Jullie mogen wel kappen met Wilders aangeven, hoor

Screenshot_16

Nog steeds doen er honderden mensen per dag aangifte tegen Geert “minder, minder, minder Marokkanen” Wilders vanwege diens uitspraken. Mensen, wordt het geen tijd de politie gewoon diens echte werk te laten doen?

Er is inmiddels anderhalve week verstreken sinds de avond waarop Geert Wilders een zaaltje partijaanhangers in Den Haag liet scanderen dat ‘we’ in Nederland behoefte hebben aan “minder, minder, minder” Marokkanen. Over die uitspraak is het nodige gezegd en voor menigeen geeft die uitlating ook nog steeds aanleiding een tripje naar het plaatselijke politiebureau te maken. Dat laatste gebeurt zelfs zo massaal, dat ook nu nog de wetsdienaren extra tafels en stoelen moeten neerzetten om de grote stroom anti-Wilders-klaagzangen te kunnen opvangen:

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders. Bookmark de permalink .

47 reacties op Jullie mogen wel kappen met Wilders aangeven, hoor

 1. Cathja zegt:

  Het Nederlandse volk is blijkbaar gek aan het worden! Heulen met de vijand van de vrijheid is zeker een nieuw tijdverdrijf? Eens zullen ze op een manier kennis maken met deze vijanden van de democratie, en zullen ze het betreuren dat ze Wilders aangeklaagd hebben.
  Dan is er geen weg meer terug.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   Ik geloof er geen barst van dat het merendeel van de mensen die aangifte doet autochtonen zijn. Natuurlijk lopen er altijd wel een paar meeheulende volksverraders mee, maar ik durf te wedden dat het merendeel komt uit de mohammedaanse hoek, gelardeerd met een zooitje Hollander-haters, zoals die groep surinaamse cultuurvernietigers die zichzelf bekend maakten vlak voor het Sinterklaasfeest, en nog wat antillianen.

   Het is slechts een afweermechanisme van hun eigen schaamte vanwege het gespuis in eigen gelederen.
   In Deurne proberen ze immers hetzelfde te doen, aandacht afleiden van het eigen criminele tuig.

   Zo doorzichtig.

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Niet vergeten dat onder de Politie en stadsraden vele moslims zitten dat hebben wel de PvdA , D66 , SP,CDA en de rest er voor gezorgd.Welke zeide ze uitzoeken is maar de vraag.Wij hebben nog een hele zware klus te klaren.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Er is een tegenactie gaande. Henk M heeft via facebook een oproep gedaan voor aangifte van discriminatie door o.a. regering en burgemeesters ( vermelding van een aantal namen die in de media waren met hun hetze tegen geert Wilders)

  Gegevens van de aangifte via mail naar de webmaster gestuurd, aangezien de aangifte in JPG ( 3x) op facebook stond en ik deze gekopieerd heb in één Word-bestand. De tekst is dus een beeld/foto en kan ik alhier niet plaatsen. Henk M. roept tevens op nog meer “handtekeningen” te sturen naar hem: henk.meijer@kpnmail.nl ; naam, woonplaats en telefoonnummer ( dit moet anders is je ondertekening niet geldig).

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ik blijf er overigens wel bij dat Henk,M zich wel duidelijk aan het publiek had moeten voorstellen,Jowitteroos.Hij is op onze site ook daartoe opgeroepen, maar reageerde daar niet op.

   Ik peins er niet over om persoonlijke gegevens aan een wildvreemd iemand door te geven.In een Wildersvijandige tijd is dat is vragen om problemen.

   Like

   • jowitteroos zegt:

    Henk ik had de oproep doorgegeven aan hem. Het is verder niet aan mij Henk M voor te stellen. Jammer dat u niet mee wil doen, maar het is uw goed recht natuurlijk. Hij heeft al 550 ‘ondertekenaars’ verzameld en is, zo ik kan inschatten, niet erg handig met de PC en met het woord. Des al niettemin is de aangifte goed verlopen. Indien u wenst kan ik de aangifte in word-bestand naar uw email sturen zodat u weet wat het uiteindelijk geworden is.
    Bovendien heeft hij de PVV gebeld en zij zijn enthousiast over de actie, die dus nog steeds doorgaat.

