Wilders stelt een gewetensvraag aan het leger der huichelaars dat wordt aangevoerd door Kustaw Bessems en Femke Halsema

Screenshot_28

(Door: Martien Pennings)

Ik citeer het ANP:

Wilders wilde woensdagavond van zijn toehoorders een antwoord op drie vragen die de PVV volgens hem definiëren. Hij vroeg eerst of ze meer of minder Europese Unie willen. Minder, riepen de sympathisanten. Daarop vroeg Wilders of ze meer of minder PvdA willen. Ook daarop klonk herhaaldelijk ‘minder’. “En de derde vraag is, en ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan. En misschien zijn er zelfs D66-officieren die ons een proces aandoen. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. We hebben niets gezegd wat niet mag, niets gezegd wat niet klopt. Dus ik vraag aan jullie: willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen? “, zei Wilders letterlijk.

Tot zover het ANP.

Dit hoort in het rijtje: knieschoten, kopvodden, werkkampen en het leger naar Gouda. Allemaal gedachten die we allemaal wel eens hebben, maar heel dom als je politiek wilt bedrijven en naar de middenklasse wilt doorstoten. Dat laatste is NOODZAKELIJK als je iets wilt in de politiek. Wat je nu doet is een Tokkie-aanhang aanspreken die op de meest cruciale momenten geeneens gaat stemmen.

Ik citeer uit een persbericht van het ANP:

Op de sociale media en in politieke kringen werd afwijzend gereageerd. “Dit heet aanzetten tot haat”, stelt Femke Halsema. “Nu zou ik snel en vastberaden de Minister-president van ALLE Nederlanders willen horen”, twitterde de oud-fractievoorzitter van GroenLinks. “Wilders is in volstrekte openheid een haatcampagne tegen alle Marokkanen in NL aan het voeren”, stelde journalist en columnist Kustaw Bessems. Premier Mark Rutte nam in Breda afstand van de uitspraken. “Wat hij vanavond heeft gezegd, geeft mij een vieze smaak in de mond”, zei Rutte. De PVV-leider is volgens hem weer een stap verder gegaan. “Wij zullen nooit accepteren dat mensen die niet van goeie wil zijn en geen positieve bijdrage leveren daar mee wegkomen. Maar het mag nooit om afkomst gaan.”

Tot zover het ANP.

Je zou ze, als types als Halsema en Bessems in staat waren tot eerlijkheid, een gewetensvraag willen stellen. Namelijk deze: “Zou jij meer of minder Marokkanen willen in Nederland?” Het antwoord luidt, ook voor Halsema en Bessems: “Minder!” Maar omdat het hypocrieten zijn, zouden ze dat nooit eerlijk durven zeggen. Is dat misschien de psychologie achter de vraag van Wilders? Dat de huichelaars geconfronteerd worden met die gewetensvraag? Overigens: er schijnt een groeiende groep Marokkanen te zijn die óók vindt dat er nu wel genoeg Marokkanen zijn in Nederland.

Er is natuurlijk bij de PVV intern discussie geweest over de vraag of de vraag of “meer of minder islam” vervangen moest worden door “meer of minder Marokkanen”. Ik kan me voorstellen dat er gekozen is voor het schokeffect van “Marokkanen”, maar waarom hadden het niet vier vragen kunnen zijn? Dat de islamvraag dus gewoon was blijven staan náást de Marokkanenvraag? En hadden het eigenlijk niet zelfs vijf vragen moeten zijn? De laatste vraag had volgens mij moeten wezen: “Willen we meer of minder Israël?”

Slotsom: psychologisch geraffineerd, maar politiek stom. Nee, politiek voorlópig stom: want ik weet niet zeker of deze Marokkanen-vraag zou kunnen gaan broeien in de hoofdjes van onze kwart-intellectuelen van de middenklasse. Misschien geven ze in de loop van de komende maanden wel stiekempjes een eerlijk antwoord aan zichzelf dat zich vertaalt in een stiekeme PVV-stem bij de volgende verkiezingen. Ik zelf blijf gewoon op de Blonde Satan stemmen.

Video:

http://www.zie.nl/video
__________________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Groenen, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Linkse Kerk, Marokkanen, Moslims, Multiculti, PVV, Socialisten. Bookmark de permalink .

82 reacties op Wilders stelt een gewetensvraag aan het leger der huichelaars dat wordt aangevoerd door Kustaw Bessems en Femke Halsema

 1. Monalisa zegt:

  Martien Pennings hier heb ik niks op aan te vullen.Ik zelf blijf gewoon op de Blonde Satan stemmen. en ik ook en vele Nederlanders

  Like

 2. Jan Van zegt:

  Je kunt je dus afvragen waarom niemand “DISCRIMINATIE” bralde toen er werd geroepen ‘minder-minder-minder’ op de vraag: willen jullie meer of minder PvdA??
  Niemand “beledigd”??

  Like

  • exter39 zegt:

   Een Marokaan met een klein beetje verstand , die zich gedraagt en werkt , die voelt zich niet aangesproken ,want die weet ook dat het niet over hem gaat.

   Like

   • Sjaak zegt:

    Precies zo is het exter39 !
    Maar de Vieze vuile ranzige linkse kerk
    neemt natuurlijk ieder woord van Wilders
    om er tegen te schieten !

    Like

   • Danny zegt:

    @exter39
    Zo slim zijn de meeste Marokkanen blijkbaar niet, want ze laten zich gewoon opnaaien. Dombo’s.

    Like

   • Danny zegt:

    Die slinkse kerk laat zich net zo opnaaien als een hoop Marokkanen, bang dat ze de macht om het pluche verliezen.

    Like

   • Sjaak zegt:

    De Marrokanen die nu in opstand komen is die groep
    die als soziaalparrasiten van de bijstand leven !
    En nu willen ze met hard trommelen en de bijstand
    van de linkse ratten dat er geen slapende honden wakker
    worden ! Maar dit heeft een averrechtse werking
    want nu zijn de honden wakker geworden !

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Inderdaad,en de honden hebben hongerrrrrr!

    Like

 3. s breget zegt:

  Laten de vele slachtoffers van Marokkanen alleen hier in NL zich eens melden(wel anoniem natuurlijk.voor bescherming van hun leven .

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Die halve gare Halsema is maar al te blij dat er een Wilders is anders had ze veel minder te zeiken.
  Die Bessems ken Ik eigenlijk verder niet en eerlijk gezegd heb Ik ook geen zin om uit te zoeken wie hij is.
  Het enige wat hier speelt is wel dat Wilders aan zijn achterban vraagt of ze meer of minder Marokkanen willen en die laten duidelijk weten wat ze van de Marokkanen denken.
  Dan is het voor die bestdoeners als een Halsema en Bessems makkelijk om daar een oordeel over te geven, maar dan blijft de vraag bestaan waar wonen die dan.
  Naar Ik aanneem niet in een buurt waar al te veel Marokkanen wonen dus is het voor mij gelul in de ruimte.

