Symbolische protestactie ‘Een rode kaart van Vrouwe Justitia voor minister Turtelboom’

Screenshot_3

(Door: Gerolf Annemans)

Schadevergoeding aan zwaarste criminelen: het definitieve failliet van het strafbeleid.
Deze ochtend protesteerde het Vlaams Belang luid en duidelijk tegen het definitieve failliet van het Justitiebeleid van minister Turtelboom aan het Justitiepaleis te Brussel.Enige tijd geleden kreeg de beruchte en extreem agressieve gangster Farid ‘le Fou’ Bahoummamad namelijk een schadevergoeding ten bedrage van 11.000 euro toegewezen wegens zogenaamde ‘onmenselijke behandeling’ in de gevangenis.Intussen is bekend geraakt dat ook één van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen een schadevergoeding toegewezen krijgt, dit maal ten bedrage van 5.000 euro, naar verluidt wegens de gebrekkige (en van in den beginne reeds lakse) basiswet voor gedetineerden. De Belgische staat vond het blijkbaar niet eens nodig om in hoger beroep te gaan tegen de toekenning van de schadevergoeding.Onze symbolische actie toont Vrouwe Justitia in haar huidige gedaante:

– Niet meer het statige beeld van weleer uit marmer of steen, maar eentje van karton.
– Het zwaard klieft niet langer: het is een papieren versie die tegenwoordig vooral de lachlust van de criminelen opwekt.
– Haar weegschaal is evenmin nog uit solide materiaal: ze is helemaal uit balans door de afkoopwet, waarvan welgestelde witteboordcriminelen kunnen profiteren om hun straf af te kopen, en eveneens door de Salduz-wet die daders mijlen voorsprong geeft op de slachtoffers in de strafprocedure.
– Haar blinddoek draagt zij tenslotte nog wel, maar alleen maar uit schaamte omdat het werkelijk niet meer om aan te zien is hoe het strafbeleid vandaag de dag op zijn kop staat.

Met non-debatten, zoals euthanasie voor minderjarigen, de nieuwe naamgevingswet, of een zoveelste politiek correcte wet over seksisme wordt de parlementaire agenda op het vlak van Justitie gekaapt.

Intussen worden lustig schadevergoedingen – gefinancierd met belastinggeld – toebedeeld aan de allerzwaarste criminelen, terwijl hun slachtoffers in de kou blijven staan. Luxehotels voor veroordeelden – zoals in Beveren – worden plechtig geopend, maar blijken achteraf nog volstrekt niet afgewerkt, waardoor de butlers van de 21ste eeuw, de cipiers met name, in staking moeten gaan.

Vlaams Belang neemt het daarom op voor Vrouwe Justitia en tegen de federale regering, en in het bijzonder tegen het beleid van minister Turtelboom. Zij heeft de laksheid door middel van lapmiddelen en kunst- en vliegwerk definitief geïnstitutionaliseerd, met alle gevolgen van dien.

Onze partij trekt vandaag in naam en voor rekening van Vrouwe Justitia de rode kaart tegen het falend Belgisch Justitiebeleid. Dat is namelijk het enige symbolisch instrument dat Vrouwe Justitia nog rest: een rood kartonnetje.

Screenshot_4

Door:
Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vlaams Belang. Bookmark de permalink .

4 reacties op Symbolische protestactie ‘Een rode kaart van Vrouwe Justitia voor minister Turtelboom’

 1. roger catrysse zegt:

  In Vlaanderen is er maar een partij die de waarheid durft te zeggen en dat is het Vlaams Belang De anderen doen aan een soort politiek van horen zien en zwijgen

  Like

 2. Stradi zegt:

  Dit onland eist een bedrag van mij als belasting, “successierechten” noemen ze het, op het overlijden van mijn echtgenote namelijk 10.651 €
  Waarom ik “dit onland” schrijf, wel ook om volgende reden;
  Enige tijd geleden kreeg de beruchte en extreem agressieve gangster Farid ‘le Fou’ Bahoummamad een schadevergoeding ten bedrage van 11.000 euro toegewezen wegens zogenaamde ‘onmenselijke behandeling’ in de gevangenis.
  Dus onze zuur verdiende centen gaan rechtstreeks in de pocket van mohamed

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s