Een verschrikkelijke ‘solidariteitsdemonstratie’

Screenshot_7

Soms ben ik wat naïef.

Na alles wat de afgelopen week de revue passeerde met Wilders en de duidelijke stelling die CIDI en andere Joodse organisaties innamen, werd ik gewezen op een demonstratie zaterdag op het Museumplein in het kader van internationale dag tegen racisme en discriminatie. Hoewel de zaterdag mij heilig is en ik inmiddels merk hoe gezond het is om een dag niet te twitteren of op Facebook te kijken, vond ik dit nu een moment om op persoonlijke titel solidariteit te betuigen.
Ik ging samen met een Turkse vriend, die ik ken als recht door zee en solidair, ook als het om Joden gaat, naar de demonstratie. Voor mij was demonstreren al enige jaren geleden. Maar ondanks mijn bedenkingen, want sommige organisaties die in het comité van aanbeveling zitten deden mijn wenkbrauwen omhoog gaan, ging ik richting Museumplein. Ik laat mijn solidariteit immers toch niet kapen door sommige bedenkelijke organisaties? Als Jodin heb je toch net zoveel recht om je solidariteit te betuigen als ieder ander? Anderen die ik zeer waardeer, zoals Guity Mohebby (van Iraanse afkomst) en PvdA-kamerlid Keklik Yucel (van Alawitisch-Turkse komaf) bleken ook aanwezig, en ook het COC en Amnesty waren er, dus hup, Voet, sommige zaken zijn het waard om je sjabbatrust voor te laten verstoren.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Naïviteit. Bookmark de permalink .

19 reacties op Een verschrikkelijke ‘solidariteitsdemonstratie’

 1. Monalisa zegt:

  hier geef ik geen like voor

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Goede les voor je, Esther.(hopelijk)

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Actievoerders hadden de vlag van Al Ouaida aan de dokwerker vastgemaakt, en niemand stoorde zich er aan. En niemand (behalve wij op het forum) zal er zich ooit over uitlaten in de tijd. De PVV die ALWEER net voor de (nu Europese) verkiezingen door een goed bedoelde uitspraak van Geert Wilders ineens in de grootste problemen komt, en waar vele (getrouw geachte) PVV ‘ers bij bosjes zomaar opeens de partij de rug toekeren. Dit kan toch geen toeval meer heten, laten we toch eerlijk wezen ! Nederland staat niet op zijn achterste benen door die verwenste Marokkanen, maar door een goedbedoelde uitspraak van Geert Wilders. Hij lijkt wel of een flink deel van ons volk de Sharia aan het verwelkomen is, alsmede het laten verdwijnen van de Joden. Nederlanders waren in 1945 blij, maar ze worden schijnbaar nog veel blijer met een enorme Moslim populatie. Met alle gevolgen van dien. Hoe zout wilt u het nog gegeten hebben ? Ik kan dit alles niet meer bevatten !

  Like

  • Driek zegt:

   bigljohn, u schrijft: Nederlanders waren in 1945 blij, maar ze worden schijnbaar nog veel blijer met een enorme Moslim populatie. Met alle gevolgen van dien. Hoe zout wilt u het nog gegeten hebben ? Ik kan dit alles niet meer bevatten !

   Nu, ik kan het al heel lang niet meer bevatten, ik heb de oorlog kantje boord overleefd, en nu verwelkomen wij een ons vijandige ideologie, die ons straks, wanneer de tijd daar is, de kelen doorsnijdt. Ik snap er werkelijk echt geen ene reet meer van. Hartstikke gek zijn ze hier geworden. En die snotneus met dat geweer in z’n handen moeten ze gelijk afschieten, want van ouds her waren de socialisten tegen wapens, zij waren de lieden van “Het gebroken geweertje”.

   Like

 4. johannes zegt:

  jammeren over Wilders,maar obama z’n reet likken
  die smiegt heef de nachtwacht al gejat nog voor de conferentie begonnen is,
  en dan nog het lef hebben om te roepen dank u wel,zag het net op teletekst

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Ester Voet is ietwat naïef, althans die indruk maakte zij op mij.

  Wij hebben haar meegemaakt op een conferentie van Christenen voor Israël waar o.m. zij het woord voerde.

  Ze twijfelde daar aan de goede bedoelingen van Wilders aangaande haar Volk, omdat hij zich verbonden had met o.a. Marie le Pen. Blijkbaar had ze geen idee van de gevaren die er zijn, in het bijzonder voor de Joden, als Europa haar zin door kan drukken.

  Natuurlijk werd dit bericht volgaarne overgenomen door een leidinggevende van de Christen Unie, die zijn kans waar nam om Wilders af te kraken, zodat er geen stemmen voor de CU verloren zouden gaan.

  Vanzelfsprekend mag zij kritiek op Wilders hebben, maar de manier waarop de ‘gutmenschen’ [links dus] tegenover israël staan, pro-Palestina, Israël in een kwaad daglicht stellen,,kwam niet ter sprake. Ook de vervolging van de Joden in Europa, mede dankzij het beschermend gedrag van links ten aanzien van de moslims, werd niet genoemd.

  Asscher zou haar helpen in de strijd tegen anti-semitische opmerkingen…

  Like

 6. Dr.Kwast zegt:

  Ik heb dit op DDS geplaatst maar wordt geweigerd, misschien hier ook.

