Over Afshin Ellian en de tegenstrijdigheid in zijn uitspraken van enkele jaren geleden en nu

Screenshot_24

Afshin Ellian

(Door: Martha N.)

Waarom veranderde deze geleerde zo drastisch? www.elsevier.nl. Gedeelte uit het (fictieve) interview met Geert Wilders, door Afshin Ellian geschreven en verspreid door Elsevier.

Wilders:
-Ik begrijp deze hysterische verontwaardiging niet. Waarom zijn ze zo massaal boos op me?

Ellian:
De manier waarop u in Den Haag aan het gepeupel vroeg of ze minder Marokkanen – concrete mensen zonder aanzien des persoons – wilden, riep koude rillingen op bij iedereen in mijn omgeving, inclusief degenen die op u hebben gestemd. Die vorm was volstrekt fout. Stelt u een moskee vol van baardmannen voor: willen jullie minder Joden, of homo’s? Ook zij kunnen argumenten aanvoeren ter verdediging van hun stelling. Als een Pontius Pilatus hebt u een vraag voorgelegd aan het volk. De vorm en de inhoud van ‘minder Marokkanen’ tart het geweten van de meesten. Dit was echt niet een voorop gezette hetze van de media of van D66, het was oprechte collectieve verontwaardiging.

Hoe worden hier de Nederlanders genoemd..? GEPEUPEL..? Denkt men zo over ons? Denkt de heer Ellian zo over ons..? Weet mijnheer Ellian dat met “GEPEUPEL” het sociaal laagste volk wordt bedoeld?! Het minne volk. Geef het “gepeupel” brood en spelen, dan houden ze zich rustig en kunnen wij, de intellectuele bestuurders, onze gang gaan.

Mijnheer Ellian, denkt U werkelijk zo over PVV-mensen..? U moest zich schamen. Wat weet U van ons. Niets! dat blijkt! Wat een smerige opmerking! Wij, wij zijn geen a-socialen, wij zijn geen gepeupel. Met het woord “gepeupel” zegt U in feite dat wij PVV-mensen het uitschot van de maatschappij zijn! Toevallig ook even een verkeerde woordkeuze zoals Wilders misschien? Gezien Uw opleiding is elk woord gemeend en dat neem ik U zeer kwalijk!

Velen met mij zijn gevallen over deze uitspraak! In feite is deze uitspraak meer discriminerend ten opzichte van ons, Nederlanders, dan Wilders heeft gedaan ten opzichte van mensen die hier vriendelijk ontvangen zijn, maar hun ware aard hebben ontplooid, waarmee ik wil zeggen, dat veel van hen crimineel zijn. Dat is gewoon een vaststaand feit! In ieder geval zegt Wilders de waarheid over een grote groep Marokkanen.

U zet echte Nederlanders, die opkomen voor hun land en cultuur neer, als GEPEUPEL, minkukels  zonder hersens? U durft ons zonder enige reden te scanderen? U hebt zich verlaagd door mensen van de PVV neer te zetten als a-socialen! Is het vechten voor eigen VOLK eerst, verboden..? Mogen wij niet meer zeggen dat Nederland vol is..? Mag er niet gesproken worden over criminaliteit in Nederland, waarbij een bepaalde groep hoog scoort? Is dit wettelijk geregeld soms?

Waarom gaan wij niet eens een proces aanspannen tegen U en tegelijk een proces tegen bepaalde regeringsleiders (nota bene door de Nederlanders zelf gekozen) die ons op een zelfde manier beledigen en neerzetten..? Is het ons, de PVV-mensen die achter eigen cultuur staan, verboden gezamenlijk actie te ondernemen..? Wij hebben dit (nog) niet gedaan. Waarschijnlijk omdat wij te verstandig zijn en weten dat tegen mensen als U en de partijleiders in dit land niet te vechten is, de rechterlijke macht is een macht die weinig recht spreekt. Vriendjespolitiek..? Bedreigingen..? Bedreigingen tegen mensen die voor ‘Eigen Volk Eerst’ zijn..? Oh, er zijn nog andere mensen dan PVV-aanhangers, die achter hun vaderland staan. Allemaal voelen wij ons onzichtbaar bedreigt. U vormt eveneens een bedreiging door ons, Nederlandse PVV´ers, weg te zetten als vuilnis van de maatschappij! U werkt mee aan de hetze tegen de PVV mensen..!

WAAROM doet U dit..? Wordt U zelf bedreigt misschien..? Is Uw familie in gevaar? Dat meldt Afshin Ellian aan Elsevier. nl. De politie en de National Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid  (NCTV) zijn op de hoogte van de bedreiging. Over Ellian´s veiligheid zijn nog steeds gesprekken gaande met de autoriteiten’ meldt de hoogleraar. Tot enkele maanden geleden ging de NCTV daarover, nu is de regionale politie verantwoordelijk voor bescherming tegen radicale moslims. Moet zelfs mijnheer Ellian beschermd worden tegen radicale moslims? Hoeveel hiervan zijn er hier in Nederland?

