Het verschil tussen xenofobe generalisatie en xenofiele opeenhoping

Screenshot_27

(Door: Hafid Bouazza)

‘Slachtofferschap is eindig en begrensd’

Het daghet in den Oosten, het lichtet overal. Hoe luttel weet het Marokijntje, och, waar hij henen zal.

Want de Marokkaan die niet bestaat, net zomin als de Nederlander bestaat, zoals koningin Maxima zei, is weer slachtoffer van haat en racisme en uitsluiting en noem maar op. De Marokkaan bestaat niet, omdat een Marokkaan een individu is. Niks mis mee.

Een persoon met ouders die in Marokko geboren zijn, maar die zelf in Nederland geboren is, is gewoon een Nederlander. Top. Zo hebben Marokkanen ons laten weten die zich als Nederlander hebben betoond door hun reactie op de uitspraken van Geert Wilders.

Wanneer men spreekt over Marokkanen dan hebben we begrijpelijkerwijs te maken met individuen die hun identiteit niet topografisch laten bepalen- anders zou het wel heel vreemd en bizar zijn om een persoon die in Nederland geboren is een Marokkaan te noemen, nietwaar?

Is het dan niet vreemd om je als Nederlander (al dan niet met de hashtag #bornhere – ironisch: wat is er mis met #hiergeboren?) aangesproken te voelen als Nederlander, wanneer iemand het heeft over Marokkanen?

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Marokkanen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het verschil tussen xenofobe generalisatie en xenofiele opeenhoping

 1. Jan zegt:

  Amsterdam : totaal van criminaliteit verdachte personen : 14.844, daarvan allochtone Nederlanders 4.568 en daarvan zijn 2.497 MAROKKANEN , of ”getinte personen” om het politiek sociaal correct te houden. Ja , zult u zeggen, Amsterdam is een stad. Goed vooruit gaan wij naar Gouda, u weet wel waar de buschauffeurs bepaalde wijken niet meer in wilden rijden, angstig om door “getinte personen” op hun eigen wijze gekuffeld te worden. Totaal aantal verdachten 1.086, daarvan allochtonen 576 en MAROKKANEN 332. Nog even naar Utrecht, totaal aantal criminelen 4.913, allochtonen 2.227 en Marokkanen 1.165.

  De cijfers ? Juist ja afkomstig van de KLPD oftewel het Koprs Landelijke Politiedienst
  http://www.geennieuws.com/2014/03/autochtone-criminelen-de-feiten/

  Like

  • Monalisa zegt:

   jan in de zaanstreek staat ook zo’n wijk poelenburg daar mag een politieagent op een moter niet alleen door die wijk moeten twee auto’s mee anders zie je die man niet terug komen! maar ja dat is gewoon en je mag er geen woord over roepen. oje toch gedaan.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De strekking van het artikel, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Deze Marokkaanse mensen meten zichzelf, een slachtofferrol aan, al naargelang het hun uitkomt. Inderdaad heeft deze groep mensen totaal geen ZELFREFLECTIE, neen men schiet liever in de rol van slachtoffers, Palestijnen doen dat ook namelijk erg graag t.o.v. Israël. En de gehele “rode kerk”, en de politiek correcte partijen, gaan geheel mee in dit toneelspel. Nooit zal de Marokkaanse gemeenschap, hun criminele boefjes terecht wijzen! Over misleiding gesproken!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ziedaar: Het altijd weer aan de dag tredende gezonde verstand van Hafid Bouazza!
  Als alle ‘Marokkaanse Nederlanders’nu eens uit dat hout gesneden waren, hadden we helemaal geen Marokkanenprobleem.
  Ik hoop overigens voor hem dat hem dit niet te staan komt op een familiaire onenigheid met zijn vechtjas-zus Haatsn……Hassnae Bouazza; zo ongemakkelijk ook voor haar weggejatte partner, goedmens Peter Breedveld: Krijgt die daar ook weer zijn portie van mee. -Want zó werkt dat, bij Borderliners. (LOL)

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Van bipatriden heeft de brave Marokkaan blijkbaar nog nooit gehoord. Opzettelijk allicht.