  Like

  • exter39 zegt:

   Als ik hier s’woensdags naar de markt ga denk ik heel dikwijls een beetje minder Marokanen zou ik veel gezelliger vinden , want het ge voel dat ik in marakes woon bekneld me.Maar ik denk ,en Wilders zegt het ,wat is daar mis mee.

   Like

   • Danny zegt:

    Precies. stel je eens voor dat er heel veel Nederlanders in Marrakech wonen en al die vrouwen lopen in Bikini’s en al die mannen lopen in een korte broek en t-shirt zonder armen, ik denk dat de rapen daar dan heel gaar zullen zijn. geloof me. Dat zouden de meeste Marokkanen nooit tolereren.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Kwestie van eenrichtingverkeer:zij eisen respect en wij moeten buigen!Nou,ik dus mooi niet!

    Like

 5. Cathja zegt:

  Waarom reageert er niemand uit de politiek als Abouthaleb vindt dat er minder Oostblokkers naar ons land zouden moeten komen? Is dat dan geen discriminatie, maar vrije meningsuiting?
  Met twee maten meten, dat is wat men hier doet. Wat Wilders zegt, leeft bij heel veel Nederlanders. En mogen wij als Nederlanders niet gewoon zeggen wat we vinden van een veel te grote groep Marokkanen, die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, hun opleidingen vaak niet afmaken, en op straat rondlummelen en rottigheid uithalen, danwel ronduit crimineel zijn? Als hun ouders geen poot uitsteken naar hun kinderen en verzuimd hebben hen op te voeden en te corrigeren, dan is het de Nederlander toegestaan om ze spuugzat te zijn!

  Like

 6. Daiyu-ninja zegt:

  Wilders heeft het niet nodig om een haatcampagne tegen moslims te voeren,dat doen de moslims zelf al.
  STERKER: zij doen er alles aan om zichzelf bij iedereen gehaat te maken.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Daiyu-ninja: 13.18. uur. Hear,hear, goede reactie van U!

   Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    Dank u, Tom Hendrix.
    Ik zag net op het nieuws dat marokkanen stonden te jammeren omdat G.W hen allemaal over een kam scheert.

    Vreemd vindt u niet?
    Nu het om hunzelf gaat weten ze de media te vinden om hun gal en afkeer te spuien. Maar als er weer eens iemand door dat moslim-tuig in elkaar is getrapt of dood, dan hoor je ze niet.
    Erger: dan kun je een spelt horen vallen.

    Like

  • BertG. zegt:

   Nog sterker, ze doen het niet alleen hier in NL, maar overal waar ze zijn.
   Er is helemaal nergens geen verschil meer van wat de bevolking er van vind. Waar dan ook.
   Dan kan je toch niet meer over toeval praten dat het hier niet zo lekker loopt.
   Overal is het een zooitje waar ze zich vestigen. Maar zelf hebben ze het nooit gedaan.
   Het zijn blijkbaar ALTIJD andere die dit gedrag uitlokken.
   TUURLIJK, wij zijn allemaal achterlijk. Ze hebben er gewoon een sport van gemaakt.

   Like

  • kraftavilqa zegt:

   Net wat ik al jaren beweer. Moslims ebben totaal geen hulp nodig om zich gehaat te maken.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ik vond het ook minder handig van hem, Martien. Ik zeg niet: Verkeerd, maar: Minder handig. In de politiek, zeker in verkiezingstijd, kun je nu eenmaal maar beter uitkijken met de tegenpartij de spreekwoordelijke stok aan te reiken om de hond te slaan en ziehier: Figuren als Femke Halsema zijn dólblij met die stok, hoewel jij, ik en wie weet hoeveel anderen verdomd goed beseffen dat dat gehuichel is: Zelf hoeft Madam niet dàt kwestietje met een allochtone mede-ouder te krijgen om haar eigen kinderen van de ‘gemengde school’ af te halen. Maar ja, daarmee heeft ze het nog niet onder wóórden gebracht, hè……En dàt is nu eenmaal het meest essentiële: Niet datgene wat je doet, maar wat je zègt. -De omgekeerde wereld en dus feitelijk de grootste onzin, maar je kunt dan ook wel stellen, dat de hele politiek uiteindelijk van de momentopnames aan elkaar hangt.
  Daarom kunnen ook woorden van belang zijn. Of, preciezer gezegd: De indruk, die ze op een bepaald ogenblik maken.
  Geert waagt verbaal heel veel en meestal pakt het goed uit. Soms ook niet, hoewel ik me niet kan heugen, dat hij ooit totààl op zijn bek is gegaan.Maar soms is het op het randje, dat is waar. Dan denk je als toehoorder: Als je nú even gezwegen had of het in ieder geval anders geformuleerd, zou je prompt hele volksstammen voor je gewonnen hebben; nu zal dat niet gebeuren. Althans, niet in die mate die jou de absolute meerderheid zou kunnen bezorgen. Jij hebt het nog steeds over “doorstoten naar de middengroepen” en inderdaad, dàt is, wat er eigenlijk zou moeten gebeuren, maar ik vrees dat daar onder meer voor nodig zou zijn, dat Geert van tijd tot tijd enig deskundig advies ter harte zou nemen.
  Het is ook weer niet zó gemakkelijk te zeggen met betrekking tot de verkiezingsuitslagen, omdat het onder deze omstandigheden (PVV doet maar in twee steden mee) niet duidelijk vast te stellen is. Daarnaast spreken de gemeenteraadsverkiezingen met hun lokale politiek veel kiezers nog weer minder aan. Dan zal 22 Mei een duidelijker beeld geven, temeer daar daarmee ook de EU-belangen gemoeid zijn……

  Like

 8. baksteen zegt:

  Voor Wilders is dit blijkbaar nog de enige manier waarmee hij hoopt om via de media tot een inhoudelijke discussie te komen over de problemen in de geïslamiseerde gebieden in de grote steden.

