Beste meneer Rutte

Screenshot_46

Ik schrijf u deze brief omdat ik me zeer grote zorgen maak. Ik ben Eva en ik ben 9 jaar en ik zit in groep 8. Of fase 14, module 2 bedoel ik, maar dat doet er nu niet toe. Waar ik me zorgen om maak, meneer Rutte, is het volgende. Vorige week is er bij mijn opa en oma ingebroken door criminele Marokkanen. Mijn opa en oma zijn erg geschrokken en nog steeds heel bang. Mijn nichtje Amber haar I-Phone is een paar maanden geleden gestolen, ook door criminele Marokkanen. Dat vind ik ook zo erg, en weet u wat ook erg is, bij ons op school komen nieuwe kinderen en die worden dan opgehaald door moeders helemaal ingepakt in het zwart. Ook als de zon schijnt. Wat zielig voor die moeders, hè, meneer Rutte, da’s toch niet normaal.

Nou hoorde ik thuis op de computer dat er een meneer met raar haar is, die minder criminele Marokkanen wil. Dat lijkt mij een goed plan toch, meneer Rutte? Mijn opa en oma zouden er blij mee zijn. Ook wil die meneer dat er niet méér van die ingepakte moeders bij komen, ja dat lijkt me logisch, ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat leuk vindt. Maar nou hebben wij op school ook een soort nieuwsles, en de juffrouw vertelde iets heel anders. Die vertelde dat meneer Wilders álle Marokkanen het land uit wil hebben, maar dat is volgens mij niet zo. Toen ik dat tegen de juffrouw zei, moest ik naar de gang.
Wij hebben ook Marokkaanse kinderen in de klas. Die wisten het eerst ook niet, maar die moesten van de juf het jeugdjournaal in de klas kijken en nu doen ze ook raar. Samira is mijn vriendinnetje, die is leuk. Haar moeder werkt bij de apotheek en is niet in zo’n zwarte jurk ingepakt. Maar Younes en Fatima plagen mij altijd. Fatima pakt altijd mijn Wicky, en Younes zit bij zwemles altijd aan mijn plasser. Ik heb het wel tegen de juf gezegd en die zou gaan praten met hun ouders, maar dat kan helemaal niet, meneer Rutte, want die ouders praten een andere taal, die de juf niet snapt.
Wij hadden woensdag lente-ontbijt op school. Daar was kaas en hagelslag en jam en pindakaas, maar ook worst. Er was maar één soort worst, en dat was halal-worst, maar die lustte ik niet. En voor halal-worst moeten dieren extra lijden terwijl er een soort tovenaar een toverspreuk uitspreekt als ze doodgemaakt worden. Maar dat wil ik niet, meneer Rutte, ik lust wel worst, maar dan liever van een dier dat niet extra pijn hoeft te lijden. De worst moest van de oudervereniging, zei mijn moeder, maar niemand heeft het gegeten, want de moslimkinderen eten liever jam en hagelslag.
Nou hoorde ik, meneer Rutte, dat jullie die man, Wilders heet hij toch, allemaal haten en dat jullie daarom nooit iets willen wat hij wil. Wij leren op school dat je geen andere mensen mag haten, maar ik zie op de tv alleen maar mensen met haat in hun ogen. Ik word daar zo bang van, meneer Rutte, die meneer met dat grote hoofd, meneer de Vries, heet hij geloof ik, daar droom ik ’s nachts van.
U bent toch de baas van het land? Waarom zorgt u niet dat er minder haat is? Waarom vindt u die criminele Marokkanen zo goed, bent u zelf niet bang? Ik ben bang, meneer Rutte, voor mijn papa en mama, als ze oud zijn en niet meer zo goed kunnen lopen en er zijn steeds meer criminelen, dat kan toch niet? Ook ben ik bang dat ik straks een jurk moet dragen en een rare taal moet spreken en dat niemand mij dan verstaat, en rare dingen moet zeggen en eten. Mijn nichtje Amber ging wel eens naar de stad met vriendinnetjes, maar dat kan nu niet meer, er zijn teveel Marokkanen die haar uitschelden.
Ik mag thuis nooit het jeugdjournaal kijken, want mijn ouders vinden dat niet goed, en ik wil het eigenlijk ook niet, want ik ben al bijna 10, dus ik geloof er niet meer in. Maar op school moeten we het kijken van de juf, en daar zag ik u gisteren, meneer Rutte, en ik kon niet geloven dat u de baas van het land was. Ik dacht dat u die ene van Ernst, Bobbie en de rest was. Maar wat u zei, vond ik echt heel raar, meneer Rutte, volgens mij bent u een grote jokkebrok. Ik snap dan ook niet dat u baas van het land bent geworden, dat kan toch niet met zoveel jokken?
Ik ben bang, meneer Rutte, heel bang om ouder te worden. Er komt steeds meer haat, er komen steeds meer criminelen, er komen steeds meer moslims. En als er iemand iets van durft te zeggen, gaan jullie met zijn allen op die man springen. Dat vind ik raar, meneer Rutte, ik vind u gewoon geen goede baas van het land.

