De “onreine Zweden Democraten”

Screenshot_10

Het volgende verhaal zou ondenkbaar zijn in Denemarken, maar uiteraard kan het gemakkelijk plaatsvinden in Zweden. De Educatieve Arbeidersvereniging in Umeå had 19 maart op het programma staan: “In debat met de Zweden Democraten – een studiegroep voor degenen die voor de verkiezingen dit najaar in discussie willen gaan met de Zweden Democraten. Samen zullen we leren hoe we hen en hun argumenten tegemoet moeten treden. Het aanpakken van het beleid van de partij en het tot basis van uw eigen politieke opvattingen maken. Op dezelfde manier als je alle andere partijen aanpakt”.

Zoals hierboven te lezen, staat de studiegroep open voor iedereen met “eigen politieke opvattingen”, natuurlijk betekent dat niet dat men bijvoorbeeld sociaaldemocraat moet zijn om deel te nemen.
Oh nee. Toen twee van de aanmelders  zich voorstelden als Zweden Democraten koos cursusleider Ingela Wallrud ervoor het onderwijs van die avond te onderbreken en in plaats daarvan te beginnen op de volgende woensdag 26 maart. Hier iets van Ingela Wallruds motivering nadat ze was gevraagd of ze het een probleem vond dat de twee Zweedse Democraten zouden deelnemen:
Screenshot_9“Absoluut. We hebben nu onder het personeel onderling ingestemd deze studiegroep te verplaatsen naar volgende week woensdag. Iedereen is van harte welkom, behalve Zweden Democraten. Ze zijn niet welkom hebben we besloten. We willen deze werkgroep precies zoals gepland uitvoeren”.
Dan volgt er een toelichting dat Zweden Democraten niet de “gelijkheid” van alle mensen ondersteunen en daarom kunnen ze niet deelnemen.

Het geval Zweden.

Zweden is geen democratie met grondwettelijk gegarandeerde rechten zoals de vrijheid van meningsuiting. Zweden is in feite een autoritair geregeerde samenleving waar de mate van autocratie zich laat vergelijken met het Rusland van Poetin. De werkelijke vrijheid van expressie wordt in Zweden onderdrukt. Oppositie tegen de heersende zeven partijen leidt tot uitsluiting en ontslag.
Overdrijf ik? Helemaal niet. We hebben het over een land waar een van de meest gelezen kranten trots vertelt hoe een misdaad te plegen om de identiteit op te sporen van daders die denkmisdaden plegen en deze ook uiten.
Net ten oosten van Denemarken bevindt zich een land dat is opgehouden om democratisch te zijn en in plaats daarvan dissidenten hard aanpakt.

Bron:
http://blogs.jp.dk
Auteur: Morten Uhrskov Jensen

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Populisme", Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, dictatuur, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

Een reactie op De “onreine Zweden Democraten”

  1. Q zegt:

    Wij leven hier ook al lang in een land waar politiek activisten geen enkel probleem hebben met wetsovertredingen, misdaden, en geweldspleging om hun politieke doelen te bereiken. Nog word iemand als Duiyvestein uitgejoeld als hij openlijk verklaard trots te zijn op zijn misdaden, maar de tijd dat er opgeroepen gaat worden tot alles wat god verboden heeft om de politieke dissidenten maar aan te kunnen pakken komt eraan !
    Zoals gebruikelijk komt het geweld weer eens van links.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s