  Like

 9. Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen – ‘Critici kunnen de boom in’
  (Wilders)

  DEN HAAG 20/03 (ANP) = PVV-leider Geert Wilders houdt vol dat hij niets
  verkeerds heeft gezegd over Marokkanen. “Critici kunnen de bomen
  in”, zei hij in de nacht van woensdag op donderdag tegen het
  Nederlandse persbureau ANP.
  Het interesseert hem niets dat er afkeurend is gereageerd op de gang
  van zaken tijdens de verkiezingsavond van de PVV in Den Haag. Wilders
  vroeg zijn aanhangers daar of ze meer of minder Marokkanen in die
  stad en in Nederland willen. “Minder, minder, minder”, scandeerde de
  zaal. “Dan gaan we dat regelen”, zei Wilders daarop.
  “Ik heb niks verkeerds gezegd, maar gezegd wat veel mensen denken.
  Minder Marokkanen bereiken we door beperking van de immigratie uit
  islamitische landen zoals Marokko, vrijwillige remigratie en het
  uitzetten van criminelen met een dubbele nationaliteit na denaturalisatie.
  Daar is niks mis mee. Dat hadden we tien jaar geleden al moeten doen
  als we naar de oververtegenwoordiging van Marokkanen in de
  criminaliteit kijken. Critici kunnen dus de bomen in”, aldus Wilders. GEL/

  Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen – Duitse persagentschap DPA vergelijkt
  Wilders met Goebbels (2)

  DEN HAAG 20/03 (ANP/DPA) = Het Duitse persagentschap DPA heeft het
  optreden van PVV-leider Geert Wilders vergeleken met de toespraak van de
  minister van Propaganda Joseph Goebbels in 1943 in nazi-Duitsland.
  Dat deed het persagentschap in een bericht over de vraag van Wilders
  aan zijn aanhangers, of ze meer of minder Marokkanen willen. De
  PVV-leider vindt de vergelijking “walgelijk”.
  “De vraagstelling herinnert daarbij aan de beroemde toespraak van de
  nationaalsocialistische minister van Propaganda Joseph Goebbels in het
  Berliner Sportpalast, waarin hij in 1943 tot ‘totale oorlog’
  opriep”, schreef DPA.
  Het Duitse persagentschap meldde nog dat Wilders volgens zijn
  critici verder gaat dan vroeger, omdat hij “in het verleden enkel de
  uitzetting van criminele buitenlanders verlangde”. Marokkaanse
  organisaties in Nederland kondigden donderdag aan aangifte te doen tegen de
  politicus.
  Goebbels stelde zijn publiek tijdens de bewuste toespraak in
  Berlijn telkens vragen die bevestigend beantwoord dienden te worden. Een
  van die vragen was: “Willen jullie de totale oorlog? ” (Wollt Ihr den
  totalen Krieg? )
  Wilders vindt de vergelijking met Goebbels “walgelijk”. Hij wijst
  erop dat hij “minder Marokkanen” wil bereiken door de immigratie uit
  islamitische landen zoals Marokko te beperken, via vrijwillige
  remigratie en door criminelen met een dubbele nationaliteit het land uit
  te zetten. “Daar is niks mis mee, integendeel. Men hoeft het er niet
  mee eens te zijn, maar dit soort vergelijkingen raken kant noch wal
  en zijn te walgelijk voor woorden”, zei Wilders donderdag aan het
  Nederlandse persbureau ANP. MDM/(THD)/

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/VK14/140320_VK14_dewinter_wilders

  “Ik hoop dat Wilders zijn uitspraken herhaalt”
  do 20/03/2014 – 12:11
  Esther Sevens

  Filip Dewinter (Vlaams Belang) vindt dat de uitspraken van Geert Wilders
  over Marokkanen niet genuanceerd moeten worden. Wilders is zondag te gast op
  het partijcongres van Vlaams Belang. “Ik hoop dat hij zijn uitspraken
  herhaalt”, zegt Dewinter aan Deredactie.be. In zijn verkiezingstoespraak
  gisteravond hitste Wilders zijn aanhangers op met de gewaagde uitspraak:
  “Moeten er meer of minder Marokkanen zijn?” Daarop scandeerde het publiek
  herhaaldelijk “minder”.
  Filip Dewinter, kopstuk van Vlaams Belang, tweette deze morgen: “Minder
  Marokkanen? Dat gaan we regelen! Doen!”
  “Iedereen weet dat Wilders een democraat is, Goebbels niet.” Filip Dewinter
  (Vlaams Belang)

  Volgens Dewinter heeft Wilders het bij het rechte eind. “Net zoals in
  Nederland zouden er in Antwerpen minder Marokkanen moeten zijn, en in Gent
  minder Roma. Europa moet gewoon maatregelen nemen om de massa-immigratie uit
  Noord-Afrika te stoppen.” Dewinter vindt niet dat de uitspraak van Wilders
  racistisch is. “Hij zegt gewoon wat veel Nederlanders denken, en door zijn
  tegenstanders kan dat als racistisch worden beschouwd.” Nuancering is hier
  dan ook niet op zijn plaats, aldus Dewinter. “Wanneer meneer Wilders zondag
  op ons partijcongres komt spreken, hoop ik dat hij zijn uitspraak nog eens
  herhaalt, en wij zullen hem dan ook ten volle steunen.” De vergelijking met
  minister van Propaganda Joseph Goebbels in nazi-Duitsland is dan weer
  overdreven. “Iedereen weet dat Wilders een democraat is, afkomstig uit een
  liberale familie. Dat kan niet gezegd worden van Goebbels.” Vlaams Belang
  twijfelt dan ook niet aan hun lidmaatschap van de Europese extreemrechtse
  fractie die zou worden opgericht door de partij van Wilders, de PVV en het
  Franse Front National van Marine Le Pen. “Dit is de weg die het Vlaams
  Belang al jaren heeft ingeslagen. Duidelijk, kordaat en assertief.”

  http://nos.nl/artikel/625793-thijs-romer-volkert-waar-ben-je.html

  Thijs Römer: Volkert waar ben je
  donderdag 20 mrt 2014, 10:56 (Update: 20-03-14, 12:28)
  De tweet van Thijs Römer

  Acteur Thijs Römer heeft op Twitter ophef veroorzaakt door een tweet die hij
  vanochtend heeft geplaatst. Daarin schrijft hij: “Volkert, waar ben je als
  je land je nodig heeft…” Twitteraars noemen het bericht waarin gehint
  wordt op de moord op Pim Fortuyn misselijkmakend. Ook zijn er mensen die
  zeggen dat Römer impliciet oproept tot het vermoorden van Geert Wilders.
  Thijs Römer reageert op Twitter: “Ik wil jullie doorverwijzen naar de
  laatste scène uit 06/05 van Van Gogh. Uiteraard hoop ik dat de geschiedenis
  zich niet zal herhalen”.

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Zeer abject zoals ik zijn reactie heb gelezen en wilde het niet plaatsen. Krijgen mindervermogende vleugels die hen dragen tot zulke verwerpelijke uitspraken? Onvoorstelbaar!

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Er zijn te weinig, evenwel vruchtenloze TBS psychiaters die zichzelf, en proberen een andere menselijke geest wetenschappelijk te doorgronden. Psychiatrie is nauw verbonden met ’s lands politiek/geloof en ethiek.

    Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Filip Dewinter (Vlaams Belang) vindt dat de uitspraken van Geert Wilders
   over Marokkanen niet genuanceerd moeten worden…………………..

   Mee eens, want als G.Wilders zijn uitspraak moet nuanceren,” of aan de marokkaanse gemeenschap zijn excuses moet aanbieden,” dan moet joop van riessen dat ook.

   Like

 10. Peter Hart zegt:

  Wij wilden minder Europa en minder PvdA en ook minder.criminaliteit .. en ook nog minder VVD en minder marokaanen . Minder PvdA en minder VVD ;; hier heb onze nieuwe HERRO Alexander Pechtold al voor gezorgd , maar wij willen ook meer geld ,meer zorg en nog veel meer .Het is gewoon een nieuwe Heksenjacht gestart … tegen Geert Wilders . en dat mogen wij hun niet toestaan

  Like

  • Syrier zegt:

   Wat gaan wij doen om wilders en dus ons en onze kinderen te helpen ?
   De media en de marocs zijn volop in de aanval.Moeten wij niet in de tegen- aanval of Wilders moreel steunen of moeten wij verdedingings linie maken?Daarmee bedoel ik straks Wilders volop steunen bij de verkiezingen en dergelijke.

   Like

 11. koddebeier zegt:

  Nederlanders is een volkje geworden van achterbakse zeikers en huichelaars, die heulen met landverraders zoals die halve gare Halsema en ander links tuig.
  Ze zullen nog wel eens anders piepen als de islam de dienst uit maakt en dat zal niet zo lang meer duren.
  Van het woord nederlander, daar word ik tegenwoordig een beetje misselijk van !!!!

  Like

 12. Ik stem dolgelukkig ook al jaren op die Blonde Satan!!!

  Like

 13. Harry zegt:

  Wilders stelde die vraag aan een streng geselecteerde groep mensen in een besloten setting .
  Loyale medestanders .
  Waarom zou dat niet mogen ?
  Dat er toevallig iemand van de pers bij aanwezig was , so what ?
  Geleidelijk aan groeit ie ( nou ja , de partij ) toch steeds groter , dat zegt toch wel iets ?
  Denk niet dat het een uitglijder is , lijkt me meer een goed doordachte provocatie .
  Krijgt ie niet altijd achteraf gelijk ?
  En het islamprobleem wordt inmiddels zo groot , dat we voort moeten maken als we er nog iets tegen willen en kunnen ondernemen .

  Like

 14. Henk.V zegt:

  Ter vergelijking het volgende:
  Op 13 maar deed de PvdA politica Mariëtter Hamer de volgende uitspraak : ”er mag per vierkante meter maximaal maar één Oost Europeaan wonen..

  Deze zin evolueerde tot ”er moeten minder Polen per vierkante meter wonen’.
  Deze opmerking was een afgeleide van deze zinnen :
  ‘Er is niets mis met een Poolse buur, maar wel met 15 Poolse buren in één eengezinswoning.’ en

  ”We zien nu te vaak dat mensen tegelijk met een arbeidscontract ook een huurcontract moeten tekenen, en dan met soms 15 mensen in een ééngezinswoning gepropt worden, met alle overlast van dien.’”

  Genoemde opmerkingen zijn te vinden in dit artikeltje:
  http://www.radio1.nl/item/184098-Mariette%20Hamer:%20minder%20Polen%20per%20vierkante%20meter..html#

  Oververhitte mensen waren van plan een rechtzaak tegen haar aan te spannen, maar zagen er uiteindelijk van af.

  Maar wie neemt de PvdA nog nog onder vuur?
  Meningen van politiek correcte mensen worden zelden langdurig tegen henzelf gebruikt, of men moet al overduidelijke uitlatingen doen met betrekking tot de gevolgen van het gevoerde toelatingsbeleid van vreemdelingen, zoals de Duitse SPD Thilo Sarrazazin dat glashelder deed in zijn boek “” Deutschland schafft sich ab”. De verrader in het politiek correcte Duitse kamp zal zijn leven lang wel een paria blijven.

  Maar elke provocerende opmerking van Geert Wilders wordt openlijk met boegeroep vanuit een dankbaar hart, want wat zou links moeten beginnen zonder een zondebok, die de aandacht van het eigen beleid zo perfect afleidt? De man is DE ideale bliksemafleider voor links.

  En toch zou ik willen dat hij zijn boodschap zo onweerllegbaar scherp kon formuleren dat elke politieke tegenstander uit schaamte blijft zwijgen. gewoon omdat men inhoudelijk bezien niet over een passend wederwoord beschikt.

  De vraag is immers niet of Wilders politiek bezien de juiste diagnoses stelt!
  Maar wanneer men door een zogenaamde ”aanstootgevende opmerking” de tegenpartij de gelegenheid biedt om zich in ”woede en verontwaardiging als ”de moreel sterkere partij” te affichiëren, dan is er mijns inziens niet optimaal rendement behaald uit het gegeven dat Wilders als de enige politicus telkens weer de vinger op de juiste wonde weet te leggen.

  De PVV man zal zeker mijn stem krijgen, maar ik wens hem een vernietigende welsprekend toe, waarmee hij de verootzakers van de politieke ellende in ons land totaal de grond inboort. Begrijpelijk voor iedere burger die de waarheid wil weten en dodelijk voor hen die van kwade wil zijn.

  Like

  • Jan zegt:

   Maar Hamer kan dan nog zeggen dat zij niet wil dat Polen uitgebuit worden door huisjesmelkers die hen met 10-15 in één woning zet, omdat dat tot overlast leidt. Wilders is stupide door één bevolkingsgroep er uit te pikken. Hij had hetzelfde kunnen zeggen door te wijzen op de criminaliteitscijfers binnen allochtone groepen waarbij een er disproportioneel uitspringt en wijzen naar de cijfers van de overheid (die dus geleverd worden door de huidige ‘regering’). Wist iedereen waarover hij het had, had links zijn mond gehad tenzij zij zichzelf voor schut wilden zetten, en had je niet het gebrul gehad van dit polcor-volk. Aangezien Wilders niet met zichzelf kan regeren moet hij in het vervolg aan de volgende verkiezingen denken en niet er van alles uitflappen.

