OPROEPEN TOT HAATZAAIEN IN DE KERK!

Screenshot_1

(Door: Martha N.)

Uiteraard TEGEN Wilders gericht, maar ook tegen al de mensen die achter het behoud van culturele waarde van eigen vaderland en vrijheid staan! Weten de “gelovigen” die naar deze bijeenkomst gaan wel WAT ze doen en waar ze aan meewerken..?

JUIST..!
Deze zgn. gelovigen, die nu bijeenkomen om tegen racisme te getuigen met de hulp van hun Heer , werken zelf nu mee aan haat zaaien! Haat zaaien tegen één man en daarbij in zijn kielzog een heel grote groep Nederlanders, die eenzelfde gedachte koestert. Deze verguisde groep “Vaderlanders” staan voor Vrijheid en behoud van eigen land, zij zijn tegen nog meer toestroom van allerlei immigranten (voornamelijk profeet aanhangers), tegen nog meer geld naar nutteloze doelen, kortom: Zij staan achter ons Nederland! We zitten vol, mag niet gezegd! Deze mensen zijn PVV´ers en in feite zijn het DEZE mensen die werkelijk “bedreigd” worden! Aan alle kanten belaagd door de ophitsende woorden van bange regeringsleiders en nu ook nog de Kerk.

De gezamenlijke kerken in Nederland komen zondagmorgen in verzet tegen toenemend haat zaaien en racisme in Nederland. Dat doen ze tijdens een oecumenische viering in de Kloosterkerk in Den Haag. Directe aanleiding voor het organiseren van de bijeenkomst was het gedrag van PVV-leider Geert Wilders woensdagavond. Die liet aanhangers scanderen dat ze „minder, minder, minder” Marokkanen in Nederland willen. Maar de kerken willen zich zondag niet speciaal tegen Wilders keren, want dan zouden ze zich net als hij schuldig maken aan stigmatiseren, vindt de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), organisator van de bijeenkomst. (Wat een goedheid).

Laat de Kerk, van welke geloofsrichting dan ook, zich eens verdiepen in hun eigen geschiedenis. Een geschiedenis van bloedvergieten en “geloof je niet wat ik geloof dan sla ik je de schedel in”! Heeft Geert Wilders daadwerkelijk mensen afgemaakt..? De PVV-mensen..? Nee, dat doen de Marokkanen wel, denk aan de mishandeling door broers van hun eigen zusters, omdat deze jonge vrouwen zich willen aanpassen aan de westerse wereld..! Het is hun cultuur hun zuster tot de orde te roepen of zelfs te doden..! Denk aan de oneer… wanneer vrouwen zich willen integreren!

NEE, de gezamenlijke Kerken willen zich in hun dienst  niet speciaal tegen Geert Wilders richten…. Nee, maar ze doen het wel! In feite is dit “discriminatie” van een bepaalde groep en niets anders!

De gezamenlijke Kerk vaardigt een HAATBAN uit tegen deze groep, dus tegen de mensen die tegen nog meer criminaliteit en volstoppen van eigen land zijn.

Tijdens de viering in de Kloosterkerk zullen vier mensen spreken en er zal een gospelkoor zingen. Er zijn vertegenwoordigers van alle gezindten aanwezig. Ook joodse en islamitische gelovigen doen mee. De organisatie sluit niet uit dat er ook toehoorders uit andere landen komen, aangezien die toch al in Den Haag zijn voor de nucleaire top die maandag begint. Uiteraard komen er moslims, dit is een kans! Van de Joodse gemeente had ik niet anders verwacht, zij voelde de bui al aankomen en heeft zich gelijk gedistantieerd … ik heb hier een woord voor, maar zal het niet gebruiken. Wat zal deze bijeenkomst een groot succes blijken. Alle geloven eensgezind verenigd… eindelijk dan toch een succes, dankzij de woorden van Geert Wilders. Zij mogen hem wel dankbaar zijn.

Het is een grote schande deze bijeenkomst! Komen de gezamenlijke Kerken ook tezamen wanneer christenen in andere landen door moslims worden afgeslacht..? Komen de gezamenlijke Kerken ook bijeen in een actie om haat zaaien tegen mensen die voor eigen land opkomen tegen te gaan? Komen de gezamenlijke Kerken ook bijeen om te protesteren tegen Marokkaanse loverboys, tegen de drugshandel door Marokkanen, die Nederlandse jongeren aan hun verslaving helpen..? Komen de gezamenlijke Kerken ook bijeen om het voor de jonge meisjes die lastig gevallen worden op te nemen en een halt toe te roepen aan de discriminatie door moslims (w.o. Marokkanen zeer sterk vertegenwoordigd zijn) van Nederlanders en hun families, voor de Nederlandse vrouwen die beschimpt worden, voor ouderen die lastig gevallen worden, invaliden die uit hun rolstoel getrapt worden?

