Eurocommissaris Reding stelt miljardenfonds voor Roma voor

Screenshot_1

Eurocommissaris van Justitie Viviane Reding stelt voor om een uit miljarden euro´s bestaand hulpfonds op te richten voor de betere integratie van de ongeveer tien miljoen Roma in Europa. In een speciaal voor de derde EU-Roma-top in Brussel volgende week gemaakt onderzoek staat weliswaar dat verschillende landen vooruitgang hebben geboekt, maar dat desondanks veel Roma nog niet in de samenlevingen van hun gastlanden geïntegreerd zijn. Het probleem is, aldus Reding, dat de financiële middelen voor de integratie van de Roma uit het algemene Europese sociale fonds komen.

Ze krijgt vaak te horen dat iedere euro, die de burgemeesters gebruiken ter ondersteuning van de Roma, ontbreekt bij andere sociale projecten. Daarom aarzelen gemeenten vaak om geld te vragen uit het Europese sociale fonds voor de Roma. “Een eigen fonds zou een einde maken aan dit probleem”, zei Reding tegen “Der Spiegel”. “Dan is het duidelijk: dat geld is alleen bestemd voor de integratie van Roma.” Het fonds kan volgens Reding bestaan uit miljarden euro´s.

Bron:
http://news25.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", EUSSR, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

24 reacties op Eurocommissaris Reding stelt miljardenfonds voor Roma voor

 1. s breget zegt:

  En wie verdient hier het meeste aan ,de nieuwe baantjes maker

  Like

 2. BertG. zegt:

  Zo krijg ik vaak te horen dat iedere euro die gebruikt wordt, nooit besteed wordt ter ondersteuning van alle Bert’s in europa.
  Ik moet toch maar eens gaan bellen met die reding. Want dat kan zo niet langer natuurlijk.
  Een complete groep wordt hiermee uitgesloten.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel, David Cameron en Maxime Verhagen vonden dat de multiculturele samenleving ‘volkomen mislukt’ is. En nu komt Eurocommissaris van Justitie Viviane Reding met dit onzalige plan wat bij voorbaat gedoemd is om te mislukken en zodoende wéér een miljarden strop oplevert.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De RODEN, de communisten van de EUSSR, blijven het proberen! Snotverdomme, terwijl miljoenen Europeanen moeten vrezen voor hun baan, hypotheken onder water staan, de voedselbanken de aanwas niet kunnen verwerken, komt dit smerig ROOD VISWIJF REDING, om ons nog meer geld uit de zak te kloppen! Sterf EU,sterf!

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Als die lui nou eens allemaal in hun eigen land bleven is het probleem ook opgelost.Wij willen niet meer betalen voor de rest van de wereld,terwijl we zelf armoe lijden!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Dat mens doet aan de lopende band krankzinnige voorstellen en dit is het zoveelste.
  Elke cent, uitgegeven aan de integratie van Roma en Sinti is weggegooid.
  Je kunt wel merken, dat ze nog nooit in haar leven metterdaad met Roma te maken heeft gehad. En dan wel blind miljarden er in pompen!
  Ach, die hele EU moet op de schroot en wij moeten er uit! Waanzin!

  Like

 7. Alwine zegt:

  Deze mensen willen helemaal niet integreren!!
  Ik kan je trouwens foto’s laten zien van de enorme villa’s die zij overal laten bouwen.

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Miljarden euro’s voor de Roma. Die willen heel erg graag integreren, daarom wonen ze ook in mobiele woningen. Dat is om aan te geven dat ze ergens gelukkig zijn en er graag willen blijven.
  Ik ben het er dus volmondig mee eens, maar wat moet er dan gebeuren met die zielige Sinti? Zijn dat dan geen mensen? Die hebben toch ook uit en te na laten zien, door middel van zakkenrollen, inbraken, diefstallen, oplichtingen, dat ze het hier erg naar hun zin hebben?

  Komop Viviane Reding, geef ons nog eens een miljardensubsidie, van ons eigen geld natuurlijk, om weer een groep crimineel, asociaal rapaille binnen te halen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • BertG. zegt:

   Ze hebben de Bond van Wetsovertreders in ieder geval al achter zich staan.
   Dus wat is het probleem verder. Jij snapt het tenminste.
   Daar kan toch geen weldenkend mens het niet mee eens zijn.

