De sharia wetgeving zal in het Britse rechtssysteem worden vastgelegd

Screenshot_25

John Bingham meldt in de ‘Telegraph dat de sharia wetgeving voor het eerst in het rechtssysteem van Engeland en Wales zal worden vastgelegd met richtlijnen voor advocaten die testamenten moeten opstellen die ‘overeenstemmen met de sharia’.Dit komt niet van de kant van moslims die lopen te ageren of van sharia-vriendelijke wetgevers, maar van de 200 jaar oude ‘Law Society’ – de beroepsvereniging die het beroep van de advocaten vertegenwoordigt en bestuurt, die diensten verricht en ondersteuning geeft aan advocaten en die ook als klankbord voor de hervorming van de wet dient. Dat de ‘Law Society’ zo’n leidraad aan haar leden verstrekt, heeft tot gevolg dat er in feite een parallel rechtssysteem ontstaat naast het systeem dat zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld dat, zoals sommige advocaten het hebben gezegd, ‘verbazingwekkend’ is.

Natuurlijk moeten moslims in staat zijn om hun eigen zaken betreffende hun nalatenschap te regelen zoals zij dat willen, maar dat moet in overeenstemming zijn met de wet van het land, want in een liberale democratie is er een wet en iedereen is voor die wet gelijk. Wat nogal schokkend bij deze sharia leidraad is, is dat het de wetgeving inzake gelijke behandeling omzeilt door specifiek te ontkennen dat vrouwen een gelijk deel van de erfenis van de overledene ontvangen: “De mannelijke erfgenamen ontvangen in de meeste gevallen het dubbele bedrag van wat geërfd wordt door een vrouwelijke erfgenaam van dezelfde groep”, zegt die wet. Op die manier hebben de zonen het goed, terwijl de dochters in armoede leven: hun enige redding is de bruidsschat die ze krijgen bij de verloving. Polygamie wordt ook erkend, wat illegaal is in het Verenigd Koninkrijk. Dit is de ‘Law Society’ van wat eens christelijk Engeland was, die in feite de ruilhandel van moslimvrouwen als vee faciliteert. Gelijke behandeling kan leiden naar de diepste diepten van de Jahannam [de hel].

Er wordt verder gemeld dat ongelovigen en onwettige kinderen – “en zelfs degenen die zijn geadopteerd” – ook van een erfenis kunnen worden uitgesloten.Dus keurt de ‘Law Society’ niet alleen de discriminatie naar sekse goed, maar ook openlijke religieuze discriminatie: “Iedereen die getrouwd is in een kerk, of in een burgerlijke ceremonie, zou kunnen worden uitgesloten van erfopvolging onder de sharia principes, die alleen islamitische huwelijken voor toepassing van erfenissen  erkennen”.Die principes zeggen niets over het erfrecht van homoseksuele moslim zonen of lesbische dochters, maar zonder twijfel zal de ‘Law Society’ de wetgeving ombuigen  om ook aan deze specifieke discriminatie op basis van seksualiteit tegemoet te komen.

Dit alles bevordert, volgens Nicholas Fluck, voorzitter van ‘The Law Society’, ‘een goede praktische toepassing’ van islamitische principes in het Britse rechtssysteem.Zijne hoogwaardigheid [de aartsbisschop] heeft sinds lange tijd verslag gedaan van de inspanningen van barones Cox in de strijd tegen het monster van de sharia. En de voormalige bisschop van Rochester, dr. Michael Nazir-Ali, heeft ons al lang gewaarschuwd voor het regressieve karakter van de sharia en de onverenigbaarheid ervan met het Engelse stelsel van de rechtspraak.

Baroness Cox is van mening dat de ‘Law Society’ handleiding “alles met voeten treedt waar wij voor staan”. Ze zei: “Dit zou de suffragettes in hun graf doen omdraaien”. “Bisschop Michael moet er zich nog over uitlaten, maar in zekere zin heeft hij dat al gedaan. Hij schreef al in 2008:

Het Engelse recht is geworteld in de Joods-christelijke traditie en in het bijzonder zijn onze opvattingen over de menselijke vrijheden ontleend aan die traditie. Naar mijn mening is het gewoon onmogelijk om een traditie, zoals de sharia, in dit Corpus in te voeren, zonder fundamenteel haar integriteit aan te tasten.

