ie het uit z’n bek ?

  Nou hebben we nogal wat meer van die debiele politici van VVD huize , mevrouw Annemarie Jorritsma kan er ook wat van met haar opmerkingen over de marokkaantjes : nee het heeft niks met de islam te maken die streken van die jochies , nee zaten ze maar wat vaker in de moskee , dan zou dit niet gebeuren ………………..
  ” Nee , niks aan de hand , de meisjes doen het zelfs bovengemiddeld goed ”
  En al die geindoctrineerde gekken die naar Syrie vertrekken dan ?
  Dat komt niet door de islam en niet door de moskee ?

  Typisch dat bij opsporing verzocht er toch nogal eens wat van die hoofddoekjes te zien zijn die trachten iemand’s banksaldo te minimaliseren .
  Oh , DAT is wat ze bovengemiddeld goed doen ?
  Vingeren op een toetsenbord .

  Politiek doet iets met mensen , velen worden er stapelgek van .
  Knap dat Wilders ze prima op een rijtje houdt !
  En die zit nog wel in de lastigste positie .

  Ik heb m’n lidmaatschap op Elsevier opgezegd , weinig rechts meer te bekennen ; en linkse bagger , daar hebben we al een overdosis van .

  Like

 9. meneertje zegt:

  Voortreffelijk.
  Weliswaar pakt u die Boekestijn eigenlijk nog veel te zacht aan, maar dat is vermoedelijk een verstandige tactiek.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Vergeefse moeite en verspilling van tijd en energie om Boekestijn te gaan overtuigen. Dat is net zo idioot als een Islamiet proberen te overtuigen over de zegeningen van het Christendom, alsmede een lofzang over de Joodse staat. Men moet gewoonweg bepaalde personen mijden en met hen niet in discussie willen gaan. Dit bespaart een hoop gedoe en teleurstellingen achteraf.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  A.J.Boekestijn kent maar één waarheid……en dat is zijn eigen leugen !!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Ik heb die uitzending ook gezien en ook mijn tenen kromden in mijn schoenen bij die opmerking.
  Jammer dat Mens daar niet wat scherper op regageerde.
  Alsmaar dat gemanipuleer met de echte cijfers.

  Like

 13. wouteenhoorn zegt:

  Zo’n man is het voor mij niet waard om daar woorden over vuil te maken.En Elsevier lees ik al jaren niet meer.

  Like

 14. Peter Selie zegt:

  Arend Jan Boekestijn , lees ik niet meer sinds ik hem, bij toeval, op de televisie heb zien slijmen met Maarten van Rossum, die hij achterna liep als een jonge hond. Dat soort mensen zijn niet te vertrouwen als ze het een beetje moeilijk krijgen lopen ze over naar de vijand. Dergelijke mensen maken mij , niet alleen verdrietig, maar ook ziek.

  Like

 15. jans zegt:

  Ja, Arend Jan, hebt de verkeerde cijfers gebruikt om Wilders te demoniseren. Als Wilders wordt vermoord ben jij daar mede verantwoordelijk voor. Verder ben je toffe liberale kerel.

  Like

 16. vanhetgoor zegt:

  Vergis je niet, A.J. Boekestein is een beroeps! Tja, een beroeps . . . voormalig politicus. En iedereen weet dat een politicus en een dominee, een consultant of een coach allemaal hun geld verdienen niet met nadenken en werken maar met praatjes. Het duidelijkste is dat te zien bij Mannetje Pechtold, hij kan niets èn hij doet niets en verder denkt hij ook niet na behalve dat hij alle meningen en plannen van anderen omdraait, wijzigt of ombuigt. A.J. Boekestein weet het allemaal heel goed te zeggen, maar hij zorgt er wel voor dat wat hij zegt dat dit niet exact gelijk is aan wat anderen zeggen, anders zou A.J. Boekestein nergens meer voor nodig zijn, en dat is nu juist voor hem zo van belang; zolang hij iets blijft verkondigen is het goed, zolang dat maar een nuance blijft hebben, zolang er maar geld blijft komen voor de praatjes en de columns.

  Het maakt niet uit, hij heeft toch geen verantwoordelijkheid meer, behalve voor zijn eigen omzet, spreekvergoeding of betaling voor een risicoloos stukje dat exact op tijd en exact in het juiste aantal woorden moet worden ingeleverd. De beste stuurlui kijken toe hoe de wal het schip keert, en dan een commentaartje geven. Want met een historische duiding is meer binnen te halen dan het foutloos besturen van het schip, vergeet dat niet!

  Like

 17. Ekster zegt:

  Arend Jan is gewoon lid van de politieke elite hier in dit land, daar kun je dus niets van verwachten behalve meelopen met de rest. Af en toe mag hij voor de vorm wat licht afwijkende meninkjes hebben, maar het zal echt niet te gek worden. AJ doet zich voor als een rechtse VVD-er maar ook die lieden lopen gewoon aan de leiband mee. Enkel om kiezers van de PVV weg te houden zeggen ze soms iets rechtsachtigs.
  Het demoniseren van Wilders is nu eenmaal wat deze kliek graag doet omdat ze ook wel inziet dat hij de mening van een groot deel van het volk verwoordt en wat het volk wil doet niet ter zake als het niet overeenstemt met de mening van de elite. Men is in wezen bang voor (de mening van) het volk en bedriegt het daarom. En met succes; zie de verkiezingen van gisteren. Uitgerekend D66 is de grote winnaar. Een grotere club landverraders is niet te vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s