   Like

 9. Paul Zwueste zegt:

  COMPLETE WAANZIN!!!!! En die ZIGEUNERS maar lachen!!!!!!

  Like

 10. lucky9 zegt:

  Nomaden kan je per definitie niet integreren. Die Viviane Reding is écht knettergek!

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Kennen jullie nog de ´knuffelroma Petalo´ een 40 jaar geleden in zijn Rolls Royce? Sindsdien is er niets veranderd, al moet het zijn dat er meer RR’ s gekocht zijn door Romafamiliehoofden. Of Bentleys. Ferrari´s zijn ze niet dolop.

  Like

 12. Jade zegt:

  De euro`s vliegen weer in het rond, wat is het
  toch heerlijk om met andermans geld te smijten.
  Niet erg handig van Rutte, om onze bankpas en
  pincode af te staan aan Brussel.

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Beste Mevr. Reding, ik kan nu al vertellen dat dit weggegooide miljarden zijn. Overigens jullie progressieven zijn zo voor diversiteit. Waarom moeten de Roma’s dan persé integreren en waarom moeten er miljarden tegenaan gegooid worden. Wie gaat hier aan verdienen? Wie dat allemaal gaat bekostigen zal duidelijk zijn. De Europese belastingbetaler.

  Waarom het weggegooid geld is:

  informatie is overigens van mijn zoon die in het speciale onderwijs werkt en vaak met kinderen en ouders vandoen heeft uit het woonwagen en/of zigeuner milieu.

  1) De familiebanden binnen de woonwagen en zigeuner cultuur zijn erg hecht en als er familieaangelegenheden zijn zoals ziekte, rouw en trouw, blijven woonwagen en zigeunerkinderen vaak dagen zelfs weken thuis. Hier zijn werkgevers en scholen niet gelukkig mee.

  2) Woonwagenkinderen zijn in eerste instantie gesloten en leven vaak in twee werelden.
  Woonwagenkinderen zijn niet gewend dat er eisen aan hen worden gesteld. Moeten, komt in hun woordenschat nauwelijks voor. Veel woonwagenkinderen hebben een korte spanningsboog en een slecht concentratie-vermogen.

  3) Velen van de woonwagenbewoners hebben een afwijzende en vijandige houding ontwikkeld ten opzichte van de samenleving en de overheid en er is een sterke haast biologische drang hun eigenheid te bewaren.

  4) Zigeunerouders hebben een uiterst ambivalente houding ten opzichte van hun kinderen: enerzijds krijgen kinderen in alles hun zin, anderzijds bemoeien de ouders zich maar weinig met hen. Daar staat tegenover dat kinderen overal bij horen en bijna alles meemaken wat er in hun wereld gebeurt.

  5) Zigeuners hebben een spontane, toevallige en sterk op familie gerichte leefwijze. Indien ze een telefoontje krijgen van thuis en ze zijn op een werkplek of studieplek dan zijn ze zo in staat hun werk neer te gooien en naar huis te gaan. Geen werkgever of onderwijzer die hun dan tegen houdt.

  6) Zigeuners (Roma en Sinti) onderscheiden zich nog meer dan woonwagenbewoners van de burgermaatschappij, onder andere door een eigen taal, de toepassing van een eigen rechtspraak en een nog veel specifiekere leefwijze dan de woonwagenbevolking.

  7) Meisjes worden al vroeg in de oppasrol gedrukt en helpen in de huishouding. het helpen van de thuisbasis gaat boven alles en telt cultureel zeer zwaar. Veel zigeuner-meisjes worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt en zijn dan klaar voor het moederschap. Ze worden afgeschermd van de buitenwereld. Het meisje verlaat de familie als ze gaat trouwen. De zoon niet. Vandaar dat de geboorte van een jongen met meer vreugde wordt begroet.

  8) Zigeunerkinderen worden door de gehele familie opgevoed en inmenging door buitenstaanders wordt in dit proces niet gewaardeerd.