    Like

 4. Wachteres zegt:

  Een reactie die laat zien hoe KNETTERGEK links is.

  rinus op 30 maart, 2014 – 16:17

  Gisteren was de Telegraaf, gewapend met microfoons en camera’s in Utrecht.

  Een jonge autochtone weg-met-ons dame die niet zou opvallen in de stampende “wij zijn allemaal Marokkanen” optocht van Groenlinks gaf op het politiebureau bij haar aangifte deze niet te bevatten verklaring:

  “Hoe heeft het zo ver kunnen komen (…) Het woord “Marokaan” is zelfs een vies woord geworden. Wat hebben “we” toch gedaan”’……

  Tja, ”we”…….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   ZINSBEGOOCHELING…..! Zei ik het je al niet, Wachteres?
   Ze gaan doodgewoon te ver. Nog een paar uitlatingen van dat soort en het begint steeds meer Nederlanders te dagen, wààr ze die GL-gekkies moeten plaatsen. (Waarschijnlijk goeddeels aan de weed en de Coke.)
   Dit valt op den duur toch niet serieus te nemen……!

   Like

 5. Harry zegt:

  De actiebereidheid bij links is wel beduidend hoger dan bij normale mensen .
  Er zijn altijd genoeg gekken te vinden om zelfs het grootste tuig te verdedigen .
  Gesteund door advocaten die ook wel een schnabbeltje van een ton kunnen gebruiken .
  En het maakt de klagers niet uit waarvoor het is , als het maar links of links-islamitisch is .
  Zelfs moord is een optie voor ” het goede doel ” .
  Socialisten en de mocro’s die de twee uitgerangeerde overvallers kwamen verdedigen , ze verschillen geen moer .

  Zag gisteren een KRO programma van de rooie poging om Hans Janmaat levend te cremeren , de geintervieuwde terrorist had nog helemaal geen spijt ook .
  Zagen ze ook nog kans om dat stuk vullis van een van Weezel , die Janmaat onbeschoft demoniseerde weer z’n zegje te laten doen .
  Ja hij vond het niet zo netjes wat ie had gedaan , nu , tientallen jaren later .
  Alles wat misgaat dankzij het socialisme , daar hebben ze tientallen jaren voor nodig om het door te krijgen , ondertussen loopt ons land bij ieder aspect dat ze niet snappen , enorme schade op .
  Onverbeterlijk tuig , dat is waartegen we het moeten opnemen .

  En als wij ons beklagen , dan zijn we ineens fascisten .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Harry:13.29. uur. Beste Harry, ik betoog al tijden, dat de PvdA de 5e colonne is van de moslims. Het bewijs wordt ons dagelijks geleverd!

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Hear hear! Tim Engelbart, de auteur van dit artikel, slaat hier even haarscherp de nagel op de kop:
  Al deze aangevers, op de eerste plaats de niet-Marokkanen- nemen hiermee een volslagen overbodig en zinloos initiatief waarmee ze bovendien nog de normale werkroutine bij de politie verstoren OM MAAR VOORAL TE LATEN ZIEN DAT ZE DE ‘GOEDE’ KANT VERTEGENWOORDIGEN.
  Alleen maar dààrom. Als dàt geen narcisme is……!
  Ze staan er niet eens bij stil dat ze op deze manier het politie-werk belemmeren, dat is van geen belang: Als hún politiek-correcte houding maar uit de verf komt!
  Man, man, wat laat déze groep zich kennen!
  Als ze soms nog denken, dat ze goed bezig zijn: Dit is zo langzamerhand het stómste wat ze kunnen doen en als deze gekte nog lang aanhoudt, zal het ‘hun’ zaak alleen maar schaden.
  Hier kan het het OM immers niets mee. Trouwens, het eerste proces-Wilders heeft al jurisprudentie geschapen.
  Tóen had het OM er al geen zin in, laat staan met betrekking tot dit gekkenhuis, waar inderdaad de irrelevantie van afdruipt!
  Laat de Marokkaanse Gemeenschap aangifte doen als ze dat dan per sé willen en loop je er niet mee te bemoeien, stelletje klojo’s, voor jullie eigen bestwil!
  Want als er straks uitkomt, dat het in deze vorm tot niets leidt, is er voor een àndere groep aanleiding om te lachen. En niet te zuinig!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En de hetze tegen de PVV gaat maar door! Trouwens is Rutte al in de bres gesprongen voor het juweliersechtpaar uit Deurne?

