Berlijn krijgt begraafplaats voor lesbiennes

 

Screenshot_5

De begraafplaats voor lesbiennes in Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn krijgt een begraafplaats uitsluitend voor homoseksuele vrouwen. De begraafplaats van de evangelische Georgen-parochiaal-gemeente zal op 6 april geopend worden. De verantwoordelijkheid zal worden overgenomen door de SAPPHO-stichting uit Hannover. In totaal zal hier ruimte zijn voor 80 urnen en graven. Een woordvoerster van de stichting zei tegenover de “Junge Freiheit” dat de tuinwerkzaamheden van de tot nu toe vervallen oude begraafplaats afgerond zijn.

“We wonen samen met lesbiennes en willen ook met lesbiennes begraven worden”, motiveerde een van de organisatoren het plan tegenover de “BILD-Zeitung”. De vereniging van lesbiennes en homoseksuelen prees de geplande opening: “Het is een mooie en waardige herdenkingsplek en culturele plek voor lesbische vrouwen”, benadrukte een woordvoerster.
Er komt ook ondersteuning van de Groenen. “Ik vind dit echt een prachtig en romantisch idee”, onderstreepte de woordvoerster van de partij voor lesbische zaken, Anja Kofbinger. Heel zachte kritiek kwam er echter van de CDU. “Dat is niet mijn idee van integratie en acceptatie. Wie zichzelf als deel van de samenleving beschouwt, moet zich ook niet in de dood isoleren”, zei de Berlijnse CDU-afgevaardigde Stefan Evers.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Berlijn krijgt begraafplaats voor lesbiennes

 1. Jelle R zegt:

  Ze vechten jarenlang voor gelijke rechten voor homo’s en lesbienne’s en dan gaan ze zelf onderstrepen dat ze niet gelijk zijn met anderen en zich buiten de ‘normale’ samenleving zetten. Wie kan deze waanzin volgen?

  Like

 2. Bauernschmaus. zegt:

  Overdrijven is ook een vak.

  Like

 3. Lis zegt:

  Hoe lang duurt het voordat de kansenjongeren dit aangrijpen om grafstenen te gaan vernielen?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dankzij de GROENEN en RODEN kan deze WAANZIN plaats vinden. De wereld/Duitsland is KNETTERGEK geworden. We leven heden ten dage in een geheel “open inrichting”. Dit hadden Franz Kafka, en George Orwell niet kunnen bedenken.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Nu willen die ook nog met een extra worst ?
  Dit gaat helemaal de verkeerde kant op !

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Niets nieuws. Ik bedoel: in de jaren ’70, ten tijde van de tweede Feministische golf, legden ze elkaar al het lesbianisme op en verschansten zich in aparte ‘vrouwenhuizen’ en ‘vrouwencafé’s’ waar ze elkaar nóg meer zaten op te fokken. Ik ga heus 100% voor emancipatie, maar wat die radicale Feministen deden was elkaar in een isolement manoeuvreren, die dat van moslima’s heel aardig benaderde. Ja, ontworsteld aan het patriarchaat, maar so what? Als je daarvoor in de plaats de één of andere queen bee krijgt, die de lakens uitdeelt -en dat risico is gróót binnen die vrouwengemeenschappen- raak je helemààl van de regen in de drup. Plús dat het doodgewoon onzin is om ‘principieel lesbisch’te willen zijn. En nu dus weer de opflakkering met deze Lesbo-begraafplaatsen…. Nou ze doen maar, al is het te gek voor woorden, natuurlijk. En dan nog wat: ERG tegemoetkomend tegenover hun familieleden, dàt moet ik zeggen! (Voor de duidelijkheid: Niet dus.)

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Als ik ooit begraven wordt wil ik geen homo of lesbo op mijn begraafplats.
  Stel je voor dat bezoekers gaan denken dat ik ook homo was.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Laat ze maar.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Ook de Lutherse kerk is geen demokratische kerk, in deze kerk zijn de adelstand nog steeds aanwezig, en wordt niet afgeschaft.Resultaat , De Keizer, die absoluut regeert en Hitler idem dito.

  Like

 10. Jan zegt:

  Lesbisch gekken ook in Houston: “Vrijheid van meningsuiting alleen voor ons”

  Dominees in Houston die preken houden die gaan over homoseksualiteit, flikkers en lesbo’s moeten hun preken inleveren en laten goedkeuren door lesbowijf dat burgemeester is geworden van Houston.

  The city of Houston has issued subpoenas demanding a group of pastors turn over any sermons dealing with homosexuality, gender identity or Annise Parker, the city’s first openly lesbian mayor. And those ministers who fail to comply could be held in contempt of court.
  http://clashdaily.com/2014/10/houston-problem-houstons-lesbian-mayor-demands-pastors-turn-sermons/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s