Sorry dat ik het zo moet zeggen, maar mijn ouders hebben mij geleerd dat je altijd eerlijk moet zijn.

Groetjes,
Eva
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

44 reacties op Beste meneer Rutte

 1. Sjaak zegt:

  Dit gaat natuurlijk ongeopend retour !
  Want Rutte vind dit maar geouwehoer !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Wat een moordwijf ! Spaart in ieder geval Bajes/Belastinggeld !
   Opgeruimt Staat netjes ! Dit zullen wel niet de laatste zijn !

   Like

  • Sjaak zegt:

   De reakties op geen stijl geven dat weer hoe de volksziel kookt !
   Zo staan 99 % achter haar impulsive afloop !
   De daders waren de bewapende overvallers !
   Ze heeft impulsiv reageert omdat ze tegenover
   gewapende daders stond en dan ga je niet een
   vraaguurtje afhouden ! Weten wij of ze niet ook
   bedrijgt werd ? Wij waren niet erbij !
   Wat nu bij het Eindhovens Dagblad gebeurt, is typisch !
   Ze sperde de Reaktieblock na 50 reakties nadat
   eveneens 99 % achter deze vrouw stonden !
   De Telegraaf daartegen heeft helemaal geen reaktieblock geopend !
   ERGO ! ALLE MAINSTREAM GETRIMDE VOLKSKRANTJES EN
   HUN SCHRIJFSCHERGEN ONDERSTEUNEN DE ONDERGANG
   VAN DE VRIJE VOLKSMENINGEN ! IN TOEKOMST VEGEN WE
   ONZE KONT AF MET JULLIE KRANTENPAPIER !
   HET BESTE ZOEK EEN ANDERE BAAN VOLKSVERRADERS !

   Like

  • Sjaak zegt:

   Hier ook nog een tip wat met het
   dadersprofil overeen kann stemmen !
   TOEVAL ????
   DEURNE –
   Bij een juwelier aan de Milhezerweg in
   Deurne is vrijdagavond een gewapende overval gepleegd.
   Twee mannen drongen omstreeks half negen de winkel binnen.
   Er zijn geen gewonden gevallen.
   De overvallers, met een licht getinte huidskleur,
   vluchtten te voet in de richting van de Eekstraat !

   Like

 2. Peter Klaasing zegt:

  Dankjewel Eva je hebt het goed gezegt, maar of hij dit hoord ??

