Deurnese zaak bewijst: geef vuurwapenbezit vrij

Screenshot_19

Gemiddeld vinden er iedere dag zo’n vijf overvallen op huizen en winkels plaats, slechts een enkel geval haalt daarbij het nieuws. Gisteren was zo’n geval in Deurne, waarbij een poging tot overval leidde tot een zwaargewonde eigenaar en twee dode overvallers. De vrouw die de overvallers zo goed als zeker heeft doodgeschoten moet zich zorgen gaan maken. Ze zal op grond van noodweerexces waarschijnlijk geen straf krijgen voor het doodschieten van de twee overvallers, maar als ze een eigen wapen gebruikte kan ze wel veroordeeld worden voor verboden wapenbezit. Dat terwijl zij en/of haar man zonder dat wapen misschien wel hetzelfde lot was beschoren als hun Haagse collega Stratmann.
Het echtpaar was in 2010 al eens overvallen waarbij ze ook bedreigd werden met een pistool. De juwelier was na dat moment dan ook goed beveiligd. Er hingen meerdere camera’s in de zaak en pas na aanbellen werd je binnengelaten, zoals tegenwoordig uit noodzaak bij vrijwel iedere juwelier het geval is. Indien ze een wapen hadden aangeschaft ter verdediging, was dat geen vreemde keuze geweest. Voor de wet lopen zij daarmee echter wel een risico; op verboden vuurwapenbezit staat een maximumstraf van acht jaar cel, een straf die overigens zelden gegeven wordt. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek onlangs dat de daadwerkelijk opgelegde straffen vaak slechts lage geldboetes zijn. Voor het juweliersechtpaar biedt dat goede hoop maar voor veel andere gevallen maakt het dat nog schrijnender. Wapenbezit is immers een misdrijf en daarmee leidt een veroordeling automatisch tot een strafblad. Voor criminelen is dat niet erg, in hun beroepsgroep is dat eerder een vereiste dan een obstakel, maar voor brave burgers geldt dat niet.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

38 reacties op Deurnese zaak bewijst: geef vuurwapenbezit vrij

 1. janfreak zegt:

  Ben het niet eens met de stelling dat vuurwapenbezit niet strafbaar zou moeten zijn. Dan is het hek helemaal van de dam en krijgen we dezelfde ellende als in de VS waar dagelijks mensen vermoord worden. Mensen horen geen eigen rechter te spelen, dat horen we over te laten aan de overheid en wanneer die volgens ons daarin te slap optreedt dan moeten we daar wat aan zien te veranderen. We hebben politie om de orde te handhaven en mensen te beschermen en het moet hier niet een Wild West worden. Om te beginnen moeten ze eens de taakstraffen afschaffen en vervangen door hechtenis, om taakstraffen wordt alleen maar gelachen. En ook moet het niet meer mogelijk zijn dat misdadigers door vorm of procedure fouten aan vervolging ontkomen want dat is gewoon absurd. Ook verjaring bij moord moet uit de wet, een dader mag daarmee niet wegkomen.

  Like

  • Vederso zegt:

   @ jafreak. Helemaal mee eens.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Al eens helemaal in elkaar getimmerd, janfreak?

   En wat als de politie ook al bang is voor de moslims of de opdracht krijgt zo min mogelijk te doen, omdat ze anders boos worden?

   Wat heeft de politie trouwens gedaan aan al die gewelddadige inbraken op juweliers?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Janfreak: 15.07. uur. Whoehahaha de Politie, en ons beschermen, U gelooft in sprookjes. Tevens is de Nederlandse Politie, geheel door de PVDA beïnvloed er niet meer voor ons, de oorspronkelijke bevolking, maar zijn ze dankzij onze ROVERHEID vrindjes met de HAATBAARDEN, en elk soort gelukzoeker en/of bandiet! Ik kan me wel iets erbij voorstellen, dat de burger zichzelf kan verdedigen, wat de hele LAFFE ROVERHEID doet NIETS AAN DE CRIMINALITEIT van voornamelijk Marokkanen. Mag niet van “de rode kerk”.

   Like

  • Shalomilikeyou zegt:

   Ik wil net zeggen, als iedereen een wapen mag hebben kun je er donder opzeggen dat al dat islamitische tuig onder het mom van ik word gediscrimineerd zich in de wapens heist.
   Sorry hoor!!! Dat gaan we toch echt niet doen. Iedere niet islamiet in dit land heeft dan echt een fucking kut probleem!!! Waar of niet

   Like

   • leo zegt:

    Dat fucking kut probleem hebben we al.
    Al het tuig uit rimboe en uit kashbah heeft zich al in de wapens gehesen.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Beste janfreak en Vederso, uit welk ei komen jullie dat je met de gedachte leeft dat de politie jullie zouden beschermen. In Pernis werd in huis iemand gemarteld en vermoord, het slachtoffer gilde en schreeuwde, de politie stond voor zijn deur te wachten op versterking, uiteraard waren ze volledig bewapend, pistool, gummiknuppel, peperspray, ze deden niets.’
   Dit is zomaar een voorbeeld van vele gevallen.
   En jullie denken echt dat je beschermd wordt ?????????
   droom maar verder !!
   En rechters breek me daar de b*k niet van open, D66 rechters zeker ??