  Like

 8. Jan zegt:

  Socialisten willen altijd hun tuig besteunen

  Like

 9. meneertje zegt:

  Eindelijk heb ik het door.
  Die mensen willen gewoon het Guinness Book of Records halen.
  Het record aantal idioten die lulkoek-aangifte hebben gedaan, willen ze halen..
  Als ze dan in een latere editie van dat boek staan, kunnen ze die passage vol trots aan hun kleinkinderen laten zien en zeggen: “Kijk, opa was er ook bij. Hij wordt wel niet afzonderlijk vermeld, maar toch sta ik in het Guinness Book of Record. Jullie mogen wel trots zijn op jullie opa.”

  Verder wil ik eindelijk een relativerende opmerking maken over de opmerking van Wilders: “Dat gaan we dan regelen”. Tot mijn verbazing heeft, voor zo ver ik weet, nog niemand anders dat gedaan, terwijl die relativering toch zeer voor de hand ligt.
  Toen ik het hem hoorde zeggen op de verkiezingsavond dacht ik direct: dat is een soort absurde
  grap. (Of als je ’t niet leuk vindt: gewoon een absurde opmerking).
  Want Wilders weet natuurlijk heel goed dat hij het niet kan regelen en dat weet de zaal ook.
  Iets onmogelijks heel laconiek hardop zeggen, net of je ’t meent, kan een vorm van humor zijn, die echter door lang niet iedereen wordt begrepen en/of gewaardeerd.

  Ja, maar hij zou het WILLEN regelen? Ja, dat wel natuurlijk, maar met iets van 25 zetels in een Tweede Kamer van 150 is het, zoals de partijverhoudingen nu liggen, absoluut onmogelijk.
  En juist daarom is de opmerking/grap absurd.

  Waarom Wilders dan niet achteraf de opmerking heeft gerelativeerd?
  Dat kan ik heel goed begrijpen.
  Ik heb namelijk mijn hele leven dat soort absurde grappen gemaakt. Soms kwamen ze aan en dan had ik succes.
  Soms zag niemand dat het een grap was en er lachte dan ook niemand.
  Dacht u dat ik dan ging zeggen: “Hé, dat was een grap, hoor. Jullie worden geacht nu te gaan lachen”.”?
  Natuurlijk niet.
  Als je grap mislukt, laat je niet merken dat je opmerking als grap was bedoeld en je praat gewoon verder.

  Like

  • Harry zegt:

   Ben het helemaal met U eens , meneertje .
   Laatst had ik de schilder om de buitenkant van mijn huis op te kalefateren , die me vertelde dat ie een beetje zon nodig had om de boel te laten drogen .
   Stom toevallig maakte ik precies dezelfde opmerking als Geert , “dat gaan we regelen ”
   Niemand neemt dat serieus natuurlijk .
   Slechts hier en daar een grijns .
   Die imbecielen die die opmerking van Wilders uit z’n verband gerukt hebben , zijn het doodschoppen ( of schieten ) niet waard .
   De rotstralen lagen op de loer om deze onschuldige opmerking tot een real-life luchtballon afmeting op te blazen .
   Laffe doortrapte rotzakken .
   En waarom ? Alleen om de aandacht van hun mega-verlies af te leiden.
   We krijgen ze steeds beter door !

   Like

   • meneertje zegt:

    @Harry,
    Uw voorbeeld is perfect, omdat u toevallig dezelfde woorden als Wilders gebruikte en omdat iedereen direct inziet dat dit een onschuldig (absurd!) grapje is.
    Maar als Wilders het zegt, zien ze de treinen voor deportatie al aan de Nederlandse stations staan.
    Dat heeft Wilders dan intussen even geregeld.
    Tja, zo machtig is die man nu eenmaal.

