PvdA-Statenlid scheldt PVV’er uit voor fascist (+ update!)

Screenshot_8

Sjak Rijploeg

Een debat tussen PvdA-Statenlid Sjak Rijploeg en Statenlid Ton van Kesteren van de PVV is afgelopen maandag volledig uit de hand gelopen.

Toekijkende scholieren
Voor het oog van 25 mbo-scholieren verloor Rijploeg zijn zelfbeheersing en ontstak in woede. De stelling in het debat was: ´De politiek moet iets doen aan Poolse vrachtwagenchauffeurs, die het werk inpikken van Nederlandse chauffeurs’. Van Kesteren lichtte zijn standpunt toe, waarna Rijploeg zijn zelfbeheersing verloor. Hij noemde het PVV-Statenlid een fascist en gebruikte meerdere scheldwoorden en vloekte. Ook probeerde hij een duw uit te delen. Iety van der Sluis-Huisman van de ChristenUnie moest tussen beide komen om de zaak te sussen.

Bedreigend
Van Kesteren: ‘Ik voelde me heel ongemakkelijk, hij ging volledig door het lint. Hij heeft me aangeraakt en dat vond ik behoorlijk bedreigend. Heb hem achteraf gezegd dat hij niet aan politiek moet doen. Zo moet je niet politiek naar kinderen brengen. Na afloop ben ik meteen weggegaan. Ik hoorde hem nog tieren en razen’.

Screenshot_9

Ton van Kesteren

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Update: PvdA betreurt uitspraken van Rijploeg

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, PVV. Bookmark de permalink .

35 reacties op PvdA-Statenlid scheldt PVV’er uit voor fascist (+ update!)

 1. bobzelf zegt:

  IS DIE MAFKETEL NET UIT EEN UFO GESTAPT ???????,

  MAAR JA HET HOGE P.v.d.A I.Q straalt er dan ook vanaf !!

  Like

  • Sjaak zegt:

   bobzelf !
   Deze man is zoals een soziaal paragraaf het
   voorziet als zwak begaaft en behindert bij de
   Pv.d.A als volwaardig lid integreert . En omdat
   het soziale geweten van de P.v.d.A zo fantastisch
   geregeld is, hebben ze meer als de helft van dit
   soort spezis in hun partij ! Daarom is het woord
   MAFKETEL niet juist ! Het moet MAFKETELS
   (meerv.) heten !

   Like

  • Peter Buitelaar zegt:

   Ik dacht hetzelfde…. hij heeft echt wat weg van een rijploeg…

   Like

  • Republikein zegt:

   De neus staat scheef, dus uit de UFO zo tegen een glazen deur gelopen.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Wat een beschamende vertoning weer. En wéér een PvdA-er die beter iets anders kan gaan doen dan zich met politiek bemoeien. Totaal ongeschikt, deze man.
  Ik vraag me af wat voor indruk de scholieren van deze gekke vertoning zullen hebben. De sympathie van hen voor beide partijen kan wel eens in het geding zijn.

  Like

 3. leo zegt:

  Ah, een blind Statenlid van de P.v.d A., weinig inzicht dus……. niet zo verwonderlijk dus. Alle
  p.v.d.a. politici en -leden zijn al jaren horende doof en ziende blind behalve als het om poen van anderen en zelf toe ge-eigende macht gaat.
  “je moet nooit toestaan dat mensen als oud vuil worden weg gezet ” zegt ie !

  Ik moet dan gelijk denken aan de mensen in bejaardentehuizen, die Nederland na de bevrijding
  letterlijk en figuurlijk uit de stront hebben getrokken, er nu bijzitten in hun 2 luiers perweek en 1 keer douchen a 5 minuten mede dankzij de p.v.d.a .

  Over grof vuil gesproken !!

  Deze figuur gelijk naar het afvalstation voor grof vuil deporteren. vandaag nog !

  Like

 4. s breget zegt:

  Rijploeg :PVDA; heeft hetzelfde temperament als hun islam vrienden dus zoek soort zijn soort en daarom gaat heel ons land naar een asociale afgang .

