Ambtenaren Den Haag kunnen wel zweren op Allah

Screenshot_35

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) floot donderdag Hasan Kücük (Islam-Democraten) terug nadat hij zijn beëdigingsgelofte wilde afleggen door te zweren op Allah. In tegenstelling tot de Haagse raadsleden mogen Haagse gemeenteambtenaren tijdens hun eed wel aan Allah refereren.

Raadsleden die de eed afleggen, moeten kiezen tussen ‘Dat verklaar en beloof ik’ en ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’.

Gemeentewet

Deze keuzemogelijkheden zijn wettelijk vastgelegd in artikel 14 van de Gemeentewet. De grondslag voor dit artikel ligt in de meer dan honderd jaar oude Wet vorm van Eed uit 1911, die de richtlijnen voor een eed, belofte of bevestiging bepaalt.

Volgens deze wet geldt een uitzondering voor iemand die ‘aan zijn godsdienstige gezindheid den plicht ontleent den eed’ op een andere wijze te doen. Een uitspraak van de Raad van State uit 2002 stelde dat onder meer politieke ambtsdragers – waaronder raadsleden worden gerekend – niet in aanmerking komen voor deze mogelijkheid.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ambtenaren Den Haag kunnen wel zweren op Allah

 1. Jan Wandelaar zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/gstv_ruwe_beelden_matten_bij_d.html

  Die moskeet ligt precies op de grens van twee van de grootste grafwijken van Rotterdam.
  Paar honderd meter verderop staat nog een moskee met 2 hoge minaretten. Is zo’n beetje het eerste wat je ziet als je vanuit het noorden naar Rotterdam gaat.
  De grootste moskee van Europa staat in Zuid en is het eerste wat je ziet als je vanuit het zuiden komt.
  Zo doen ze dat.
  plaszak | 28-03-14 | 16:59 |

  Like

  • delamontagne zegt:

   Jammer dat U dit nu “grafwijken” moet noemen, Waren vroeger heel gewone R,damse wijken. Als je uit richting Den Haag naar R,dam Centraal met de trein gaat, zie je inderdaad gelijk die Mevlana-moskee.
   Wat mischien nog erger is, om internationale reizigers GOED te laten zien dat R,dam een islamitiische stchad aan-,t-worden is. Die (tot nu toe ) grootste moskee staat vlakbij ,t Feijenoord Stadium en aan de spoorlijn waar de T.G.V- lijn uit ,t zuiden even verderop de tunnel onder de stad in gaat.
   Lijkt wel haast “symbolische-voorspelling”: Rotterumlalalbad.

   Like

 2. Jean zegt:

  In Brusselallahbath zit het ook vol met die kruipdieren uit die zandbak de reden dat ik mij daar NOOIT laat zien, lijsten waar dat ongedierte op voorkomt worden gemeden zoals de pest, conclusie: er blijft in Vlaanderen maar 1 partij over nl. Het Vlaams Belang.
  Leve de Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek Vlaanderen.

  Like

 3. s breget zegt:

  Dat is toch onze regering die daar zetelt ,onderleiding van de onderdanen van de Turkse en Marokkaanse heersers .

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De HEKS HALSEMA kan tevreden zijn: DE ISLAMISERING VAN NEDERLAND LIGT OP KOERS. Mede dankzij de gore landverraders van; PvdA,VVD,D66,CDA,GL,CU,SP.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Volgens de Haagse Griffie bestaat er in de tweede Kamer weinig animo om verruiming van de wet door te voeren……
  Nee, en dat dat animo maar nooit mag toenemen ook! (Weinig kans op, in dit goedmens-idiotenland, maar enfin…..)
  Het zou immers wéér een ‘toegeven ‘zijn, wéér een stap op weg naar algehele islamisering!
  Verdomme, zo wezenloos als een groot deel van dit land blijkt te zijn; Dàt moeten ze toch wel kunnen zien?! Ze zijn, GVD, toch nog nèt niet achterlijk?!
  Of wel……?

  Like

 6. bigljohn zegt:

  In Den Haag kunnen ambtenaren beter ingezworen worden met de tekst; Zo waarlijk helpe mij de Satan almachtig. Want die Allah IS de Duivel. De Koran ligt immers ook al naast de bijbel in de Tweede Kamer. Voor dat we het beseffen leven we hier in Nederland in een tweede Iran !

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Als dat zo is, moet je mischien wel in de nabije toekomst op Shiva, de hindu-goddess kunnen eed afleggen. Ook handig als er eventueel handtekeningen moeten worden gezet. Weet niet precies hoeveel armen/handen………….. hij/zij heeft.! ! !

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Het is al een verdommenis dat onze politie corps al door moslims wordt verontreinigd;Voelen we dan nog zeker onder hun bescherming?Wij worden practisch door onze Vijanden beschermd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s