Hamburg: Hoera, de bedelaarsexpres is er!

Screenshot_7

Om de talrijke dakloze en gehandicapte bedelaars uit Oost-Europa het zware werk van het bedelen in het buitenlander vijandige Duitsland iets gemakkelijker te maken, heeft de stad Hamburg nu een bus-service in het leven geroepen, die de arme rotatie-Europeanen iedere morgen van hun slaapplaatsen in de Weddestraße gratis naar de binnenstad vervoert en gedane arbeid weer terugbrengt. “De bus is een zinvolle zaak”, zegt Marcel Schweitzer, woordvoerder van de afdeling Sociale Zaken.

Zelfs de “Hamburger Morgenpost” is verbaasd en schrijft:

08.15 uur: Weddestraße in Horn. Er stopt een supermoderne witte touringcar. De ruim twintig mensen die instappen, zijn goed ter been. Desondanks hebben enkele van hen krukken bij zich, die zij echter niet gebruiken.
Waarom? Dat wordt 20 minuten later duidelijk op het hoofdstation, waar de bus de mensen afzet: want plotseling zijn heel veel van de passagiers slecht ter been. De komende uren zullen ze zich hinkend over de Mönckeberg- en de Spitaler Straße voortslepen – totdat de bus hen tegen de avond weer oppikt en terugbrengt. Met dit busreisje verdienen ze intussen goed 30 à 40 euro.
Hoezo Weddestraße? Omdat zich daar een buitenpost van de Hamburger Winternoodhulp bevindt. “Stimuleren & Wonen” heeft een schoolgebouw gehuurd, waarin daklozen kunnen overnachten. De bus zorgt ervoor dat de slaapgasten ´s morgens naar het centrum worden teruggebracht.
Ten eerste om ergernis met de bewoners van de wijk te vermijden. En ten tweede, omdat veel daklozen erop staan de dag op hun “vaste plek” te kunnen doorbrengen. Anders zou het aanbod van de slaapplaats helemaal geen zin hebben.
De bus is dus in principe een zinvolle zaak. Daarin heeft Marcel Schweitzer, de woordvoerder van de afdeling Sociale Zaken, zeker gelijk. Maar hij geeft ook toe: “toen we enkele jaren geleden met deze service begonnen, hebben we gedacht aan onze klassieke Hamburger daklozen.” Niet aan de Bulgaarse en Roemeense Roma, die deels beroepsmatig naar Hamburg komen om er te bedelen en voor zichzelf ge- resp. misbruik weten te maken van het hulpsysteem. Door hen werd de bus een “bedelaarsexpres”.
De “koning van de bedelaars” van Hamburg, een man uit Ţiţești in de zuidelijke Karpaten (Roemenië), is een van diegenen die gebruikmaken van deze “taxiservice” en in zijn vuistje lacht. Deze man, die door “Der Spiegel” in de nieuwste editie “Sandu” wordt genoemd, voert het bevel over een heel leger bedelaars. Terwijl zijn mensen ´s nachts een plaatsje vinden bij de Winternoodhulp, woont hij naar verhouding feodaal in een pension.
Hij kan zich dat veroorloven, want zijn “werknemers” dragen immers het grootste deel van het bij elkaar gebedelde geld aan hem af. Dat levert hem dagelijks ongeveer 800 à 900 euro op.
Dankzij de “bedelaarsexpres” hoeft hij hiervan niet eens de buskaartjes te betalen.

De schrijfster begrijpt al die opwinding vanwege de bedelende zigeuners uit Bulgarije en Roemenië überhaupt niet – zij ziet de bedelaars als echte verrijking. Toen een tandenloze bejaarde haar onlangs een plastic beker voorhield, nam ze daar dankbaar het geld uit en kocht er een chique BH voor. Wat is hier dus eigenlijk het probleem?

Screenshot_8

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Verena B., Bonn

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Criminaliteit, Duitsland, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Overheid, Roma en Sinti, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hamburg: Hoera, de bedelaarsexpres is er!

 1. Jan zegt:

  IK heb zin de bus te kapen, verkleed als chauffeur en die hele teringzooi ergens diep achter de Oeral te dumpen

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dit zou zomaar door van Kooten en de Bie of Jiskefet bedacht kunnen zijn voor een sketch.
  Compleet van de pot gerukt zijn ze daar.

  Like

 3. RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAMBtenaren dit dit soort waanzin verzinnen , tsja ze kosten je veeeeeeeeeeeeeeeel geld en ergenis

  Like

 4. Cathja zegt:

  Sjonge, niet te geloven dit! Wij doen toch echt iets verkeerd hoor! Als je een daginkomen van 800 tot 900 euro geniet, daar geen cent inkomstenbelasting van betaalt, dan heb je toch een heerlijk leventje?
  Echt, de wereld is gek aan het worden! Ik begrijp niet dat Duitsland deze misstanden ongemoeid laat. En hoe is het gesteld met de Duitse bejaarden en gehandicapten? Zitten die er ook zo warmpjes bij?
  Deze bedelaars worden dus als een verrijking gezien. Niet te geloven! Het is de wereld op zijn kop!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Een paar jaar geleden zag je ze wel in Benidorm: Bedelaars met afschuwelijk verdraaide ledematen. Meestal zaten ze zachtjes kreunend en lamenterend op hun stek. Of ze leunden op hun krukken, inderdaad. Op een gegeven moment liep er in een stille straat één voor me uit. Op behoorlijke afstand, zodat hij me niet in de gaten had. Met kleine schokjes werden zijn benen rechter en rechter en draaiden zijn voeten op hun plaats. Zo weet je dan meteen, dat je niet met een mismaakte te doen hebt, maar met één van die zeldzame mensen met flexibele gewrichten, die hun ledematen in alle gewenste bochten kunnen draaien, volkomen gecontroleerd! Dat is nog eens handig, in het bedelaarsvak!
  De daklozen, die ik vroeger wel in Neurenberg gekend heb, beheersten dat geen van allen. Sommigen waren er ècht beroerd aan toe, maar dat kwam dan meestal door de alcohol. Gelukkig,dat op cruciale momenten èchte christenen als Bruder Martin, de pragmatische arts-Jezuïet, er altijd wel voor ze waren.
  Maar zoiets als een busdienst, nee, dat was toen ondenkbaar!

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  En kunne de reageerders hier niet bedenken dat het in de lage landen niet veel anders is

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  “Deutschland schafft sich ab”.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Hamburg was al altijd een hoofdburg van de Socialisten geweest; dus het verbaasd me helemaal niets.Niets geleerd dat Mohammed Atta in Hamburg heeft gestudeerd.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  Begrijp niet dat men op dit verhaal reageert. Dit is toch een te vroege 1 aprilgrap? De wereld is iedere dag een stukje idioter. Dit onttrekt zich aan het woord idioterie, dus moet het wel een grap zijn.

  Like

 10. Shalomilikeyou zegt:

  Janken = Cashen

  Like

 11. Republikein zegt:

  Past goed bij het vorig verhaal mw Reding.

  Like

 12. Pingback: De VVD en het marxistisch sinterklaasfeest | filantropius

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s