    Ook de minister president heeft dit blijkbaar niet kunnen voorkomen (hij is ook wel machtig, maar niet zo machtig als Wilders!), maar de slijmbal… eh…sorry, de hooggeplaatste persoon verzekert de sidderende moslimkindertjes dat hij zelf bij die treinen zal staan om ze er uit te halen, met gevaar voor eigen leven, als Wilders die stakkertjes er in heeft gestopt…
    Want als ze in die treinen blijven, kunnen ze de autochtone kindertjes niet meer pesten en hun spullen afpakken en de slijmjurk… eh, sorry, de Nederlandse superheld vindt dat dat nu eenmaal het recht van zielige moslimkindertjes is.

    Like

 10. Henk.V zegt:

  Op zich is deze golf van aangiften door ”verontruste” burgers nogal kinderachtig en onwaarschijnlijk stompzinnig, maar de regisseurs van deze ”volksbeweging” zijn verre van kinderlijk en verontrust.
  Zij weten heel goed in welke contekst Wilders zijn Marokkanen opmerking maakte en zij weten donders goed dat de draai die zij er aangeven volstrekt niet klopt, maar dat zal hun een zorg zijn.

  Hier wordt een massale schijnbeweging op gang gebracht die in één keer Wilders het zwijgen moet opleggen en allen die op hem stemmen eens en voor al in het verdomhoekje plaatst.

  Dit is een nieuwe fase, die is ingezet door lieden die zich in het geheel niet hebben bekommerd om de gevolgen die de opgelegde en verwoestende multiculturele waanzin heeft voor de zittende bevolking.
  Nu behoort het zogenaamd opeens tot de goede toon om jezelf tot mede- Marokkaan te bombarderen. Deze hysterische, massale vom van identificatie trad niet op toen andere groepen in onze maatschappij (of in de wereld) de dupe werden van twijfelachtige activiteiten.
  Er was GEEN massale identificatie met vrouwen en meisjes die voor hoer werden uitgescholden; of fysek belaagd door ”licht-getinte” jongeren.
  Evenmin vereenzelvigde men zich met bejaarden die werden aangevallen, toegetakeld en beroofd door (alweer) links getinte jongeren.
  En men werd lang niet altijd één met mensen die zonder enige aanleiding in elkaar werden getrimd, ook al al weer door… precies die! Of met buschauffeurs, of hulpverleners die hun werk niet konden doen dank zij..
  En wie werd er één met Joden die gepest werden door. ”noodafrikaanse types’? Op met tienermeisjes die in de greep van lichtgetinte loverboys belandden?.
  Wel, deze lijst zouden we nog langer kunnen maken.
  Richten we de blikken over de grens, richting streng-islamitische gebieden waar homo’s en lesbo’s de hel op aarde beleven, EN waar Christen letterlijk geen leven en toekomst meer hebben..
  Waar zag ik de vereenzelviging met deze slachters?
  Wie was lesbo met de lesbo’s, Jood met de Joden, Christen met de vervolgde en verdreven Christenen..? Ik zag en hoorde ze niet.

  En ik beken het: voor de Nederlanders die nu massaal de Gutmensch uithangen en zwegen toen er WERKELIJK sprake zou moeten zijn van ECHTE solidariteit heb ik DIEPE MINACHTING.
  Voor deze non personen wens ik mij nooit en te nimmer in te zetten.

  Deze godvergeten schijnheiligheid is een ‘mantel waarin een diepe haat tegen de boodschap die Wilders verkondigt, zich hult en onder die mantel draagt men een dolk.

  Er zijn moordenaars onder ons. Eerst moet de integriteit van het beoogde slachtoffer er aan geloven en daarna gaat de persoon zelf voor de bijl.

  Ziedaar het ware portret van de Gutmensch-elite.
  Niemand uit die gelederen mag ooit zijn of haar straf ontlopen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   Henk V: 14.18. uur. Henk deze zgn. ‘gutmenschen”, met inbegrip van de politiek-correcten, de roden en de groenen, dat zijn voor mij grote NSB ers! Wat, ik vind ze nog veel erger!

   Like

 11. Erik Bink zegt:

  Zou je de vergelijking kunnen/mogen maken tussen deze politiebeambten die zo ijverig die aangifteformulieren verstrekken en inzamelen en de ambtenaren van lang, lang geleden die net zo ijverig en ‘plichtsgetrouw’ de adressen van Joden verzamelden en de lijsten daarvan aan de “bloedhonden” overhandigden, zodat deze hun “opsporing” efficient konden verrichten?
  Zoiets dus?