  Like

 5. tjonge zegt:

  “Debatleider Sherlock Telgt”

  omg, wat moet je een hekel aan jouw kind hebben om zo een naam te bedenken !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, het is bar! Zulke ouders zijn grote egoïsten die louter hun eigen fantasieën de vrije loop laten.
   Mijn ouders hadden vroeger kennissen, die hun jongste zoon Dagobert noemden!
   Omdat ik met mijn zeven jaar de naam nog niet kon losmaken van Dagobert Duck verwachtte ik toen ook nog half en half een kleine Duck in de wieg te vinden; was wel even omschakelen toen het een gewone baby bleek te zijn. -Hoewel ik me ook wel weer gauw realiseerde: Nou, ja, dat kon ook eigenlijk niet anders. Maar die nààm……..

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Schelden en zeker handtastelijk worden in een debat is so wie so al onprofessioneel; Daarmee bewijst Rijploeg onmiskenbaar zijn incompetentie om met dergelijke klussen opgezadeld te worden -onhandig, zowel van hemzelf als van de PvdA. Voorts vertoont zijn denkpatroon klaarblijkelijk veel overeenkomsten met de al-ouwe Marcel van Dam: Ongelimiteerd maar van alles willen binnenhalen als een kip zonder kop, Sinterklaas spelen op kosten van de Nederlandse Staat en degene die daar praktische kanttekeningen bij durft te zeggen meteen maar beschuldigen van mensen wegzetten, racisme en Fascisme…Oh,en niet vergeten, daar goed kwaad bij te worden, anders mocht men eens gaan twijfelen aan je goedmenselijk vuur-gehalte! Ome Joop had daar indertijd al een handje van, maar de proleet van Dam met zijn gecultiveerd-ongearticuleerde uitspraak was het meest uitgebalanceerde voorbeeld. En nu dus deze Rijploeg. Is hij soms ook van plan om gloeiend kwaad te worden op iedere Nederlandse burger, die te kennen geeft, níet zijn hele hebben en houwen vrijwillig in te leveren voor elke willekeurige nieuwkomer? Dan mag hij zich wel eens om zijn hart en zijn bloeddruk bekommeren!Trouwens, Rijploeg, houd je voorlopig verre van elke vorm van debat, want je hebt bewezen, er niet geschikt voor te zijn. -En de PvdA slààt de laatste tijd al zoveel flaters,Man, zulke voorstellingen kunnen ze zich echt niet meer permitteren!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Dat heet kortsluiting, bemerk je overal. niet te repareren dus wachten op de knal, komt vanzelf.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Ik denk dat PVV leden en bestuurders niet weg moeten lopen als zo een klojo zijn fascisten riedeltje weer eens af gaat zitten draaien maar gewoon moet zeggen “Beste we weten het nou zo langzaamaan wel maar kom eens voor de dag met feiten die aantonen dat wij Fascisten” zijn en tegelijk aantonen dat in feite de PVDA een fascistisch orgaan steunt in Brussel.
  Dat is in het geheel niet moeilijk.
  Daarbij komt dan dat in plaats van in de verdediging te gaan ze dus in de aanval gaan en dat is nog altijd de beste verdediging.
  Door elke keer weg te lopen geeft de PVV dit soort idioten altijd maar weer een platform om hun leugens in stand te houden.

  Like

  • lucky9 zegt:

   De nagel op de kop.
   Niet weglopen maar glimlachend antwoorden met humor en intellectuele uitdagingen. Zeker voor een jong publiek. Het zal je op de handen dragen. Weglopen is een verloren kans.
   Ook al hoort die Sjak Rijploeg op het eerste zicht thuis in een gesloten instelling in dezelfde cellenblok als Erdogan.
   Kan nu echt niemand de PVV-ers regionaal trainen in het ontwikkelen van normale en logische replieken op zulke onzin? Zolang je niet in een fascistisch mediatiek cordon geplaatst bent kom je er zonder de minste moeite telkens als overwinnaar uit.

   Like

 9. Monalisa zegt:

  Als je alleen die kop al zie moet ik braken.

  Like

 10. wvduijn zegt:

  Echt pvda , als je geen tegenargumenten weet roep je maar fascist of racist.
  En je denk dat het debat gewonnen is wat een minkukel.
  W. van Duijn.

  Like

 11. Edwin Lauxen zegt:

  De gehele PVDA is een zooitje in Groningen en er is blijkbaar niet veel veranderd !

  Analyse van de situatie binnen de PvdA in Groningen,
  oktober 2012 geschreven door Jacques Tichelaar.

