30 maart 2014 in Brussel: de manifestatie

Screenshot_13

De Internationale Commissie van Europese Burgers (ICEC) organiseert en promoot een manifestatie op 30 maart 2014 in Brussel om de vastberadenheid  van Europese burgers te tonen bij de verdediging van de democratie en de inachtneming van de Universele Rechten. De Europese burgers beklemtonen dat zij niet alleen de diversiteit van de verschillende Europese naties  respecteren, maar dat het ook moet worden gezien als een specifiek karakter van de EU, bijgevolg ligt het aan de basis van haar principes en doelstellingen.

Als onderdeel van een reeks acties die door de ICEC in de verschillende Europese landen werd georganiseerd, zullen op de manifestatie op 30 maart 2014 in Brussel honderdduizenden handtekeningen worden afgeleverd voor de uitvoering van het zelfbeschikkingsrecht: www.europeancitizensdecide.eu.

Jean Monet, één van de stichters van de Europese Unie, verklaarde:”De Unie is niet die van de staten maar van haar volkeren en burgers”.
Een Europese Unie, gebaseerd op de waarden van Rechtvaardigheid, Vrijheid, Gelijkheid en Vrede. Onder de democratische vlag van respect en vriendschap onder de volkeren zullen we daarom aantonen dat miljoenen Europese burgers, zoals de Catalanen, problemen en zelfs bedreigingen tegenkomen als ze het universele recht op zelfbeschikking willen uitdrukken. Dit is niet alleen een belediging voor de Catalanen, maar ook voor alle Europese burgers, want het is op het Europese grondgebied dat dit recht met voeten wordt getreden. Martin Luther King zei:’Elke onrechtvaardigheid is een bedreiging overal’.

De Europese Unie, die in 2012 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, heeft alle internationale verdragen over universele rechten ondertekend, zoals ook die over zelfbeschikking. En daarom zullen we op 30 maart 2014 (anderhalve maand voor de Europese verkiezingen) samenkomen om de wereld te tonen dat wij vastberaden het recht op zelfbeschikking voor de burgers van de Europese naties zullen verdedigen, daar waar een sociale en/of politieke meerderheid dit wil en zonder de bedreiging van catastrofale gevolgen bij een positief resultaat, want dit zou elke neutraliteit schenden. Zoals in de slogan van de manifestatie wordt beklemtoond: ‘Het gaat om de democratie.’

Rechtvaardigheid, Vrijheid, Gelijkheid en Vrede zijn de basiswaarden van de EU en die waarden zien we als de onze en als Europese burgers eisen we die op voor de politieke systemen in onze landen.
We zullen manifesteren voor de Europese instellingen die juist borg moeten staan dat deze waarden niet alleen maar bewonderenswaardige idealen zijn. Anderhalve maand later vragen de Europese instellingen om te kiezen voor wie ons zal vertegenwoordigen. In het respecteren van de rechten moeten de Europese instellingen hun waarde tonen, niet alleen in verkiezingsslogans.
De Europese instellingen zijn geen culturele, maar wel politieke instellingen die de verplichting hebben hun politieke verantwoordelijkheden, die ze zelf hebben onderschreven, op te nemen. Deze verantwoordelijkheden gaan verder dan het uithangen ervan op hun officiële kantoormuren. Hun enige plicht is ervoor te zorgen dat de rechten door de Europese burgers, in alle vrijheid en zonder dwang of afdreiging, uitgeoefend worden.

Wij beseffen dat het verzet van enkelen tegen een mogelijke onafhankelijkheid voor Catalonië moeilijkheden kunnen veroorzaken, maar we zullen nooit aanvaarden dat de Catalanen het recht wordt ontzegd om op een vreedzame en democratische wijze te stemmen als dit de wens is van het volk.
Het is bekend dat een meerderheid van Catalanen de onafhankelijkheid van Catalonië wil, maar zelfs een groter aantal Catalanen is voorstander om hierover een referendum  te organiseren. Het is essentieel dat we niet terugkrabbelen, zelfs niet bij moeilijkheden en ondemocratische oppositie. Wij weten dat we een natie zijn, we kennen onze rechten en we zullen die uitoefenen.
Daarom nodigen we alle burgers uit om hun recht om te kiezen voor zelfbeschikking, ja of neen, te komen uitdrukken in Brussel, en niet alleen hen die de onafhankelijkheid van Catalonië nastreven. Wij geven hun die kans. Kortom, dit is een manifestatie voor democratie om de ja/nee campagnes de kans te geven hun politieke keuzes uit te drukken, zonder anachronistisch veto. Wij leven in de 21ste eeuw!

ICEC onderschrijft ten volle de verklaring van Václav Havel: ‘Hoop is geen garantie op succes, maar de overtuiging dat wat wij doen juist is en zinvol, wat de uitkomst ook moge zijn.’ Want het resultaat ligt in onze handen, laat het niet aan anderen over. Kom naar Brussel, het gaat om democratie.

Bron:
ICEC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op 30 maart 2014 in Brussel: de manifestatie

 1. s breget zegt:

  Geweldig deze twee uiterste kanten ,de vrijheid van volk en de DICTATUUR van Brussel

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Ook de Telegraaf nog maar snel met
  armutzaaiers verhaaltjes van de arme
  Marrokaanse nestbroed drukken !’

  Scholen moeten praten over Marokkanen’
  DEN HAAG –
  Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) en
  docente Fati Benkaddour roepen docenten op
  om in de klas gesprekken te voeren over het
  bestaansrecht van Marokkaans-Nederlandse
  kinderen in Nederland. Hieraan is grote behoefte,
  zo blijkt uit de verzoeken die zij krijgen van ouders
  na de uitingen van PVV-leider Geert Wilders.
  Ook kinderen van autochtone ouders vragen waarom
  hun Marokkaanse vriendjes huilen en bang zijn.
  Alle ouders moeten bij scholen aandringen op
  lessen en schoolgesprekken, vinden Marcouch en Benkaddour.
  De twee bieden aan om de lessen of schoolgesprekken
  te begeleiden en om Marokkaanse opinieleiders en
  kaderfunctionarissen te trainen. Marcouch heeft veel
  docenten geholpen na de aanslagen op 11 september 2001.
  Benkaddour heeft een boek geschreven onder de titel
  Hoe overleef ik Nederland, met 99 ideeën voor Marokkaanse jongeren.

  Like

 3. fleckie zegt:

  bedenk wel’ ::’DICTATORIALEN ‘ -LATEN -NIET!- MET- ZICH- -“SOLLEN”!-

  Like

 4. fleckie zegt:

  en als men dan toch NAZIMETHODES aan integere mensen ‘toedicht,’die net het ‘ tegenovergestelde ‘van de hedendaagse Nazis zijn,,;;;HITLER schrok er niet voor terug,na likwidatie-bevelen, o.a.ook ‘eigenhandig’ zijn (vermeende) tegenstanders te laten VERDWIJNEN,”AUF BEFEHL”.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Laten we ze een poepje laten ruiken, stelletje dictatoren

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel geeft exact aan wat er mis is met de eussr. De eussr is geen democratie, maar een dictatuur, waar de “volkswil”, wordt afgewezen en een rode elite bepaalt!

  Like

 7. een patriot zegt:

  Hamer en beitel meenemen en de Babylonische paleizen tot de grond toe afbreken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s