Na referendum voor onafhankelijkheid van Venetië: “Geen cent belastinggeld naar Rome”

Screenshot_36

Het Dogenpaleis in Venetië zou weldra een nieuwe bewoner kunnen krijgen – opnieuw een staaschef

Al 1,3 miljoen van de 3,8 miljoen Venetianen hebben deelgenomen aan het referendum voor de onafhankelijkheid van hun regio van Italië. De initiatiefnemers bereiden zich al voor in het geval van een overwinning vrijdag.

Tot woensdagavond hadden al 1,3 miljoen van de 3,8 miljoen stemgerechtigde inwoners van Venetië deelgenomen aan het referendum over de onafhankelijkheid van de regio van Italië. Vrijdag is de laatste dag dat de mensen hun stem kunnen uitbrengen. De initiatiefnemers van het referendum verwachten dat de absolute meerderheid van de Venetianen deelneemt aan de stemming – en dat een duidelijke meerderheid voor de afsplitsing van Rome zal stemmen. In peilingen voor het referendum sprak 65% van de ondervraagden zich uit voor onafhankelijkheid.

Gianluca Busato, president van de overkoepelende organisatie van verenigingen die naar onafhankelijkheid streven en die het initiatief hadden genomen tot het referendum, had maandag nog een absolute meerderheid aan pro-stemmen als voorwaarde voor een onmiddellijke onafhankelijkheidsverklaring genoemd. Inmiddels zegt hij: “Als de meerderheid van de burgers deelneemt en ´Ja´  stemt, zullen we onmiddellijk stoppen met het betalen van belastingen aan Rome.” “De absolute meerderheid van de stemmen is concreet mogelijk, daarna bezit Italië niet langer de soevereiniteit over de Venetianen. Tijdens de overgangsperiode zullen we geen cent belastinggeld aan de Italiaanse staat betalen.”

“Grondwet maakt niets uit”

“Natuurlijk is de legitimiteit des te groter, hoe beter het resultaat is, wat Italië en zijn grondwet hierover ook zeggen”, zegt Lodovico Pizzati, woordvoerder van het platform Plebiscito.eu, die de stemming online en telefonisch organiseert. De Italiaanse grondwet eist echter de “ondeelbaarheid van de natie” en verbiedt separatistische inspanningen.

Dat interesseert Pizzati niet: “Het gaat hier niet om een gewelddadige machtsovername, maar de mensen hier hebben de soevereiniteit over hun eigen geldbeurzen. Een kritische massa mensen erkent sowieso de Italiaanse staat niet meer als belastinginner – en vrijdag gaat de lawine rollen, wat de uitslag uiteindelijk ook zal zijn.”

Volgens informatie van de initiatiefnemers, die overwegend banden hebben met Lega Nord, maakt de regio Veneto jaarlijks 70 miljard euro belastinggeld aan Rome over, zowel directe als indirecte belastingen evenals sociale bijdragen.

Het plan van de separatisten krijgt een duwtje in de rug door het succesvolle referendum op de Krim evenals door geplande referenda in Schotland en Catalonië.

Screenshot_35

Bron:
http://wirtschaftsblatt.at
Auteur: Herbert Geyer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Italië, Vrijheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Na referendum voor onafhankelijkheid van Venetië: “Geen cent belastinggeld naar Rome”

 1. Sjaak zegt:

  Langzaam maar zeker komt er beweging in !
  Ik hoop dat het wie een sneltrein verder gaat !

  Like

 2. Jelle R zegt:

  Nu Vlaanderen nog!

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Veel te mak! Indien de rollen omgekeerd waren, was onafhankelijkheid al lang een feit. Franstaligen zouden nooit een ‘minderheidsregering’ aanvaarden, zoals die verraderlijke Vlaamse politieke bende.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik hoop dat dit het begin van het einde wordt van het gedrocht eu!

  Like

 4. JooJootje zegt:

  Sorry, dat ik het zeg maar ik moet toch een stukje bewondering uiten richting de Europese Unie.
  Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.
  Europa wordt een stuk interessanter met al die nieuw aankomende historische landen we krijgen langzaam de oude Europese kaart terug.
  Straks gaat Vlaanderen zich ook nog afscheiden prachtig gewoon.

  Like

 5. josihida zegt:

  Ik vrees dat dit niet zal worden getolereerd . Wie herinnert zich nog de aangekondigde referendum in Griekenland door de toenmalige President Papandreou en wat er vrijwel meteen daarna gebeurde en wie er na zijn afzetting op last van Brussel Premier werd . Binnen de EU is de politie / leger beter georganiseerd en kregen veel macht toebedeeld door Brussel . Daarom zal er nooit echt , althans binnen korte termijn , opstand uitbreken als die in Kiev waar nog geen duizend man het voor elkaar kregen om heel het parlement incl de president weg te krijgen . Regeringen en zeer zeker Brussel weten dat zij het justitieel apparaat en het leger aan hun kant hebben . We zullen moeten wachten tot de tijd rijp is . Wellicht op het moment dat het Demmink dossier eens eindelijk echt aangepakt wordt en dat die hele beerput dan open gaat . Dan is er misschien kans op ommekeer .

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Waarom geen internetreferendum voor Nederland. Is niet wettig bindend, mar zou wel een eye opener zijn.

  Like

 7. john zegt:

  Wanneer het NV-A samen met het VLAAMS BELANG voor onafhankelijkheid gaat , wordt ook Vlaanderen onafhankelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s