  Like

 12. Het voordeel is: de scheidslijnen worden steeds duidelijker.
  Zo’n demonstratie van Marokkanen in Deurne om de nabestaanden van de overvallers steun te betuigen doet veel voor het bewustzijn.
  Met name de autochtone jonge mannen die het Marokkanentuig te lijf wilden, waren een teken aan de wand.
  Het vervolg dat onvermijdelijk een keer komt, heb ik beschreven in een stuk uit 1998: http://bit.ly/1dHv7e1
  Ik schreef dat stuk contra een dom laster-artikel dat Geert Mak had uitgekotst in de NRC (“Toen de kelders open gingen”) tegen de mensen in Nederland die nog enigszins bij hun normale verstand waren.
  Ik gebruikte in dat stuk één betekenisvolle observatie van Mak uit zijn boek “In Europa”.
  Die observatie is namelijk betekenisvol voor wat het vervolg op “Deurne” kan zijn.

  Ik citeer Geert Mak, “In Europa” p. 1075:

  “In het ‘Servische’ dorp Kravica, ten noordwesten van Srebrenica, reden in de zomer van 1991 bijvoorbeeld jonge moslims provocerend door de straten, terwijl ze harde oosterse muziek draaiden en de Serviërs uitscholden. Prompt werd hun auto beschoten, waarbij twee doden vielen. (…) Vervolgens richtten Serviërs en moslims elk gewapende patrouilles op, ter bescherming van hun eigen dorpen en buurten. Zo begon het overal.”

  In dit artikel “Dolle homo-hond Bas Heijne schuilt Hamas-gemäss in de kleinburgerlijke ethiek”, http://bit.ly/1gHdp9D heb ik een eerder verschijnsel van groot verdriet over de dood van een Marokkaanse gewelddadig overvaller beschreven:

  “( . . .) toen Germaine C. voor de rechter kwam vanwege het woedend maar waarschijnlijk per ongeluk doodrijden van een Marokkaan die haar zojuist beroofd had. De knaap had, onthulde het Parool, diezelfde morgen nog voor de rechter gestaan vanwege een pistool op de slaap van een bedrijfsleider van een Xenos-winkel. De plek waar het ongeluk gebeurde, is 50 meter van de plek waar Theo van Gogh is afgeslacht. Op 25 meter ligt een WIBRA waar in de tussentijd door een Turk en een Marokkaan bij een overal een zwangere verkoopster in de rug is geschoten. Ik weet toevallig hoe het ging vlak na het “ongeluk” met Germaine C. Binnen een paar minuten zag het daar zwart van de lichtgetinte huidskleur. De mobieltjes hadden gerinkeld. “Belvermogen” noemen de “jongens “ dat. Dat hebben zij, belvermogen. Nederlanders hebben geen belvermogen. Dat weten ze ook. Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen. De agressie ter plekke was zodanig dat ambulance en politie nauwelijks hun werk konden doen. TV-Noord-Holland was als eerste ter plaatse, maar dorst geen opnames te maken. Wekenlang werd, tegen alle bewijs in, ontkend dat de doodgereden “jongen” een agressieve draaideurcrimineel was geweest. Een grote protestoptocht trok door de buurt: hoofddoeken, baardmannen, multicul-collaborateurs . Tegen de racistische maatschappij die weer een onschuldig slachtoffer had gemaakt! ”

  Ik weet dat die Surinaamse vrouw, Germaine C., in Suriname heeft moeten onderduiken en daar nu permanent woont.

  Like

  • meneertje zegt:

   Ja, de scheidslijnen worden duidelijk.

   Toen de Marokkanen in Deurne een demonstratie hielden, kwamen er (eindelijk eens een keer) autochtone mannen tegenover hen staan.
   De politie kwam er tussen en hield de groepen uit elkaar.
   Jammer.
   Voor zo ver ik dat uit de tv-beelden kon opmaken, stond daar een zeer stevig groepje Brabanders klaar om het gespuis het ziekenhuis in te rammen.
   Is niet doorgegaan.
   Maar dit verhaal is nog lang niet uit.

