Een beetje heel erg dom. De fout van Wilders.

Screenshot_13

Vooropgesteld: dit had Wilders nooit moeten zeggen. Hij heeft de gevestigde politieke partijen eindelijk een stok gegeven om de hond Wilders te slaan. Al lang zit het hen dwars dat de PVV de grootste partij is in de peilingen. Met zijn credo’s “Minder Europa” en “Minder Islam” raakt hij veel Nederlanders. De andere partijen proberen hem te demoniseren, zoals zij met Pim Fortuyn deden. Zij hopen dat de partij van binnenuit in elkaar stort. De conflicten binnen de PVV worden breed uitgemeten door de door hen beheerste media. Avond aan avond komen zij gif spuien bij “De wereld draait door”, “Nieuwsuur” en “Pauw en Witteman”. Zij hopen op toestanden zoals bij de LPF of dat Wilders het niet meer trekt na al die aantijgingen, demonisering en 24/7 bewaking. Maar dat gebeurt niet.

Wilders bestuurt de partij soepel en de afzwaaiers hebben geen betekenis voor het stemgedrag van zijn kiezers. Waarom? Wilders heeft een zuiver Fortuyniaanse agenda. Die agenda is springlevend. Zie de successen van de PVV in Almere en Den Haag en van Leefbaar Rotterdam in Rotterdam.
Ik herhaal nogmaals dat het erg dom was van Wilders om op de verkiezingsavond zijn volgers te vragen of zij meer of minder Marokkanen willen. Dat kwetst veel mensen en is onnodig. Maar vijf minuten nadat hij dit deed, zei hij tegen de interviewers dat hij alleen criminele Marokkanen met twee paspoorten bedoelde én dat hij de immigratie uit islamitische landen wilde inperken. Precies wat Fortuyn twaalf jaar geleden zei. Maar daar wordt totaal geen aandacht aan geschonken. Het komt de andere partijen goed uit Wilders aan te vallen. Zij kunnen hun eigen falen daar goed mee camoufleren.
Rijst de vraag waarom Wilders deze fout beging. Louis Bontes verklaarde het zo: “De opmerking op de Haagse markt was een slip of the tongue. Wilders is niet een man die zijn fouten toegeeft. Hij doet er een schep bovenop.”
Na jarenlang 24 uur per dag bewaakt te zijn, bedreigd te worden met de dood – recent nog door een Marokkaanse rapper –  en gedemoniseerd te worden door de gevestigde partijen en de media, maakt Wilders een fout, maar hij corrigeert die terstond. Ik zou zeggen: hij is ook maar een mens. Maar de overdreven reacties van de politieke partijen en de media geven te denken. In wat voor land leven wij? Een land van bedrog en illusie.

Door:
Rob Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Immigratie, Islamisering, Marokkanen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Een beetje heel erg dom. De fout van Wilders.

 1. tjonge zegt:

  hear hear !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 2. willem zegt:

  Deze koele analyse verdient alle aandacht,naast de emotionele , niet
  minder belangrijke schreeuw van martien pennings.
  de conclusie : wij hebben in nederland geen democratie meer,maar een oligarchie (dictatuur van enkelen – kliek van subsidiabelen , die middels een netwerk , alle geledingen van de samenleving in de greep hebben en daarbij horen de media( die schaamteloos blijven verkondigen ,dat zij onpartijdig zijn .
  Deze kliek heeft op een maffia-achtige manier nederland in de houdgreep genomen.

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Als je ‘minder’ van iets wil, betekent dit toch dat je ze NIET allemaal over dezelfde kam scheert. Anders zeg je gewoon: “GEEN eu-euh dinges”.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  In wat voor land leven wij? In een land dat momenteel volkomen op de foute weg zit.
  Een land, waarin men de mond vol heeft van “niemand wegzetten,”maar waarin men zelf de fout maakt om een hele groep weg te zetten, namelijk: De Islam- en multicultureelkritische Nederlander.
  Waar men geen aandacht wenst te geven aan de oprechte zorgen van deze groep en daarin zo ver gaat, dat men voortdurend, heel vilein, ligt te loeren op een kans om de enige politicus, die haar gehoor èn een stem geeft, neer te sabelen.
  Als die groep maar eenmaal monddood gemaakt is, is het probleem opgelost. Denkt men.
  En dàt praat van ‘groepen wegzetten.’ Ze doen zelf, GVD, niet anders!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Beste Theresa, ik geef je 100% gelijk.
   Vooral de groep ‘bejaarden’ wordt meedogenloos ‘weggezet’ door die smerige misselijkmakende hypocriete rooie landverraders!
   Ik blijf Wilders steunen en geen mens ter wereld kan mij mijn mening over Wilders doen herzien; ik ben geen windvaan!