De gezamenlijke Kerken moesten zich schamen!

Worden er in de moskeeën acties gehouden tegen deze misdadige Marokkanen en moslims..? Wordt ze daar tot een halt geroepen..? Wordt hen door de imam verteld dat wij en zij in vrede samen moeten leven? Wel zeker van niet! Hoe kan die haat tegen ons (we spreken alleen over Nederland) anders ontstaan? www.telegraaf.nl

Deze bijeenkomst van de gezamenlijke Kerken voedt juist de haat! Waar zit het verstand van de “gelovigen en leiders” van de gezamenlijke Kerken? Wilders heeft de Joden nooit een kwaad hart toegedragen. WAT doen de Joden om tegen haat zaaien te protesteren (dus tegen Wilders)? Joodse groeperingen in Nederland hebben gelijk hun rug gekeerd naar Wilders, terwijl zij zelf last van haat zaaien hebben.

Al deze Kerkelijke mensen dragen de Here in hun hart, maar niet hun eigen volk,een volk dat te maken heeft met de criminaliteit gepleegd door Marokkanen en anderen, in dit land van melk en honing, tenminste voor de binnenkomers. De Honing wordt geleverd door de nijvere Nederlanders.

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Christendom, Dhimmitude, Geert Wilders, hersenspoeling, Hypocrisie, Islamisering, Linkse joden, Linkse Kerk, Naïviteit, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

51 reacties op OPROEPEN TOT HAATZAAIEN IN DE KERK!

 1. harrynl007 zegt:

  Die zogenaamde christenen zijn nog dommer als ik dacht. christen dom.
  Uitstekend artikel Martha!!

  Like

 2. 4sjun zegt:

  Kerkmensen die iets beter bekend zijn met hun eigen bijbel lazen vanochtend de tekst uit Mattheus 6:

  1 Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet. 2 Dus wanneer je aalmoezen geeft, bazuin dat dan niet rond, zoals de huichelaars doen in de synagoge en op straat om door de mensen geprezen te worden. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. 3 Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. 4 Zo blijft je aalmoes in het verborgene, en jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.
  5 En wanneer jullie bidden, doe dan niet als de huichelaars die graag in de synagoge en op elke straathoek staan te bidden, zodat iedereen hen ziet. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. 6 Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

  Wie de bijbelse overleveringen serieus neemt zal zich niet voor elk PKN initiatief lenen. Sterker nog, misschien moet diegene de plaatsvinden omkering in die wereld aan de kaak gaan stellen.

  Like

 3. 4sjun zegt:

  de plaatsvindende omkering in die wereld aan de kaak gaan stellen.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Zolang er nog boodschappen verspreid worden in een kerk zo als sommige (ook op deze site, voor de getrainde lezer) menen te moeten verkondigen, zal er weinig veranderen.
  Zelfs hier valt het soms niet eens mensen op.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel Martha! En de kerken moeten maar eens nadenken over dit feit: WILDERS HEEFT NOG NOOIT OP EEN FOTO GESTAAN MET 5 AFGESLAGEN HOOFDEN! Laat ik het daar maar bij laten, want ik kook van GIF!

  Like

 6. Jan zegt:

  PKN’ers zijn niets anders dan verloederde Christenen* waarvan het gros niet weet dat hun bron het Jodendom is. Daarom zijn zij nu beland van de Rode Taliban, heulen met het woestijnvolk en komen tot debiele opmerkingen als ‘laten wij God allah noemen.’
  * Het OT wemelt dan ook van het antisemitisme en de Christelijke kunst in kerken is er van vergeven.
  http://www.zwst4you.de/geschichte_der_juden_in_deutschland/kapitel21.html

  (Bijzonder. Toen ik ‘woestijnvolk’ typte ging de spellingscontrole werken en werd voorgesteld dit woord door ‘woestijnratten’ te vervangen)

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Niet in mijn kerk daar wordt nog steeds de 10 geboden voorgelezen voor dat de Preek begint.