   Het kan een begin zijn van (eindelijk) fysiek optreden door autochtone burgers tegen het tuig.
   En dat is echt de enige mogelijkheid om het onder de duim te krijgen.
   Zoals schieten de enige mogelijkheid was voor het juweliersechtpaar om het tuig er onder te krijgen.

   Vergelijk het met een situatie in een oorlog aan het front.
   Je staat opeens als soldaat tegenover een gewapende tegenstander.
   Ga je dan denken: “Misschien is het wel een aardige man en wil hij helemaal niet schieten. Laat ik dan maar eens rustig afwachten…”?
   Nee, je denkt: “Het is hij of ik”..
   En je schiet.

   Like

   • Harry zegt:

    Jammer dat de politie het feestje weer verziekte . Ze hadden de kans moeten hebben dat Marokkaanse tuig zó plat te slaan dat ze nog nauwelijks boven de hondenstront op straat uitstaken .
    Dat is de enige taal die ze verstaan .

    Like

 13. Sjaak zegt:

  Hier een foto met het passende beweis hoe het Eindhovens Dagblad de marrokanenkont likt !

  Like

  • Sjaak zegt:

   EINDHOVEN – De 52-jarige echtgenote van de Deurnese juwelier die vrijdagavond twee overvallers neerschoot, is geen held. Het openbaar ministerie moet de vrouw dan ook voor de rechter brengen.
   Bond van Wetsovertreders wil naar rechter om dode overvallers Deurne
   Pakweg dertig Nederlanders van Marokkaanse origine hielden daartoe zaterdagavond op het Eindhovense Stadhuisplein een spontane betoging. Ze hadden enkele spandoeken met teksten als ‘Marina is geen held’ en riepen verschillende malen ‘moordenaar’.
   Volgens een woordvoerder van de demonstranten moet het niet mogelijk zijn dat de Deurnese ‘weg komt met de koelbloedige dood van twee jongens’. De demonstranten scandeerden ook ‘Wat moet er gebeuren? Straffen, straffen straffen … ‘
   Omdat er geen demonstratievergunning was, maakte de politie na een halfuur een einde aan de betoging.
   Tijdens een persconferentie had hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen enkele uren eerder bekendgemaakt dat de vrouw vermoedelijk niet vervolgd zal worden. “De handelswijze lijkt op een gerechtvaardigde en juiste zelfverdediging”, zei Nieuwenhuizen.

   Overval op juwelier
   Bij een overval op juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne kwamen vrijdagavond omstreeks 17.40 uur twee overvallers om het leven. Zaterdag was een van de twee overvallers geïdentificeerd. Het was een 20-jarige Eindhovenaar van Marokkaanse afkomst. Hij was eerder met politie en justitie in aanraking gekomen voor geweldsdelicten.

   De reactiemogelijkheid onder dit artikel is gesloten vanwege de vele discriminerende reacties die binnen zijn gekomen.

   Like

 14. Jean zegt:

  Er zijn blijkbaar toch nog veel Nederlanders én Vlamingen die liever hun leefwereld verwoest zien dan op te komen voor toekomst, veiligheid en leefbaarheid van eigen volk?
  Op onze steun moeten ze achteraf niet rekenen als ze zelf slachtoffer zijn…

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Kunnen we ook niet massaal aangifte doen tegen onbekende personen inzake landverraad en stigmatiseren en/of criminelen activiteiten ??????

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Landverraad:
  Nederlandse Wet

  Wet(boek): Strafrecht Artikel: 93 Omschrijving: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.
  Wet(boek): Strafrecht BES Artikel: 99 Omschrijving: De aanslag ondernomen met het oogmerk om het grondgebied van den Staat geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Like

 17. bigljohn zegt:

  En de politie zet extra mankracht in. Nu ineens springen ze er boven op. Als u en ik met een gegronde klacht de politie inschakelen, wordt het; Een afspraak maken, of we hebben voorlopig geen tijd voor u, we zijn overbelast, uw zaak geniet geen prioriteit. Als het om Marokkanen gaat gaan de deuren van de politie ineens wijd open staan. De politie, je beste vriend heette het vroeger.
  Het is geworden; De politie, de beste vriend van de Marokkanen en ander Islam tuig !