  Like

 5. Mooi, hoor!
  Al is het toch wel erg zoeken naar de punch-line onder de krullerige Arabesken.
  Wat wel een inzicht is:
  “Sentimentaliteit is de schaduw van agressie. De gelakte nagels van woede.”
  Ik zeg altijd: sentimentaliteit is de keerzijde van wreedheid.
  Sentimentele mensen zijn ook altijd tegelijk wrede mensen.
  Het mooist komt dat tot uiting in de jacht op pedofielen.
  Hoe weinig gewelddadig of machtsmisbruikend de betreffende pedo ook is opgetreden, hij moet dood, want ááááááách het kindje-kindje-kindje!
  Voor eeuwig beschadigd omdat de buurman aan haar kutje heeft gezeten.
  Nee, daar is Syrië niks bij.
  En nou gaat er hieronder een pandemonische discussie vol heftige sentimenten losbarsten, waaraan ik geen deel zal nemen.
  Enfin, Bert, jij hebt er dan wéér een zooitje views bij.

  Like

 6. Dr.Kwast zegt:

  Geweldig verwoord. De schrijver mag meer van dat op papier zettten.. Worden mensen van de zelfde cultuur op hun daden gewezen.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  De Nederlander die niet meer bestaat, maar die Marokkaan die ineens wel bestaat. Compleet met twee paspoorten en de nodige agressie. In de belevingswereld van Marokkanen en andere Islamieten bestaat de Nederlander niet meer. Hij een slaafje geworden, een willoze zombie, een dhimmie. Een figuur die je flink door het slijk mag halen, eentje waar je alles mee uit mag halen zonder noemenswaardig daarvoor gestraft te worden. Een Jolly Joker die al zijn geld moet afstaan aan de multicul. En die lullige Nederlander koestert zijn allochtonen en is politiek correct(loos). Maar ik pas, en met mij alle anderen op dit forum en in den lande. Wij zijn geen willoze zombies en politiek correcten, en wij willen geen dhimmies zijn. Wij kozen en blijven kiezen voor de PVV !

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Bouazza is een begaafde woordkunstenaar en hij schrift een intelligent artikel vanuit een herkenbare identitaire hoek. Genetisch liggen zijn wortels in Marokko. Hij is daar geboren in 1970 en het gezin Bouazza vestigde zich in Nederland toen de schrijver zeven jaar oud was.
  En nu als volwassene beschouwt hij zich gewoon Nederlander, hoewel hij zijn afkomst niet uit het oog verliest en dat is niet meer dan normaal..
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hafid_Bouazza

  En als Nederlander moeten wij hem dan ook zien, want de man is een vurige strijder voor de Nederlandse maatschappij en haar vrijheden en in die hoedanigheid valt hij de islam ongecensureerd en onbekommerd frontaal aan. Het briljante artikel van A.Nanninga op 31 juli 2013 op GeenStijl bevestigt dat nadrukkelijk.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/hafid_bouazza_mad_as_hell.html
  Bouazza voldoet aan alle criteria die Wilders hanteert als het om acceptatie van ”nieuwe Nederlanders ” gaat!

  Toch denk ik dat hij , omdat hij tot inmiddels tot de Nederlandse literaire elite behoort, de Marokkaanse bevolkingsgroep veel te positief beziet!
  Er treden juist vanuit die groep jeugdige lieden op een zeer kwalijke manier in woord en daden naar buiten en zij verschillen nadrukkelijk in hun opvattingen met Bouazza.
  Hen afschilderen als ”gewone kwaljongens” komt voor uit een absurd gebrek aan inzicht in de ware opvattingen van deze ontsporende jongeren.

  De meesten van hen zijn hoogst waarschijnlijk wel in Nederland geboren en zouden dus -ambtenaarlijk bezien- voor Nederlanders moeten doorgaan, maar zij getuigen in woord in daad dat zij de Nederlandse samenleving vanuit een volstrekt andere invalshoek benaderen, waarbij zij prioriteiten aangeven, die volstrekt in botsing zullen blijven komen met alles waar onze schitterende vrije, democratische ”leven en laten leven” maatschappij voor staat!

  Voor deze jeugdige stoorzenders liggen de prioriteiten werkelijk anders en wie dat niet wil inzien, is of gewoon achterlijk, of vervuld van een boosaardige ” weg-met-ons” mentaliteit.
  In de eerste plaats zijn zij Marokkaans- in de tweede plaats moslims ( deze twee prioriteiten kunnen van plaats wisselen!) en op de derde plaats is men (af en toe) een beetje Nederlander.
  En alle conflicten die rond deze groep ontstaan zijn te herleiden tot de prioriteiten die de jeugdige ontregelaars van de samenleving ZELF stellen.

