Onmin tussen Israël en de VS vanwege de Krim en andere conflicten

Screenshot_20

De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya´alon

(Door: Kybeline)

Waarschijnlijk is voor de meeste lezers deze melding veeleer onbelangrijk, maar zij is een noodzakelijk puzzelstukje voor diegene die overzicht over de situatie in het oosten wil houden. Er bestaat onmin tussen de notoire bondgenoten VS en Israël, omdat de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya´alon zich de verspreking veroorloofde de buitenlandse politiek van de VS treffend te omschrijven. Daar is de Amerikaanse regering kwaad over en verlangt een verontschuldiging.

Ya´alon zei dinsdag dat gezien vanuit het perspectief van de ontwikkeling van de crises in het Midden-Oosten en de contacten met China of Rusland m.b.t. de annexatie van de Krim Obama´s “imago in de wereld wordt gekenmerkt door zwakte”.

Jerusalem Post

Het woord “feebleness” (zwakte) schijnt een voltreffer te zijn. Daarbij behoort systeemloosheid en als gevolg daarvan jachtigheid met het oog op een crisis tegenover de hoofdkenmerken van de wondercultuur islam. In ieder geval is dit ene woord uit de mond van de Israëlische minister kenmerkend voor de huidige situatie. Het drukt meer uit waar we nu staan dan 10 analyses van deskundigen over de Oekraïne. De gevolgen zal de wereld nog merken, ook als Ya´alon tegemoet komt aan de eis van de moslims in het Witte Huis en formeel zijn excuses aanbiedt. Diep van binnen weet de hele wereld dat hij gelijk heeft en dat blijft ook met een verontschuldiging kleven aan Obama en zijn regering.

De scheur tussen Israël en de VS toont echter aan vriend en vijand (NAVO-bondgenoten, Poetin, enz.) de zwakte van de VS. Daarbij komt nog een kwakkelende EU en dit samen vormt ongeveer het grote overzicht.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Moslims, Obama, VS. Bookmark de permalink .

2 reacties op Onmin tussen Israël en de VS vanwege de Krim en andere conflicten

 1. koddebeier zegt:

  Met Amerika als ‘vriend’ heb je geen vijand meer nodig !!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Tja dat is niet politiek correct wat Moshe Ya´alon daar zegt maar wel de waarheid.
  Het is niet ander dan dat de USA niet sterk voor de dag kan komen want om werkelijk iets te betekenen in het Ukraine conflict moet je ten eerste militair maar ook financieel capabel zijn om op te treden en dat laatste schort er nogal aan bij de USA, want door de bemoeienissen over de halve wereld zijn de kosten totaal uit de hand gelopen met het gevolg dat het leger zijn werkelijke slagkracht kwijt is.
  Een tandeloze tijger dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s