Gebed voor de naïeve kerkvoorganger

Screenshot_19

De Kloosterkerk in Den Haag

“Almachtige heer, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen. Behoed hen voor verdere dwalingen. Met haat in het hart hebben ze geprobeerd de boodschapper te kruisigen. Laat uw wijsheid hun geest verlichten. Wij bidden dat de boodschap zelf een plaats krijgt in hun hart en hun gedachten. Wij bidden dat ze eindelijk solidair worden met hun broeders en zusters die overal in de wereld vervolgd en vermoord worden zoals in Libië, Egypte en China. En in Nigeria waar de christenen per 100 worden vermoord en ook kinderen niet worden ontzien. Laat hun hart zich openen voor de christen die elke 5 minuten ergens op de wereld wordt vermoord.

Heer, wij vragen u ook om vergiffenis voor de onwetendheid van deze door en door goede mensen. Zij kijken slechts naar Pauw en Witteman en naar de NOS en RTL en lezen linkse krantjes. Geef hen de moed en de kracht zich beter te informeren, zodat ze weten dat ook dit gebeurt in de wereld en ze verontwaardigd zouden zijn over dat. Dan konden ze weten dat er niet geschreven wordt over gruwelijkheden die mensen begaan uit naam van het geloof, zoals hier. Dan zouden ze bidden voor miljoenen vrouwen die genitaal verminkt worden, ook uit naam van het geloof.
Heer, geef hen de kracht hun haat uit het hart te halen (en de boodschapper met rust te laten). Geef hen het inzicht niet meer achter de liegende Nederlandse media en politici aan te lopen. Geef hen de wijsheid solidair te zijn met hen in de wereld die het echt nodig hebben. Geef hen het vuur op te komen voor hun vervolgde broeders en zusters in de wereld.”

“Amen.”

Screenshot_18

Door:
Weethetwel
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Geert Wilders, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, political correctness, PVV, Racisme, Religie, Rotzakken, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gebed voor de naïeve kerkvoorganger

  • E.J. Bron zegt:

   @Bert

   Dat moet wel heel diep uit de grond van je hart komen Bert. Als jij “amen” zegt! LOL! 😆

   Like

   • BertG. zegt:

    Het gaat ook over naïeve kerkgangers.
    En ik lees hier de meest verschrikkelijke dingen die ik anders nooit geweten had.
    Misschien valt het kwartje een keer. Want wat ik af en toe hier lees.
    Ik zou er bijna moslim om worden. Heftig allemaal.

    Misschien werkt Amen. (alle school van mij was RK) Dus ik snap Amen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou! Zeg dat wèl……
    Een ander jaagt Bert normaal gesproken met dat woord de tent uit! (LOL!)

    Like

   • BertG. zegt:

    Nee echt, ik ben nog steeds wel blij met die Pinkeltje van mij.
    Zit nooit aan me kop te zeuren. Vind zo’n beetje alles wel best. Hartstikke makkelijk zo’n mannetje in de buurt. En je hebt altijd gelijk ook hé. Hij schijn ergens een keer wat opgeschreven te hebben. Maar daar doen ze nog onderzoek naar. Laat ik later wel weten.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik wacht nu nog op het ‘AMEN’ van Bert Bron! 😆

    Like

  • delamontagne zegt:

   ach men ergert niemand…………

   Like

 1. s breget zegt:

  Als gemeend is het prima ,het is wel de waarheid

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Prachtig hoor! Zeer stemmig en vooral toepàsselijk gebed!

  Like

 3. felix zegt:

  Pardon?
  Matth 7:6 Geeft het heilige niet aan de honden en werpt uw paarlen niet voor de zwijnen, opdat zij die niet vertrappen met hun poten en, zich omkerende, u verscheuren.

  Staat ook in de bijbel…

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met dit gebed. AMEN!

  Like

 5. alidas1 zegt:

  De kerk had te klein geweest met al die dode Christenen uit al die moslimlanden.
  Daar hebben ze niet voor gebeden

  Like

 6. jans zegt:

  PKN is ook een onderdeel van de wereldwijde eenheidsreligie. Deelnemen aan de leugenachte religie geeft mensen een gevoel van zelfverdiende rechtvaardigheid naar een god. Dit doen ook alle andere religies op aarde. Het zal eindigen is een soep van religie, waaruit niemand meer tot de waarheid zal komen. God heeft niets van ons nodig, ook geen goede daden, en zelf als je goed doet is God je niets schuldig.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  De 10 Geboden is eigenlijk helemaal niet tollerant, God verbied ons andere Goden aan te bidden, dat betekent wij moeten de enige Goddienst in Nederland zijn.

  Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Hoewel ik godzijdank…hmm.. na veel jaren en veel onderzoek genas van mijn milde, maar langdurige hersenspoeling dat er zoiets als een (in mijn geval rechtvaardige en liefdevolle) god zou bestaan die mij geschapen heeft, terwijl ik nu, ook al weer na jaren, op zeer goede gronden het omgekeerde belijd en dus nooit meer heb gebeden na mijn herstel, heb ik DIT gebed van Weethetwel (broer van Kweetal?) hardop met hem meegezegd.
  Al te consequent weigeren te bidden is namelijk ook weer niet goed, want dan kom ik van de opgehouden regen in een nieuwe drup. Immers: ‘Jeder Konsequenz führt zum Teufel’.
  Ik ga het nu nog maar eens zeggen, dat gebed van jou.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Een theoloog/pragmaticus naar hart en ziel als ketter veroordeeld!

  Spraakmakende theoloog Harry Kuitert (92) overleden

  Theoloog en ethicus professor Harry Kuitert is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Kuitert was in de jaren 60 en 70 zeer invloedrijk in de protestantse kerken, onder meer omdat hij stelde dat geloven mensenwerk is. Hij benadrukte dat alles wat over God gezegd wordt, afkomstig is van de mens en dat kennis van God wezenlijk niet mogelijk is.
  “Al het spreken over boven, komt van beneden”, zei Kuitert. Zijn moderne opvattingen en zijn vlotte stijl maakten hem tot de bestverkopende theoloog. Een van zijn bekendste boeken was Het Algemeen Betwijfeld Christelijk Geloof. Kerkgangers die al twijfels hadden, werden erdoor gemotiveerd om de kerk te verlaten. Voor orthodoxe christenen was hij daarmee een ketter.

  https://nos.nl/artikel/2192373-spraakmakende-theoloog-harry-kuitert-92-overleden.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s