   Like

 2. Edwin Lauxen zegt:

  Tot 1896 had Nederland nauwelijks wapenwetgeving.

  In dat jaar werd een verbod op het dragen van wapens (alle wapens) afgekondigd om de mogelijkheid te creëren stroperij aan te pakken.

  Van oorsprong was het verbod op vuurwapens in Nederland (zoals vervat in de Vuurwapenwet 1919) bedoeld om de positie van de overheid veilig te stellen.

  Die maakte zich in 1918 grote zorgen over de vele wapens die door vluchtelingen uit het oorlogsgebied werden meegenomen, vooral toen Pieter Jelles Troelstra in die periode de revolutie predikte. De Nederlandse overheid was bang voor een Bolsjewistische revolutie.

  Men besloot daarom maatregelen te nemen om de vuurwapens “die revolutiewapens bij uitstek” uit de handen van het volk te halen.

  —> In de notulen van de behandeling in de Tweede Kamer in 1918 kan men lezen dat deze wet bedoeld was om “vuurwapens te houden uit de handen van vuile socialisten”. <—

  Toen twee jaar daarna het volk de trouw aan de regering toonde door op Prinsjesdag de paarden van de gouden koets uit te spannen en de koets zelf te trekken, was dat geen aanleiding om die wet in te trekken.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_wapens_en_munitie

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Deden ze dat?! Gadverdamme, wat een slaafse geste!
   Het tekent de hóndstrouwe mentaliteit van het toenmalige Nederlandse volk. Híer zou je nou bijna socialist van worden!

   Like

  • koddebeier zegt:

   De Vuurwapenwet is/en was alleen bedoeld om de burgers te ontwapenen en zelfs sportschutters worden nog steeds dwars gezeten.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Janfreak !
  Het vuurwapenwet lappen tuig dat hier in Europa
  dagelijks de mensen afknalt aan hun laars !
  De Juwelier heeft waarschijnlijk zijn leven te
  danken dat hij en zijn vrouw wapens bezaten !
  Want een feit is rovers komen altijd bewapend !
  Heb ik geen wapen ben ik de pineut !
  Wel ben ik voor een psygische test voor de
  afgave ! Bij Psygisch labile mensen heeft een
  wapen natuurlijk niets te zoeken !
  En hoe meer van deze Laffe overvallen gebeuren,
  om zo meer mensen leggen zich illigaal een wapen toe !
  In Duitsland bevoorbeeld geeft het grootste aantal aan
  Schutersverenigingen van over de hele wereld !
  En daar gaat het proportionaal rustig en bedachtzaam
  eraan toe ! Je moet zo een zaak van alle kanten
  bekijken !

  Like

  • janfreak zegt:

   @Sjaak
   Bekijk het dan ook eens van mijn kant.

   Like

   • Willie zegt:

    JF , welke kant is de jouwe?? De dictatuur ?? Eerst iedereen ontwapenen en desnoods daarna uitmoorden : zijn legio voorbeelden van : de communisten toen in Rusland ,China(Mao) , de nazis voor WW2 , noem er nog maar wat op
    En Jan : DAT is de reden van die onnozele wapenwetten : ons mond en handdood maken ,desnoods uitroeien :ook genoeg voorbeelden te vinden
    Is dat de kant die jij kiest ?? Wat kom je hier dan eigenlijk doen ???

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 16.49. uur. Ben ik geheel met je eens Sjaak. En ik ben ervan overtuigd, dat in de MOSKETEN/HAATHUTTEN allang wapens liggen!

   Like

   • Sjaak zegt:

    Ik spreek uit ervaring ! Mijn huis is bewaakt als een fort !
    Nadat er 4 x ingebroken was ! De politie ken je in de ton kloppen die
    komen altijd wie mostert na de maaltijd ! Nu heb ik overal Kameras
    en kan zelfs over de bewegings melding op mijn i-pad alles kontroleren !
    Vroeger stonden bij ons de deuren wagenwijd open en de wereld was
    noch in orde ! Dank zij de linkse overbetaalde politike zetelpoepers
    die noch de laatste berggeitenneukers binnen hebben laten zijn we
    nu een toestand waar we over bewapening moeten diskuteren !

