VN ontdekt “oorzaak van de problemen in Gaza en de ´Westbank´.”

Screenshot_48

Navi Pillay (midden) met de in 2013 afgetreden Palestijnse regeringschef Salam Fayyad (links) tijdens een bezoek op de “Westbank”

De Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten (UNHCHR), Navanethem (Navi) Pillay, heeft maandag in een interview met het persbureau Reuters verklaard dat zij de oorzaak van alle problemen in Gaza en de zogenaamde “Westbank” gevonden zou hebben. Het probleem zou Israël zijn. Volgens Pillay zou Israël´s bouw van “nederzettingen” in Judea en Samaria evenals de “aanvallen van kolonisten op Palestijnen” de belangrijkste bron voor de rechtsschendingen in de regio vormen.

“Israël´s acties betreffende de bouw van ´nederzettingen´ en het geweld van de kolonisten vormen de kern vele mensenrechtenschendingen op de ´Westbank´ en in Oost-Jeruzalem”, aldus Pillay voor de Mensenrechtenraad in Genève. De ´nederzettingen´ zouden zelfs een schending zijn van het “hele spectrum van de Palestijnse sociale, culturele, burgerlijke en politieke rechten. Ondanks herhaalde oproepen aan Israël om te stoppen met de bouw van ´nederzettingen´, gaan het geweld van de kolonisten en de bouw met verwoestende gevolgen voor de Palestijnse burgers door”, zei de VN-commissaris.

Pillay ging zelfs zover te beweren dat Israël deels voor de escalatie van het geweld in Gaza verantwoordelijk zou zijn, nauwkeuriger gezegd vanwege de luchtaanvallen op terreurdoelen, die als vergeldingsmaatregelen na raketaanvallen op Zuid-Israël werden uitgevoerd. Ze gaf weliswaar toe dat de aanvallen op Israëlische burgers en het afvuren van raketten op Israël een schending zouden zijn van internationale verdragen, ze voegde er echter aan toe dat de luchtaanvallen, die Israël uitvoert, overdreven zouden zijn en zowel persoonlijk als openbaar eigendom zouden vernietigen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Desinformatie, Fatah, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

11 reacties op VN ontdekt “oorzaak van de problemen in Gaza en de ´Westbank´.”

 1. JooJootje zegt:

  Zo zie je maar weer de VN voor een rechtvaardige wereld.
  Kan er niet een Nobelprijs voor de vrede worden uitgereikt aan deze mensen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ach, dit noemen we ook wel eens ‘een open deur intrappen’. Stom mens! Hoe vaak is Israël hier al niet van beschuldigd? Niks nieuws hoor, en Israël zal dit soort gezwets gewoon naast zich neerleggen.
  Wat mij (en vele anderen) betreft kan die hele VN wel opgedoekt worden. Ze zijn zo partijdig als wat!

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Mevr. Pillay heeft George Orwell’s 1984 kennelijk goed gelezen en weet ze heel goed hoe ze het tegenovergestelde van de feiten als de waarheid in moet brengen.

  Like

 4. fleckie zegt:

  mijn zojuist op deze site getypte informatie van het NIW van 8.6.2012 “DE UNRWA telt verkeerd’ over parlementarier WILF van ISRAEL, is in z’n geheel VERDWENEN!!! bovendien kon ik de website van e.j.bron een paar minuten NIET aanklikken, door een SAFARI-mededeling) —wie geeft een ander trouwens het recht om een getypte reactie ,in z’n geheel,(zoals voorheen meerdere keren, weg te vegen?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Heb je zeker een apple? Dit zeggen ze er o.a. over:
   /”Dit heeft te maken met een beveiliging die Apple heeft ingebouwd in Safari om het lage geheugen dat de oudere iPad modellen hebben te compenseren.
   Het kunt u voortaan de onderstaande inloglinks te gebruiken. De melding zal dan niet meer voorkomen”\.

   Like

 5. fleckie zegt:

  UIT HET niw 8.6.2012 ,VAN T.DE.HOOG. ‘EINAT WILF is op campagne om de telpraktijken van de UNRWA aan de orde te stellen.Eigenlijk zijn maar “ENKELIJKE TIENDUIZENDEN PALESTIJNEN ECHTE VLUCHTELINGEN”.de UNRWA de hulporganisatie die–merkwaardige uitzonderinG – SPECIAAL voor de PALESTIJNEN op aarde is en RUWWEG EEN MILJARD DOLLAR per JAAR mag UITGEVEN,telt zo ong ALLE PALESTIJNEN als VLUCHTELINGEN mee ,behalve die uit de PALESTIJNSE GEBIEDEN OP DE WESTBANK.Deze manier v.tellen die zomaar 4 miljoen vluchtelingen oplevert,is volgens Wilf een praktijk v.d,UNRWA DIE IN DE JAREN 60 BEGONNEN IS MAAR NIET STOELT OP ENIGE SOLIDE JURIDISCHE BASIS.Waarom zouden nakomelingen van vluchtelingen zelf vluchteling zijn,redeneert ze.als ze gewoon in de GAZASTROOK ,de WEST BANK of JORDANIE wonen en niemand ze dwingt om daar weg te gaan.Inmiddels is men al bij de VIERDE of de VIJFDE GENERATIE BELAND;HOE LANG IS DIE VN-FILOSOFIE HOUDBAAR?ETC’.####

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  VN accepteren toelatingsverzoeken Palestijnen

  De verzoeken die de Palestijnen hebben ingediend om zich aan te sluiten bij dertien internationale conventies zijn door secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties ‘in orde’ bevonden en geaccepteerd.

  Ban heeft alle 193 lidstaten van zijn beslissing op de hoogte gebracht.
  Nadat Israël had geweigerd een groep gevangenen vrij te laten, in strijd………..

  De Palestijnse VN-ambassadeur Riyad Mansour zei dinsdag dat Palestina vanaf 2 mei als staat is aangesloten bij de dertien VN-conventies.

  Zwitserland liet weten……….

  http://www.nu.nl/buitenland/3749781/vn-accepteren-toelatingsverzoeken-palestijnen.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s