  9) Ouders van zigeunerkinderen zien tot op zekere hoogte het leren lezen, rekenen en schrijven nog als nuttig, maar in de praktijk zwakt de motivatie snel af. Scholen leiden nauwelijks op tot wat woonwagenbewoners en zigeuners belangrijk vinden. Jongeren worden in de eigen gemeenschap tot volwassenen gevormd, dat is het uitgangspunt. De school van de maatschappij daarbuiten moet nog maar bewijzen deze taak over te kunnen nemen.

  10) De statistieken zeggen dat bijna 17% van de kinderen met een woonwagen en zigeuner achtergrond speciaal onderwijs volgen. Dit percentage is bijna drie keer zoveel als het landelijk gemiddelde. De woordenschat van veel woonwagen-kinderen is vaak beperkt en veelal concreet van inhoud.

  11) Veel woonwagenkinderen zoeken elkaar op en vormen een aparte groep binnen de school.
  Woonwagenkinderen worden op jongere leeftijd al als volwassenen beschouwd. Als jongeren 12-13 jaar worden, veranderen de gezagsverhoudingen sterk, ouders laten hun kinderen vrij in hun doen en laten; beslissingen over bijvoorbeeld school worden dan in de regel aan het kind overgelaten.

  12) Veel zigeunerkinderen worden tweetalig opgevoed en verdienen specifieke aandacht om het Nederlandse onderwijs goed te kunnen volgen.

  13) De angst voor aantasting van de normen en waarden van het gezin en de aantasting van de solidariteit binnen de familie en binnen de woonwagengemeenschap doet sommige woonwagenbewoners huiverig staan ten opzichte van bijvoorbeeld scholen; dit geldt in nog hogere mate voor zigeuners.

  14) Kinderen voorlezen is een onbekend begrip in woonwagen en zigeuner milieus.
  Ouders praten weinig met hun kinderen en gebruiken vaak gebiedende en korte zinnen.
  De kinderen beschikken over weinig speelgoed dat de cognitieve ontwikkeling bevordert. Waardoor de meeste woonwagen- en zigeunerkinderen hun schoolperiode beginnen met een ontwikkelingsachterstand op taal, sociaal emotioneel en fijn motorisch gebied.

  15) De werkeloosheid onder woonwagen-bewoners en zigeuners is groot; landelijk gezien ruim 65%. Hiermee hebben ze zelf over het algemeen geen moeite want de zwart handel voorziet aanvullend ruim in hun behoeften. Ons systeem van uitkeringen is voor de woonwagen en zigeuner jeugd een prikkel om vooral niet door te leren voor een diploma. Integendeel ze zien in hun milieu dat die moeite niet loont en een vaste baan is het laatste dat ze willen. Bovendien beschikken deze jongeren over een gebrekkige arbeidsethos, waardoor ze een stage of arbeidsplek snel verliezen.

  Like

 14. Jean zegt:

  We hebben de schijnheilige drievuldigheid en we hebben de schijnheilige kutwijven verbonden door de idioot uit Gent, die met die lange neus…
  Op 25 mei is het voor 100% TEGEN die EU misdaadorganisatie want met dat uitschot gaat het van kwaad naar erger, onze veiligheid en leefbaarheid staan onder zeer zware druk met al dat tuig dat hier rondloopt.
  Geen eurocent mag daar aan besteed worden.

  Like

 15. andy zegt:

  lijkt me niet nodig. Volgens mij zijn de roma goed in staat om die miljarden zelf bij elkaar te jatten.

  Like

 16. Avidia zegt:

  Ik word hier echt misselijk van, ik doe hier niet aan mee, stop met belasting betalen, massaal!!!

  Like

 17. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  ALS ONNOZELEN AAN DE MACHT BLIJVEN, IS HET EINDE NABIJ!

  Like

 18. Charles Martel zegt:

  Dee gefrustreerde madame behoort tot de “christelijke” partij van Juncker. Hopelijk begrijpen de Luxemburgers dat ze best een opdoffer kan verdienen bij de komende EU verkiezingen.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  De EU gebouwen in Brussel blijken in inrichting voor krankzinnigen te zijn.

  Like

 20. John Wolf zegt:

  Dat het geschifte po-co wijf ze opneemt in haar Royale villa’s ;plek zat ,en aan geld zal het haar ook niet ontbreken ,de enige oplossing voor dergelijke sujetten is ze interneren of laten verdwijnen voor ze alles om zeep helpt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s