    Like

 4. Jean zegt:

  Betreffende procedurefouten:
  Als er procedurefouten gemaakt worden dan moet en de makers van die fouten gestraft worden door ze te ontslaan, nooit of te nimmer mag het tuig ontsnappen aan strafvervolging.
  Betreffende wapens:
  Iedereen heeft het recht zijn gezin en bezittingen te verdedigen, tuig moet buiten gehouden worden, wie zonder toestemming binnenkomt mag voor mij horizontaal de woning verlaten, no problems.
  De wetten moeten duidelijk worden, inbraak 10 jaar, geweld op personen 25 jaar en moord 50 jaar zonder kortingen.

  Like

  • s breget zegt:

   Inderdaad hier komen door vormfouten meer vrij dan dat de daders in de cel bellanden

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Die minimumstraffen zijn leuk en aardig en naar mijn mening noodzakelijk, maar voor CDA, VVD, PvdA en de rest van die linkse kliek onbespreekbaar omdat ze dan de gevangenisstraffen moeten gaan versoberen en het stuit toch op minder weerstand als we de reeds betaalde hulpverlening aan ouderen en gehandicapten versoberen…

   Like

 5. Edwin Lauxen zegt:

  Jaaa dat rond de periode dat Groningen en Friesland werden bezet door de Hollanders 😛

  Like

 6. realist zegt:

  als de criminelen zich niks aan trekken van de wapenwet waarom zouden wij er ons dan iets moeten van aantrekken? ik ga me niet laten beroven,in elkaar laten slaan,neersteken,vermoorden om aan te tonen hoe tolerant en politiek correct ik ben! wetten die dit wel van u verlangen moet je negeren en instaan voor je eigen veiligheid en dat van je dierbaren want de politici aan de macht falen daarin zoals we overgans europa kunnen zien. voor mensen die moeten werken en dus geen tijd hebben om uren per dag in een vechtsportschool door te brengen is een wapen hun enige kans.

  Like

  • Sjaak zegt:

   En de zijk telegraaf natuurlijk meteen er achter aan !
   OM: vervolging juwelierspaar niet uitgesloten
   DEURNE –
   Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog geen definitief besluit genomen over eventuele vervolging van het juwelierspaar uit Deurne dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van twee overvallers.
   Ook de conclusie ‘noodweer’ is niet definitief gesteld, zegt een woordvoerder zondagavond. Het onderzoek loopt nog.
   Justitie weet nog niet wat zich precies heeft afgespeeld in de juwelier op het moment van de overval. Er zijn wel camerabeelden maar die geven niet direct uitsluitsel omdat het geen vloeiende beelden zijn, er meerdere camera’s hingen die ieder een stukje van de gebeurtenissen hebben opgenomen en omdat geluid ontbreekt, aldus de zegsman. De beelden moeten nog verder worden onderzocht en naast de verklaringen van het echtpaar worden gelegd.
   Zelfverdediging
   Zaterdagavond leek het erop dat hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen verklaarde dat het echtpaar handelde uit zelfverdediging. Dat zou betekenen dat het echtpaar niet gestraft wordt voor de dodelijke schietpartij bij juwelier Goldies.
   Het Openbaar Ministerie benadrukt dat die aanname berust op een misverstand. Het OM heeft nog geen besluit genomen, benadrukt een woordvoerder tegenover RTL Nieuws. “Verder onderzoek moet uitwijzen of het echtpaar wel of niet vervolgd gaat worden.”De politie tastte zondag nog in het duister over de identiteit van een van de gedode overvallers. De andere overvaller was een 20-jarige Marokkaans-Nederlandse man uit Eindhoven.
   De gemeente Deurne opende zondag een telefoonnummer voor inwoners van de Brabantse gemeente die willen praten over de gebeurtenissen.

   Like

   • Jean zegt:

    Laten we massaal achter mevrouw Sanders gaan staan en justitie duidelijk maken: tuig hoort hier niet thuis, punt.

    Like

 7. Jade zegt:

  Ik denk in ieder geval dat ik een stuk rustiger zou slapen
  met een pistool in m`n nachtkastje…

  Like

 8. Wans Horst zegt:

  Vuurwapenbezit mag van mij geheel worden vrijgegeven, in Zwitserland heb je nog dienstplicht en daartoe heb je de plicht om als gezonde man een volautomatisch geweer in huis te hebben. In een referendum in 2011 mochten zij hun vrije keuze uitoefenen om het wapenbeleid te beknotten, maar dit werd verworpen zoals ieder echt vrij volk zou doen. Iedereen ouder dan 18, vrij van psychiatrische problemen, geen gevaar voor de staatsveiligheid en zonder strafblad kan een vergunning verkrijgen om maximaal 3 vuurwapens aan te schaffen. Wapens zijn niet het probleem, de mensen die ze in handen krijgen kunnen hooguit het probleem vormen. Omdat vuurwapenbezit geen grondwettelijk recht is in Zwitserland en er wel degelijk beperkingen van kracht zijn, is het percentage burgers dat vuurwapenbezit de helft van de situatie in de VS.