  Like

 18. Erik Bink zegt:

  Koddebeier, er zou inderdaad nagedacht moeten worden over een zodanige formulering van dit artikel dat dit betrokken zou kunnen worden op een geleidelijk sociaal, cultureel, politiek, staatsrechtelijk proces, dat in zijn uitkomst tot landverraad leidt. Is het mogelijk een dergelijke strekking in verschijnselen die zich nu voordoen aan te wijzen?
  Zoals het in het artikel omschreven wordt is “landverraad” een “aanslag …..enz.” . Zoals “aanslag” tegenwoordig wordt gebruikt en bijna dagelijks (in het Midden Oosten) voorkomt is dat een zich op een bepaald moment voordoend gebeuren. Daaraan is over het algemeen, zo deze zich voordoet, een periode van overwegen en plannen voorafgegaan.
  De “aanslag” waar w i j het over hebben, die “aanslag” is een soort van (schijnbaar?) anoniem proces, dat echter gefaciliteerd wordt door (velen van) de elite en bepaalde groeperingen of “types” van individuen.
  De bekendste landverrader uit onze recente geschiedenis is natuurlijk Anton Mussert – hoewel ie bij zijn veroordeling op jammerlijke wijze benadrukte dat ie toch het beste met Nederland had voorgehad.
  Hier was dus sprake van landverraad, dat in de loop van jaren naar zijn strekking duidelijk werd. Hoewel het een “aanslag” op de Nederlandse integriteit in ruime zin was, was ’t niet een gebeurtenis van een moment.
  We kunnen daarom de betekenis van “aanslag” in het wetsartikel dan ook zien als een “geleidelijk gebeuren” met een strekking die tot landverraad leidt, respectievelijk kan leiden. In beide gevallen moet dat proces een halt toegeroepen worden.
  Het artikel gaat op de motivatie van de actoren van die aanslag in: “… ondernomen met het
  o o g m e r k om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen. Namelijk het “oogmerk”. Hoe kan je nu aan dat bedoelde proces een “oogmerk” toeschrijven? Want dat vooronderstelt in juridische zin een individuele actor of actors, die verantwoordelijk gesteld kunnen worden en op grond daarvan veroordeeld.
  Dat houdt in, dat zowel aangetoond moet worden, dat het “proces” tot landverraad leidt/kan leiden en dat bepaalde individuen voor dat proces verantwoordelijk gesteld zouden moeten worden. Enigszins vergelijkbaar met: de ideologie van de NSB en het streven van deze beweging borg de strekking van landverraad in zich, waarvoor dan individuen juridisch verantwoordelijk gesteld werden.

  We kennen ook nog “hoogverraad”, maar dat slaat op een oorlogssituatie.
  “Hoogverraad: [politiek] verraad van het eigen land in tijd van oorlog Voorbeeld: `De doodstraf is gewoonlijk de straf die op hoogverraad staat. ` Bron: Wikiwoordenboek –
  Hoogverraad:
  gangbare benaming voor (elk der)” Misdrijven tegen de veiligheid van de staat” ,i.h.a. die tegen de inwendige veiligheid
  Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/hoogverraad

  Like

 19. Yvonne van Cleef zegt:

  Wij noemen dat een aanslag,maar het tuig in Den Haag en Brussel noemen dat een verrijking!

  Like

 20. Paul Zwueste zegt:

  We moeten dit artikel van Tim Engelbart niet serieus nemen…
  Ik wil hier niet schrijven dat hij niet een juiste omschrijving geeft van de situatie en daar terecht kritische woorden over schrijft, maar dit verhaal komt uit een enorme hypocriete koker!
  Engelbart schrijft voor: “De Dagelijkse Standaard” en deze “Standaard” verschijnt elke dag met stukjes van uiterst-links-geobsedeerde schrijvers! Deze zelfde meneer Engelbart heeft namelijk samen met zijn (walgelijke) collega’s… zoals in de allereerste plaats ene “Bart Schut!”, vervolgens de rest van het weerzinwekkend journaille: Michael van der Galien , Frank Verhoef en least-but-not last “Dirk Jan van Baar!”, in de eerste 2 weken na de uitspraak van Wilders: “Minder!”
  de PVV en Wilders op een lage weerzinwekkende wijze het graf ingeschreven.
  Hopende dat mijn reactie dit maal niet zal worden verwijderd, eindig ik hier in het vaste vertrouwen in de vrijheid van beerputten te mogen openen in NL! Groeten.