   Like

   • Henk.V zegt:

    Dat is precies wat ik bedoel met mijn opmerking, Jan. . Wat men nu ziet is dat het kennelijk noodzakelijk is om een uitspraak die Wilders doet zodanig uit te leggen dat het ”aanstootgevende” in wat hij zegt, niet meer bestaat.
    Dus is hier wel degelijk sprake van een probleem . Ik noemde Pat Condell en voeg daar de naam Paul Weston aan toe: twee mensen die precies, in een goede samehang. kunnen uitleggen in welke situatie een land is verzeild geraakt en ook door wiens toedoen.
    Contrap[roductieve opmerkingen doen een heel belangrijke boodschap -en die HEEFT Wilders! – te niet.
    Dat is bijzonder te betreuren, zeg ik als PVV stemmer.

    Like

 15. Alleen hyprocriete ‘moralisten’ beginnen gelijk te roepen. Want als je dit aan alle Nederlanders PERSOONLIJK zou vragen, hoeveel hiervan zouden dan zeggen: “ik wil MEER Marokkanen”?

  Like

 16. Anneke zegt:

  Wilders stelt een gewetensvraag aan de huichelaarsbende!!!! Máár wat nu zo TRIEST is….huichelaars hebben TOTAAL GEEN geweten. Dus een zinnig antwoord zullen zij NOOIT kunnen geven, op deze ‘zware’ gewetensvraag/-vragen!!! ! !!! “Laat staan dat ze een verstandig politiek beleid kunnen voeren. NEE; ARBEIDSONGESCHIKT…..bezien door vele (wijzere) ogen van de burgerbevolking”.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  “Wij zullen nooit accepteren dat mensen die niet van goeie wil zijn en geen positieve bijdrage leveren daar mee wegkomen. Maar het mag nooit om afkomst gaan.” M.Rutte

  Het erge is dat OVERAL IN EUROPA de moslims wel wegkomen met geweld en intimidatie, omdat de politiek bang voor hen is. Daar zijn HONDERDEN voorbeelden van.

  We vergeten in onze reacties hoe schijnheilig de opmerkingen van deze politicus zijn, die in enigszins andere bewoordingen door andere politici steeds gebruikt worden als ze Wilders veroordelen.

  Natuurlijkl doen wij iets aan onrecht, maar niet op de manier van Wilders; SCHIJNHEILIG ZOOTJE!

  Nogmaals Joop van Riessen, om hun schijnheiligheid te bevestigen:

  GEEN HAAN DIE NAAR DEZE UITSPRAKEN HEEFT GEKRAAID!

  Wat voor mij niet betekent dat Wilders hen geen stok in de hand moet geven om de hond te slaan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die stok geeft hij ze ook niet. Daar gaan ze zelf wel naar op zoek.
   Elke stok is goed, zolang het maar overeen komt met wat ze zelf vinden.
   Alles wat hiervan afwijkt wordt als storend ervaren in hun doel en daar dan nog een keer de eu gedachte, anders kan je helemaal schudden binnen het ons kent ons circuit.
   Want zo werkt het nog steeds.
   Het is niet zo moeilijk om een hetze te organiseren. Pak wat punten er uit en ontken het.
   Stemvee en slijmbalen genoeg die dan wel meedoen om vooral populair te blijven.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Wachteres: 16.23. uur. Volledig waar Wachteres! En het valt op dat geen enkele D66 rechter/of officier van justitie daar ook maar iets aan gedaan heeft. De vuile gore hypocrieten, te weten de zgn. progressieven en de politiek correcte kliek! Als Wilders slim is, brengt hij deze zaak ook naar voren, en dient een aanklacht in tegen de “rode fascist Riessen”.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Nederland het land van grotendeels schaamteloze collaborateurs en landverraders, hoe diep kan een volk zinken !!

   Like

   • Syrier zegt:

    Ik zie wat jij ook ziet,al die mietjes op de tv en op straat.Ik heb alleen respect voor Wilders ,die nobel het landsbelang verdedigt

    Like

 18. Anneke zegt:

  Al decennia wordt de autochtone burgerbevolking GE-DIS-CRI-MI-NEERD / vergiftigd, door hun politiek -, economische (s)LINKSE mafketels. Macht, rang en status hebben de leidinggevenden meer en meer in de wurggrip en wij moeten maar blijven dokken…..Iedere zucht kost ons honderden euro’s. “Jammer dat de EU-bevolking zoveel jaren onder hypnose verkeerde…..”. Bezuinigingen (verpauperingsmaatregelen) hebben er o.a. voor gezorgd dat men als burger weer tot BESEF kwam/komt. En helaas nog velen dromen heerlijk verder……In diepe slaap en bemerken helemaal niets ?????? “Kan me dit niet voorstellen….”.

  Like

 19. M. Devrindt zegt:

  Volgens mij moet de vraag van Wilders gezien worden met in gedachte de verkiezingen voor het Europes parlement van 2 mei. Nu stelde hij de vraag aan zijn aanhangers in Den Haag, dan wordt de vraag aan alle Nederlanders gesteld, misschien zelfs aan alle Europeanen.
  Nu al stelde Wilders vast waar het om zal gaan tijdens die verkiezingen: ” Meer of minder”..
  Geen mitsen en maren, geen enerzijds dit of anderzijds dat, gewoon aan iedere politicus de vraag stellen: “Wil je minder Europa, Marokkanen, Oost-Europeanen, enz.” . Antwoorden ze nee, dan willen ze meer van dat alles. Antwoorden ze “ja” wat heeft Wilders dan voor verkeerde vraag gesteld.

  Like

 20. Perfide Albion zegt:

  Martin heeft wel gelijk dat dit electoraal gezien niet erg handig is. Zelfs mijn vrouw- een verstokte PVV stemmer- vindt dit (nu) maar niks.

  Nou ben ik de slimste van ons tweeën en dus heb ik haar uitgelegd. Dit is een logisch uitvloeisel van het programmapunt: minder immigratie. Wilders had ook kunnen vragen? Minder Belgen?

  Juridisch is er niets aan de hand. Electoraal gezien is het een diepte investering. Het wordt zo overigens wel steeds moeilijker om coalitie partners te vinden. Maar misschien moet de PVV dat ook maar niet willen. De absolute meerderheid is goed genoeg en aan mij zal het niet liggen.

  Minder Marokkanen is een uitstekend idee! Marokkanen horen sowieso in Marokko. Dat snapt elke idioot.

  Like

 21. Bart van den Bos Hij vroeg volgens mij de mensen , en die gaven hun antwoordt, die zou ik ook gegeven hebben . Niets mis mee .En omdat Geert in verleden bij de rechter op matje moest komen kunnen wij het hem niet schuldig vinden ,Want wij waren er pissig van altijd het zelfde Marokaantje DIT Marokaantje DAT . Zoals gezegd is wie er goed bij doet blijft gewoon . Ben je een Bandiet terug naar het land van ouders . en paspoort afnemen. En die het Land verlaten om te gaan vechten in een Oorlog’s gebied mogen niet meer terug keren die moeten wij als de Vijand beschouwen.

