Bomvolle Stadsschouwburg op Vlaams Belang-meeting

Screenshot_1

Het Vlaams Belang hield zondag zijn nationale partijmeeting. Hoewel de noodgedwongen afwezigheid van Geert Wilders werd betreurd, dankte Gerolf Annemans zijn onvoorwaardelijke inzet voor een Europa van vrije naties.

Wie er bij was, weet het beslist. Het was vandaag drummen in de Antwerpse Stadsschouwburg. Zo’n 2000 Vlaams Belang-leden kwamen hun Vlaams-nationale batterijen opladen. In haar welkomstwoord wees senaatsfractievoorzitter Anke Van dermeersch op de hoopgevende boodschap van de Nederlandse PVV-leider, die de laatste dagen door de linkse gedachtepolitie bij het grofvuil werd gezet. “Net zoals Geert Wilders moeten ook wij moed hebben, leeuwenmoed. Wij moeten onze rechten en vrijheden verdedigen.”

“Rampen worden niet gevierd”

In zijn onnavolgbare stijl stelde Antwerps thuisspeler Filip Dewinter de zaken nog eens scherp. “Wij, Vlamingen, zijn gastvrij en nodigen graag gasten uit bij ons thuis, maar de gasten hebben het huis overgenomen  en eten onze ijskast leeg. Wij willen het huis terug.” Hierbij hekelde Dewinter de honderden feestelijkheden – op kosten van de belastingbetaler – naar aanleiding van 50 jaar immigratie. “50 jaar immigratie moet niet gevierd worden, want rampen worden niet gevierd maar herdacht.”

Screenshot_12

Keuzevrijheid

Ook jong talent Barbara Pas sloeg er opnieuw in de vlam in de pan te doen slaan. In een uitvoerige uiteenzetting maakte ze komaf met de goed-nieuws-show van de Vlaamse en federale regeringspartijen. Hierbij verwees ze onder meer naar de zieltogende soup omtrent de keuzevrijheid bij de naamwetgeving. “Waar is de keuzevrijheid om uw goederen te verdedigen als men uw eigendommen komt stelen?  Waar is de keuzevrijheid om bepaalde belastingen niet te hoeven betalen, omdat die worden aangewend voor personen die nooit aan het systeem hebben bijgedragen? Waar is de keuzevrijheid voor een openbare omroep die partijen doodzwijgen of er in het beste geval alleen maar leugens over verspreiden?,” aldus een sterke Pas. Afsluitend riep ze de aanwezigen op volgende week zondag massaal af te zakken naar de onafhankelijkheidsbetoging in het Brusselse Jubelpark.

Meer Vlaanderen, minder immigratie

In zijn slotwoord zette Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans de puntjes op de i: “Het Vlaams Belang zal – net zoals vroeger – de problemen in onze samenleving blijven benoemen. Dat betekent dat wij ook vandaag luid en duidelijk zeggen: meer Vlaanderen, minder immigratie. Vlaanderen moet Zwitserland worden en – zonder dat de EU ons komt afdreigen – grenzen kunnen stellen aan de immigratie.

Screenshot_10

In het vervolg van zijn betoog sprak Annemans een dankwoord uit aan het adres van Geert Wilders die als een van de eersten het begrip Vlaamse onafhankelijkheid hanteerde, over de Heel-Nederlandse samenwerking zinnige dingen zegde en tenslotte mee het pad effende naar een samenwerking van de EU-kritische partijen in het Europees parlement. Met de Europese verkiezingen voor de deur stelde Annemans dat we ons op een historisch kruispunt bevinden. Met zijn Europees standpunt gaat het Vlaams Belang andermaal voorop en spreekt het waar anderen zwijgen: “Wij houden van Europa en net daarom verzetten we ons tegen een Europese superstaat die Europa om zeep helpt.”

Het gaat op 25 mei over vrijheid: “de vrijheid met name om opnieuw zelf te beslissen over onze eigen grenzen, onze eigen centen en onze eigen toekomst.”

Screenshot_2

Bron:
Persdienst Vlaams Belang

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Nationalisme, Vlaams Belang, Vrijheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bomvolle Stadsschouwburg op Vlaams Belang-meeting

 1. rakkertje zegt:

  Lang leve Vlaams Belang !!!

  Like

 2. alidas1 zegt:

  Goed zo Vlaams belang blijf op je standpunten staan net als Wilders

  Like

 3. Cathja zegt:

  Een prima geluid! Volhouden!!

  Like

 4. leo zegt:

  ze zullen hem niet temmen !!

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Inderdaad dit zijn nog mensen die voor de eigen autochtone bevolking opkomen.
  Ga Zo Door!

  Like

 6. Jan Van zegt:

  Eigenlijk zou er een Nederlandse afvaardiging moeten zijn op 30 maart!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Mijn stem hebben ze, go, go!!!

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Hij wordt in Belgie net zo uitgesloten als de PVV en Wilders hier bij ons door alle andere partijen.

  Like

 9. john zegt:

  De enige partij die de zaken benoemt zoals ze werkelijk zijn. Zowel wat betreft EU, het zieke België dat uitsluitend nog leeft uit de hand van Vlaanderen, de immigratie en noem het maar op .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s