Bijltjesdag

Screenshot_19

(Door: Filantroop)

Het standpunt dat het niet beschaafd is over een bevolkingsgroep minder te roepen, blijkt niet altijd even stevig verdedigd te zijn. Zo vond op 3 mei 2004 de GroenLinks-senator Sam Pormes op een discussieavond van de jongerenbeweging Dwars van GroenLinks, dat er minder, minder, minder LPF’ers moesten zijn. En om de daad bij het woord te voegen trad hij daarover in wat preciezere bewoordingen nader tot zijn toehoorders:

Sam Pormes kwam nogal gefrustreerd over. Hij vertelde dat hij LPF’ers negeert in de Eerste Kamer. Uiteraard kwam er tegengeluid van de JF (Jonge Fortuynisten) uit de zaal. Hij vertelde ook dat (extreem rechts, dus volgens hem ook LPF) zieke mensen zijn, die behandeld moeten worden. Hij gooide hier zelfs een schepje bovenop, door te stellen dat die mensen in kampen moeten worden gestopt! Want LPF’ers zouden volgens Pormes eisen dat iedereen met beetje pigment in de huid zijn aanwezigheid in dit land moet verklaren. Racisme tegen joden vindt hij niet zo erg. Want die moeten dan maar doen alsof ze geen jood zijn. Hij als neger kon zijn kleur niet verbergen vertelde hij.
(Bron:  Maarten van Geijn, RC Utrecht).

Lees verder>>>
(h/t Henk der Niederländer)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Groenen, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Bijltjesdag

 1. BertG. zegt:

  Goed om dit weer even aan te halen. Dit gaat nog een stapje verder zelfs.
  Opsluiten, deporteren en afmaken werd toen niet eens als zeer onredelijk ervaren.
  Maar ja, met de kennis van nu zal dit natuurlijk nooit gezegd zijn.
  En een kleurtje doet wonderen. dan schijn je er meer kijk op te hebben als gediscrimineerd mens.
  Zonder zich ook maar 1 moment af te vragen wat ie nou eigenlijk zelf aan het doen was.

  Like

  • Jan Wandelaar zegt:

   Kwoot

   Pechtold een moreel leider? Onmogelijk. Contradictio in terminis. Een moreel leider moet charisma hebben, ballen, kompas, visie. Dat heeft Pechtold niet en dat zal Pechtold ook nooit krijgen. Pechtold is de negatie van al het andere, is het negatief, de andere kant van de medaille, het tegengeluid. Als er geen geluid is, komt er ook geen geluid uit Pechtold. Als er niks beweegt, staat Pechtold ook stil.
   Schoorsteenveger | 21-03-14 | 22:59 | + 7 –

   Like

  • BertG. zegt:

   http://www.powned.tv/nieuws/foto/2014/03/wij_zijn_allemaal_marokkanen.html

   Waarom nou nooit eens een actie met als leus, WIJ ZIJN ALLEMAAL JODEN.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zou mij toch iets te ver gaan, Bert: Ik ben ik.
    Ik wil best erkennen, dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is, dat de palestijnen de oorzaak zijn van het Israël-conflict in plaats van andersom en dat het land qua mentaliteit dichter bij het westen staat dan een islamitisch buurland ooit zou doen, maar dat zijn dan ook allemaal feíten. Oh, EN ik ben natuurlijk hartstikke anti-Islam.
    Maar Joods ben ik gewoon niet en me daarmee vereenzelvigen uit louter solidariteit gaat me even te ver, sorry.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Foto no 4 een oud zooitje die al meer dan 25 jaar WAO vangen

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    mag het ook een halfje jood zijn ??

    Like

  • Monalisa zegt:

   Een citaat De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) de stoet toespreken. Hij zal zeggen aan mij ligt het niet, ik zou nog veel liever veel meer buitenlanders naar Nederland halen. Vol is niet vol dit is de nieuwe slogan van de PVDA.

   Like

 2. Aegoliuscs zegt:

  Het monopolie voor discriminatie is in Nederland al lange tijd aan links toebedeeld evenals aanslagen en inbraken plegen (Duyvendak). Wellicht dat GroenLinks ’n stoeltje mag opschuiven, richting regering als een partij sympathisant, uiteraard als einzelgänger en volstrekt onafhankelijk, meent te moeten handelen als Volkert van de Graaf.

  Goede recherche, Filantropius en prima verwoord! Blijft voor menigeen de prangende vraag zoals politiek, pers en cultuurrijkdom verschaffend cabaret zich aaneensluitend, Wilders en PVV aan het afbranden is.

  Was het niet Van der Lubbe die binnen het Hitler-systeem de onmogelijke Rijksdagbrand had veroorzaakt en werd veroordeeld, versus Wilders van wie geen politicus wil horen welke problemen de burgers via hem verwoorden, over brandende politieke problemen als sociale cohesie, vreemdelingen cultuur…. en wat dies meer zij.