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  9 jaar en al in groep 8….? Enfin, waarschijnlijk is het de bedoeling dat je je voorstelt dat het om een hoogbegaafde gaat -in new age kringen zouden ze geloof ik spreken van een ‘Sterrenkind’- dat om die reden in staat is, de wereld met haar eigen normen te beoordelen. Vandaar dan ook, dat ze het presteert, Rutte in deze brief ook zo ongezouten de waarheid te zeggen, geaccentueerd door een formidabele woordkeus. Ik vrees, dat hij in werkelijkheid niet veel brieven van deze strekking van kinderen zal ontvangen. Eerder kinderlijker gestelde epistels van tegenovergestelde strekking: “Waarom Mijnheer Wilders toch zo gemeen is tegen hun Marokkaanse vriendjes en vriendinnetjes en of Mijnheer Rutte daar niet iets tegen kan doen…..? Waar om ik dat denk? Omdat ik een aanzienlijk aantal onderwijzers er voor aan zie om dat soort brieven collectief in de les te laten schrijven, bij wijze van ‘goedmenselijke’ actie.
  Volksmennerij, natuurlijk: Ik herinner me zelf nog dat wij indertijd in een dictee moesten schrijven: “De rook was wit. Wij hadden een Paus. Wat waren de mensen blij!
  “Mij kan het niet schelen,” weet ik nog, dat ik dacht……

  Like

 4. Beste meneer Rutte,

  waar blijft mijn duizend euro
  die u mij en alle andere Nederlanders
  beloofd hebt
  voor de verkiezingen?

  Jack Terrible

  Like

  • Sjaak zegt:

   Hij wacht al op jouw Bankrekenings nummer !

   Like

   • Shit hij heeft het mij ook nog steeds niet gegeven die vuile “LANDVERRADENDE laaienlichter!!!!” , ik krijg alleen maar aanmaningen etc. van die ” semi misdadigeannex zichzelf legaliserende afpersingsbrigade” ( belastingdienst ) van ze !

    Like

   • hans-e-pans zegt:

    Ja hij wacht op jouw Bankrekeningnummer om je rekening zonder jouw toestemming leeg te kunnen trekken. Dat noemen ze ook wel gelegaliseerde diefstal, of simpeler belasting.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jack Terrible: 21.04. uur, op 28/3. Niet alleen de duizend Euro Jack, maar ook de beloften van deze klootzak, dat de HYPOTHEEKRENTEAFTREK veilig zou zijn bij de VVD, en dat er GEEN CENT naar Griekenland zou gaan. Nou, dat laatste klopt dan weer wel, want “RUBBEREN RUTTE”, brengt de MILJARDEN EURO wel met veel plezier naar de RODEN in BRUSSEL! Dat dan weer wel!

   Like

  • Wachteres zegt:

   @ Jack Terrible

   Die 1000 euro krijg je wel, alleen merk je dat niet, volgens Rutte. 🙂

   Like

 5. baksteen zegt:

  Eva, historisch hilarisch!!!

  Like

 6. Dit kind moet onmiddellijk onder toezicht van Buro Jeugdzorg worden geplaatst met die opruiende taal. Voor je het weet gaat ze ook een blonde pruik dragen en dan heb je er een vrouwelijke Greet bij.

  Like

  • de 13de imam zegt:

   Wauw, ik vindt dat dit bericht wel even extra aandacht verdient. Rutte die een aantal MOSLIMBROEDERS in het torentje heeft uitgenodigd om de uitspraken van Wilders te bespreken. Dit zijn dezelfde moslimbroeders die in Egypte pogroms op Christenen uitvoeren. Dit zijn dezelfde moslimbroeders wiens moto is: “Jihad is onze weg en sterven in de naam van allah is ons doel. Dit zijn dezelfde moslimbroeders die openlijk verklaren dat het hun doel is om de islam de dominante religie op aarde te maken.

   Dit zijn historische weken mensen, eerst zagen we de zwarte vlag van Al Qaida naast de Dokwerker, en nu de islamofascisten in het torentje. Links correct Nederland maakt nieuwe vrienden. Vergeet deze weken nooit!