De sharia is niet een algemene verzameling van bepalingen/besluiten. Hij is verwoord in zeer concrete codes genoemd fiqh. In kwesties zou het gaan om het een of om het ander of beide aspecten gaan op en die moeten tegen elkaar worden afgewogen. Al deze opvattingen zouden op gespannen voet met de Engels juridische traditie staan, als het gaat om kwesties als monogamie, voorzieningen voor echtscheiding, de rechten van vrouwen, het gezag over kinderen, erfrecht en het bewijs daarvoor. Om maar niet te spreken over de relatie tussen vrijheid en geloof en over regelingen die getroffen worden als het gaat om blasfemie en afvalligheid.

Vreemd genoeg staat er absoluut niets over deze richtlijnen op de website van de ‘Law Society’. Misschien moet dit ons niet verbazen: de ‘Telegraph’ meldt dat die “in alle rust deze maand gepubliceerd en verspreid zijn onder de advocaten in Engeland en Wales”. Maar bij deze ondermijning en heimelijke manipulatie valt ons de mond open:

De richtlijnen stellen voor dat standaard juridische termen en zelfs woorden als ‘kinderen’ worden verwijderd of gewijzigd, om ervoor te zorgen dat diegenen die volgens de sharia onwettig worden geacht  een aanspraak op de erfenis kan worden geweigerd. Zij bevelen aan dat sommige testamenten een verklaring van geloof in Allah moeten bevatten, die moeten worden opgesteld bij een lokale moskee en daarmee wordt de verantwoordelijkheid voor het opstellen van sommige papieren overgelaten aan sharia-rechtbanken. De richtlijnen gaan nog verder door te stellen dat in sommige geschillen de mogelijkheid bestaat dat de sharia principes Britse juridische praktijken terzijde kunnen schuiven en ze geven voorbeelden van terreinen die zouden moeten worden onderzocht in Engelse rechtbanken.

… “Niet-moslims mogen helemaal niet erven en alleen islamitische huwelijken worden erkend. Op dezelfde wijze is een gescheiden echtgenoot niet langer een sharia erfgenaam, aangezien het recht afhankelijk is van een geldig Moslim huwelijk dat bestaat tot op de datum van overlijden [van een partner]. Dit betekent dat enkele standaardclausules moeten worden gewijzigd of verwijderd”. In de richtlijnen krijgen advocaten het advies om speciale uitsluitingen te ontwerpen van de Wills Act 1837, waarmee schenkingen kunnen worden doorgegeven aan de kinderen van een erfgenaam die is overleden, omdat zoiets niet in de islamitische wet wordt erkend.

De omvang/uitbreiding van de sharia rechtbanken, de gemeenten en de rechtbanken is gewoonlijk een zaak die de procureur-generaal Dominic Grieve QC MP aangaat. Degenen die handelen binnen de wet kunnen worden gecontroleerd en tegen hun uitspraken kan men in beroep gaan. Maar degenen die officieus actief zijn, vaak binnen moskeeën, worden nu versterkt in hun legitimiteit door de ‘Law Society’.

Het is in Engeland volstrekt verbazingwekkend dat eeuwen van christelijk geloof, gewoontes en tradities moeten voldoen aan alle aspecten van de wetgeving betreffende de mensenrechten, terwijl de geïmporteerde overtuigingen, gewoonten en tradities van de islam dezelfde rechten mogen overtroeven. De integriteit van onze juridische traditie is geworteld in de morele en geestelijke visie die afgeleid is van de Bijbel . We verlaten die op eigen risico.

Screenshot_26

Bron:
http://archbishop-cranmer.blogspot.nl

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, discriminatie, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Rotzakken, sharia. Bookmark de permalink .

21 reacties op De sharia wetgeving zal in het Britse rechtssysteem worden vastgelegd

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wachteres & Henk, prima om dit te plaatsen. ENGELAND is dus al in handen der GEITENEUKERS, door vuil vies VERRAAD van binnenuit! En de LUL CAMERON, deze klootzak, gaat hier natuurlijk volledig in mee! Ik kan er niet op wachten, dat de UKIP afrekent met de smerige verraders van CONSERVATIEVEN en LABOUR! Leve het NATIONALISME en de PATRIOTTEN. Weg met het TUIG dat de eigen democratie KAPOT MAAKT!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Er komt hier wel eens deze of gene reactie langs, die heel pessimistisch stelt ‘dat het bij ons al even erg is als in GB, Zweden of Noorwegen.’ Ik vraag me af, of men dat na het lezen van dit bericht nóg zou vinden…….
  Bij ons is er hooguit ooit sprake geweest van een halve gare politicus, die het had over invoering van de Sharia “als een meerderheid van het Nederlandse Volk er vóór zou zijn,”zuiver theoretisch dus.
  In GB wordt het eventjes door The Law Society uit eigen beweging doorgevoerd.
  Dus……Het kan nog altijd gekker, hé……..
  WAT EEN WAANZIN!!!!

