Frankrijk: Marine Le Pen erkent referendum op de Krim

Screenshot_33

(Door: Michael Mannheimer)

Marine Le Pen heeft goede vooruitzichten de volgende president van Frankrijk te worden. In alle peilingen staat ze boven de kandidaten van de andere partijen, vooral van de linksen. De Fransen zijn het gedwongen geluk en de volksopvoeding blijkbaar zat: gender, gedwongen islamisering, EU-lidmaatschap: dit alles zal door Le Pen in twijfel worden getrokken als zij aan de macht is. Van haar, van Frankrijk uit, kan de lang verwachte Reconquista van Europa tegen de islam beginnen. De Fransen zijn compleet anders gestructureerd dan de overheidsgehoorzame Duitsers, bij wie de verenigde socialistisch krachten – media, vakbonden, Die Linke, Die Grünen, SPD – de afgelopen decennia alle resterende pit uit hun botten hebben gezogen.

De rechtse Franse politica Marine Le Pen heeft het referendum op de Krim, waarbij bijna 97% van de kiezers voor een afsplitsing van de Oekraïne en de hereniging met Rusland hebben gestemd, legitiem genoemd.

“Het resultaat van het referendum is wat mij betreft helemaal niet omstreden”, zei Le Pen, voorzitter van de rechts-radicale partij Front National, maandag volgens informatie van het persbureau AFP. “Het was voorspelbaar dat het volk van de Krim, dat in angst leefde, zich in de armen van haar herkomstland gooit. De Krim maakt immers pas 60 jaar deel uit van de Oekraïne.”

De 45-jarige riep de EU ertoe op om consequent te zijn in de Krim-kwestie en een beslissing te nemen:

“Of de EU is voor de eenheid van de Oekraïne en zijn grondwet. Dan is Viktor Janoekovitsj nog steeds president”, aldus Le Pen. “Of er bestaat geen grondwet en geen constitutioneel gerechtshof meer. De nieuwe regering is een revolutieregering. Dan valt niet te betwisten dat de Krim net zo mag optreden zoals een deel van de Oekraïne dat op het Maidanplein heeft gedaan.”

De situatie op de Krim was geëscaleerd nadat het Oekraïense parlement op 22 februari de grondwet veranderd, president Viktor Janoekovitsj afgezet en de oppositiepoliticus Alexander Toertsjinov tot overgangspresident benoemd had. Janoekovitsj vluchtte naar Rusland en wees de beslissing als staatsgreep van de hand.

Oppositiepartijen, waaronder ook de nationalistische partij “Svoboda”, vormden een nieuwe regering. Russisch beïnvloede gebieden in het oosten en zuiden van de Oekraïne hebben de machtswisseling in Kiev niet erkend en stelden burgerwachten in.

Op de Krim heeft meer dan 96,7% van de deelnemers aan het referendum voor een afsplitsing van de Oekraïne en een toetreding tot de Russische Federatie gestemd. Aan het referendum had 83,1% van de stemgerechtigde inwoners van de Krim deelgenomen. Westerse landen hebben het referendum niet erkend. Inmiddels hebben duizenden demonstranten in meerdere grote steden in het oosten en zuiden van de Oekraïne een referendum naar het voorbeeld van de Krim geëist.

Het van oorsprong Russische schiereiland werd in de regeerperiode van Nikita Chroesjtsjov (zelf een Oekraïner) in 1954 symbolisch aan de Oekraïne overgedragen. De grootste stad, Sebastopol, werd meer dan 220 jaar geleden als Russisch marinesteunpunt opgericht en is nog steeds de belangrijkste basis van de Russische Zwarte Zeevloot.

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Front National, Marine Le Pen, Oekraïne, Rusland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Frankrijk: Marine Le Pen erkent referendum op de Krim

 1. s breget zegt:

  Het referendum is door 93% door het volk democratie gekozen ,dus is het OKE.

  Like

 2. dgneree zegt:

  Heel goed. Ik neem aan dat Geert Wilders dit steunt. Jammer dat we van de PVV weinig staatsrechtelijke zaken te horen krijgen.