   Like

 7. Alsjeblieft Poetin voor Minister president , dat is een vent met ballen teminste !

  Like

  • EmGee zegt:

   @burgelijk ongehoorzame Ztiertje. 100% mee eens!!! Putin heeft tenminste het lef er voor.V.w.b. Heikneutertje Rutte, daar veegt Putin de vloer mee aan,

   Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Vind het een goed stuk en waarom ook niet:als zij mogen overdrijven,mogen wij het ook!En verder staat er een zeer goed stuk over de onmacht van politie tegen buitenlandse jeugd en jeugdbendes op KOPP online,van Torben Gromberry!Onder andere over het feit dat ze het zo leuk vinden om levende puppy,s te roosteren;in Duitsland,maar daar hoeven we hier ook niet lang meer op te wachten,gezien de massahysterie in den lande!In Oostenrijk rept Stadler van:Tolleranz Romantiker:grandioos gevonden!Een goede benaming voor dat kleffe zooitje in Den Haag!

  Like

 9. Thorgard zegt:

  Haha… er zit wel een kern van waarheid in… Waar steeds meer ouderen en kinderen worden aangevallen door (vooral) geteisem met een allochtone achtergrond… worden deze niet gerustgesteld door de MP. Nee, zij mogen aangifte doen, waarna het enige vervolg hierop hoogstens een vermelding in Opsporing Verzocht is.
  Niets, niks, nada, noppes, geen excuses van woordvoerders uit de dadercultuur.

  Bovendien vind ik dat de MP helemaal geen excuses hoeft aan te bieden, ik ben het met Geert Wilders eens… minder Marokkanen. De goede zouden zich onderhand toch wel Nederlander noemen en zich niet aangesproken voelen????

  Like

 10. Perfide Albion zegt:

  De kinderen van Mark Rutte..O wacht. Niemand vindt Mark Rutte de moeite waard om kinderen mee te krijgen. Niemand wil een gezamenlijke toekomst opbouwen. met Mark Rutte.

  Welke gekken stemmen er eigenlijk op die kinderloze, partnerloze imbeciel?

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Dat heeft meneer Rutte al van af het begin al van Wilders gehoord.Resultaat nog steeds niets.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Ik neem aan dat deze brief/epistel, de tegenhanger vormt van de ” haataangiften”, tegen Geert Wilders. De inhoud is volkomen correct, ik heb er niets verder aan toe te voegen, dan het advies, deze brief, aan alle WEGKIJKENDE POLITICI te sturen van: PvdA,CDA,D66,VVD,CU,GL,SP!

  Like

 13. Harry zegt:

  Ik erger me ook mateloos aan de uitspraak dat die moslims ” weggezet worden ” door Wilders en zijn volgelingen .
  Dat heeft de klojo MP van de rooie ratten overgenomen , heb het cohen voor het eerst horen zeggen , meer dan tien jaar geleden al .
  Het getuigt niet van veel creativiteit dat ze nog steeds niet verder gekomen zijn dan die ene drogreden .
  Nou wij hebben ze niet weggezet , lullo , ze hebben zichzelf op de uitvoegstrook geparkeerd .

  We kunnen het ook nu weer zien op Pownews , er valt met die lui niet te praten . Het worden meteen trek en duwpartijen , gemep en gescheld .
  Snap nou toch eens Rutte , dat er met die lui niet samen te leven valt en wat mankeert iemand die dat toch wil proberen ?
  Bokito is ook een keer ontsnapt , hetzelfde resultaat . Een hoop kabaal , een berg verwoestingen en zwaar lichamelijk letsel .
  Waarom zou je dat met die rif-apen willen herhalen ?
  Moet er zonodig afgetast worden hoe tolerant onze samenleving nog is ?
  Nou , je hebt het aan je socialistische vriendjes te danken dat een heleboel mensen met een fobie rondlopen , ze durven niks te zeggen omdat ze bang zijn voor racist uitgemaakt te worden .
  Maar onderhuids borrelt het .
  Afgedwongen tolerantie .

  En waarom allemaal ? Ben je zelf zo laf en te dom om het allemaal te zien ?
  Opdracht van de Bilderbergbende ?
  Of help je ons hele land naar de donder om straks een leuk baantje bij het europese dievengilde te krijgen ?
  Als de onderste twee opties de waarheid bevatten dan ben je nog te rot om moslim te worden .

