Oost west thuis best

Screenshot_6

(Door: egres)

Over de ‘minder Marokkanen’-uitlating is inmiddels al zoveel gezegd dat je zou verwachten dat inmiddels wel enige ‘minder Marokkanen-moeheid’ zou zijn ingetreden. Maar dit schijnt vooralsnog niet zo te zijn. De hetze waar Wilders zich over beklaagde lijkt (ook vandaag, zondag) nog niet over haar hoogtepunt heen. Dat Wilders het gewaagd heeft etnisch onderscheid te maken  – te discrimineren – betekende natuurlijk een ontoelaatbare schending van conventie. En om zijn uitspraak af te sluiten met de toezegging “dat gaan we dan regelen” gold als een verzwarende bijkomstigheid. ‘Een loze belofte’, ‘goedkoop’, zo sneerde men.

Naast het voorspelbare Nazi-Leitmotiv dat door een al even voorspelbaar kabaal van vijfde colonisten door de hele discussie gesponnen wordt, dragen sommigen ook wat meer serieuze bezwaren aan tegen de woorden van Wilders.”Onze Marokkanen zijn Nederlandse staatsburgers”, zo opinieerde dagblad Trouw. Uitzetting kan en mag niet aan de orde zijn;om juridische, praktische en morele redenen.

En het kan niet ontkend worden dat er nogal wat haken en ogen zouden kleven aan een eventuele effectuering van zijn plannen, mocht het Wilders ooit gegeven worden zulks te beproeven. Er is sprake van internationale verdragen, Europese regelgeving en de vraag natuurlijk of het ‘moederland’ haar ‘verloren zonen’ wel terug zou willen.

Maar als we ons op voorhand al hullen in defaitisme is er natuurlijk geen hoop. Gaan we daarentegen uit van de stelling ‘waar een wil is, is een weg; kan niet is dood’, dan gloort er nog licht aan het eind van de tunnel. Ja,we zouden misschien uit de EU moeten stappen en ons VN-lidmaatschap moeten opzeggen om tot de uitvoering van Wilders’ gewraakte plannen te geraken. Maar dit zijn geen offers of onoverkomelijke bezwaren; het zijn integendeel juist éxtra bonussen.

Ook moeten we de praktische moeilijkheden niet overdrijven. Idi Amin zette indertijd zijn gehele Aziatische bevolking het land uit. Een geflipte zwarte kannibaal die zich zonder moeite ontdoet van een ongewenst element, maar voor ons zou iets vergelijkbaars te hoog gegrepen zijn? Dat riekt naar racisme.

Bovendien is het nog niet gezegd dat de toevlucht gezocht zou moeten worden in dwang. Drang zou al heel goed kunnen volstaan. En wederom zijn het Afrikaanse precedenten die ons de weg wijzen. In Zimbabwe zijn 200.000 blanken (meer dan 60% van het oorspronkelijke aantal) en in Zuid-Afrika zelfs één miljoen hun geboorteland, hun enige vaderland, ‘uitgeleid’. Geen razzia’s,geen containerschepen. Slechts een overheidshandelen dat als één groot ‘emigratie-aanmoedigingsbeleid’ omschreven kan worden.

Maar in tegenstelling tot Mugabe en het ANC zouden we ons niet hoeven te verlagen tot de Kristallnacht-tactieken die daar uitgedokterd zijn en worden: de fysieke aanvallen, door de staat aangemoedigd, gefaciliteerd en bekostigd. Een totaalverbod op de islam zou hier, zo mag men aannemen, al geheel eigenhandig het gewenste effect sorteren. Zouden veel moslims in Nederland immers verstoken willen blijven van moskeeën, halal-etiketten en islamitische scholen als zij met alle gemak van de wereld in België of Frankrijk op de oude voet verder kunnen?