  Nederland zou er ook voor kunnen kiezen om iedereen ouder dan 18, vrij van psychiatrische problemen, geen gevaar voor de staatsveiligheid en zonder strafblad een vergunning te kunnen geven, maar die vrijheid zie ik niet zo 1-2-3 worden gegeven aan burgers. Wij mogen slechts hulpeloos en eindeloos verdeeld toekijken hoe wij als slaaf van eigenaar verwisselen (Den Haag —> Brussel).

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Ik wil hier niet hatelijk doen, MAAR zelfs een onschuldig balletjes-pistool mag niet in NL.
  Hoe is het, als je als NL-er, woonachtig in buitenland, een bezoek brengt aan je voormalig woonland. MAG je dan je “verdedigings-spulletjes”meenemen.? ?

  Like

 10. lucky9 zegt:

  Men moet wapenbezit onderscheiden van wapendracht op het openbaar domein.

  Wapenbezit gelijk stellen met ieder zijn rechter rechter spelen is kniediep buigen en toegeven aan fascistische indoctrinatie. Want zo verspeelt men ieders eigen recht op wettige zelfverdediging.
  In zijn eigen woning, winkel, pand, gebouw of domein moet elke eigenaar gewapend kunnen zijn tegen gespuis waar we de volgende decennia meer zullen mee te maken krijgen dan ons lief is. Het zijn wij of zij die zullen moeten sterven. Dat heeft niets met rechter spelen te maken maar alles met een politiek correcte agenda.

  Wapendracht op het openbaar domein (niet privaat dus) moet wel behoorlijk gereglementeerd worden. Eender welke moslim krijgt van mij nooit ofte nimmer een vergunning indien die ik zou kunnen verlenen. Leden van de snelle reactie-eenheid Eurofor zou de toegang tot het grondgebied moeten worden verboden.

  De actuele toestand in het onland.be is vandaag de dag zo dat het gespuis schiet op de achterkant van de politievoertuigen en de politiemensen zelf niet durven (terug) schieten omdat het hen verboden werd. Hou zo maar eens orde op zaken!

  Nee, ik ben in alle eerlijkheid voorstander van elk handwapen dat een 9 mm para per keer kan afvuren. Als het getinte gespuis dan komt binnenvallen met een AK47 blijft die Smith & Wesson bij voorbeeld netjes in de schuif liggen natuurlijk.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Het is vrij simpel: als je boven de 18 bent, psychisch stabiel en zonder strafblad, kun je gewoon een wapen kopen. Bijna geen enkele islamiet kan aan twee van die voorwaarden voldoen, dus het lijkt mij een redelijke zet. In Zwitserland wordt wapenbezit nog gecontroleerd ook, daar doet de politie echt duidelijk meer voor hun geld dan bekeuringen uitschrijven!

   Like

 11. alidas1 zegt:

  Zo maar op straat lopen met een wapen vind ik een beentje te gevaarlijk .dan beginnen ze al te schieten als ze al niet weten waar het over gaat
  In je huis om je te verdedigen vind ik best.
  En overvallen in winkels voor de eigenaren vind ik ook goed
  Maar ik zie al ieder winkel meisje met een wapen in haar zak lopen.

  Like

 12. Rick zegt:

  Aha…Hoe voorspelbaar; Het grote gedraai is inmiddels begonnen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22446580/__Mogelijk_toch_vervolging_juwelier__.html
  De voorzet hiertoe is gegeven door een groep Neo-NSB’ers :
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22445949/__Naar_rechter_om_Deurne__.html
  Walgelijke lieden die continue op de loer liggen om de medemens en maatschappij onderuit te halen. Inmiddels is de tijd aangebroken, dat wij als Autochtone bewoners, al dan niet met een vuurwapen, het recht in eigen hand gaan nemen. Inderdaad…Eigen Rechtertje gaan spelen, want van de officiële rechterlijke “macht” hebben wij helemaal niets maar dan ook niets te verwachten. Je komt binnen als slachtoffer en binnen 10 minuten ben je “wonderbaarlijk omgetoverd” in dader.

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik stuur mijn katten op hun af :-} Ik ben ook kwetsbaar voor inbraken, ik heb er genoeg aan gedaan, maar genoeg is nooit genoeg voor dit soort mensen die zonder onze toestemming doorgelaten worden in ons land, en nu zitten zij daarmee en proberen die gigantische fout ongedaan te maken, wie houdt wie voor de gek???? Koop een pistool en hou dat import op afstand.

  Like

 14. Republikein zegt:

  We vragen aan Bob hoeveel een pistooltje gaat kosten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s