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler: 13.39. uur. Precies Theresa, volkomen correct weergegeven, waar “de pijn”, zit!

  Like

 6. BertG. zegt:

  “Vooropgesteld: dit had Wilders nooit moeten zeggen.”
  En wie had dit dan wel moeten zeggen. Of het er toch maar liever niet over hebben.
  Iemand moet de waarheid durven zeggen. Of had Geert het ook moeten verpakken in wollig taal gebruik waar je alle kanten mee op kan.

  Je hoort het vaker. Dat had je nooit moeten zeggen, ook in het dagelijkse leven ervaar ik dit.
  Ik zeg namelijk alles. Doe er maar mee wat je wilt. Het is in ieder geval wel heel duidelijk.
  Nee wat had ie dan moeten zeggen dan. Om de hete brei heen blijven draaien?

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Eens met het artikel.
  Ik vond en vind het nog steeds jammer dat hij het gedaan heeft.
  Er zijn zeer goede mensen waaronder Lauwrence Stassen opgestapt.
  Hij had het helemaal niet nodig.
  Integendeel het ging net zo goed.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als ze een beetje opgelet had, dan had ze dit kunnen weten. Namelijk minder immigratie uit moslim landen. Ja, ook een vrij uit te leggen definitie. De bedoeling is hetzelfde.

   Of is dit weer zo iets als, dat heb zo’n jongen toch helemaal niet nodig……….
   Het ging net zo goed met ‘m en nou verpest ie het voor ons.

   Like

  • Vederso zegt:

   Laat je de kop niet gèk maken!

   Like

 8. Jean zegt:

  Onze beste Geert heeft maar een foutje gemaakt nl. het woord marokkanen had moeten zijn islam, als hij had gevraagd “geen islam in Europa” dan had hij de steun gekregen van miljoenen Europeanen want wij willen die barbaarse achterlijke gewelddadige smeerlapperij niet in ONZE gemeenschap.
  Maar om er nu zo een heibel over te maken bewijst dat Geert wel gelijk had, het verraderszootje ruikt bloed dus gedragen ze zich als wolven, een wolf valt nooit aan wel als roedel en waar zien we dat ook steeds in beeld, juist, bij moslims.
  Conclusie: werbod voor die smeerlapperij islam genaamd los van nationaliteit, huidskleur of eender wat, de barbaarse waanzin moet tot 0 gebracht worden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat had niet zoveel uitgemaakt, denk ik.
   Dan zijn er altijd weer mensen die zeggen, Wacht even, ze zijn niet allemaal even extremistisch, er zijn ook hele gematigde tussen hoor. En die zijn wel lief hoor.
   En begin zonder end wordt het dan. Elimineren is namelijk het doel geworden.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik had er bijna tegenin gebracht, dat “wolven” nog te vleiend was, Jean, en dat “hyena’s” of “aasgieren” de lading beter zou dekken.
   Maar je hebt in zoverre gelijk, dat laatstgenoemde diersoorten niet zèlf proberen, de prooi af te slachten…..
   Toch doet de lafheidsgraad heel erg aan ze denken…..

   Like

 9. Luchtpint zegt:

  Het had inderdaad over de islam moeten gaan, en zeker niet over Marokkanen specifiek. Iemand die goed nadenkt voor hij wat doet, had zich gewoonweg moeten realiseren dat Links de kans niet zou laten liggen om hier een ritueel nummertje morele verontwaardiging over te gaan opvoeren, en dan houdt het geen steek om te denken “In wat voor land leven wij, dat je dat niet mag zeggen ?”.

  Zo hypocriet steekt de realiteit nu eenmaal in mekaar in Nederland, en dat had hij zich toch mogen bedenken op voorhand, want nu heeft hij alle wapens in hun handen gespeeld om hem mee af te branden. Hij heeft er nu zelf voor gezorgd dat er helemaal geen beschaafd debatteren met andere politieke partijen nog mogelijk is, en waarom eigenlijk ? Waarom zichzelf in de hoek verven door uit euforie een puberale uitspraak te doen ? Daarmee bevestigt hij elk vooroodeel dat ze vanuit links tegen hem kunnen aanvoeren in de propaganda oorlog tegen hem !