  Like

 22. Tempelier. zegt:

  Kijk nou hier de kerk doet ook mee met de verontwaardiging over Wilders.
  http://nos.nl/artikel/625985-meerderheid-veroordeelt-wilders.html
  Waar is hun verontwaardiging met betrekking tot al die vermoorden christene in het MO. Erg hypocriet.

  Like

  • Danny zegt:

   @Tempelier

   Precies. De kerken zien niet dat christenen geen leven hebben in het Midden-Oosten.

   Christendom in Midden-Oosten dreigt te verdwijnen
   VR 28 dec 2012 | 09.58
   Het christendom dreigt uit het Midden-Oosten te verdwijnen als gevolg van islamitische onderdrukking. Dat stelt de onafhankelijke Britse denktank Civitas in het onlangs verschenen rapport Christianophobia. Ongeveer de helft tot twee derde van de christenen in het Midden-Oosten is in de afgelopen eeuw weggetrokken of gedood, schrijft auteur van het rapport Rupert Shortt.

   Wereldwijd worden volgens het rapport zo’n 200 miljoen christenen achtergesteld of onderdrukt vanwege hun geloof. Vooral in Egypte, Irak en Syrië hebben christenen het zwaar te verduren. De opkomst van de militante islam in deze landen dreigt de leegloop te versnellen, waarschuwt Shortt. Het rapport gaat in op christenvervolging in zeven landen: Birma, China, Egypte, India, Irak, Pakistan en Nigeria. Volgens Shortt wordt in Egypte de vijandigheid jegens christenen verergerd doordat veel Egyptische moslims denken dat de kopten betrokken zijn bij een christelijke aanval op de moslimwereld.

   Shortt stelt dat westerse politici en media de christenvervolging in het Midden-Oosten en elders in de wereld negeren, uit angst om van racisme te worden beschuldigd. Dat jonge christenen in het Westen niet radicaliseren of op gewelddadige wijze protesteren tegen de aanvallen op hun geloof, draagt bij aan de blinde vlek voor ‘christianofobie’.

   Christenen zijn volgens het rapport meer dan andere religieuze groeperingen het slachtoffer van discriminatie en vervolging, met name in samenlevingen met een islamitische meerderheid. Anti-Amerikanisme en de gedachte dat het christelijk geloof iets specifiek westers is, dragen bij aan de onderdrukking van christenen in het Midden-Oosten.

   Bron: Friesch Dagblad

   Like

 23. Tienus Plotseling zegt:

  Laat Geert eens aan Halsema en Bessems persoonlijk vragen of zij meer of minder Marokkanen in hun wijk willen? En dan maakt het niet uit, als zij zeggen dat er in hun wijk geen buitenlands tuig woont, maar gewoon een eerlijk ja of nee.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Voor eerlijkheid moet je niet bij hypocriet trutje Halsema,noch bij Bessems zijn!Halsema wil dus wel meer allochtonen maar ze moet er zelf niet mee geconfronteerd worden;daarom haalde ze haar kinderen van een gemengde school om ze naar een “witte”school te brengen!

   Like

 24. Syrier zegt:

  Wilders en Putin en Assad daar ga ik voor.
  Dat zijn de helden van onze eeuw.

  Like

 25. donder2014 zegt:

  Geert zegt precies wat alle andere politici denken….alleen ze zijn er te laf voor om het uit hun eigen strot te krijgen. Op maar de volgende verkiezing, mijn steun zul je krijgen Geert.

  Like

 26. Pingback: Wilders: Tre spørgsmål « Snaphanen

 27. 4sjun zegt:

  Opmerkelijk dat zelfs sommigen in Duitsland den Totalen Krieg vergelijken met minder Marokkanen. Men mag blij zijn dat Wilders niet de communicatieve talenten van Goebbels heeft zodat er voor hen politiek nog steeds geld te maken blijft. In tegenstelling tot Wilders had Goebels de media in zijn zak zitten. Met dank aan het internet weten steeds meer mensen feiten van steeds weer herhaalde indianenverhalen en bekrompen associatiedrift te scheiden. Zo lang dit soort feiten (http://wp.me/p276zM-12AO) niet of nauwelijks in onze media belicht hoeft niemand zich erover te verbazen dat wordt geprobeerd de meute tegen een boodschapper van onaangenaamheden die ideologisch slecht uitkomen op te hitsen. Zijn toonzetting de moraalclaimers niet aan.

  Like

 28. Vederso zegt:

  Probeer dit gedoe eens aan een Chinees of Japanner uit te leggen. Voor hen is het vanzelfsprekend: Eigen volk eerst.

  Like

 29. Jan zegt:

  Diederik Samsom: “Niet vernederen maar SLAAN!”

  Het gaat helemaal anders worden bij de PvdA. De partij is het gemodder van minister Vogelaar zo zat dat er op dit moment alles aan wordt gedaan de door haar veroorzaakte schade recht te trekken. Ze is nog wel minister hoor, maar mag niets meer zeggen en niets meer doen.

  Ondertussen is de rest van de partij opgedragen zich de komende dagen vooral niet in te houden inzake het Marokkanendrama. Gewoon benoemen maar jongens, we hebben wat goed te maken zo luidt het motto. En dus opperde Hans Spekman de Noord Afrikaanse reljeugd dan maar keihard te VERNEDEREN. Misschien dat dat ze zou leren. Sinds gisteren is ook Diederik Samsom aangeschoven. De ex-Greenpeace activist die de affaire Duyvendak maar ter nauwer nood overleefde mocht gisteren in De Wereld Draait Door eerst even lekker los over Al Gore, om vervolgens nog wat te zeggen over de probleemjeugd in de grote steden. En wat moeten we daar mee doen dan, Diederik?

  “Wat Marcouch deed, zo’n Marokkaans jochie die lag te klieren in de buurt, hij geeft die jongen gewoon een OORVIJG. Letterlijk. In een keer. Die jongen trekt die capuchon over z’n hoofd en is zo weg. Dat is misschien wel de aanpak die hoort bij dat type wangedrag.”
  http://www.dumpert.nl/mediabase/271231/85c8b414/diederik_samsom_sla_ze_.html

  Like

 30. Sjaak zegt:

  Beste mensen !
  Stellen we ons eens voor de PVV word als
  partij verboden ! Wat onstaat dan voor een Partij ?
  Ik ben 100 % van mening dat de wel overwogen
  uitspraken van Wilders niet beledigend zijn !
  Het tegendeel ! Ze zijn humaan en weloverlegt !
  Ze zeggen uit hoe het erom Staat !
  Zou hieruit een nieuwe splitterpartij onstaan
  dan kunt u daarop rekenen, dat die zich zo
  goed wie niet openlijk problemen aanspreken !
  Maar daardoor onstaat dan gegarandeert een
  weer een nieuwe partij die dan nog meer naar
  rechts rukt ! De werkelijke geweldspiraal
  neemt dan zijn aanloop !