  Like

  • BertG. zegt:

   En dat is nou net het probleem met die god van jou kerk die geen enkele tolerantie kent.
   Anders moet je niet zeuren en heb je het verdient bij niet naleving hiervan.
   Ongeacht welk geloof je ook hebt. christelijk of Joods.
   Eigen schuld, dikke bult. Had je ze maar moeten naleven die 10 geboden.
   Zo iets was het toch?

   Like

 8. wim van rooy zegt:

  Zouden de gezamenlijke kerken eens niet willen bijeenkomen om de vervolging van christenen wereldwijd door de islam te veroordelen? Neen, Wilders – of hoe alle verhoudingen in de postmoderniteit zoek zijn.

  Like

  • Martha N zegt:

   Wim van Rooy, juist…
   Laten de gezamenlijke Kerken eens samen komen om de Christenvervolging te veroordelen.
   Laten ze eens hulp bieden aan hun mensen die in doods-nood zijn..!
   Ze blijven liever op een veilige afstand en vallen alleen mensen aan die geen wapens hebben, alleen een overtuiging.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  On Topic: Moslims overvallen christelijke kerk in Kenia; http://www.pow.ned.nl En nu ben ik benieuwd of de PKN, de Wereldraad van Kerken, het CDA, de SGP de CU, en de andere HUICHELAARS van PvdA,VVD en D66, zich ook laten horen? Niets…………te horen, geen kik!

  Like

 10. Rick zegt:

  Tsja,,,de kerk; broedplaats van pedofielen 😉

  Like

 11. Ineke zegt:

  Betrokken kerken hebben vast de tweede brief van Johannes overgeslagen waar het gaat over de vele misleiders en de antichrist, de islam dus die in een bepaalde taal als 666 wordt geschreven. ‘Een ieder die niet blijft in de leer van Christus heeft God niet; wie in die leer blijft heeft zowel de Vader als de Zoon. Indien iemand tot u komt en deze leer niet brengt ontvangt hem niet in uw huis (land) en heet hem niet welkom. Want wie hem wel welkom heet heeft deel aan zijn boze werken’. Verder is Geert Wilders meer christen dan dat samengeraapte zooitje in de kerk. Tenslotte, wie Israël zegent zal gezegend worden geldt juist vandaag de dag. Zeker weten.

  Like

 12. gielah zegt:

  Ik heb vanmorgen via de televisie die belabberde anti-Wilders kerkdienst beluisterd en bekeken.
  Inderdaad heeft niemand de naam van Geert Wilders genoemd.
  Burgemeester van Aartsen sprak het openingswoord.
  Joden, boeddhisten, hindoes en gehoofddoekte moslimdames zaten broederlijk en zusterlijk naast elkaar in de banken.
  Mooie muziek, waarin het vaak over ‘licht’ en ‘samen’ ging werd smaakvol ten gehore gebracht.
  Besef van eigen Gutmenschlichkeit was van alle ‘beschaafde’ gezichten af te lezen.
  Ik ben me desondanks rot geschrokken.
  Normaliter begint een protestantse eredienst met de woorden:
  ‘Genade zij u en vrede van God onze Vader….’, maar nu hoorden we:
  ‘Genade en vrede zij ons van God de Schépper’.

  Maakt dat iets uit, dan?
  Nou en of!
  De koran leert, dat God geen Zoon hééft… en dat Hij dus véél is, maar in elk geval géén Vader!
  Op de moskee, die op het Joodse tempelplein in Jeruzalem gebouwd is, staat in het Arabisch te lezen:
  ‘God hééft geen Zoon’.

  Men heeft dus bewust de christelijke belijdenis, dat God de Vader van Jezus én van alle gelovigen is, weggelaten…. om niet de gelovigen in de koran te schofferen.
  Het was een 100% knieval voor allah en de islam.

  Dat is geen kleinigheid.
  Mocht er in tijden na de onze nog eens een betróuwbaar boek over de kerkgeschiedenis verschijnen, dan zal daarin deze dienst op 23 maart 2014 om meer dan één reden een pikzwarte bladzijde in de historie van de kerk genoemd worden.
  Ik hoop niet dat de schrijver dan ook moet vermelden: ‘Hierna nam het verval alleen nog maar toe… als aanloop van de vervolging op alle christenen, die nog onverkort aan de boodschap van de Bijbel vasthielden’.

  Like

  • Martha N zegt:

   Gielah, dank je, ik heb het gemist.