  Daarbij ontbreekt het hun zeker niet aan uitgekiend strategisch besef.Zij hebben allang door dat in onze ”slachtoffer- en (be)klaag cultuur” de beste verdediging die men kan voeren heel simpel is:
  Wanneer je blootstaat aan kritiek dan neem je gewoon de passende slachtofferrol aan.Zo zijn jongeren die zich ”net zo bedreigd voelen als Anne Frank.!!).Marokkanen en Joden op één hoop..,
  Anderen voelen zich als lichtgetinte Nederlanders ALTIJD met de nek aangekeken en achtergesteld.”Jullie moeten ons altijd hebben!” waarop de beschulidiging van racisme volgt.

  En wij moeten hier klip en klaar stellen, dat alle conflicten die een jeugdig segment van de Marokkaanse leefgemeenschap met onze samenleving heeft, door links worden gefaciliteerd en in stand gehouden, omdat in de doorgeslagen obsessie voor gelijke behandeling van iedereen een heel belangrijk criterium totaal uit het zicht is geraakt!
  Degenen die zich bewust opstellen TEGEN onze joods-christelijke-humanistische samenleving plaatsen zich BUITEN het RECHT op GELIJKE behandeling!
  Als het gaat om de veiligstelling van een huis kan men met geen mogelijkheid gelijke rechten toekennen aan zowel pyromanen als aan brandweerlieden!
  Zo simpel ligt het, mensen.

  WIJ RACISTISCH? Laat me niet lachen! Kijk naar de zeer verschillende achtergronden van allen die in harmonie met ons probleemloos hun plek hier vonden .En wie hoort men daarover? Niemand, natuurlijk(!) en dat betekent dat geloof en huidskleur gwoonlijk geen ENKELE rol spelen als het gaat om de beoordeling van mensen!

  Wrijvingen zijn niet ontstaan in de hoofden van de gevestigde inwoners van dit land, want die zal het een biet zijn wat men gelooft, maar de problemen komen, wanneer de inhoud van een ”geïmporteerde” religie zich niet kan of wil verenigen met wat hier al eeuwen aan opvattingen en mentaliteit bestaat! Zo liggen de zaken aan en niet anders.

  Links MOET ophouden de dwaas uit te hangen. Ons land wordt niet bijeengehouden door een soort vaag , hersenloos idealisme dat ons dwingend wordt opgelegd!Allemaal gelijk denken?
  Wat een onzin! Dat heeft er in onze geschiedenos nooit bestaan.Zet 4 Nederlanders bijelkaar en je krijgt misschien wel zeven partijen of kerken! Zo ultra individualistisch zijn we en die eigenschap heeft Nederland veel goeds gebracht.
  Terug naar normaal, links! Hou op met jullie kleinburgerlijke pogingen tot hersenspoelen.
  Wij zijn daar niet ontvankelijk voor.

  Dank voor de poging tot aankweken van gezond verstand die Bouazza ondernam.

  Like

  • Henk.V zegt:

   woord teveel;

   Toch denk ik dat hij , omdat hij TOT inmiddels tot de Nederlandse literaire elite behoort, de Marokkaanse bevolkingsgroep veel te positief beziet!=

   Toch denk ik dat hij , omdat hij inmiddels tot de Nederlandse literaire elite behoort, de Marokkaanse bevolkingsgroep veel te positief beziet!

   Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Ach,het zijn maar cijfertjes op papier;en u weet:papier is geduldig!Stop je ook zo makkelijk weg in een laatje!

  Like

 10. Ik had beloofd me niet met de discussie te bemoeien die hieronder zou gaan ontstaan, maar – shit! – zeg, wat een illustratie krijg ik hier bij mijn stelling van POW-nieuws-binnenland!
  “Na de moord ging de dader een biertje drinken.”
  “De 37-jarige Chris Hettinga uit Harlingen heeft 15 jaar cel en TBS gekregen omdat hij vorig jaar zijn huisgenoot doodsloeg met een honkbalknuppel.
  Hettinga zat samen met Dina Hiemstra en het latere slachtoffer in de tuin naar motors te kijken toen het slachtoffer zei dat hij wel met Hettinga’s 7-jarige dochter zou willen ‘spelen’. Daarop ontstond er een handgemeen. De situatie kalmeerde enigszins, maar nadat het nodige bier werd genuttigd sloeg de vlam weer in de pan, zo schrijft de Telegraaf.
  Hettinga en Hiemstra sloegen het slachtoffer met een honkbalknuppel en lieten hem zwaargewond achter. In een café spraken ze over de moord. In de rechtbank vertelde Hiemstra dat ze niet door had hoe ernstig de situatie was. ‘Ik dacht: Laat hem zijn roes uitslapen, we vinden hem morgen wel weer’, aldus Hiemstra, die voor haar aandeel in de zaak vier jaar cel kreeg.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s