  Like

  • Wachteres zegt:

   Theresa, die politici [ o.a. Plasterk] hebben even een balletje opgegooid om te zien hoe het volk daarop reageerde.

   Zouden ze ook maar enige positieve reacties ontvangen dan werd de sharia hier zo ingevoerd. Ze staan echt te trappelen.

   De islam hoort toch bij Europa en dus ook bij Nederland.

   Like

   • Mary Margaret Ossevoort de Carrera. zegt:

    De Islam hoort absoluut NIET bij Europa en dus ook HELEMAAL NIET bij Nederland!!! Weg met de ISLAM. Weg met al die enge mannen en vrouwen die ons vrije westen willen veroveren! Als ze niet vrijwillig willen vertrekken moeten wij ze een handje helpen met wapens!

    Like

 3. Strijdlied

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  De sharia moeten we hebben als wet.
  Dan is het afgelopen met de pret.
  Geen rechter meer maar een imam.
  Lekker halal eten in plaats van ham.
  Allah, Zijn naam wordt geprezen, loert
  op de hoofden van afvalligen,
  ongelovigen, christenen en Joden.
  Dus mogen we die lekker vermoorden.
  Dieven lopen dan zonder hand.
  Sharia in het land!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  De sharia betekent vrede voor moslims wereldwijd.
  De sharia scheldt ook anders-gelovigen niets kwijt.
  Die zullen zich ook moeten bekeren of lijden.
  In plaats van voorechtelijke seks nemen we
  schapen, bokken of geiten.
  Een mannelijke moslim mag vier vrouwen trouwen.
  Wij zullen niet-moslims steeds benauwen.
  Overspelers worden gedood. Op deze aardkloot.
  Homo’s hangen we op. De westerse beschaving is een flop!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  Wie naar goddeloze muziek luistert
  worden zijn of haar ogen voor altijd verduisterd.
  Als je als (jonge) vrouw westerse kleding draagt
  word je door tien mannen gewelddadig ontmaagd.
  Als je je niets aantrekt van de sharia word je gestenigd.
  En dan word je in het Hellevuur vereeuwigd.
  Niet-moslims branden in de Hel en zijn niet wijs.
  Iedere martelaar wacht 72 maagden in het
  Hemels Paradijs!

  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!
  Sharia, sharia, sharia!

  Jack Terrible

  Like

 4. Jan zegt:

  Waarom socialisme morele neergang is. Voorbeeld, het tot op het bot rotte GB

  Geaborteerde baby’s gebruikt als brandstof om ziekenhuizen te verwarmen
  The remains of more than 15,000 babies were incinerated as ‘clinical waste’ by hospitals in Britain with some used in ‘waste to energy’ plants
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10717566/Aborted-babies-incinerated-to-heat-UK-hospitals.html

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jan: 22.28. uur, op 25/3. Jan, deze wereld is compleet verrot geworden. Ongelooflijk waar je hier naar verwijst! Wat een laag bij de grondse moraal!

   Like

 5. s breget zegt:

  In de loop der jaren is de autochtoon Het lijden voorwerp geworden met eigen goed vinden die denken dat alles gratis is .zelfs de man die in zijn eentje opkomt voor hun toekomst laten ze vergruizen door de media ,en de overheid die niet wil strijden maar u mee de afgrond in trekt willen ze het recht op vernietigen geven

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Ik heb het pikzwarte vermoeden dat sommige leden die een sleutel positie vervullen in de ooit zo eerbiedwaardige Law Society, die zich al eeuwen met de reorganisatie van het rechtssysteem van het Verenigd Koninkrijk bemoeit, er na hun schunnige werk financiaal warmpjes bij zullen zitten.
  Het heette dat alleen waardige magistraten van onbesproken gedrag in deze juridische waakhond mochten werkzaam zijn, maar deze ongelofelijke ingreep in het Britse rechtssysteem dat toch werkelijk als nogal solide gold, moet haast wel zeker met buitenlandse geldelijke steun zijn uitgevoerd.
  Het Britse rechtssysteem kan nu natuurlijk niet meer als betrouwbaar gelden, want het meet met twee maten! Dat is dodelijk voor elke maatschappij.

