De financiers van de globale radicale islam

Screenshot_37

De dagelijkse meldingen over de uitwassen van de globale radicale islam zijn intussen zo talrijk, dat je daarbij snel het overzicht kwijtraakt. Van Syrië via Nigeria tot aan Oostenrijk en Duitsland lees je over zijn “strijd”. Steeds vaker vragen de mensen zich af, vooral in Europa, van wie de laatste jaren zo sterk gegroeide beweging van de radicale islam haar geld en opdrachten krijgt. Een goed antwoord daarop geeft o.a. de documentaire “Mannen achter de schermen uit de woestijn” van Alexander Stenzl en Esther Saoub. Daarin wordt de rol van de individuele Golfstaten en hun invloed op de politiek in het Midden-Oosten tijdens en na de “Arabische Lente” ongewoon kritisch bekeken.

Salafisten in Europa worden gesteund uit de Golfregio

Wat in de Europese media nauwelijks aandacht krijgt, wordt in de documentaire op enkele plaatsen nauwkeuriger belicht. En de documentairemakers brengen onaangename dingen aan het licht: vanaf het begin vreesden de monarchieën Qatar en Saoedi-Arabië democratische protesten in hun eigen landen op grond van de “Arabische Lente”. Daardoor volgen ze nu verschillende strategieën, die echter allemaal hetzelfde doel hebben: De geopolitieke en strategische hegemonie evenals de religieuze hegemonie niet kwijtraken. Niet voor niets worden door de soennitische koninkrijken de sjiietische regimes in Syrië en Iran bevochten. Daarom werden en worden radicaalislamitische krachten, bijvoorbeeld de Moslimbroeders in landen als Egypte en Libië, de radicaalislamitische Hamas in de Gazastrook of de Al-Qaida-jihadisten in Syrië enorm financieel ondersteund. Maar ook in Europa ondersteunen de golfstaten in toenemende mate Salafisten bij hun missiewerkzaamheden met geld, religieuze tv-zenders en radicale predikers.

Financiers wordt in het Westen het hof gemaakt

Ongeacht deze feiten wordt de staatshoofden van deze deels radicaalislamitische Golfstaten in de westerse wereld maar al te graag het hof gemaakt vanwege hun olie-miljarden. Er is nauwelijks een Europees staatshoofd dat niet de hand heeft geschud van de voormalige emir van Qatar, sjeik Hamad Bin Chalifa. De minister-president van Groot-Brittannië, David Cameron, wierf zelfs bij de emir voor Londen als nieuw globaal financieel centrum voor islam- en shariaconforme beleggingsvormen. Of de Amerikaanse president Obama, die onlangs een uitstapje naar Saoedi-Arabië ondernam om daar nieuwe wapendeals te regelen en ondersteuning voor de Syrische oppositie te verlangen. Maar ook de toekenning van het wereldkampioenschap voetbal in 2022 aan Qatar en het daarbij vermoedelijk massaal gebruikte omkopingsgeld spreken boekdelen over de dubbele moraal van de politieke elites van het Westen.

In Oostenrijk maakt men de ondersteuners van het globale terrorisme ook heel graag het hof door onlangs het Koning-Abdullah-Zentrum voor interreligieuze en interculturele dialoog in Wenen, gefinancierd met Saoedisch oliegeld, te openen. In Saoedi-Arabië heersen de Wahabieten, een bijzonder radicaal-fundamentalistische groepering van de soennitische islam. De plaatsvervangd secretaris-generaal van het Saoedi-Arabische Instituut en voormalig minister van Justitie, Claudia Bandion-Ortner (ÖVP), zei zelfs, aangesproken op de catastrofale mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië, dat zij “niet tegen individuele landen zou kunnen zeggen wat deze moeten doen” en betwijfelde simpelweg de inhoud van de mediaberichten m.b.t. dit onderwerp.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, corruptie, Dhimmitude, dictatuur, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Qatar, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, sharia, sjiieten, soennieten, Vrijheid, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De financiers van de globale radicale islam

 1. lucky9 zegt:

  Het is ongemeen duidelijk dat de wahabitische monarchen van Saudi-Arabië de wereldwijde jihad ongelimiteerd financieren, en dat reeds làng voor 9/11 !
  Gooi één bom op Ryad en een kleinere op (mecca) en ze verliezen hun islamitische zwarte schorpioen-gifangel.
  Alleen verkozen busch sr en bush jr hun eigen portemonee en die van het olie-kartel, en is de moslim obama uiteraard niet bereid zo een logische stap te zetten want hij is corrupt als hij is aan de macht gekomen dank zij hùn centen.
  De domme Republikeinen beseffen dat zelf niet eens!
  Zeg nu zelf, de idioten en vervalsers zijn nu aan de macht!
  Wat te doen op 22/05/2014?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat wat hier meent eigenaar te zijn van NL is natuurlijk geen haar beter.
   Ze komen er maar wat graag. De foto’s van dit wangedrag zijn overal te vinden op internet. Dus ze doen net zo hard mee en zijn hiermee mede schuldig.