  Like

 31. Martha N zegt:

  Martien Pennings, ik sluit me bij je woorden aan:

  Mijn vraagteken bij de interne discussie…kan me echter niet voorstellen dat Wilders dit er zomaar uitgooide. Wat me opviel bij het filmpje op de markt, was dat deze uitspraak werd gedaan voor een kraam met een Marokkaan (of zak ik dit verkeerd) op de markt, dan is dit bewust gedaan!

  >>>Er is natuurlijk bij de PVV intern discussie geweest over de vraag of de vraag of “meer of minder islam” vervangen moest worden door “meer of minder Marokkanen”. Ik kan me voorstellen dat er gekozen is voor het schokeffect van “Marokkanen”, maar waarom hadden het niet vier vragen kunnen zijn? Dat de islamvraag dus gewoon was blijven staan náást de Marokkanenvraag? En hadden het eigenlijk niet zelfs vijf vragen moeten zijn? De laatste vraag had volgens mij moeten wezen: “Willen we meer of minder Israël?”

  Slotsom: psychologisch geraffineerd, maar politiek stom. Nee, politiek voorlópig stom<<<<

  Gezien de Europese P Verkiezingen,en toch wel veel mensen af zullen haken die hem wel zagen zitten, is mijn mening voor wat ie waard is: Stom om te doen.NU!

  Ze hebben hem nu bij de benen.
  Rechters D66 mensen, mannetje Pechtold gewonnen, de hetze is nu pas echt losgebarsten.
  Dit is geen goed moment.

  Like

 32. peterselie1 zegt:

  De verkiezingen zijn net achter de rug en de partijen die door het electoraat in de steek zijn gelaten en waar de morele klappen hard aan zijn gekomen, richten zich gefrustreerd als een meute bloeddorstige hyena’s op Geert Wilders om dat hij het niet ‘bestaande Marokkanenprobleem’ op zijn manier uit durfde te spreken. Geef toe dat het een beetje onhandig van hem was, maar misschien in de euforie waarin Geert Wilders zich toen bevond is het mijns inziens een verzachtende omstandigheid. Doet mij herinneren toen Rob Oudkerk tegen Job Cohen zei “kut Marokkanen” deze flater werd bij elke bestaande actualiteitenprogramma quasi intellectueel gladgestreken. Dus dit hele circus van aalgladde linkse, laffe lutsers gesteund door diverse religieuze groepen en uitspraken van dominees tegen Wilders is een voorop gezet plan, aangemoedigd door de eventuele angst dat Wilders zijn PVV een grote verkiezingswinst gaat maken met de Europarlementsverkiezingen. Cijfers hebben al lang terug uitgewezen dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse autochtone burgers de massa-immigratie, multiculturele maatschappij en het door de EU gefaciliteerde arbeidsmigratie zat zijn. Ook gisteren kwamen de werkeloosheidscijfers naar buiten die een stijging lieten zien, wel frappant direct na de gemeenteraadsverkiezingen gaan ineens de cijfers weer omhoog. Het is een publiek geheim dat het CPB selectief de economische parameters doen wijzigen in het voordeel van de zittende regering, wat dus deze maal geflopt is mijn optiek.

  Like

 33. Geronimo zegt:

  “Meer of minder Marokkanen”, ziehier de als uitermate racistisch bestempelde vraag van Geert Wilders aan een gedeelte van zijn politieke aanhang, en dan nog in besloten kring. Meer heeft hij niet gezegd. Hij heeft daarbij hoegenaamd niet gesproken over verkrachtingen, overvallen, drugdelicten etc., waaraan deze of gene bevolkingsgroep zich zou schuldig maken, of opgeroepen tot haat en geweld, niets van dit alles. Hij heeft ook niet gesproken over “Geen Marokkanen”, meteen duidelijk stellend dat hij niet de hele Marokkaanse gemeenschap bedoelde, maar dat er ook Marokkanen zijn die gerust kunnen blijven. En toch wordt hem verweten dat hij een hele groep zou hebben gestigmatiseerd, in casu de Marokkanen, zoals nu zo hard en met zichtbaar veel genoegen wordt getoeterd.

  Alle politieke tegenstanders, daarbij uiteraard geholpen door de media, buitelen zowaar over elkaar heen in hun poco-haast om deze vraag van Wilders te duiden als racistisch onaanvaardbaar, waarbij uiteraard de grote woorden en de verwijzingen naar het nazi-regime niet uit de lucht zijn. Je ziet van hier. De bond van dit, en de bond van dat, zijn er evenals als de kippen bij om hun afkeer voor zoveel racisme te verwoorden en afstand te nemen van Wilders. Als kippen zonder kop. Ja, zelfs politieke volgelingen beginnen te twijfelen in hun ongerustheid over zoveel commotie. Opnieuw zoveel opgeklopte politieke heisa om niets.
  Zelfs een Joodse organisatie vond het per sé nodig om haar afkeuring en walg voor zoveel racisme uit te drukken.

  Het staat immers toch zo netjes om mee te huilen met de wolven in het bos. En vooral, het is het veiligst. De meeste mensen houden niet van dat politiek belerende vingertje dat in de lucht wordt gestoken, telkens er iemand een uitspraak doet die de politiek heersende kaste niet zint. Iedereen is toch zo graag de braafste van de klas, en niemand wordt graag scheef aangekeken in de maatschappij.
  Je krijgt net het zelfde beeld als zou je een meute opgehitste hongerige wolven een stuk vlees toewerpen, waarop ze zich verscheurend werpen.

  En de zojuist afgestrafte politieke kaste komt het goed uit, want de aandacht kan nu worden afgeleid van de werkelijke politieke en andere problemen die zij door hun wanbeleid hebben veroorzaakt. Van nu tot aan de volgende verkiezingen zal het gegarandeerd een herkauwen blijven van Wilder’s woorden. Variaties op een zelfde thema. Het broodnodige koren op hun politieke molen. Leuk, meegenomen, dat zeker.

  Wat Wilders met zijn vraag bedoeld heeft, behoort ontegensprekelijk tot het legitieme domein van de politiek. Het is een democratisch totaal gerechtvaardigde vraag als politicus en leider van een partij, omdat het een democratie nu eenmaal toekomt om immigratie kritisch te bekijken en te blijven bekijken. Immigratie is nl. geen plicht van een maatschappij, maar een voorrecht dat ze verleent aan mensen uit andere landen en onder bepaalde voorwaarden. En een voorrecht kan altijd herbekeken worden, zonder dat je daardoor als racist moet worden bestempeld of bedreigd met gerechtelijke vervolgingen, zoals dat nu weer het geval is. Dat is pas ondemocratisch, en was het kenmerk van dictatoriale regimes zoals van Hitler en Stalin. De geschiedenis herhaalt zich dus al duidelijk op dat vlak. Dat is wel een feit.