  Like

 10. Pilgrim zegt:

  Wat ik hier nu ga zeggen is controversieel maar misschien noodzakelijk. Wilders had dit volgens mij wel degelijk moeten zeggen. Hij mag zich onder geen voorwaarden laten dicteren door de politiek correcte media wat hij wel of niet mag zeggen. Als de storm geluwd is en er eventueel weer een politiek proces achter de rug is dan is ook de grens van wat wel of niet gezegd mag worden weer een eind opgeschoven. Wilders heeft in wezen niets verkeerds gezegd. Hij heeft Marokkanen niet beledigd en ook niet opgeroepen tot haat en geweld. Hij heeft niet de denkbeeldige grens overschreden van wat wel of niet gezegd mag worden. Die grens is de rode lijn van de gewelddadige verwijdering van de Islam uit Europa. Een etnische zuivering? Ja, in zekere zin. Is dat ten allen tijde verkeerd? In de meeste gevallen natuurlijk wel, maar misschien niet altijd. Ook onze humanitaire principes mogen we niet helemaal absoluut stellen omdat er extreme situaties kunnen ontstaan waarin je geen andere keus meer hebt dan met geweld een oplossing te forceren als er geen andere oplossing meer mogelijk is. Hoe zou bijvoorbeeld Europa er nu uit hebben gezien als de Islam destijds niet uit Europa verdreven zou zijn? We zouden waarschijnlijk ten onder gegaan zijn en het moderne Europa zou nooit bestaan hebben. En zal dit ook in de toekomst weer moeten gebeuren om onze beschaving te redden? Ik weet het niet, maar stel dat de enige mogelijkheid om onze beschaving (en mogelijk de hele wereld) van de ondergang te redden bestaat uit het verdrijven van de moslims uit Europa, is dat dan verkeerd? We hebben toch ook legers om ons met geweld tegen invallers te verdedigen en vinden dat ook niet verkeerd.

  Het is goed als Wilders de grens steeds een beetje verlegd zonder de rode lijn te overschrijden. Dat gaat op een dag Iemand anders doen.

  http://www.dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?p=331617#p331617

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, hoor, alles welbeschouwd zegt U feitelijk niets controversieels!
   Een mooi, waar betoog. Alleen…..Je moet over veel moed beschikken om het zó te kunnen bekijken.
   Als wij hier stellen,dat het ergens tóch wel wat onverstandig geweest is, keuren we het niet zonder meer àf, maar ontbreekt het ons misschien wel aan die moed…..min of meer…..
   In ieder geval zal ík uw woorden ter harte nemen: Ze hebben indruk op me gemaakt.

   Like

   • Pilgrim zegt:

    Dank u wel. Ergens vind ik het toch wel controversieel omdat een gewelddadige oplossing zoals een etnische zuivering het laatste middel is waarnaar we moeten grijpen als niets anders meer werkt. Toch ben ik bang dat het wel deze kant uitgaat en daarom zal ook deze laatste optie bespreekbaar moeten worden en zullen we ons er ook psychologisch op moeten voorbereiden, hoe onaangenaam dat ook is. Ik heb het op de site van Faith Freedom International ook nog eens uitgebreid uit de doeken gedaan. Hier staat het:

    http://www.dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=25&t=23883&start=125#p341086

    Like

 11. Jan zegt:

  Hahahahahahahahahaha……….!

  PvdA stemt voortaan tegen elk PVV-voorstel
  DEN HAAG –

  De PvdA-fractie in de Tweede Kamer steunt voortaan geen voorstellen van de PVV meer, hoe ze ook luiden. De Kamerleden Duco Hoogland en Roelof van Laar hebben dat zaterdag op Twitter gemeld. „De PVV heeft teveel grenzen overschreden”, aldus Van Laar.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22417432/__PvdA_altijd_tegen_PVV__.html

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Klare taal van wilders, niets mis mee. Zoals het gezegde luidt; Eet wat gaar is, drink wat klaar is, en spreek wat waar is. Maar kom daar maar eens om in ons achterlijk geworden Nederland. Nederland is een kapitalistisch land wat kapot gemaakt word door linkse bestuurders in hoog en laag, linkse justitie, linkse media, de E.U. en de Islam. Iedere gezonde kritiek van de PVV op misstanden wordt door die linkse kliek uitgelegd als discriminatie en haatzaaien. Er moet nodig een omslag in denken komen in dit achterlijke land. Maar velen willen hun hersens niet gebruiken en blijven (ons meezuigend) achter de rattenvanger van Hamelen (linkse kliek) aanlopen, hun eigen ondergang tegemoet !