  Wilders wordt met de dood bedreigd, zelfs Nederlanders laten dat weten er achter te staan. Dat wetende zal geen enkel persoon van hoog opgeleid Wilders willen steunen in krant of op TV. De angst voor dat zelfde rapalje wat nu aan het schreeuwen is, is daar de schuld van. Dat mensen om mindere reden door deze angst zaaiende onderdanen het loodje leggen is bekend en weten de leidinggevende bij politie en regering maar al te goed vandaar dat er geen hoge Pieten het voor Wilders zal opnemen. Aaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnggggggggggggsssssssssstttttttttt voor de beroeps mossel. Ook de schrijfster heeft angst. Er zijn genoeg Nederlanders die begaan zijn met ons land, alleen krijgen ze geen vrijbrief om een artikel te plaatsen zoals deze dame.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ons land is compleet vergiftigd, door de progressieve-en politiek correcte SS STORMTROEPEN. Alleen de “heilige politiek-correcte of progressieve mening”, mag verkondigt worden. Overal word ik aangesproken, door mensen in familie of kennissen, die compleet alles geloven wat het NOS HANOI JPOURNAAL en de compleet RODE SOCIALISTISCHE PERS 24/7 rondtoeteren. Dit Nedrigland is vergeven van de rode NSB ers, en hun handlangers van VVD,D66,CDA!!

  Like

  • Driek zegt:

   En hier valt niet tegenop te redeneren meneer Hendrix, in mijn omgeving geloven ze alles wat op de TV wordt verkondigt. En omdat ik geen TV heb word ik weggezet als een onwetende, maar ik heb de moed allang opgegeven. Met de laatste verkiezingen meldde ik u hier nog, dat het een strijd zoude worden tussen PVDA en D66. En inderdaad, het is D66 geworden. Geen verassing dus. En al die rode NSB – ers gaan gewoon door met hun landverraderskarwei. Ik ga soms bijna tandenknarsend ten onder.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Driek De PvdA wegloper zitten nu bij D66 tot hij het weer niet waar maakt voor die groep buitenlanders, maar dan zijn we weer 4 jaar verder,in de moskeeën word het opgeroepen stem op D66 die is voor europa dus nog meer van deze lui binnen halen, oja in de statuten staat van de EU 50 miljoen vlugtelingen in europa tot het jaar 2050, Europa kan nu al die vlugtelingen niet aan maar dat deert brussel niet.

    Like

  • Driek zegt:

   En hier valt niet tegenop te redeneren meneer Hendrix, in mijn omgeving geloven ze alles wat op de TV wordt verkondigt. En omdat ik geen TV heb word ik weggezet als een onwetende. Ik heb de moed allang opgegeven. Met de laatste verkiezingen meldde ik u hier nog, dat het een strijd zoude worden tussen PVDA en D66. En inderdaad, het is D66 geworden. Geen verrassing dus. En al die rode NSB – ers gaan dus gewoon door met hun landverraad. Ik ga soms bijna tandenknarsend van woede en onmacht ten onder. Wat een ongelooflijk tuig is het toch.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 20.31. uur. Precies Driek, en dat is ook om te janken. Weg is ons mooie christelijke landje uit de 50 er jaren, van de vorige eeuw. Quo vadis Nederland?

    Like

 8. DIT IS NIET ALLEEN EEN DEMONSTRATIE TEGEN WILDERS MAAR EEN DEMONSTRATIE TEGEN ISRAËL. Hier zien jullie dus wie de WERKELIJKE FASCISTEN zijn!

  Like

 9. lucky bee zegt:

  De Joden hebben heel lang betaald voor hun verraad aan God, ik ben bang dat ook wij nu wij vol zitten met de Nieuwe Farizeers, ook de zelfde weg kiezen als de Joden.Die tot op de dag van vandaag nog steeds niet vrij zijn; zelfs Israel hun beloofde land kunnen ze alleen behouden met veel slachtoffers aan hun kant.Zo te zien kiezen wij voor Jupiter de Hoofd God van de Romeinen die een tollerante god was,maar niet vergeten dat voor mensen geen plaats in de Pantheon gereserveerd is, daar komen alleen Goden en ook de geadopteerde Goden , maar wij mensen komen in de onderwereld terecht, de Grieken noemden het Hades.een broer van Zeus.Hoe de Romeinen ze noemden weet ik niet meer.Maar met Jezus Christus , komen wij bij de Vader terecht,en leven met hem eeuwig,ook de einde der tijden zullen wij bij de Vader overleven.

  Like

 10. fleckie zegt:

  als men voor ‘ DOM’ op politiek niveau wordt betiteld, kan men zich toch altijd beroepen op de informaties,gebracht door BUITENLANDSE correspondenten, en kranten,(men kan ze ook daarnaar ‘verwijzen,’, er is immers altijd genoeg bewijs ‘voor handen’!)

  Like

 11. Geronimo zegt:

  Deze mevrouw is volgens mij helemaal niet naïef, maar loopt mijns inziens het liefst van al mee met de stroom. Staat netjes. Zoals een geslagen hond, die hunkert naar de liefde van zijn baas, en zich daarvoor in het stof wentelt om toch maar weer in de gunst te komen. Toch zo graag vriendje zijn met de vijanden van Israël. En dan blijft ze eenzaam achter, beteuterd, met het vingertje in de mond. Eigen schuld, dikke bult.

  En nee, uit al wat ze schrijft, zie je dat ze het nog altijd niet beet heeft. Ze snapt er geen bal van.
  Dergelijke mensen zijn het drama van onze samenleving. Er zal, vrees ik, nog veel water naar de zee moeten voor ze ook maar een begin van inzicht zal beginnen vertonen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s