   Goed opgemerkt van je, het is niet te geloven…

   Like

   • Martha N zegt:

    Gielah nog even terug, dit is echt heel erg goed van je om dit te constateren…
    Ik ben niet bijbel woord vast, weet wel het een en ander van kerkelijke geschiedenis en daarvoor. Wil je wat vragen, indien je wilt mag je mijn adres vragen bij de webmaster.

    Like

   • BertG. zegt:

    Kan ook niet echt missen. Zo iets opmerken. Gezien haar beroep, meen ik.

    Like

  • bigljohn zegt:

   De protestantse kerk die verword tot een sub moskee, evenals de katholieke pedo kerk.
   Voor ons is de maat bijna vol. Eerst dat pedo gebeuren, en nu die allah er ook nog eens bovenop. Als dit de standaard gaat worden voor de kerken, laten mijn vrouw en ik ons als lid uitschrijven van eerstgenoemden kerken. Wij willen niets te maken hebben met die smerige allah belijders, en zeer zeker niet als onze eigen kerken verworden tot sub moskees waar vereerders van die duivel welkom zijn. Geen acties worden door de kerken ondernomen voor de honderduizenden vervolgde en vermoorde christenen in de wereld, maar wel sympathie voor hun moordenaars en symphatisanten. Ik stuurde al een vlammend protest op forums van verschillende kerksites, maar kreeg tot op heden natuurlijk geen reactie terug.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ bigLjohn: 16.34. uur. Ben het geheel met je eens John. Ik twijfel ook, of ik nog langer lidmaat ben van een PKN, dat BUIGT EN KNIELT VOOR DE SATAN ALLAH en zijn volgelingen. De maat bij mij is bijna vol!

    Like

  • delamontagne zegt:

   wist niet ,t werd op tv uitgezonden! (uitzending gemist ? )
   valt nog mee ze niets uit die quran voorlazen. NIETS VERBAAST MIJ EIGENLIJK NOG……..

   Like

  • s breget zegt:

   Gielah . ik heb het niet opgemerkt ,bedankt

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   ik heb t gelijk aan Geert doorgestuurd Gielah mèt jouw txt als eerste zodat ie weet wat ik bedoel onder zijn aandacht te brengen! Knap van jou!

   Like

   • BertG. zegt:

    Antwoord zal ik er nooit op krijgen. Daar ga ik al blind van uit. Gezien sommige reacties.
    Maar waarom zijn er vele reageerders er toch mee bezig om de PVV proberen te koppelen aan iets wat met een kerk of bijbel te maken heeft?
    Meer dan dat NL bestaat uit een Joods-christelijke traditie is er nooit beweert.
    En daar ben ik heel erg blij mee. Dat zij die koppeling nou eens niet maken.
    Of het nou een kerk is of de plaatselijke padvinderij club is die meent er een mening op nou te moeten houden. Wat mij betreft is daar weinig verschil in. Wie wil het weten. Ik niet.

    Like

 13. tjonge zegt:

  de kerk, allemaal stockholmsyndroomlijders…

  Like

 14. Martha N zegt:

  Goed gevonden deze afbeelding.
  De vos die de passie preekt en de haan die drie keer kraaide.
  Het grote verraad.
  Dit doet niets af aan het feit dat er liefde bestaat tussen bepaalde diersoorten…

  Like

 15. gielah zegt:

  @Martha N.: Ik heb een verzoekje om uw e-mailadres aan meneer Bron verstuurd, hoor!

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Bravo Martha N!

  Ik kon het emotioneel niet opbrengen de verslaggeving van deze ”vredesdienst” zelf te volgen, want ik moet mijn bloeddruk in de gaten houden en wat voor nut heeft het wanneer ik beeldbuis aan flarden sla om mij wat af te reageren?

  De vrede die men in het Westen wil verwerven en bewaren heeft een heel duur prijskaartje, want de bestaande maatschappij past zich ONOPHOUDELIJK aan in de vorm van ÉÉNZIJDIGE , STAPSGEWIJZE CONCESSIES op alle mogelijke gebieden, net zo lang totdat men vergeten is wat of wie men oorspronkelijk was

  Dat gebeurt dus, godbetert, ook op DE plek waar men religieuze medicatie tegen de islamisering had moeten ontwerpen en de maatschappij aanbieden, in de kerken dus.