  Klik om toegang te krijgen tot Rapport-Tichelaar.pdf

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Dat zijn de toekomst kiezers !

  Commotie bij stembureau Den Haag
  DEN HAAG –
  De analfabeet waar commotie over is uitgebroken blijkt de mensen bij het stembureau in de beruchte Haagse Schilderswijk niet te hebben begrepen omdat ze geen Nederlands spreekt. De vrouw ging met een tweede persoon het stemhokje in en dat mag niet. Alleen blinden mogen hulp meenemen. Ook kleurde ze alle vakjes op het stemformulier in. De dame in kwestie verstond de aanwijzingen van het stemlokaal niet en raakte geëmotioneerd.
  PvdE-fractievoorzitter Abdoe Khoulani
  De islamitische Partij van de Eenheid stelde woensdagochtend dat het stembureau een analfabeet heeft weggestuurd. Lijsttrekker Khoulani heeft na het incident een officiële klacht ingediend bij het centraal stembureau.
  Een woordvoerder van de gemeente Den Haag verklaart: “Een analfabete kiezer wilde voor de tweede keer gaan stemmen. Voorzitter van het stembureau heeft daarop ingegrepen en voorkomen dat er een dubbele stem werd uitgebracht. Daarnaast heeft de voorzitter van het stembureau De Mussen ingegrepen omdat aanhangers van een politieke partij kiezers in het stembureau beïnvloedden.”
  In de gang van het stembureau vond namelijk nog een tweede incident plaats. Een inwoner van de Schilderswijk stond personen die niet goed Nederlands spreken uitleg te geven over de kieslijst met ruim vierhonderd kandidaten. Daarbij werd volgens een politieagent gewezen naar een specifieke partij, wat zou kunnen duiden op het ronselen van stemmen. Het stembureau heeft het zekere voor het onzekere genomen en de dame gevraagd te vertrekken.

  Like

 13. Jan Van zegt:

  “Door elke keer weg te lopen geeft de PVV dit soort idioten altijd maar weer een platform om hun leugens in stand te houden.”
  Het mondelinge verslag is niet genoeg om een oordeel hierover te vellen.

  Like

 14. Ik citeer:

  “Rijploeg wil in ieder geval nog naar de school van de leerlingen om met hen over het voorval te spreken: ‘Sommige kinderen kijken er misschien raar tegen aan, daar wil ik het met hen over hebben’.”

  Daar gaat-ie dan uitleggen dat het hem spijt dat hij zijn zelfbeheersing verloor, maar ja, dat die mijnheer Van Kesteren toch echt wel een gekwadrateerde incarnatie van Mussolini en Hitler tegelijk was en dat het eigenlijk dus toch wel weer voor hem pleit dat-ie zijn zelfbeheersing verloor.

  Like

 15. Sjak, wordt dat niet door bepaalde bevolkingsgroepen uitgesproken als “Zak”?

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Zo dit is dus de manier, van de “schijnelite van de PvdA”. Als ze het niet kunnen halen, met woorden, dan gebruiken ze wel geweld. De geschiedenis heeft herhaaldelijk bewezen dat de RODEN een monopolie op geweld hebben. En een eigen mening hebben, mag niet van deze “sociaal-fascisten”, alleen hun “heilige rode mening”, mag verkondigt worden!

  Like

 17. Jan zegt:

  Man probeert gesluierd als vrouw te stemmen
  Een man met een nikab – een sluier die het grootste deel van het gezicht bedekt – heeft in Amsterdam-West als vrouw zijn stem proberen uit te brengen. Hij toonde de stempas en het paspoort van een jonge vrouw, bevestigde een woordvoerster van de gemeente een bericht in Het Parool.

  Een medewerker van het stembureau op basisschool De Boomgaard in de wijk Bos en Lommer keek naar de ogen en de wenkbrauwen en vertrouwde het niet. Volgens de regels moest hij in een aparte ruimte zijn gezicht laten zien. Daarop nam de man de benen.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/30480/Gemeenteraadsverkiezingen-2014/article/detail/3618553/2014/03/19/Man-probeert-gesluierd-als-vrouw-te-stemmen.dhtml

  Like

 18. lucky bee zegt:

  De 10 Geboden vers 1-26.
  1 Toen sprak God al deze woorden, zeggende:

  2 Ik ben de HEERE uw God, Die u uit Egypteland, uit het diensthuis, uitgeleid heb.

  3 Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.

