“Van der Laan heeft jammerlijk gefaald”

Screenshot_17

Martin Bosma

(Door: Martin Bosma)

Een burgemeester dient boven de partijen te staan. Niet voor niets is dit een benoeming door de Kroon. Onpartijdigheid is het eerste waar Amsterdammers een burgervader op moeten afrekenen.
Eberhard van der Laan heeft dit weekeinde jammerlijk gefaald voor die test. Hij voerde het woord op een haatbijeenkomst, gericht tegen één politieke partij. Zijn verontwaardiging is bovendien politiek gedreven.

Witte school

PvdA-burgemeesters kijken meestal de andere kant op bij geluiden uit eigen kring. Als Diederik Samsom de straatcoach uithangt en vaststelt dat Marokkanen een ‘etnisch monopolie’ hebben op overlast, kan dat niet boeien. Als PvdA-voorzitter Hans Spekman voorstelt Marokkaanse jongeren te vernederen, levert dat evenmin verontwaardiging op. PvdA-burgemeester Job Cohen staat schaapachtig te lachen als naast hem PvdA-wethouder Rob Oudkerk de term kut-Marokkanen introduceert. Als linkse politici voor hun eigen kinderen minder Marokkanen willen en dus hun kroost verhuizen naar een witte school, klinkt geen protest. Een cartoonist die islamkritische tekeningen maakt, wordt door tien man politie van zijn bed gelicht. Vanwege zijn mening. Dat hadden we sinds de oorlog in de stad niet meer meegemaakt.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Marokkanen, PvdA, PVV. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Van der Laan heeft jammerlijk gefaald”

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Geen grotere flapdrol dan van der Laan!Ze kunnen hem beter babba noemen in plaats van vader,van alle Amsterdammers!

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  “Wat kan ons nog redden?”

  Het hedendaags politieke tijdsgewricht, zo’n 40 jaar geleden ontwikkeld, zal indien nog mogelijk, zich uiterst moeizaam laten veranderen. Het fenomeen MACHT is bovenmatig in handen van velerlei maatschappelijke kernstructuren die op vele aspecten, afhankelijke hebben gecreëerd: de stemmers die menen enig invloed te hebben op de toekomst en zonder te beseffen dat ook zo is.

  Aldus uitstekende open brief van gewaardeerde Martin Bosma!

  Willen WIJ anders dan breekt er een beperkt decennium aan van een laatste stem/veranderingspoging.

  Wat ik heb gestemd, zult u begrepen hebben en mijn toekomstige stem, op 22e mei nauwelijks verrassen.

  In ieder geval geen redding te verwachten door Van der Laan, evenals zijn voorganger (…) Cohen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Een walgelijk persoon, een verdorven mens, en een verdorven partij ; te weten de Partij van de Allahtonen. Een grote schande dat is het, van een eens zo fatsoenlijke partij!!

  Like

 4. Lis zegt:

  De PVV ‘slaat’ terug. Niet met scheldwoorden of emotionele lading, maar met taal en logica. Hulde aan Martin Bosma. Wat ben ik blij om al deze berichten hier te lezen.

  Like

 5. baksteen zegt:

  Fantastisch dat zij dat plaatsen! Geweldig stuk Martin.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  De Joden van Amsterdam Marxisten, zijn werkelijk dit keer echt verloren,ze overtreden voor de zo veelste keer de 10 Geboden, dat betekent ze zijn de vijanden van de God van Abraham Izaak en Mozes geworden.Ik ben bang wat er met ze gaat gebeuren?

  Like

 7. manna zegt:

  perfect stuk. martin is als martien, maar dan zonder de emotionele lading ;-).

  Like

 8. Tempelier. zegt:

  Mooi stuk van Bosma. van der Laan bij pauwel&wouwel Wij moeten deze groep (Marokkanen) beschermen. Niet die bejaarden die beroofd worden of mishandeld, onze dochters die niet meer veilig zijn , niet de winkelier die overvallen wordt etc etc. Ik kots op van der Laan.

  Like

 9. Het wordt tijd voor een PVV-burgemeester: Martin Bosma, de nieuwe burgemeester van Amsterdam. Geweldig stuk. Komt er nog een nieuw boek aan, Martin?

  Like

 10. Ik zie het nu pas: dat is verrekte goed geschreven!

  Like

 11. Jean zegt:

  Het was een sterk falen met die van der laan in leven gehouden te hebben bij zijn geboorte. De gevolgen zien we dagelijks.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Mijn compliment met je betoog, Martin.
  ik stem er volledig mee in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s