Bent U onder druk gezet mijnheer Ellian…? Laten we als verontschuldiging het volgende aannemen. We houden er sterk rekening mee dat U bedreigt wordt, deze bedreiging komt niet vanuit PVV-kringen. Misschien kunt U voortaan beter Uw Elsevier blog afsluiten?  Dat zou eerlijker zijn, want U weet dat PVV´ers geen uitschot van de maatschappij zijn, maar mensen die nadenken. En het nadenkende soort is een GROOT gevaar voor de gevestigde partijen.!

Als afsluiting van dit bericht haal ik graag nog enkele woorden door U geschreven aan.

24 juni 2011:

Wij hebben gewonnen. Nederland heeft gewonnen.  De tirannie van de islam, die van mij een vluchteling heeft gemaakt, heeft in Amsterdam verloren van de rechtsstaat. De despotische activisten en die Marokkanen-vertegenwoordiger – hij vertegenwoordigt niet de Marokkaanse Nederlanders, maar de staat van subsidies – hebben verloren. Het recht en de redelijkheid hebben gewonnen. Waarom zulke grote woorden over een gewone strafzaak? Omdat mij dagelijks de strafzaken uit Iran en andere islamitische landen ter ore komen, die door de autoriteiten worden aangespannen om de vrijheid van meningsuiting van andersdenkenden in te perken.

Mijnheer Ellian, gaat het niet ook zo in Nederland..? Vrijheid van mening en andersdenkenden beperken? Voornamelijk bij mensen met een eigen mening en gevoel voor eigen land, zoals bij PVV´ers..! Er zijn altijd goede redenen om de vrijheid onnodig in te perken: het beledigen van de islam en de “profeet” Mohammed, het innemen van immorele standpunten, en niet zelden het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. En dit mag nooit in Nederland gebeuren.

JUIST OM DEZE REDEN is er de PVV! HIERMEE Mijnheer Ellian, slaat U de spijker op de kop. DIT is waar de PVV-mensen achter staan, DIT is waar wij voor vechten en U weet dit!

De Amsterdamse rechters hebben de juridische jihad tegen de vrijheid een halt toegeroepen. De hele dag hoorde ik op radio vreselijke onzin over allerlei aspecten van de Wilders-zaak. De ene beweerde dat het onderscheid tussen islam en moslims een gekunsteld gedachtespinsel is. Er waren ook mensen die beweerden dat Wilders in Nederland moest worden veroordeeld, omdat ook in Frankrijk en België politici zijn veroordeeld. En dan waren weer de Marokkanen en Turken aan het woord, die beroepsmatig verontwaardigd moeten zijn. Volgens deze eeuwig verontwaardigden is de uitspraak een vrijbrief om moslims te discrimineren of te beledigen. Daarom heb ik besloten om al deze onzinnige prietpraat te ontleden in verschillende blogs. Het is te hopen dat deze blogs de geesten zullen doen verlichten. MOOI gesproken mijnheer Ellian: VOLGENS DEZE EEUWIG VERONTWAARDIGDIGDEN!

Valt de islam samen met de moslims? Is dat mogelijk? En wat zijn de implicaties als de islam en moslims verwisselbare begrippen zouden zijn?

GEERT WILDERS HEEFT CONFORM HET ISLAMITISCH DENKEN GEHANDELD!

In mijn redenering volg ik ook de gedachte dat zodra je de islam en moslims laat samenvallen, je ook bereid moet zijn om alle gewelddadige aspecten van de islam aan moslims toe te rekenen. Dit laatste betekent het einde van elke vorm van rechtsvrede met moslims. Wilders denkt niet in deze lijn!

Mijnheer Afshin Ellian, ik besluit met de volgende woorden. Kunt U ons Uw totale ommezwaai uitleggen en graag tegelijkertijd waarom mensen die voor eigen vaderland en cultuur opkomen ineens de verworpenen der maatschappij zijn..?

Wat is de reden van Uw ommekeer..???

Screenshot_20

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, mainstream-media, Marokkanen, PVV. Bookmark de permalink .

47 reacties op Over Afshin Ellian en de tegenstrijdigheid in zijn uitspraken van enkele jaren geleden en nu

 1. Breget zegt:

  Het weinige respect dat deze man nu toont voor mensen die anders denken dan hij is hetzelfde als de jihad strijders .