  Maar het is natuurlijk gemakkelijke de GEESTVERWANTEN van degenen die de christenen vervolgen, verkrachten, van hun kerken beroven, die hun huizen in brand steken en die de christenen verdrijven of vermoorden in de watten te leggen.Mensen die ik nog NOOIT voor de christenen heb horen opkomen en die hun geloofsgenoten NOOIT massal en indringend oproepen om met hun misdrijven te stoppen!.
  Nee, samen huilen met de wolven in het bos, totdat het kerkvolk mede wolf is geworden. Verachtelijk volk! Spreekwoordelijk zou je haast zeggen dat de daden van dit progressieve kerkvolk als een wolken met de geur van rottend vlees opstijgen naar de hemel.

  Like

  • Henk.V zegt:

   correctie:

   Maar het is natuurlijk gemakkelijkeR…

   Like

  • Martha N zegt:

   Henk V, ik heb gisteren de uitzending van deze dienst in uitzending gemist gevonden.en voor een groot deel gevolgd.
   De kerk was vol, maar ik zag slechts drie moslimas, Twee met hoofddoek en in het midden 1 zonder. Deze kwamen steeds weer in beeld.
   Het aantal moslims viel dus wel mee. Allemaal erg opgeklopt,. In ieder geval gaat het om de dienst op zich en de bedoeling ervan.
   Twee mensen van het Leger des Heils waren er ook dacht ik.

   Gelukkig is je TV nog heel LOL

   Like

 17. BertG. zegt:

  Spreekwoordelijk zou je haast zeggen? Het is nooit anders geweest.
  Maar verstand komt met de jaren zeggen ze wel eens.
  Dat is begonnen ver voordat we met ze alle melkdoppen zaten te verzamelen voor arm Afrika.
  Zich zelf al stijgende zien op weg naar de hemel.

  Like

 18. Scarlatti Bombatti zegt:

  wie weet hebben die idioten in hun vèrgaande stompzinnigheid wel onwetend de ‘shahada’ uitgesproken en zijn zij nu voorgoed ook nog moslim….

  Like

 19. BertG. zegt:

  Inmiddels had ik deze link hier wel verwacht.
  Iets met scheiding van kerk en staat, waar voor zullen ze ‘m anders gevraagd hebben.
  O, wacht, niet helemaal dus.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/waarom-spreekt-van-aartsen-een-anti-wilders-kerkdienst-toe
  En dan komt hij er nog eens achteraan. Vast weer ergens een subsidie potje gevonden.
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2014/03/bespreek_bestaansrecht_marokka.html
  En zullen we dat nou eens even omdraaien? Bespreek bestaansrecht Nederlander.

  Like

  • S.Breget zegt:

   Tegen racisme worden vernederende acties gevoerd door de Nederlandse kerkhoeren voor de Islam ,terwijl de christen door de gastheren worden verkracht ,vermoord en de kerkhoeren doen niets alleen hun god verloochenen voor een hoerig dekhengst.

   Like

  • delamontagne zegt:

   waarom die van Aertsen erbij was??????????, OMDAT HET EEN VERSCHRIKKELIJK ARROGANTE KEREL IS.