  Iedere objectieve en eerlijke waarnemer weet natuurlijk maar al te goed dat hij met zijn woorden “En dat zal worden geregeld of iets in die zin” geen deportaties op het oog had of andere oorlogstoestanden, maar enkel een immigratiestop, een actief terugkeerbeleid en een uitwijzing van criminelen binnen het kader van de democratische mogelijkheden. Een maatschappij die zichzelf respecteert en gezond wil houden, heeft het recht om dergelijke zaken in vraag te stellen en te herbekijken wanneer ze vindt dat er misbruik wordt gemaakt van het verleende voorrecht of er te veel wordt geïmmigreerd, zelfs als het gaat om een bepaalde bevolkingsgroep. Daar is niets mis mee. Integendeel. Het wordt toegepast in vele andere landen.

  Daarom verbaast het me dat ook hier in sommige reacties een zekere afkeuring te merken valt, een soort twijfel. Kijk, iedereen weet dat Wilders met zijn PVV slechts enige tolerantie kan krijgen van zijn politieke tegenstanders mits hij zijn politieke boodschap mildert, vele zaken omfloerst verwoordt, zodoende voorbij gaat aan de gestelde doelstellingen van zijn partij. Wollige nietszeggendheid dus. M.a.w. hij wordt als het ware verplicht om in hun discours mee te gaan, zijn politieke ideeën grotendeels te verloochenen, om dan uiteindelijk op te lossen en te verdwijnen in de eenheidssoep van de andere partijen. Wat de bedoeling is.

  Hij had idd. kunnen spreken over algemeenheden als immigratie, criminele immigranten, etc. Zich beperken tot wat algemeenheden. Maar dat is Wilders niet. Hij kiest de moeilijke weg, ongeacht de appreciatie van zijn tegenstanders, en ongeacht van wie hij daarmee tegen de schenen schopt. Hij is rechtlijnig en consequent. Hij is tegen immigratie, tegen de islam en tegen Europa in zijn huidige vorm. Iedereen weet dat. Wat anderen enkel stilletjes durven denken, zegt hij openlijk. Met gevaar voor het eigen leven. Al jaren. Dat siert hem. Maar de judassen duiken weer alom op: “Wilders, die ken ik niet”. Schrik, schrik dat ze hebben, schrik om uit te komen voor wat ze echt denken, maar niet durven gezegd hebben. En schrik is een slechte raadgever, zoals al zo vaak gebleken.

  Dan blijven er de volgende verkiezingen. Het blijft koffiedik kijken welke de electorale gevolgen zullen zijn van deze uitspraak en of ze opportuun was of niet. Zeer zeker zullen twijfelaars afgeschrikt worden en verkiezen mee te huilen in de poco-bende, gehersenspoeld door de media. Maar dat zijn sowieso altijd aanhangers die je vroeg of laat toch verliest, omdat ze niet weten waar het echt om gaat: om hen. Maar er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die er zich niet door zullen laten afschrikken en met inzicht zullen kiezen, ook al omdat ze rechtlijnigheid en openheid van Wilders op prijs stellen, en het poco-spelletje in al zijn ranzigheid doorzien. Zij die beseffen dat het met de huidige machthebbers slechts verder bergaf zal en kan gaan tot de bodem wordt bereikt.
  Afwachten dus en zien wat het wordt in mei. Duimen maar dat rechtlijnigheid beloond wordt.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ik duim met u mee,maar de ongelooflijke lafheid en hypocritie die nu tentoongesteld wordt,doet me vrezen!

   Like

  • Danny zegt:

   Mooi gezegd Geronimo. Ik zal Wilders ook blijven steunen, ook al is het zwaar. Toch vond ik het in eerste instantie onverstandig, en bij nader inzien ben ik het geheel met hem eens. Hij zal het wel zo moeten brengen, anders verdwijnt het benoemen van het Marokkanenprobleem en blijven we eeuwig met die problemen zitten en wordt het nooit aangepakt.

   Like

 34. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik stond en sta achter Wilders;het is toch bezopen dat je misstanden niet bij de naam mag noemen,maar moet verpakken in een fluwelen deken?En ik schaam me dat ik onderdeel ben van een laf en hypocriet volk,dat over een jaar of 5 zal roepen:hij had gelijk,hadden we maar naar hem geluisterd.Maar dan is het te laat en moeten we allemaal met de kont omhoog,richting Mekka!Maar ik kan in ieder geval nog zonder walging in de spiegel kijken en heb het niet zoals velen,naar nu blijkt,achter de elleboog!En ik wil niet alleen minder Eu[liefst helemaal niet],minder Marokkanen,maar ook minder Somaliers,Turken,Syriers,islam,mosketen,etc.:ik wil mijn eigen land terug en weer veilig over straat kunnen,een woning kunnen betrekken zonder er 10 jaar voor op de wachtlijst te staan,een betaalbare zorgverzekering,etc.!

  Like

 35. John zegt:

  Als dat volgens Halsema discriminatie of haatzaaien is, dan mag ze dus ook nooit meer iets zeggen over minder hard rijden, minder obesitas, of whatever.

  Wat een hypocriet mens is dat toch 😦 Schelden op iedereen die een paar eerlijke centen verdient, maar zelf aftreden op precies die dag dat ze haar maximale toelage binnen heeft gesleept.

  Bah, Halsema, Bah!!

  Nog zoiets hypocriets. Voor de camera altijd in die zogenaamd milieuvriendelijke prius rondtuffen, maar de dag na haar opstappen werd ze gesignaleerd in de zwaar milieuvervuilende klassieke Mercedes van haar vriend; die daar dus hypocriet genoeg al wat langer in rondreed.

  Het een zeggen en het ander doen is hypocriet. Stompzinnige is dat de linkse stemmers het nog steeds niet in de gaten hebben en zichzelf een juk op laten leggen wat de linkse politici zelf niet kunnen en willen dragen. Het (die linkse politici) zijn precies de farizeeërs uit Bijbelse tijden.

  Like

 36. Pingback: Wilders is een fatsoenlijk mens, de meeste Marokkanen zijn nazi’s en Lodewijk Asscher is een gedegenereerde Jood | E.J. Bron

 37. Pingback: De gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher gaat dóór met zijn eigen en onze doodsvijanden te faciliteren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s