  Like

  • Martha N zegt:

   Jip, Breget jammer maar het is een draaikont geworden

   Like

   • kingsadjad zegt:

    Inderdaad, hij plaatst vandaag een artikel in de elsevier waar ik een half uur geleden op heb gereageerd, komt niet op de site te staan kwartier geleden is er wel een andere reactie geplaatst die hem wel aanstaat. Misschien is het wel de redactie die het tegenhoudt. Teleurstellend.. Zelfs in nederland mogen we dus niet alles plaatsen

    Like

 2. alidas1 zegt:

  Ik heb het gelezen en gevraagd of hij een stukje wilde schrijven over dat bord dat Wilders is de hond van israel ik heb nog niets gelezen ook niet over al die christenen die vermoord worden in moslim landen
  Waar blijft hij daar mee ?Het is al net zo een draaitol

  Like

 3. Syrier zegt:

  Ik begrijp al die commotieniet,Wilders had moeten zeggen wij willen geen marocs.
  Verder wil geen energie aan verspillen.

  Like

 4. moeders zegt:

  hallomet joke ik vind schandalig wat er gebeurt rondm onze geert gistren heb ikvia de telefoon proberen de doen tegen de vara want op de site va joop schreef de vasteblogger han hrst dat wy pvv stemmer gedepoteerd moesten wordentoen ik aangaf dat ik ook op de pvv had gestemd werd de hoorn erop gegooit zover is ons mooie nederland al in het moeras gezonken

  Like

 5. Ik heb wel meer de blogs van Afshin Ellian gelezen op de website van Elsevier. En hij heeft wel meer kritiek op onze Geert geuit. Daarom lees ik niks meer van hem. Eens een moslim… altijd een moslim! Hij lijkt een beetje op die zwarte clown uit Washington!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Spijker op de kop, Jack: Dat zal het zijn.
   Eens een moslim, altijd een moslim. (Al beseft hij het zelf misschien niet eens.)

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Hoi Jack Terrible,
   heb je mijn avatar gezien?? Geweldig man, hartelijk bedankt. LBB
   (Mijn plaatje is een echt schilderij dat Jack Terrible van mij gemaakt heeft)

   Like

   • Ja, Leefbarbaar, mooi schilderij al zeg ik het zelf. Ik vind dat ie goed gelukt is. Dat lukt me niet altijd om eerlijk te zijn. Ik dacht; “ik zal het eens zoeken in hogere kringen en maakte een perfect schilderij van Barack Obama, stuurde een foto van het schilderij op naar het Witte Huis. Maar helaas geen reactie. Ik denk dat ie niet blij was met de tekst die ik in het schilderij heb geschilderd; “The black clown Mohbama” Dat verwijst naar zijn sympathie voor ‘profeet’ Mohammed. Die je volgens hem niet mag beledigen.

    Like

  • s breget zegt:

   Dat vraagt navolging laten wij PVV stemmers dat ook maar eens doen .

   Like

  • Martha N zegt:

   Jack, ik lees hem dus wel, je moet de vijand weten te vinden. LOL

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Deze man heeft hierdoor voor mij afgedaan. Afshin Ellian, wat valt U mij tegen, om ons als gepeupel neer te zetten, doet U mee met de RODE en politiek correcte PLOERTEN, om ons en Wilders te DEMONISEREN! Zo is het ook begonnen bij Hans Janmaat en Pim Fortuyn!

  Like

 7. Theo Prinse zegt:

  Iran waar Elian vandaan komt speelt sinds de overname door Khomeini in de top 5 van de wereld geopolitiek zoals de politieke elite van republikeinen en democraten in Washington dat voor ogen hebben. Het voert hier te ver – en ik wil ook niet de suggestie wekken dat het alomvattend is – om de Amerikaanse geo-politiek vanaf de 70er jaren in Pakistan van Zia ul Haq n relatie tot de Pakistaanse Taliban in Afghanistan en Perzië nog eens uiteen te zetten.
  Daarom alleen dit punt.
  Zia ul Haq heeft het Pakistan van Urenco Khan vrijwel ongehinderd vanonder Engelse en seculier invloed in het sharia fundamentalisme omgewenteld.
  Het was vervolgens onder auspiciën van Zia ul Haq Amerika toeliet de Afghaanse Mujahedeen door de CIA met miljarden dollars en Stinger raketten het Rode Leger een onoverkomelijke nederlaag toe te brengen die weer leidde tot de neergang van de Sovjet Unie.
  De IDEOLOGIE van deze Mujahedeen (die al honderd jaar in allerlei varianten bestond) was een door Chroetsov geïnspireerde in de hele – afgezien Maleisië – met name Arabisch islamitische wereld gebaseerd op varianten van socialistisch islamistisch pan Arabisme.
  De christelijk evangelische (neo-)conservatieve Amerikanen zoals William F. Buckley jr. onder Reagan hadden dat perfect door en vervingen de vanwege de socialistische achtergronden en samenhangend atheïsme op het westen gerichte Mujahedeen door de Pakistaanse Taliban van de Pakistaanse geheime dienst ISI. Zia ul Haq was eerder al vermoord met een vliegtuig crash waar ook een Amerikaanse diplomaat aan boord zat.