   Like

 20. W.H.Hoorn zegt:

  Niet naar deze ”dienst” gekeken, want kijk so wie so al heel weinig TV en helemaal niet op zondag. Betere dingen te doen, zoals het verkondigen van de Heere Jezus Christus en Dien gekruisigd als de enige Weg ten leven.
  Dat is nog altijd het beste wapen tegen de islamisering in dit land, al doe ik zulks in de eerste plaats om mensen bij de Heere te brengen, dan wel te vertroosten en te versterken.
  Want dat is mijn roeping en mijn vak.
  Al sinds 2004 geen lidmaat meer van de PKN.
  Deze ”dienst” (goede opmerking van Gielah waar het het votum betreft trouwens), waarin Gods Naam via de TV werd geprostitueerd ten bate van boze werken (”Hebt gij het gezien, mensenkind?”, zo vroeg de HEERE aan Ezechiel, nadat Hij hem de afgoderij in de tempel van Jeruzalem had laten zien), is voor mij slechts een bevestiging niet aan de verkeerde kant te staan.
  Bid altijd met de Gemeente voor de vervolgde kerk.
  Dat lijkt mij een stuk zinvoller dan deze wanvertoning.
  Er een schriftelijk verslag van gelezen.
  Dit heeft NIETS, maar dan ook helemaal NIETS met Gods Woord van doen.
  Des te meer met cultureel marxisme, waaraan grote delen van de PKN aan ten prooi zijn gevallen.
  Had vorige week ook grote twijfels over Wilders en nam bepaald aanstoot aan zijn uitlatingen.
  Ben dan ook geen PVV stemmer, maar een SGP-man en blijf dat ook.
  Totdat ik foto’s zag van de demonstratie in Amsterdam van afgelopen zaterdag.
  Jihadvlaggen bij het monument voor de Februaristaking!
  Beelden uit de onderwereld.
  Mijn maag draaide ervan om……
  Wijlen mijn oom heeft 8 helse maanden in Dachau moeten doorbrengen en mijn vader is in een hel van een werkkamp, annex kolenmijn, in Polen opgesloten, waar hij slechts kon overleven door bloed uit de halzen van mijnpaarden te drinken.
  ”Blijve dat ons bij”, zo staat op Nationale Monument op de Dam te lezen, ”bevrijd als wij zijn uit het schrikbewind van een onderwereld.”
  Wat voor fouten Wilders dan ook gemaakt mag hebben, dit is 100 keer erger.
  Ben in deze wel benieuwd hoe mensen als Henk Poot (Christenen voor Israel), en Hans Esbach (Evangelische Alliantie). tegen dat laatste zullen aankijken, als zij er al notitie van hebben genomen.
  ”Hebt gij het gezien, mensenkind?”
  Zullen ze nog steeds zo tevreden zijn met de PKN?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat kan je ook niet gezien hebben want jij mag zondag helemaal geen aardse dingen gebruiken zo als stroom of je auto. Zelfs fietsen mag je niet.
   Ik heb het altijd zeer typisch gevonden dat je zondag niks mag doen behalve andere mensen lastig vallen met je eigen overtuiging.
   Wat ben je dan aan het doen? Aanbellen bij andere door op zo’n aards met stroom aangedreven deurbelletje te drukken. Maar bij je eigen gaat het stroom er af.

   Like

   • W.H.Hoorn zegt:

    @BertG,
    Weet u nu echt niets beters te verzinnen dan zulke afgezaagde platitudes?
    .

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee, maar ik kan je wel wat meer aanvullingen geven maar waarschijnlijk ken je die al.
    Maar heb ik gelijk of niet.

    Wees blij dat ik Pinkeltje er niet met ze haren bij gesleurd heb.
    Daar kan ik je veel over vertellen. Is ook veel soepeler in de omgang wat regeltjes betreft.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ W.H. Hoorn: 10.58. uur. Ik kan mij heel goed vinden in uw betoog! ook ik ben het gezever van linkse dominees, in mijn PKN -Gemeente, meer dan zat!

   Like

 21. gielah zegt:

  Ben bijna 70 jaar christen, beste Bert G. en nog een orthodoxe ook, evenals trouwens ook ds. Helmut Hoorn hierboven, maar ik kan u met de hand op mijn hart verzekeren dat hetgeen, wat u als voor ons verbóden omschrijft nóch in de Bijbel, noch in mijn ogen ooit verboden geweest is.
  Niet autorijden, niet fietsen, geen televisie kijken op zondag?
  Hoezo niet?
  In de ganse Bijbel is ons nergens opgedragen dat we van de zondag een speciale dag zouden moeten maken.
  Wie iets anders wil aantonen… die moet zijn best maar doen… maar die vindt geen éne tekst!
  God rustte en rust op de Shabbath, van vrijdagavond tot aan zaterdagavond… en dat rusten houdt dan in, dat Hij geniet van Zijn schepping.. en dus ook van de mensen… voor zover die Hem tenminste iets te genieten géven!
  Rusten is meer genieten dan niets doen… onthoud dat maar.
  Van alleen maar niets doen wordt een normaal mens ibbel en chagrijnig.
  Dat genieten doen mensen, die zich met de God van Israël verbonden weten, graag sámen met Hem.. en proberen daar dan een dag van te maken waarop ze niet steeds aan het stressen en jakkeren zijn, maar waarop ze met ( hopelijk) voldoening terugzien op wat ze de dagen ervóór gepresteerd hebben.
  Als de Shabbath begint, is er een extra feestelijke maaltijd.
  Er is ook altijd wijn.
  Verdriet en ergernis worden zoveel mogelijk opzij geschoven : NU even niet.
  De wereld en de mens is prachtig geschapen en straks… als God grote schoonmaak gehouden heeft en alle werkers der ongerechtigheid eindelijk het kwaad-doen voorgoed onmogelijk heeft gemaakt… dan wordt het nog ééns zo mooi…. dan is er blijdschap en gezondheid en vrede en recht en gerechtigheid… en is de strijd en het onrecht voorbij.
  Op Shabbath kijk je daar alvast op vóóruit… je anticipeert daar dan een beetje op.
  Daarom is de Shabbath bijvoorbeeld ook de dag van de liefde!