  Zie je die bui nou echt niet hangen ?

  Like

 14. Benesha zegt:

  Een kind van 9 jaar die een man van 55 blijkt te zijn, maar goed, het is een protestbrief eens vanuit een ander standpunt geschreven. op zich niks mis mee.

  Like

  • @Benesha; ben je in de war met Mo’s echtgenote Aísha die 9 jaar oud was toen ze ontmaagd werd door ‘profeet’ Mohammed die 55 was en al met een aantal vrouwen getrouwd was? De koran noemt Aïsha “de moeder van alle moslims”!??? Dat heeft natuurlijk niks met pedofilie te maken!? Dat snap je natuurlijk wel!?

   Like

 15. BertG. zegt:

  Met Ons Samen Leven Is Moeilijk

  Like

 16. PaulTrenkler zegt:

  Letterlijk 1 tweedekamerlid durft HET maatschappijontwrichtende probleem te benoemen. 149 kamerleden lijden aan het Stockholmsyndroom.

  Like

 17. EmGee zegt:

  @Harry Al noemen ze mij een racist,So what? Wellicht ben ik dat in hun ogen ook maar dat hebben de Marokjes veroorzaakt en komt niet van mezelf uit! Op hun acties kunnen ze onze reacties verwachten. Horende doof en ziende blind moeten ze voor bij Rutteke en Samke zijn . Wij zijn helder denkende mensen met gezond verstand en daar moet men weer NIET voor bij blinde en dove Rutteke en Samke zijn.

  Like

 18. Frans zegt:

  Leuke brief maar jammer genoeg is dit water naar de Zee dragen !

  Like

 19. leon zegt:

  en dit is de reden dat ik anarchistische ben

  Like

 20. am huisman zegt:

  Dankjewel Eva voor de brief die jij heeft gescheven ik ben het met jou eens ik durf s,avonds ook de deur niet meer open te doen en doen naar achten de luiken dicht ik, hoop dat jij de ogen van die kabinet heb geopend een hoop de ze wat aardigen tegen die meneer met dat witte haar zijn

  Groetjes van Mevrouw Huisman 68jaar

  Like

 21. maria zegt:

  Geweldige brief!!! De harde waarheid!! Ik zal maar niet beginnen over hoe ik uit mijn eigen huis ben verjaagd (Door Marokkanen) hoe er al 2x is ingebroken bij mij (door Marokkanen) hoe ik ben bedreigd (door Marokkanen) hoe mijn huis is vernield (door Marokkanen) ik mijn eigen straat niet meer door durfde en geen nacht meer slapen kon (door Marokkanen) enz enz enz …. Voor de gene die het niet snappen, wacht maar tot een van deze dingen jullie overkomt of een vriend of familielid, dan piepen jullie wel anders!!!

  Like

 22. Flamingo zegt:

  Maar wat mij nog steeds blijft steken is dat wij Nederlanders maar blijven zeuren vanuit onze luie stoel. Dat onze politici het niet goed doen en dat het beter kan en ga zo maar door. Wat ik mis zijn de Nederlanders met ballen die nu maar een opstaan en zich groeperen en gaan klagen in Den Haag. Ten strijden trekken en echt van ons laten horen!
  Zolang wij dit niet doen en blijven klagen vanuit onze luie stoel ramt de regering er iedere beslissing door want we gehoorzamen toch wel hier in Nederland. Ik ben het zo langzamerhand zat om dat zielig geklaag aan te horen. Rutte lacht ons vierkant uit, inclusief al zijn graaipartners. Het is gewoon niet meer geloofwaardig. Dus als je wat wil zeggen? Groepeer je en trek met 100.000den naar Den Haag en laat je daar horen!!!

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ben het geheel met u eens,maar krijg die luie Nederlander maar eens uit zijn/haar stoel!Dat gebeurt pas als ze massaal hun huis uit worden gezet,honger hebben en zelf slachtoffer worden van islamitisch geweld;maar dan is het te laat!Om wanhopig van te worden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s