  4 Gij zult u geen gesneden beeld, noch enige gelijkenis maken, van hetgeen boven in den hemel is, noch van hetgeen onder op de aarde is, noch van hetgeen in de wateren onder de aarde is.

  5 Gij zult u voor die niet buigen, noch hen dienen; want Ik, de HEERE uw God, ben een ijverig God, Die de misdaad der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde, en aan het vierde lid dergenen, die Mij haten;

  6 En doe barmhartigheid aan duizenden dergenen, die Mij liefhebben, en Mijn geboden onderhouden.

  7 Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken; want de HEERE zal niet onschuldig houden, die Zijn naam ijdellijk gebruikt.

  8 Gedenkt den sabbatdag, dat gij dien heiligt.

  9 Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen;

  10 Maar de zevende dag is de sabbat des HEEREN uws Gods; dan zult gij geen werk doen, gij, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht, noch uw dienstmaagd, noch uw vee, noch uw vreemdeling, die in uw poorten is;

  11 Want in zes dagen heeft de HEERE den hemel en de aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte ten zevenden dage; daarom zegende de HEERE den sabbatdag, en heiligde denzelven.

  12 Eert uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land, dat u de HEERE uw God geeft.

  13 Gij zult niet doodslaan.

  14 Gij zult niet echtbreken.

  15 Gij zult niet stelen.

  16 Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.

  17 Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn os, noch zijn ezel, noch iets, dat uws naasten is.

  18 En al het volk zag de donderen, en de bliksemen, en het geluid der bazuin, en den rokenden berg; toen het volk zulks zag, weken zij af, en stonden van verre;

  19 En zij zeiden tot Mozes: Spreek gij met ons, en wij zullen horen; en dat God met ons niet spreke, opdat wij niet sterven!

  20 En Mozes zeide tot het volk: Vreest niet, want God is gekomen, opdat Hij u verzocht, en opdat Zijn vreze voor uw aangezicht zou zijn, dat gij niet zondigdet.

  21 En het volk stond van verre; maar Mozes naderde tot de donkerheid, alwaar God was.

  22 Toen zeide de HEERE tot Mozes: Aldus zult gij tot de kinderen Israëls zeggen: Gij hebt gezien, dat Ik met ulieden van den hemel gesproken heb.

  23 Gij zult nevens Mij niet maken zilveren goden, en gouden goden zult gij u niet maken.

  24 Maakt Mij een altaar van aarde, en offert daarop uw brandofferen, en uw dankofferen, uw schapen, en uw runderen; aan alle plaats, waar Ik Mijns Naams gedachtenis stichten zal, zal Ik tot u komen, en zal u zegenen.

  25 Maar indien gij Mij een stenen altaar zult maken, zo zult gij dit niet bouwen van gehouwen steen; zo gij uw houwijzer daarover verheft, zo zult gij het ontheiligen.

  26 Gij zult ook niet met trappen tot Mijn altaar opklimmen, opdat uw schaamte voor hetzelve niet ontdekt worde.

  In vers 17 staat precies der in wat je niet begeren mag; dus geen gebouwen kraken geen nationliceringen, geen verdelen van rijkdommen, maw poten weg van de eigendommen van anderen.Die dat toch doet is een criminele, zondaar.Dat zijn alle marxistissche partijen.Waar onder andere ook de PvdA bij zijn.

  Like

  • harrynl007 zegt:

   Ik geloof niet in een sprookjesboek. Niet God heeft de mensen gemaakt maar de mensen hebben een God gemaakt!!!

   Like

   • Republikein zegt:

    Iets of iemand heeft een begin moeten maken, laten we het God noemen.
    Uit iets is iets ontstaan, uit niets ontstaat niets.Niet dat ik het kan uitleggen hoor, ik ben God niet en kan het ook niet helemaal vatten.

    Like

 19. Avidia zegt:

  Zoiets kun je alleen van de PVDA verwachten, hun wil opleggen, schelden en tieren, bedreigen, noem maar op. Daar worden ze GROOT van.

  Like

 20. Rick zegt:

  Vind je het gek dat deze intellectuele gehandicapte zo reageerde? Meer dan de helft van de leden van de PvdA zijn Mohammedanen, en wie met pek omgaat, wordt ermee besmeurd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s