  Ellian is in Iran opgegroeid. Als scholier leerde hij al het vak journalistiek van een van de meest prominente journalisten van Iran. Hij heeft als een freelancejournalist voor verscheidene politieke tijdschriften van Iran gewerkt. Gedurende de Iraanse Revolutie van 1978-1979 werd hij zoals vele leeftijdsgenoten een aanhanger van de Fedayan-e Khalq-e Iran. Na de revolutie kwam echter een tweedracht in deze partij. Velen werden vervolgens aanhangers van de meerderheidstak van deze partij. Ellian werd zowel lid van de Tudeh Partij van Iran als actief in de jongeren-organisatie ervan.
  In Nederland studeerde Ellian aan de Universiteit van Tilburg, toen nog Katholieke Universiteit Brabant geheten. In 1996 studeerde hij af in internationaal publiekrecht, strafrecht en rechtsfilosofie. Vervolgens promoveerde hij in 2003 aan deze universiteit. De titel van zijn proefschrift is: “Een onderzoek naar de Waarheids- en Verzoeningscommissie van Zuid-Afrika

  Like

 8. Ik heb deze man altijd bewonderd om zijn moed scherpe anti-slamitische artikelen te schrijven. Nu is hij evenals Elsevier (die nu ineens rechtse commentatoren bant) veranderd in een linkse trol! Wat is hier in hemelsnaam gaande?

  Like

 9. harrynl007 zegt:

  Martha, opnieuw een uitstekend artikel van jouw kant met een duidelijke stelling. Ben benieuwd of Ellian hierop nog een reactie geeft!!

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Het wordt steeds duidelijker waar de mensen staan, foute mensen steeds fouter en de nu nog onderdrukten steeds sterker.
  Heer Ellian heeft weer voor de foute linkse stroming gekozen en zal tijdelijk van de zoete smaak genieten. Geniet ervan Ellian maar het is hopelijk maar voor korte duur, want eerlijkheid duurt nog steeds het langst.

  Like

 11. @ Martha N.

  Ja, bij mij was de column van Afshin Ellian met zijn ‘fictieve gesprek’ met Geert Wilders ook al in het verkeerde keelgat geschoten. Daarin viel mij ook dit venijnig insinuerende stukje op (waarbij Ellian aan het woord is en de ‘u’, dat is Wilders):

  “Het migrantendebat hebt u sinds enige tijd in het kader van de socialistische benadering van de verzorgingsstaat geplaatst. Dit links-nationalistische denken kan tot xenofobie leiden, waardoor alles erop gericht is een zuivere samenleving te scheppen. Daarin past uw uitspraak over ‘minder Marokkanen’.” – nou, als iemand een ‘zuivere samenleving’ wil scheppen, dan weten we het wel. Het ontbrak er nog maar aan dat de hooggeleerde professor er een ‘raszuivere samenleving’ van had gemaakt.

  Helemaal nieuw is dit allemaal niet. Ruim een jaar geleden schreef ik Afshin Ellian deze open brief:

  Geachte heer Ellian,

  Wat zou het mooi zijn geweest als u minister van Buitenlandse Zaken was geworden in plaats van de heer Timmermans. Dan was er tenminste nog iets goed aan dit kabinet en hadden we een minister van Buitenlandse Zaken gehad die weet dat Israël een oase van joodse beschaving is te midden van islamitische barbarij. Die het gevaar van de totalitaire, antidemocratische en wrede veroveringsideologie die de islam is, aan den lijve heeft ondervonden. Die zulke prachtige open brieven kan schrijven als onlangs die aan Theo Maassen. En die jarenlang met een ijzeren regelmaat op elsevier.nl interessante columns heeft geschreven waarmee hij de lezer onder andere op de hoogte heeft gehouden van de ontwikkelingen in zijn vaderland Iran en waarin hij het proces-Wilders vakkundig van commentaar heeft voorzien.

  U mag uit bovenstaande opmaken dat ik uw kwaliteiten zeer weet te waarderen en u als een echte verrijking van de Nederlandse samenleving zie. En daarin ben ik vast de enige niet. Des te vreemder dat u af en toe, vaak rond verkiezingstijd, met columns komt waarmee u uw statuur te grabbel lijkt te gooien. Columns die matig zijn geschreven, inhoudelijk rammelen en mij soms zelfs doen afvragen of u zich wel realiseert wat het belang van een sterke oppositie binnen democratische verhoudingen is.