  I

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Als Geert zich zou hebben willen onderscheiden van de andere partijen dan had hij inderdaad voor het referendum van de Krim kunnen kiezen, zoals ook Marine le Pen heeft gedaan. Hij had dan gekozen tegen de nieuwe machthebbers van de Oekraine EN dus ook tegen de Europese Commissie.

   Like

 3. Lucky9 zegt:

  Geen speld tussen te krijgen.
  Maar zelfs al zou er geen revolutionaire regering aan de macht zijn gekomen in Oekraïne, dan nog is het referendum volkenrechtelijk volstrekt legitiem en bindend. De Krim geeft het recht zich af te scheiden van Oekraïne: om sociale, economische, etnische, taalkundige, culturele en veiligheidsredenen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Heel goed van Mw. le Pen! Ik ben het geheel met haar visie eens! Waarom moeten COMMUNISTEN van de EUSSR, deze lakeien van Bilderberg en de NWO, zich bemoeien met zaken waar ze geen flikker mee te maken hebben. Deze gore EUSSR, deze HOER VAN BABYLON, gunt de eigen bevolkingen van de lidstaten niet eens een REFERENDUM. Sterf klotezooi daaro in Brussel, sterf!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend, dat ze het naar buiten brengt, maar ik had van haar ook niets anders verwacht.
  sEigenlijk zouden alle nationalistische leiders in Europa hier hun stem over moeten laten horen: Dàt zou nog eens een duidelijk politiek geluid opleveren!
  Als Marine trouwens inderdaad de volgende president van Frankrijk zou worden, zou dat een belangrijke steun betekenen voor de Freedom Alliance! Laten we hopen,dat het werkelijkheid wordt!

  Like

 6. Sybren van Ees zegt:

  democratisch gekozen is democratisch gekozen KLAAR!

  Like

 7. Fred zegt:

  Waarom hebben wij hier in Nederland niet zo`n vrouw?
  Wij moeten het doen met domme gansjes als Halsema, Ploumen en Timmermans etc.etc.

  Like

 8. Syrier zegt:

  Er bestaan toch nog normale mensen in ons continent.
  Er is dus nog hoop.

  Like

  • Harry zegt:

   Het is maar EEN vrouw . Op 500 miljoen Europeanen .
   De spoeling is wel ERG dun .
   Wij hebben nog Theresa en Wachteres ; en verder ???
   Enjoy the moment dames , normaal ben ik niet zo complimenteus .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Enjoy the moment…..inderdaad. Dank je, Harry!

    Like

   • Wachteres zegt:

    Wauw … Harry, waar hebben we dit aan te danken?

    Er zijn hier meer vrouwen, trouwens. Ik denk aan Monalisa en treintrien [af en toe].

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wachteres, 7.53u: Eigenlijk minder gepast om voor iemand anders te spreken, maar….Monalisa is een man, Wachteres. (Duurde ook even, voor ík dat door had.)

    Like

   • Harry zegt:

    Zie je nou waarom ik zo voorzichtig ben ?
    Wie ik wel vergeten ben , waarvoor ik me schaam is onze Willemien , excuses .

    Maar een vent die zich Monalisa noemt ?
    Is het niet zo’n manwijf , per ongeluk ?
    Het moet toch niet gekker worden .
    Wie kan je nog vertrouwen vandaag aan de dag ?

    Ik ben nog uit de tijd dat een vent een vent was en al z’n vrije tijd besteedde om achter ” de wijven ” aan te zitten .
    Zo hoopte ik dat als ik onverwacht dood zou gaan het halve dorp achter de kist aan zou rennen : ” kom terug , kom terug ” !
    Het was achteraf een illusie .
    En langzaamaan wordt het een desillusie .
    Zo hangt de vlag er bij , tegenwoordig .
    Alleen m’n hond zal me nog missen .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 16.57u: Ik vond het eerst ook een vreemd idee.
    Maar hij is best geschikt, geloof ik.
    Sommigen willen nu eenmaal een ondoorzichtige nickname; voor een man ís dit er één.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s