  Zelfs voor er nog enig vuur is uitgebroken wordt hij en zijn partij schuldig gevonden, conform de zo verguisde Hitler propaganda pers, evenwel in het hedendaagse NL.

  Mogelijkheden veranderen doch doelstellingen van het EU systemen niet.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Henk der Niederländer mag ik het cru zeggen laten ze maar gaan moorden ze graven dan zelf hun onder gang dan zegt weer die stome Hollander Goh hadden we nu maar geluisterd naar Geert en PIM er is na de dood van Pim fortuyn nog niks veranderd, de VVD en PVDA en de rest van de kunduz kliek hebben nog steeds niks geleerd.

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Leuk dat die halve garen daar met borden lopen waarop staat dat ze allemaal Marokkanen zijn.
  Even ter verduidelijking de meesten met een wit snuitje kun je wel van stellen dat ze een christelijke roots hebben.
  Dan zou Ik zeggen dat ze snel op moeten flikkeren richting Marokko en daar hun Christelijk geloof moeten gaan belijden.

  Marokko kent een beperkte godsdienstvrijheid. Zo is het moslims verboden zich te bekeren tot een andere godsdienst, controleert de politie in Casablanca dat er geen Marokkanen een kerk binnengaan en kunnen Marokkaanse moslims die zich bekeren tot het christendom niet gedoopt worden[3]. Voor moslims is het toegelaten hun geloof te verkondigen, maar voor christenen is dit verboden en regelmatig worden christenen het land uitgezet.

  Bron Wikipedia.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Inderdaad Geert: minister Opstelten van justitie heeft de OM dogs losgelaten door u niet als verdachte maar als schuldige te bestempelen voor uw overigens in verkiezingscampagne genoemde uitspraken.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Was het belangrijkste “vergeten”:

  Wilders: geen excuses, ik ga door
  PVV-leider Geert Wilders biedt geen excuses aan voor zijn uitspraken over Marokkanen. Hij vindt dat hij binnen de marges van zijn verkiezingsprogramma is gebleven.
  Wilders stond in het Tweede Kamergebouw de pers te woord, om voor het eerst te reageren op het vertrek van twee van zijn Tweede Kamerleden, een lid van zijn Europese fractie, een Haags raadslid en twee Friese Statenleden van de PVV.
  “Ik heb de waarheid gesproken en niets verkeerd gezegd. De media hebben de vergelijking gemaakt met voorbeelden uit het verleden. Ik heb niet gezegd dat ik alle Marokkanen het land uit wil knikkeren. Ik bied geen excuses aan voor iets dat ik niet gezegd heb.”
  Doorgaan
  “Ik zeg u dat ik door zal gaan”, zei Wilders. “Er is geen andere partij die deze kwesties blijft benoemen en dat zal ik blijven doen.”
  Gevraagd naar het vertrek van zijn partijleden zei Wilders: “Geen partijleider wil dat zijn mensen zo’n conclusie trekken. Ik ben daarom ook voor mezelf nagegaan of ik iets verkeerds heb gezegd. Als dat zo geweest was, was ik wel een man geweest en had ik mijn conclusies getrokken en excuses aangeboden. Maar ik heb een probleem aan de orde gesteld. Ik probeer dat iedere keer ook aan collega-partijgenoten toe te lichten. Mocht dat niet lukken, dan ga ik toch door.”
  Verwijten
  Hij verweet vooral de media dat zij hem hebben vergeleken met abjecte figuren uit het verleden, zoals Adolf Hitler.
  Ook minister Opstelten kreeg kritiek van Wilders, onder meer over het feit dat er voorgedrukte aangifteformulieren klaarlagen bij de politie. “Dat mag helemaal niet”, zei Wilders.
  http://nos.nl/artikel/626732-wilders-geen-excuses.html

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Mee eens Henk.
  Wat een zooitje ellende die “wij zijn marokkanen”.

  Like

 8. Jean zegt:

  Jammer dat niet juist die koppen rollen die zouden moeten rollen maar misschien gebeurd dat toch nog sneller dan we mogen denken.
  Op 25 mei is het aan heel Europa de beurt om het verraad zoals dat van die EU misdaadorganisatie af te straffen.
  De macht ligt bij ons en die macht zullen we benutten, de huichelaars kunnen nu nog vluchten naar Afrika want in Europa weten we ze overal te vinden.

  Like

 9. Avidia zegt:

  louis-portugal zegt:
  22 maart 2014 om 19:13

  Wij zijn marokanen, ga a.u.b. terug naar het land van herkomst, dan ben je een macrokaan, hier niet, hier ben je een vlo in de vacht, en die is akelig, donder op vlo, ga in je eigen vacht zitten.

  Like

 10. Pingback: BIJLTJESDAG | Kiezen Voor Vrijheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s