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad PZ ; en die Tim Engelbart is wel de meest infantiele schrijver op dat blog .
   Linksom of rechtsom , altijd probeert ie de VVD weer een veer in de kont te steken .
   Hoopt ooit nog eens een baantje te krijgen bij die verweesde nepliberalen , zeker .
   Krijgen die gasten betaald om hun verhaaltjes voor DDS te schrijven ?
   Dat zou het zeverende stuurloze geleuter van Bart Schut ook wel verklaren .
   ” Waarom U niet stemt op ” …partij A .
   De volgende dag : “waarom u niet stemt op partij B .
   De dag daarna : “waarom U niet stemt op partij C .
   Etc, etc .
   Hopeloze en volstrekt waardeloze bladvulling .

   Like

  • N.F. van Kleef zegt:

   U heeft volledig gelijk, Tim Engelbart is een vreselijk mannetje met zijn constante Wilders en PVV bashen, dit gaat trouwens op voor 90% van de pruts schrijvers op DSS.
   DSS is echt een waardeloze site waarop het bashen van de PVV en Wilders dagelijkse praktijk is.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    N.F. van Kleef: 21.18. uur. Troost U maar meneer/mevrouw van Kleef, ook ik en vele anderen op deze site, zijn eraf gegooid bij DDS! Ook weer een site geheel vergiftigd door de RODEN, net als de Joop.Nl.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh? Verkeerde indruk gekregen dan van deze columnist. Mijn excuses.
   Ter verontschuldiging kan ik aanvoeren, dat ik me niet herinner, eerder iets van hem gelezen te hebben.
   En kennelijk draaide hij nu toevallig een kant uit, die goed léék voor wie hem verder niet kent.
   Maar goed: Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

   Like

   • Paul Zwueste zegt:

    Mevrouw Geissler. Heel hartelijk dank dat u (als ik mede namens reageerders van Kleef en Harry) mag spreken, ons serieus neemt! De Dagelijkse Standaard is in een vrij korte tijd, de laatste maanden, verworden tot een vunzige hypocriete put waarin een aantal totaal waardeloze schoolkrantschrijvers dag in dag uit Dagelijkse Standaard dus!) niets anders doen dan Wilders en de PVV op een vileine wijze af breken, waarbij ze uitblinken in het volstrekt inhoudsloos “op de man spelen” van (volgens hun uitspraken) “fascist” Wilders en zijn fascistische PVV-stemmers! Speciaal Bart Schut blinkt hierin uit! Ik heb daar dan ook steeds krachtig op gereageerd wat na korte tijd resulteerde in een IP-Ban!
    Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en wil dan ook nooit meer iets met deze club van doen hebben. ( De site staat de laatste tijd ook boordevol reclame! Dan weet je het wel.)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, het is op mijn beurt eigenlijk niet aan mij om vóór onze webmaster te spreken, maar aangezien ik vermoed, dat hij wel geen ernstig bezwaar zal hebben dat ik dit zeg: Hartelijk welkom bij ons, Mijnheer Zwueste. Ik denk wel, dat het U hier zal bevallen.
    (En nog bedankt voor uw lovende comment op mijn artikel.)

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik kan mij voor de volle 100% achter uw woorden scharen, waarde Theresa! 😉

    Webmaster

    Like

   • Monalisa zegt:

    Theresa Geissler, Paul Zwueste heeft een ban (de zoveelste die een ban krijgt) zouden ze bij de Marokkanen ook moeten doen dan is de media rustiger.

    Like

 21. Paul Zwueste zegt:

  Nogmaals dank voor jullie sympathieke reacties, Monalisa, Ton Hendrix, N.F. van Kleef en Harry. En dank voor het hartelijk welkom, mevrouw Geissler en Heer Bron.
  Het is heel fijn te constateren dat ik kennis heb mogen maken met mensen die gelijkgestemd zijn. Dat is bijzonder waardevol.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s