  Mag ik wat dat laatste betreft gelijk een voorbeeld geven? In uw column van 14 september 2012, getiteld ‘Na zijn smakeloos cabaret zeg ik: Arrivederci Geert!’ (is hier overigens de wens de vader van uw gedachte?) geeft u Geert Wilders onderuit de zak, hetgeen uw goed recht is. U mag vinden dat Wilders soms ‘walgelijk’ politiek theater speelt en bij de val van Rutte I gedurende drie weken een ‘bizar cabaret’ opvoerde. ‘Het leek wel alsof een tokkie de ambities had om het roer over te nemen. Het was de slechtste politieke act die ik ooit zag.’ (Smaken verschillen, maar heeft u in Iran echt nog nooit een slechtere politieke act gezien?) U meent dat Wilders nu ‘onbetrouwbaar’ is geworden en zich met zijn gedrag een ‘onmogelijke figuur’ heeft gemaakt. Tsja, als dat uw conclusie is, het zal. Voor mij is Wilders in de strijd tegen het totalitaire islamitische gevaar en voor de belangen van Israël, maar ook die van Henk en Ingrid, de betrouwbaarste Nederlandse politicus. Maar dan komt u met deze, voor elke democraat, verbijsterende conclusie: ‘Een stem op de PVV was daadwerkelijk een verloren stem.’ Beschouwt u de stemmen op alle andere partijen dan de regeringspartijen VVD en de PvdA als verloren stemmen? Hoort er binnen een democratie geen krachtige oppositie te zijn?

  U schrijft: ‘Een stem op de PVV was daadwerkelijk een verloren stem.’ Het lijkt me heel toepasselijk dat u het woord ‘daadwerkelijk’ gebruikt, u was immers al voor de verkiezingen van 12 september 2012 van mening dat een stem op de PVV een verloren stem zou zijn. In uw column ‘In spel om de macht staat PVV aan de zijlijn’ van 9 juli 2012 schetst u hoe zowel het CDA als de VVD nog onmogelijk met Wilders door een deur kunnen. En daarnaast schrijft u (in strijd met het oordeel van het CPB dat bij de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s juist met de beste cijfers voor het economisch programma van de PVV kwam): ‘Bovendien kan op het programma van de PVV geen enkel regeringsbeleid worden gebaseerd waarmee de economische crisis kan worden bestreden.’ Op 3 juli 2012 komt u in uw column ‘Geert Wilders’ grootste probleem is Geert Wilders’ op basis van de ‘anekdotiek’ van de gepasseerde Kamerleden Hernandez en Kortenoeven (laatstgenoemde volgens u een ‘zwaargewicht’ – hetgeen de vraag oproept of een Kamerlid waar schattenderwijs 99,9 % van de bevolking nog nooit van heeft gehoord überhaupt een zwaargewicht kan zijn) tot de volgende uitsmijter: ‘Waarom zouden ze (de kiezers, RK) dan niet op de wederkomst van kaboutertjes stemmen?’

  Op 23 september 2011 beticht u in uw column ‘Wordt Wilders arrogante pitbull in Tweede Kamer?’ Wilders ook al van ‘onbetrouwbaarheid’, nu vanwege het gebruik van de woorden ‘Doe eens normaal man’. Waarmee Wilders geen Pietje Bell meer is, maar ‘een ernstig geval’. Verder verwijt u hem het gebruik van het woord ‘stemvee’ (‘geen fatsoenlijk woord om in de Kamer te gebruiken.’ Een woord dat CDA-senator Kaland ten tijde van Lubbers III (1989-1994) gebruikte voor dociele Tweede Kamerleden). Op 27 april 2012 lezen we in de column ‘Samsom is amateur, Wilders linkse draaier’: ‘Geert en zijn CDA-bondgenoten bewijzen in de ogen van de gemiddelde burger de onbetrouwbaarheid van de politiek’ en: ‘Nu betalen ze (CDA’ers die de gedoogconstructie verdedigden, RK) een extreem hoge prijs voor hun verkeerde inschatting van het betrouwbaarheidsgehalte van Geert Wilders.’ Het is duidelijk: u vindt Wilders een onbetrouwbaar politicus, maar waar hij niet goed is voor zijn handtekening, dat heb ik nog nooit aangetoond gezien.

  Op 30 april 2012 maakt u van de Partij Voor de Vrijheid een socialistische partij in uw column ‘PVV, PvdA en SP: een mooi socialistisch rijtje’. Een onderbouwing van uw stelling dat de PVV een socialistische partij is, blijft (uiteraard) achterwege. U weet net zo goed als ik dat er een (wereld van) verschil is tussen ‘sociaal’ en ‘socialistisch’. Uw typering van Dion Graus in dezelfde column als ‘de gek die door niets en niemand kan worden gestoord. Hij is een schaamteloze figuur die naar alle waarschijnlijkheid niet eens weet wat schaamte is.’, enkel en alleen omdat hij de afschaffing van de dierenpolitie betreurt, komt enigszins overspannen over.