Dan de kwestie van de morele bezwaren. “Ze zijn hier geboren”, “Marokko is het buitenland voor ze”; de afgezaagde tegenwerpingen kunnen we inmiddels dromen. Wie echter beweert dat ‘onze Marokkanen’ cultureel vervreemd zijn van een ‘land dat ze niet kennen’, is óf heel naïef, óf hoopt stiekempjes op de naïviteit van anderen. Maar de vraag is natuurlijk ook te stellen waarom al deze bezwaren niet geventileerd werden toen de migratiestroom de andere kant op ging – d.w.z. naar Nederland tóe.

Sowieso moeten we ons geen schuldgevoel laten aanpraten. De ware schuldigen zijn natuurlijk de Nederlandse volksverraders die ons op een kwade dag het multiculturele fait accompli presenteerden. En natuurlijk de voormalige gastarbeiders zelf. Dachten zij werkelijk dat de autochtone bevolking tot in het oneindige gedwee zou toezien hoe zij in eigen land achtergesteld en van datzelfde eigen land beroofd werd?

En in die laatste twee punten is ook waar het échte onrecht te ontdekken valt: ons zelfbeschikkingsrecht dat ons (door het buitenlander stemrecht) wordt ontnomen. Onze erfenis ook die ons ontfutseld wordt. Volksvreemden die hun plaats totaal niet kennen en nu brutaal opeisen wat door het bloed, zweet en tranen van ónze – en niet hun – voorouders is opgebouwd. Het is als een vader die zijn erfenis niet nalaat aan zijn eigen kinderen, maar aan die van de buurman – het is onlogisch, het is strijdig met alle dictaten van moraliteit.

Eén ding valt Geert Wilders ondertussen misschien wel te verwijten. Hij heeft de etnische dimensie weliswaar benoemt en dat was een belangrijke vooruitgang. Maar in plaats van te focussen op de ander had hij wellicht beter vanuit de eigen (blanke) identiteit kunnen vertrekken. Was het effect niet eender geweest (maar met een vriendelijker bijklank) als hij had gezegd: “We worden niet gedreven door een haat jegens de ander, maar slechts door een liefde voor de eigen mensen” ?

Door:
egres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Criminaliteit, Demografie, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Geert Wilders, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Naïviteit, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oost west thuis best

 1. lucky bee zegt:

  Oost west thuis best kan alleen functioneren, als alle Marokkanen en Moslims van ons land verdwenen zijn.Zo ziet de waarheid er uit.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Wat een intrigerend betoog is dit! Je moet het een aantal keren zorgvuldig nalezen on er naderhand mee in te stemmen. Een waardevolle bijdrage Egres!
  Ik ben benieuwd naar de reacties die er op gaan volgen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Interessant artikel van egres. En er staan zeker heel goede opmerkingen in.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Oost West, thuis best. Maar wie voelt er zich nog thuis in Nederland ? De Nederlanders, of die agressieve Marokkanen. En wie word er nu feitelijk gediscrimineerd. Zo de waard is vertrouwd ie zijn gasten. Maar wat een rare gasten hebben wij toch, en zelfs de waard is niet te vertrouwen. Zoals mijn overleden vader altijd zei; wees vertrouwd, maar vertrouw niemand !

  Like

 5. Jan zegt:

  Marokkanen behoren tot het blanke ras, dus het geleuter van Mocro’s over racisme deugt al niet.

  En eh, Thuis inderdaad best: steden aan het water; vind Appingedam:

  Like

 6. Azraël zegt:

  Hallejula………..of zoiets.

  Like

 7. alidas1 zegt:

  Vraag nu eens aan een Marokkaan die hier geboren is dus eigenlijk een Nederlander
  Voel je, je Nederlander of Marokkaan wat zal hij zeggen?

  Like

 8. Jade zegt:

  Goed stukje, vooral deze zin:
  “Het is als een vader die zijn erfenis niet nalaat aan zijn eigen kinderen,
  maar aan die van de buurman”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s