  Maar wat moeten we dan met de zondag?
  In ‘zware’ dorpen is het dan toch één chagrijnige boel, met in het zwart geklede mensen en allerlei verboden?
  Kijk: Jezus is op zóndag opgestaan uit de dood.
  Feestelijker dan dát is er niet, want Zijn opstaan en weer levend worden was een voorafje van óns opstaan en weer levend worden…. en wat er toen met Hem gebeurde, gebeurt straks ook met mij en met alle andere echte gelovigen.
  Elke zondag is dus een klein beetje Pasen, een beetje opstandingsfeest.
  Helaas is men in de loop der eeuwen rustdag en feestdag bij elkaar gaan trekken… met elkaar gaan verwarren…. de feestdag werd toen rustdag… en dat kán niet.
  Met name de Roomse kerktop heeft de Shabbath ( die God voor ééuwig heeft ingesteld en waar mensen maar vanáf te blijven hadden) door de aan de zon gewijde zóndag vervangen… helemaal fout.
  Je mag, zegt de Bijbel weliswaar , best élke dag van je leven aan God wijden… helemaal prima… maar desondanks is en blijft er maar één rust-en-geniet-dag… en die is op de zaterdag.
  De R.K. kerk heeft trouwens ook de datum van Pasen gewijzigd… dat mag ook niet… en een helemaal NIET in de Bijbel voorkomend Kerstfeest ( een omgebouwd Wodansfeest) ingevoerd en tegelijk wél aan ons opgedragen feesten, zoals het Loofhuttenfeest gewoon maar geschrapt…. terwijl de Bijbel nadrukkelijk vertelt dat we dat feest óók nog zullen vieren als deze wereldorde allang vervangen is voor een betere.

  Toen de Hervorming ( de Reformatie) er kwam in de 16e eeuw, heeft men veel van die Roomse fouten automatisch weer meegenomen in het pakket…. tót en met de Jodenhaat… helaas.
  En nóg zie je binnen de PKN weer veel vijandschap tegen Israël, in bepaalde kringen.
  Antisemitisme lijkt een niet uit-te-roeien kwaad.
  In mijn ogen kun je niet én christen én antisemiet zijn.
  Het een sluit het ander uit.

  Toen ik met een groep christenen een reis naar Israël maakte, een paar jaar terug, gingen die mensen zonder enig probleem op de Shabbath op stap en kochten ze van alles in ( Arabische) winkeltjes, maar op de zóndag ( gewoon de eerste werkdag van de week in Israël) zaten ze maar het liefst stil op een terrasje… of zelfs dát niet…. en durfden zelfs geen broodje of een portie falafel te kopen… want dan werd Gód misschien boos!
  Tragisch, natuurlijk.
  Zij dachten dat God hen het liefst niets zag doen… terwijl op de zondag dus vooral geviérd mag worden dat de dood ons eindpunt niet is.

  Ik hoop u hiermee een beetje wijzer gemaakt te hebben.
  Degenen die op zondag hinderlijk bij u aanbellen, die behoren tot de zogenaamde Jehova-getuigen.. een sekte dus.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb ook niet gezegd dat dat moet. Dat is iets wat sommige zich zelf menen te moeten opleggen. Misschien moet je eens een gesprek aangaan met zo’n zwarte kousen kerk deelnemer en vragen waarom ze dit zich zelf aan doen, en wie weet het anders beter uit te leggen dan jij. Jouw uitleg lijkt me vrij duidelijk hierin. Zich zelf opgelegd dus.

   Jehova’s inderdaad, die bellen bij je aan maar ik dacht sommige andere ook.
   Daar kan ik naast mee zitten. Bij mij durven ze allang niet meer aan te bellen.