  Als populist lijkt het me gepast te eindigen met uw column van 17 augustus 2012 ‘Buma en Roemer kopiëren Wilders’ ‘populisme’, waarin u het CDA verwijt om met het gedraai inzake de langstudeerdersboete (eerst wel en nu vlak voor de verkiezingen toch niet) stemmen te willen kopen. ‘Puur populisme’, volgens u. Het ontgaat mij wat het kopen van stemmen met populisme heeft te maken. Ik zou het eerder cliëntelisme willen noemen. U eindigt de column met: ‘Wilders’ taal, tactiek en politieke benadering vormen niet langer een taboe. De ketter Wilders is geen ketter meer. Hij fundeerde de norm die nu door iedereen wordt gebruikt, afhankelijk van de politieke belangen. De ketterij van Wilders is het algemene geloof geworden. Zo is het altijd gegaan in de geschiedenis. En de rechtszekerheid verdwijnt in de Hollandse mist.’ Van de wel heel merkwaardige opvatting dat het kopen van stemmen puur populisme zou zijn, is de stap van Wilders naar het verdwijnen van de rechtszekerheid in de Hollandse mist vast niet zo groot. Net zo klein als de stap van ‘sociaal’ naar ‘socialistisch’. Erg smakelijk is deze hutspot niet, heer Ellian, als ik zo vrij mag zijn. Van een hoogleraar rechtsfilosofie mag meer worden verwacht.

  Waar de VVD de partij is die haar principes voor een bord linzen inruilt, de partij van ‘halen, hebben en houden’ die maar al te graag op handelsmissie gaat naar het Rijk van het Kwaad om profijtelijke handel te drijven, daar is de PVV een standvastige bestrijder van dat Kwaad en een trouwe bondgenoot van Israël. U bent zelf een bestrijder van dat Kwaad en was onlangs lyrisch over uw bezoek aan Israël. Vanwaar dan toch uw wilde pogingen om uw lezers ervan te overtuigen dat een stem op de PVV een verloren stem is? Dat het een partij is voor tokkies, gekken, socialisten, een partij van onfatsoen en schaamteloosheid, geleid door de onbetrouwbare Geert Wilders? Past dit bij uw rol van onafhankelijke waarnemer?

  Hoogachtend,

  Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Elsevier is de Elsevier niet meer;ik denk dat zijn baas hem de wacht heeft aangezegd!

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Elsevier. Ik heb het al nooit kunnen waarderen dat de beste columnist van dat blad, de minst policor columnist bedoel ik, een allochtoon is. Een moslim. Iemand die met zijn geloof zijn eigen land verwoest heeft en hier onze mening helpt vormen.
  Blijkbaar is dat financieel aantrekkelijk voor de uitgever. Net als hun walgelijke reclames, die de hele tijd over je beeld springen.
  Martha N. heeft een punt; wat motiveert deze geleerde? En mocht zijn familie gegijzeld worden in de grote zandbak des voorvaders, is dat dan ook geen reden om geen allochtonen aan te stellen? Omdat hun pennenvruchten worden gelezen in haatpaleizen en dus vatbaar zijn voor dwang en censuur. En dus waardeloos?
  Er is maar één oplossing: koop dat blad nooit en bezoek hun site niet. En zie er op toe dat ze geen subsidie ontvangen van de regering. Dan houdt het snel op.

  Like

 14. heleen zegt:

  Ik vind al die negatieve reacties op Afshin Ellian bedroevend. A.E. is een begaafd en integer denker en mens.
  Waarom mag Wilders niet het voorwerp zijn van kritiek, terecht of onterecht?
  Hondstrouwheid en blinde liefde en aanbidding deugt niet.

  Like

  • Martha N zegt:

   Ja heel jammer Heleen, had ik nooit van hem gedacht.
   Kritiek mag, dit is echter aanvallen in de rug geworden.
   Er zijn meerder begaafde mensen en denkers.
   Sommigen geven zelfs geen antwoord.

   Like

  • Pieter G zegt:

   Heleen,
   Heeft u enige aanwijzingen dat de mensen die hier reageren niet begaafd, integer denker of mens is? Daarnaast, mogen mensen die minder begaafd zijn geen mening hebben?
   Is er iemand hier die kritiek op Wilders wil verbieden?
   Hondstrouwheid, blinde liefde en aanbidding deugt niet zegt u.
   Dus mensen ( of dieren) die de gevoelens hebben die u omschrijft ten opzichte van hun geliefde, sportheld, zangidool, of whatsoever deugen niet?

   Overigens heb ik van niemand ooit in die bewoordingen gehoord of gemerkt dat ze op Geert Wilders van toepassing zijn. Misschien zijn vrouw. maar dat weet niemand.
   Ja bewondering voor zijn niet aflatend doorzettingsvermogen onder dagelijkse doodsbedreigingen door te zetten, en als enige een mening verkondigt die velen niet durven zeggen, maar wel delen. Ook al zal menigeen het op een andere manier verwoorden, maar dat is semantiek.