  Like

 13. Jan zegt:

  Criminele Marokkanen voelen zich buitengesloten

  Duizenden demonstreren tegen racisme
  De optocht is georganiseerd door het Comité 21 Maart, een groep van verschillende maatschappelijke organisaties. Met de manifestatie protesteren ze onder meer tegen de recente uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over criminele Marokkanen. Veel deelnemers dragen spandoeken met de tekst ‘Wij zijn allemaal criminele Marokkanen’.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22417861/__Protest_tegen_racisme__.html

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: 16.42. uur. Wat knap dat deze Marokkanen zoveel zelfkennis bezitten, door te melden op het spandoek: “WIJ ZIJN ALLEMAAL CRIMINELE MAROKKANEN. Bewijs geleverd whoehahahahaha!

   Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Jan 16:42.
   Goh, kunnen de Nederlanders nu wel met duizenden de straat op om hun ongenoegen te laten blijken?
   Ik vind het heel eng, dat nu het om marokkanen gaat, de Nederlanders met duizenden de straat op kunnen gaan. Maar als het om de vernietiging van onze toekomst en die van onze kinderen gaat, of om de slachtpartijen op christenen door moslims dan zie en hoor je die Nederlanders niet die zich zo inzetten voor de onrechtvaardigheid die de moslim wordt aangedaan.

   Hoe vaak hebben we niet moeten aanhoren dat marokkanen zich niet verplicht voelen om tegen de misdaden van het marokkaanse straattuig te demonstreren, of dat ze het niet nodig vinden om zich daar kritisch over uit te laten?
   Want zij zijn niet verantwoordelijk voor hun gedrag, zeggen ze.
   Maar wel willen ze dat wij hen steunen en voor hen opkomen als er iets is wat niet in hun voordeel is.
   Want wij moeten stelling nemen tegen het uitzetten van hun broeders, want dat kan en mag niet gebeuren.
   Stelling nemen tegen de uitspraken van Wilders, want Wilders discrimineert hen en dat kan en mag niet. Stelling nemen tegen de politieagent die hun ”criminele” broeder neergeschoten heeft, want dat was niet nodig geweest, etc.
   Maar ons zullen ze nooit steunen. Want, waar zijn /blijven ze als er weer een Nederlander door hun volk doodgetrapt is?
   Ze zullen geen demonstratie organiseren om stelling te nemen tegen de misdadige praktijken van hun broeders tegen de autochtone bevolking.

   Het moet allemaal van een kant komen……….ONZE KANT!

   Like

 14. alidas1 zegt:

  Ik heb dat filmpje gezien van die oudere moslim meneer die gaf Wilders gelijk..
  Hij zei ze hadden zelf in moeten grijpen.

  Like

 15. lucky bee zegt:

  Wilders heeft geen fouten gemaakt wat hij zei heeft hij in het begin al gezegd.Fout is de PR van delinkse presse, dat zo te zien heel erg sterk is via kranten en TV.

  Like

 16. Banderes zegt:

  Inderdaad, wie had dit dan moeten zeggen? Of, mógen we er soms niets meer van zeggen? Is het niet wáár dan? Gelukkig, ik ben toch niet gek, want nét voordat ik zou gaan twijfelen aan mijn eigen perceptie lees ik in de krant dat gisteren in Rotterdam-Crooswijk, aan de Frederikstraat drie mannen in elkaar zijn geslagen -in hun eigen huis, notabene- door een groep van 15 “lichtgetinte” hangjongeren met wie zij een paar uur tevoren ruzie op straat hadden. Die gasten drongen -na aanbellen- het huis binnen en sloegen het drietal flink af. Eén van hen moest zelfs per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden…

  Heh heh, wat een geruststelling toch. Écht, we hebben helemaal géén Marokkanenprobleem. Geert zit er vierkant naast met zijn woorden en de anti-geluiden van geschokte politici zijn volkomen begrijpelijk. […sarcasme mode uit]

  En we gaan over tot de orde van de dag. Bedankt Geert, dat je voor ons en námens ons het gewraakte punt toch weer onder de aandacht bracht. Je hebt gelijk. WIJ HEBBEN GELIJK !

  Like

 17. Peter Buitelaar zegt:

  Ik snap niets van alle commotie. Wat kan er fout aan zijn als iemand (Geert Wilders in dit geval) roept dat hij minder criminele Marokkanen wilt in Nederland. Dat willen we toch allemaal! Zelfs alle niet-criminele Marokkanen willen dat.
  Ga zo door Geert, iedereen met gezond verstand zal je dankbaar zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s