KU Leuven richt master islamitische theologie in

Screenshot_22

Rector Rik Torfs bij de opening van het academiejaar KU Leuven

De KU Leuven richt vanaf het volgende academiejaar een eenjarige opleiding ‘islamitische theologie en godsdienstwetenschappen’ in. Het betreft een optie binnen de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen. De opleiding kwam tot stand in overleg met Vlaamse moslimgemeenschappen, UGent en Universiteit Antwerpen.
Het nieuwe master betreft een optie binnen de ‘master in de wereldgodsdiensten, de interreligieuze dialoog en de religiestudie’ van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen. In deze opleiding wordt de islam bestudeerd vanuit historisch, thematisch en vergelijkend perspectief. De studenten maken kennis met de manieren waarop binnen de islam over geloof en leven wordt nagedacht en de uitdagingen en kansen van een gelovig engagement in een West-Europese context.

Lees verder>>>
(h/t Miesje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, hersenspoeling, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Naïviteit, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

16 reacties op KU Leuven richt master islamitische theologie in

 1. Republikein zegt:

  Lekker,dat bier!

  Like

  • Republikein zegt:

   Toch maar liever een colaatje!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Als deze “geleerde” heer de nieuwe Decaan wordt op die K.U.L-universiteit, kun je nog heel veel knappe moslim-wetenschappers in de toekomst verwachten. Deze is niet van de economy-faculteit. Een penny = 1 duizendste van een dollar? ! ? !
    Ja, die Memri.TV zendt leuke dingetjes uit. Die van dat heilige, geneeskrachtige quran-water al eens gezien.?
    Geen wonder dat er zoveel Nobel-prijswinnaars onder hen zijn.
    Er schijnt in NL ook een KUT-universiteit te zijn, hoe verzinnen ze het.

    Like

 2. rakkertje zegt:

  Zijn ze nu helemaal zot geworden ? !

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees: “De studenten maken kennis met de manieren waarop binnen de islam over geloof en leven wordt nagedacht en de uitdagingen en kansen van een gelovig engagement in een West-Europese context”.

  Inmiddels weten wij allen hoe in islamitische kringen over geloof en leven wordt nagedacht, dat zie ik dagelijks om mij heen, en dat stemt mij niet vrolijk. Het islam – virus verspreidt zich als een rattenplaag.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Inmiddels weten wij allen hoe ……………………………..etc,
   Jammer genoeg weten alleen zij, die dit soort blogs (of buitenlandse) lezen, dit. Of lectuur er over.
   zolang men denkt dat is=lam het zoveelste geloof is, heb ik er een hard hoofd in.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ach, we hebben dit mannetje hier al eens vaker in het vizier gehad, nietwaar?
  Kort gezegd: Ze zouden hem moeten oppakken voor lan dverraad!

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Eigenlijk is dit baarlijke nonsens. (baarlijk mede in de betekenis van duivels, Van Dale)
  Het is algemeen bekend dat in de islam, geleerd wordt dat niets in de Koran veranderd of zelfs ter discussie gesteld mag worden.
  Het issue over hoe binnen de islam over geloof en leven wordt nagedacht is een non-issue. Moslims denken niet maar volgen blindelings. (eventueel met het mes tussen de tanden en klaar om een strot door te snijden)

  Like

 6. Willie zegt:

  KUL = KATHOLIEKE Universiteit Leuven , Hahahahhaha. Wat een giller ( als het niet zo triest was ) KONTLIKKENDE UILEN LIGA dus

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Wat moeten we hier nog aan toevoegen. Hoop in elk geval dat deze opleiding geen lang leven beschoren is. Een studie van de islam is alleen zinvol als binnen deze studie de desastreuze gevolgen voor alle niet islamitische samenlevingen het onderwerp is. Nog nooit heeft ergens in het verleden en heden de islam een positieve invloed gehad op mens en samenleving. In de toekomst zal hier overigens ook nooit sprake van kunnen zijn. Bekijk rustig deze video bijdrage van MEMRI en trek je conclusie. Video’s als deze zijn er inmiddels duizenden en de een nog vunziger dan de ander. We hebben in Nederland de discussie gehad over meer of minder Marokkanen. Laat die Nederlander opstaan die meer wil. Islam zal overal waar ze verschijnt in welke vorm ook de cohesie in een samenleving stuk maken. De essentie van islam is intolerantie en haar ultieme doel is alle niet islamitische samenlevingen te onderwerpen en uiteindelijk te vernietigen.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  MASTER OF DESASTER !

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Deze zgn. “katholieke universiteit”, gaat dus lessen geven om begrip te kweken voor de ANTICHRIST de SATAN! Ik kots met de dag meer, over het VERRAAD in onze POLITIEK en dus nu ook de KERKEN en hun INSTELLINGEN. Bedankt RODEN, door jullie indoctrinatie van 45 jaar AGITPROP zijn we dus nu HIER BELAND! Mag ik een teiltje webmaster……

  Like

  • Driek zegt:

   Je moet je toch voorstellen, meneer Hendrix, een universiteit, een bolwerk van kennis, dat zich gaat verlagen door les te gaan geven over de islam. Die mensen gaan zich dus serieus verdiepen in die onzinnige haatdragende Koranteksten. Ergens klopt het toch niet, is het toch van de gekke, om in een Joods christelijke samenleving de islam te gaan promoten. Wie heeft daar nou uiteindelijk belang bij, het draagt toch niet bij tot een fijnere samenleving? integendeel.

   Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @ Driek: 22.26. uur, op 24/3. Ik begrijp het ook niet meer meneer Driek! De wereld is gek geworden, een open inrichting is er niks bij!

  Like

  • Willie zegt:

   Tom, vermits we toch nog maar met weinigen zijn die ze alle 5 op een rijtje hebben : zouden wij dan niet beter in een GESLOTEN instelling gaan wonen ??? Met wolfijzers en schietgeweren rondom om ons tegen de ”open instelling” te beschermen ?? In elk geval veel eenvoudiger dan die allerlei soorten zombies wakker te maken (lukt toch niet)

   Like

 11. Luchtpint zegt:

  Er zijn genoeg “universiteiten” in Saudi Arabië, o.a. in Ryadh en Medina e.d. die niets anders doen dan cursussen geven in Fiqh (Islamitische godsgeleerdheid) en ilm (correcte interpretatie van Koran en hadiths)

  Geef die mensen een studiebeurs om naar ginder op te rotten (kunnen ze lekker op reis gaan) om daar te worden geïndoctrineerd, en dat ze daar dan ook blijven ! Of beter nog, misschien is het eindstation voor hen dan wel de dood in Syrië, dan zijn we er helemaal van af !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s