   En ja, Afshin Ellian praat niet tegen kleuters, maar mensen die nadenken en zelf een mening hebben. Ik noem dat gebabbel van hem alsof hij virtueel met Wilders in discussie is een lulverhaal. Een soort woorden masturbatie. (zo had ik het al veel eerder genoemd op een andere site, en opeens zag ik deze beeldspraak op DDS in een ander verband, maar dat terzijde)

   Like

 15. lucky bee zegt:

  wat Wilders wil, komt overeen met wat God van ons wil; namelijk geen andere Goden aanbidden behalve hij zelf.Dus ook mensen die deze andere Goden aanbidden hebben geen toegang tot ons land.
  Ze mogen hier helemaal niet zijn.

  Like

 16. Martha N zegt:

  Yvonne… wiens brood men eet wiens woord men spreekt, maat het is en blijft laf.

  Like

 17. peterselie1 zegt:

  Ook het artikel wat van Afshin Ellian hand verscheen, verbaasde mij meteen door de ommekeer die hij nu maakt in zijn columns, misschien AIVD gerelateerd, geheel de journaille heeft nu nog een duidelijker voorkeur voor het socialisme, wat misschien verklaard kan worden door de in mei gehouden Europarlementsverkiezingen.

  Annexatie Krim onacceptabel: Westen moet macht laten gelden
  door Afshin Ellian 21 mrt 2014

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/3/Annexatie-Krim-is-onacceptabel-Westen-moet-macht-laten-gelden-1486809W/

  Like

 18. Aegoliuscs zegt:

  @ Martha N.

  Dank voor je kritiek op Afshin Ellian. Ik volg E4 sinds mijn ban 2009 niet langer. Waarom ook als je niet kan reageren, maar nu even gaan lezen wat er speelt.

  Het zogenaamde “onderhoud” van Ellian met Geert laat een zeer bedenkelijke zijde zien van deze rechtsgeleerde zoals hij zijn insinuerende pen en toon betracht.

  Deze zichzelf souflerende columnist laat zijn ware gezicht zien, zijn plaats als faculteit professor NL rechtsgeleerdheid en zijn politieke (NL) voorkeur.

  De oprisping van Ellian moet men hem zwaar aanrekenen, mede gelet op zijn voorgeschiedenis, educatie en maatschappelijke positie. Misbruik van het laatste en zo ja waarom en door wie geinitialiseerd?

  Like

  • Martha N zegt:

   Aegolius,

   >>>>De oprisping van Ellian moet men hem zwaar aanrekenen, mede gelet op zijn voorgeschiedenis, educatie en maatschappelijke positie. Misbruik van het laatste en zo ja waarom en door wie geinitialiseerd?<<<<

   Mag ik je zeggen dat je hier een goede opmerking weergeeft..? Juist vanwege zijn voorgeschiedenis en educatie etc…

   Like

 19. heleen zegt:

  Ik geef wel toe dat er ook een soort giftigheid zit in de tekst van AE die mij verbaast:
  “Stelt u een moskee vol van baardmannen voor: willen jullie minder Joden, of homo’s? Ook zij kunnen argumenten aanvoeren ter verdediging van hun stelling”
  De heer AE weet dat dit GEBEURT +waarom schrijft hij niet ‘ die ze menen te kunnen aanvoeren ter verdediging’….Hier lijkt alsof hij desgevallende argumenten legitiem vindt of zou vinden.
  Ik kan begrijpen dat men zich hier vragen stelt over desgevallende bedreiging en kanteling…

  Like

 20. Makropoelos zegt:

  Peterselie, ik heb op dit bericht “Annexatie Krim onacceptable: Westen moet macht laten gelden”. gerageerd en ik ben nu ‘Geblokkeerd’.

  Er is inderdaad iets vreemds met Afshin Ellian gaande en dat is jammer Ik las zijn artikelen altijd met veel interesse. En daar is nu, na het fictieve interview met Dhr Wilders, een eind aan gekomen.

  Mijn reactie was in drie vervolgen en de middelste is weggehaald. Ik eindig dan nog: Redactie sorry voor de typefouten, typen met anderhalve vinger is niet zo eenvoudig voor een ouwe knar. Ik zit verweg van Nederland, maar het gaat mij enorm aan mijn hart dat Europa verwoest zou kunnen worden door machtwellustelingen van de ergste soort.

  Tevens bedankt voor het kunnen reageren. Ik hoop maar 1 ding en dat is, dat we met gezamelijke
  krachten uit deze nachtmerrie gaan komen.
  Groet aan allen.

  De grap is, dat op wat ze hebben laten staan er nog steeds positieve duimtjes bijkomen. Ik heb ze dan ook laten weten, dat het geen groot gemis gaat zijn dat ik geblokkeerd ben, namelijk diegene die blijven reageren zijn tegen hetzelfde waar ik ook tegen ben.