   Like

 22. W.H.Hoorn zegt:

  @Martha
  Hier ook nog maar even (naast DVC)
  Ze zijn echt niet allemaal zo bij de PKN.
  Maar de top is door en door verrot.
  En ze zorgen er al meer dan 10 jaar voor dat er alleen maar door het culturele marxisme gehersenspoelde, makke en volgzame schaapjes van predikanten op hun kansels terechtkomen.
  Hun seminarie is een regelrechte nachtmerrie, waar sterke en weerbare mensen eruit worden gefilterd en verwijderd, en waar kritisch denkende mensen psychisch worden gesloopt.
  Heel, HEEL eng………
  Met geen ander doel dan volledig door deze psycho-terreur mentaal geconditioneerde en voorgeprogrammeerde slaafjes op de kansels te zetten, die alles na papagaaien wat de linkse kerk hen dicteert.
  Opdat er vanuit het grootste Nederlandse kerkgenootschap nooit geen kritiek zal kunnen worden geuit op het regeringsbeleid. En opdat het gereformeerde gedachtegoed, waar zij doodsbang voor zijn en wat zij haten met een laaiende haat (want dat stelt dat men God meer moet gehoorzamen dan mensen), langzaam maar zeker zal worden verstikt en gesmoord.
  De scheiding tussen kerk en staat is dus binnen de PKN slechts een wassen neus, hetgeen op schokkende wijze aan het licht kwam tijdens die travestie van afgelopen zondag.

  Like

 23. Martha N zegt:

  W.H. Hoorn, heel hartelijk dank U voor Uw antwoord. Is weer iets om even over na te denken.
  PS waar wordt deze opleiding gedaan..? Kampen of ben ik er helemaal naast..?

  Like

  • Martha N zegt:

   Algemeen laatste woord voor dit moment:
   Een kind wordt gedoopt en hierdoor verlost van de erfzonden van zijn ouders.
   Waarom zou een onschuldig kind erfzonden hebben?
   Wat voor geloof een ieder ook volgt, het is niet mijn geloof, want ik geloof niet aan een geloof door mensen bedacht.
   Ik geloof in eerlijkheid, in goedheid, maar besef ook dat dit niet altijd gemakkelijk is, want een mens is geboren in tweestrijd. Wint het kwaad of wint het goede..?
   Ieder mens maakt fouten, van jong tot oud. Er is geen weg terug… maar het is ons gegeven verontschuldigingen te uiten over onze menselijke fouten.
   We hebben het niet over moorden, verkrachters en het moedwillig mishandelen van mensen en dieren..
   In deze klaag ik wel de mensen (?) aan, die moedwillig leed veroorzaken.
   Mensen die in vrede komen, onze cultuur aanvaarden, zijn van harte welkom.
   Politici die eigen volk verlakken wat denken we daar over..?
   Beter de mening niet te schrijven, want wij worden geacht alles te slikken en geen eigen mening te verkondigen..! Wij de Nederlander beginnen te lijken op de slaven van het kapitalisme..!

   Uiteraard kunnen we hier uren, dagen maanden en jaren over doorgaan, ieder heeft een eigen mening. Laten we het hierbij en in vrede aanvaarden dat ieder deze eigen mening heeft, we hoeven elkaar echt niet de schedel in te kloppen.

   En nu gaan we over naar een schandalige aanval van Afshin Ellian in de Elsevier ten opzicht van mensen die de Vrijheid van Nederland lief hebben..

   Allemaal een goede nachtrust, Martha N.

   Like

 24. W.H.Hoorn zegt:

  @Martha
  In mijn tijd nog in Utrecht, maar tegenwoordig inderdaad in Kampen.
  Alles zoveel mogelijk gecentraliseerd dus.
  Dit om mogelijke dissidente geluiden in verschillende theologische.faculteiten te vermijden. Geen mensen als prof Van der Horst (kapot gemaakt), dr. Sarot (dusdanig geintimideerd dat hij in schulp kroop), prof. De Reuver (afgeserveerd) en anderen meer.
  Want die zouden wel eens een spaak in het wiel kunnen steken.
  Kritische en zelfstandig denken wordt NIET op prijs gesteld.
  Wetenschappelijke kwalificaties en intellectuele vaardigheden dienen ondergeschikt te zijn aan de ”juiste” politieke instelling en maatschappijvisie. Zo niet dan ben je ”sociaal-communicatief beperkt”, en waarschijnlijk ook nog ”narcistisch”, of zijn minst ”neurotisch”, en daarom ONGESCHIKT. .
  Zo werkt dat overigens al jarenlang aan alle Nederlandse universiteiten op nagenoeg ieder vakgebied in de alfa-wetenschappen, maar in het bijzonder aan de theologische faculteiten van de PKN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s