  Dit is een keiharde slag in het gezicht van de organisatie van OneLaW ForAll,die door gevluchte buitenlandse juristen die afkomstig waren uit streng islamitische, landen jaren geleden in Londen werd opgericht.
  Het is werkelijk heel schrijnend dat het juist degenen zijn die de sharia uit persoonlijk ervaring kennen, op de grote gevaren moesten wijzen die de integratie van de islamitische wetgeving in het Engelse juridische systeem met zich mee brengt!
  Zij maar wisten maar al te goed waartoe de sharia leidde!.

  De Iraanse juriste Maryam Namazie geeft aan deze organisatie de leiding.Deze veertiger was als actief in het Iraanse verzet tegen de Moellahs en zij moest in Iran vanwege haar incorrecte opvattinggen voor haar leven vrezen.Zij ontsnapte aan de graaiende handen van de Iraanse veiligheidsdienst en vestigde zich in Londen.

  Iedere zelfstandig denkende persoon in het Midden Oosten die de druk van de islamitische wetgeleerden niet langer verdraagt, kent deze vrouw en zij heeft intussen een staf van merendeels juridisch geschoolde vrouwen om zich heen verzameld en zij probeerden uit alle macht juist datgene te voorkomen wat een Engelse malloot kennelijk in het geniep (ongetwijfeld gesponsord!!) heeft bekokstoofd!

  Het is nu te hopen dat deze beoogde, misdadige reorganisatie van het Britse rechtssysteem in de volksvertegenwoordiging alsnog wordt afgeblazen.

  Wat er nu gebeurt wilden de fundamentalistische drammers natuurlijk al lang, maar zij hebben het spel strategisch goed gespeeld: allereerst vrijheid van godsdienst opeisen, omdat die in een democratie voor iedereen geldt (en dat zien wij immers overal in de islamitische wereld, niet waar????)
  om daarna: een stel Britse nuttige idioten de sharia te laten laten implementeren , in ruil waarvoor zij zeer waarschijnlijk iets meer dan dertig zilverlingen ontvingen..

  Wilders is niet de enige die met karakterloze verraders heeft te kampen.
  De Judassen in het Verenigd Koninkrijk doekten een heel land op …

  Like

  • Henk.V zegt:

   Potver, weer niet foutloos! Verschrijvingen hieronder verbeterd:
   -sleutelpositie
   -de organisatie OneLaW ForAll,die
   -Deze veertiger was al actief in het Iraanse verzet

   Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Kijk,dat is nou het enge:uit eigen gelederen!Net als hier die nsb,ers die in de rij stonden om aangifte te doen,en zichzelf marokkaan noemden!Gehersenspoelde idioten!

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Steeds dieper buigen voor barbaren met middeleeuwse ideeën.
  Engeland verovert door middel van massa emigratie.
  Hoogste tijd in opstand te komen tegen de tegen de nieuwe nazi’s.

  Like

 9. John Wolf zegt:

  Niet enkel in Engeland maar ook in onze contreien worden islam criminelen met fluwelen handschoenen aangepakt ,dit door de “politiek correct” benoemde rechters (lees oikofobe
  mislukte advocaatjes)

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Dit is het resultaat van de jarenlange Domminion politiek van Groot Brittanie; kunnen ze het niet kwijt dan ben ik bang dat Engeland drastig gaat veranderen..

  Like

 11. Jan zegt:

  Koranimal in GB: ‘er wordt jacht op ons gemaakt en daarom zitten meer in de gevangenis, pure discriminatie, maar dat wisten wij al.’

  Like

 12. Pingback: RED EUROPA VAN DE ONDERGANG! (2) | eunmask

 13. Pingback: RED EUROPA VAN DE ONDERGANG! (2) |

 14. Boorzalf zegt:

  Het wordt tijd dat de aliens ingrijpen als de mens het zelf niet doet. Zou toch raar kijken als dat echt gebeurd. Betekend gelijk het einde van de geloofsboeken. En misschien van de mensheid.

  Like

 15. Pingback: Groot-Brittannië in de ban van de islam |

 16. Pingback: SCHREEUW MEE! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s