  Like

  • Martha N zegt:

   Makropoelus… dank voor Uw woorden,… Ja dat we gezamenlijk uit de nachtmerrie mogen komen.
   Het is niet mijn bedoeling haat te zaaien,zoals politici doen, ik ben tegen haatvorming.
   Wie werkelijk leest, weet waar Wilders achter staat.
   De gevestigde macht gaat niet voor niets te keer als een duivel in een wijwatersvat.
   Alleen dit al geeft te denken!

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Tsja Makropoelos ik heb jouw reactie op het bewuste topic nog eens na gelezen, en bij de beste wil van de wereld kan ik niets, maar dan ook geen letter van opruiende tekst of van ongepastheid ontdekken. Je schreef gewoon jouw mening en die loog er niet om, meestal vergaat het zo met met criticasters, dat een bepaalde moderator bij Elsevier zich ergert aan jouw commentaar en je in mijn optiek een ban geeft, dus letterlijk iemand mond dood maakt. Ben politiek geïnteresseerd en lees behoorlijk veel nieuws sites, en met mij zullen er ook veel mensen zijn die een ommezwaai in de media ontdekt hebben (de MSM zijn al heel erg op de hand van de politiek) maar nu komt de buitenland politieke correctheid ook nog eens daar boven op. Men kan twee dingen vaststellen nummer één is: dat de annexatie van de Krim met alle mogelijke middelen bestreden dient te worden gewoon op last van de Amerikaanse buitenland politiek. Nummer twee is de enorme hetze tegen Wilders die nu toch wel astronomische proporties gaat aannemen en daar door de focus van de burgers maskeert en het falen van overheid naar de achtergrond doet belanden. Amerika is als de dood dat bij de verkiezingen van het Europarlement de anti EU partijen te veel macht krijgen en de mooie plannen van de Amerikanen door hun neus te doen boren. Obama sprak dat Amerika en Europa de trans-Atlantische betrekkingen verder wil aanhalen en dat Europa minder op de Amerikaanse militaire macht moet rekenen. Ook dient volgens Obama Europa een sterkere Europese militaire macht te vormen, natuurlijk om de Russische federatie op zijn plaats te stellen. In bijna ieder westers land voelen de burgers aan dat de EU politiek duidelijk in populariteit inboet en het sentiment voor de Russische federatie stijgend is en dat is nu precies dat de Amerikaanse buitenland politiek op haar achterste benen doet staan en alle in hun optiek de ‘subversieve’ meningen te dienen te elimineren, lang leve de vrijheid van meningsuiting die eigenlijk onbegrensd moet zijn. Afshin Ellian is in mijn opinie gewoon op zijn vingers getikt door de hoofdredacteur ingefluisterd door een AIVD mol, en moet ook aan de leiband van politieke correctheid lopen.

   Like

 21. Tempelier. zegt:

  Dhr. Ellian, die naar Nederland is gekomen als vluchteling en hier als gast is ontvangen heeft toch maar mooi mogen studeren en worden wat hij wou over de rug van het Gepeupel. Verder schrijft hij maar wat hij niet laten kan. Het zal mij worst wezen.

  Like

  • Martha N zegt:

   Tempelier, het zal U worst wezen wat hij schrijft, in feite mij ook… maar…Deze man beïnvloedt vele, vele mensen… Wij doen dit niet.
   Ik verzet me tegen onrechtvaardigheid..! Ben voor eigen land, in tegenstelling tot veel anderen (politici) die via de rug van Nederlanders goede sier willen maken en oproepen tot haat. Ik weet alles over de Tempeliers trouwens…
   En een welgemeende groet van mij… en hartelijk gemeend.

   Like

 22. schnoebel zegt:

  Ellian is lid van de VVD. Zich als “rechts” profilerende kranten, tijdschriften en collumnisten zien de PVV als dé grote concurrent op rechts. Niet voor niets schrijft Ellian, voorafgaande aan 2e kamerverkiezingen dat een stem op de PVV een verloren stem is. Hij weet ook wel dat PVVers nooit (meer) een linkse partij zullen aanhangen en hoopt met zijn verhaaltjes stemmen te werven voor de VVD. Bij de laatste 2e kamerverkiezingen hebben grote aantallen PVVers op de VVD gestemd uit angst voor een links kabinet. Zie het zich “rechts” noemende WNL. Daar wordt de PVV ook voortdurend “afgemaakt”. Het anti-geluid, richting de PVV, van de linkse partijen komt niet voort uit pogingingen PVVers richting hen te trekken maar om hun allochtone achterban te paaien en zo te behouden c.q. te vergroten.

  Like

 23. ieznogoud zegt:

  Zoals zo vaak is ook deze verarming vermomd geweest als verrijking.
  Het zou me veel liever zijn als ik niet gedwongen verrijkt wordt, en dat als ik dan toch verarmd moet worden, dit dan maar door mijn eigen landgenoten gebeurd.

  Like

 24. Aegolius cs zegt:

  Beste Bert,
  Verwijderen AUB!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s