   Like

 2. Syrier zegt:

  Geen nieuws onder de horizon.
  Toen ik kleuter was en dat is lang geleden wist ik deze dingen al.
  Op school had ik zelfs straf omdat ik mijn mening had over de amerikaanse steun aan de taliban in afghanistan.

  Like

  • fleckie zegt:

   opeens werd de MUJAHEDDIN, TALIBAN genoemd? ( werd de naam veranderd soms, omdat bekend werd dat deze ‘KILLERS’ RUSSISCHE soldaten bij levende lijven ‘HET VEL VAN HUN LICHAMEN STROOPTEN ? en die ‘NEGATIEVE ‘ naam veranderd moest worden?)

   Like

 3. fleckie zegt:

  de BCCI-bank-reportage, geeft ook enigszins inzicht betr.de fa.Bush. + Het CIDI heeft al langer geleden “MYTHS and FACTS” uitgegeven, waarin de DONOR-LANDEN van TERRORISTEN staan ‘ vermeld’ .

  Like

 4. ekki2 zegt:

  Ach wat amusant.
  heeft de mens verstand?
  is de vraag die zal rijzen,
  want velen zullen wijzen,
  op de eigen portemonnee.
  Immers U en ik betalen dit gedwee.

  Eén TRILJARD aan ontwikkelingshulp geschonken door ons in het Westen.
  Het komt terug via overbevolking, asielzoekers en terrorisme en gangbangs.
  En als in het Westen inmiddels 100 miljoen moren wonen,
  hoeveel kost ons dat denkt u?

  Dus de ongeëvenaarde wereldkampioen financier dat bent U.
  En zolang u niet verder komt dan wat kakelen, zult u dat ook blijven tot uw dood.
  Slechts als u zich weet te verenigen in de echte wereld heeft u een kans om het tij te keren.
  Alleen maar zo…

  Like

  • ferry bookelman zegt:

   Ekki mooi gesproken. Anarchisme kan de mensheid nog redden. De illuminati moeten vernietigd worden voordat zij ons de gewone mens vernitigen. Maarja wij hebben GSTS dus gaat er niets gebeuren.

   Like

 5. Jean zegt:

  Momenteel loopt het over van huichelarij betreffende de de opwarming van de aarde. Waarom doen ze er dan niets aan? Dat kan toch door de olie te laten waar hij is nl. in die oliestaten en hier “versnelt” over te schakelen op elektriciteit via zonnepanelen op ELK dak, electrische auto’s, geen schadelijke gassen meer, enz. enz. maar neen, dan vallen de steekpenningen weg, de snoepreisjes zijn dan weg, het verraad kan dan niet meer.
  Idem dito betreffende drinkbaar water; waarom geen industrialisatie die zoutwater omzet in drinkbaar water? Zeewater in overvloed, zelfs teveel, maar neen, dan vallen de steekpenningen weg, de nutteloze postjes waarop via decadente vergoedingen geïnd worden vallen dan weg enz. enz. steeds komen we uit bij corruptie via politiek.
  Is het vreemd dat steeds meer mensen, en gelukkig maar, moeten walgen en braken van het politieke gespuis? Ik heb er althans geen greintje respect voor, het laagste van het laagste komt men steeds tegen in de politiek, ordinaire parasieten en iedereen weet wel wat parasieten veroorzaken….

  Like

 6. Paul Zwueste zegt:

  Ach ja, we weten het al wat langer. De Westerse politici spelen een zeer riskante partij poker met de islam. Het gaat hierbij om een inzet van alles wat ons (de volkeren), lief is.
  Onze economische, sociale samenleving, onze eigen cultuur, onze eigen normen en waarden, onze eigen democratie, onze eigen identiteit, onze welvaart, onze godsdienst!
  Zij, die anderen, kunnen er alléén bij winnen. Wij kunnen alléén verliezen… als we geen actie nemen.
  Wat nu op de agenda moet worden gezet is het bewust maken van het volk van haar toekomstige ondergang en het dagelijks toenemend islam-terrorisme waarmee het in eigen land te maken heeft. Zo simpel is het, en zo intensief is het tezelfder tijd omdat wij in de eerste plaats te maken hebben met een machtige tegenstander: extreem-radicaal links en haar politici!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s